Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kovács András Ferenc : Határ, idő, napló
  2020-04-10 12:45:53, péntek
 
 




Kovács András Ferenc : Határ, idő, napló


Élned? Halnod? Kell?
Persze, vigyázz, ne szüless,
s ha igen, mégse
merészkedj már bizonyos
határokon túl -
határidőd lejárhat
bármikor, de tudd
a határt s az időt is,
tudd a napot, kapd
el a megfelelőbbet,
napszakot, órát,
kedvező pillanatot
válassz, s ha semmi,
senki se kedvez, ne élj
vissza a sorssal,
ne törj beláthatatlan
határokon túl -
ne vágyakozz, ne lendülj
határtalanba -
légiesülni neked
sosem szabadna,
s nem sikerülhet, ülj helyt,
tarts ki, maradj meg
szavakban, tetteidben,
ósdi, vidéki
tennivalókban - újat,
másabbat, jobbat
ne tégy, ne hozz, ne remélj:
terminusokra
gondolj, teljességre ne
áhítozz, csak tudj
határt, időt, napot, s légy
tűréshatáron
túlian határtalan -
idétlen, mert időtlen.
 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Kellemes húsvéti készülődést
  2020-04-10 12:41:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Megjelent a húsvéti kormányrendelet
  2020-04-10 12:12:10, péntek
 
  Megjelent a húsvéti kormányrendelet:


Megjelent a húsvéti kormányrendelet: itt van minden a kijárási korlátozás hosszabbításáról
Április 9-én, késő este a Magyar Közlönyben megjelent a legújabb kormányrendelet. Ebben foglaltatik a meghatározatlan ideig bevezetésre került kijárási korlátozás, illetve az is, hogy a húsvéti időszakra milyen plusz jogköröket kapnak a polgármesterek.

A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény rendelkezéseire, az 5. § (2) bekezdése és a 7. § tekintetében az Alaptörvény 53. cikk (3) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el - olvasható a rendeletben:

Kijárási korlátozás meghosszabbítására vonatkozó rendelkezések
A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelettel (a továbbiakban: Rendelet) elrendelt kijárási korlátozás - annak visszavonásáig - meghosszabbodik. A Kormány - a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs jelentésének figyelembevételével - hetente megvizsgálja a kijárási korlátozás fenntartásának szükségességét.

A kijárási korlátozás meghosszabbított időszaka alatt a Rendelet szabályait azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a településen, illetve a fővárosi kerületben működő piac nyitva tartásának rendjéről és a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről a települési - Budapest Főváros esetében a kerületi - önkormányzat a Rendeletben foglaltaktól eltérően rendelkezhet. A piac nyitva tartása alatt olyan kizárólagos látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.

Húsvéti ünnepekre vonatkozó rendkívüli rendelkezések
2020. április 10. 00.00 órától 2020. április 13. 24.00 óráig terjedő időtartamra a települési - a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a fővárosi, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi - önkormányzat rendelettel a település, illetve a fővárosi kerület vonatkozásában a kijárás korlátozására a Rendeletben foglaltaktól szigorúbb szabályokat állapíthat meg. Az önkormányzati rendeletet a helyben szokásos módon történő kihirdetés mellett olyan formában is közzé kell tenni, amely biztosítja, hogy a lakosság lehető legszélesebb köre értesüljön a rendelet tartalmáról. Ez a rendelkezés április 14-én hatályát veszti.

Egyéb rendelkezések
Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben (a továbbiakban: üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos."
Felhatalmazást kap a települési - Budapest Főváros esetében a kerületi - önkormányzat polgármestere - mint a helyi önkormányzat képviselő-testülete hatáskörének gyakorlója a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban: Katv.) 46. § (4) bekezdése alapján -, hogy önkormányzati rendeletben határozza meg a településen működő piac nyitva tartásának és a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának a Rendeletben foglaltaktól eltérő szabályait.
Felhatalmazást kap a települési önkormányzat polgármestere, a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a főpolgármester, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi polgármester mint a helyi önkormányzat képviselő-testülete, illetve a fővárosi közgyűlés hatáskörének a Katv. 46. § (4) bekezdése alapján gyakorlója, hogy önkormányzati rendeletben határozza meg a Rendeletben foglaltaktól szigorúbb - a 3. § szerinti időszakra vonatkozó - kijárási szabályokat.
A Kormány e rendelet hatályát visszavonásig, de legfeljebb a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbítja.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kun Magdolna: Nagypéntek
  2020-04-10 10:36:11, péntek
 
 




Nagypéntek

Isten szeme könnyezik, fiát siratja,
ki értünk és a világért életét adta,
hogy megváltsa azokat a súlyos bűnöket,
melyek szívén és lelkén sebet ütöttek.

Isten arcán szomorúság, bánat árnya ül,
hisz mérhetetlen bűn az mivel szembesül,
bűn,gonoszság, hazugság, és viszály,
mely az emberi szeretetet földig rombolá.

Isten magához emeli drága gyermekét,
hogy ne lássa annak nagy szenvedését,
s hogy megadja számára azt az örök életet,
mely az érző szívű embereknek elrendeltetett.

Isten szeme könnyes, és könnyes is marad,
addig, míg az ember a gonosz útján halad,
mert amíg lesz ember, ki a gonosz felé hajlik,
addig Isten szeméből is csak a könny patakzik.

Kun Magdolna




 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 939 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2272
  • e Hét: 7748
  • e Hónap: 25131
  • e Év: 142377
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.