Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Táplálékok a szép bőrért
  2020-04-12 23:57:12, vasárnap
 
  A sugárzóan egészséges, gyönyörű bőr titkai :

A bioflavonoidokban gazdag friss zöldségek, valamint az omeg-3 zsírok biztosítani tudják a szükséges alapokat az egészséghez és a fiatalos arcszínhez. A bőr egészségéhez kapcsolódó specifikus tápanyagok közé tartoznak az A-, B3-, C- és D-vitaminok, az omega-3, a szelén, a lutein, a zeaxantin, az astaxantin, a flavonolok és a likopin. A probiotikumok és a hagyományos erjesztett ételek is jót tesznek a bőr egészégével, hiszen ezek helyreállítják a bélflóra egészségét és így a méreganyagok sem gyűlnek fel a szervezetben.

Az elfogyasztott táplálékok lenyomatot hagynak bőrünkön, és számos bőrprobléma - például a pattanások - megszüntethetők a helyes étrenddel. Az inzulin- és a leptinrezisztencia az öregedési folyamatok legfontosabb gyorsítói. Ezért ha szeretné, hogy sokáig fiatalos legyen -nem beszélve az optimális egészségről -, fontos, hogy az inzulin és a leptin szintje alacsony maradjon. Ennek leghatékonyabb módja a feldolgozott élelmiszerek csökkentése vagy megszüntetése, mivel ezek sok finomított cukrot, fruktózt, transzzsírokat, sót és más káros összetevőt tartalmaznak. Az alkohol szintén nagy ellensége a ragyogó arcszínnek és a pasztőrözött tejtermékek is sok esetben felelőssé tehetők a különféle bőrbetegségekért.

A szép bőr egyik kulcstényezője az omega-3 zsírsavak. Manapság sokan félnek a halak fogyasztásától a szennyezett vizek miatt. Ezért ha valaki magas minőségű omega-3 zsírsavat szeretne bevinni a szervezetébe, akkor vadon élő alaszkai lazacolajat vagy krillolajat fogyasszon. Mindkettőnek a természetben is előforduló astaxantin az előnye, amely védelmet nyújt a bőr számára a káros UV-sugárzástól. Az egyéb egészséges zsírok közé tartozik a kókuszolaj, az avokádóolaj, az olívaolaj.

A friss zöldségek elengedhetetlenek, hogy a bőrünk egészséges és gyönyörű maradjon. A zöldségek sok vizet és tápanyagot tartalmaznak és elősegítik a szervezetünk természetes méregtelenítését. Például az egészséges májfunkciót a sötétzöld leveles zöldségek biztosítják, beleértve a spenótot, a kelkáposztát vagy a brokkolit. Ezek a zöldségek nagyon sok tápanyagot és antioxidánst tartalmaznak. A narancssárga zöldségek, mint a sárgarépa, az édesburgonya, a sütőtök béta-karotinban gazdagok. A szervezet a béta-karotint A-vitaminná alakítja, amely megakadályozza a sejtkárosodást és a korai öregedést.

A spenót és a kelkáposzta luteint és zeaxantint tartalmaznak. Ezek az antioxidánsok javítják a bőr állapotát és egészségesen tartják azt. Az astaxantinhoz hasonlatosan a zeaxantin és a lutein is segítséget nyújt az UV-sugárzás okozta bőrkárosodással szemben.

A C-vitamin segíti a szervezet kollagéntermelését, és bármilyen bőrproblémával is küzd, segítséget nyújt a bőr gyógyulásában. A C-vitamin mellett a D- és a B3-vitaminok bizonyítottan értékes védelmet nyújtanak a bőrkárosodás és a bőrrák ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Táplálékok szemünk egészségéért
  2020-04-12 23:54:43, vasárnap
 
  Gyógyító táplálékok, amelyek egészségesen tartják a szemet

Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, nagyon fontos a megfelelő tápanyagbevitel a szervezetünkbe. Léteznek olyan ételek, amelyek kifejezetten jót tesznek a szem egészségének, azaz fokozzák a látást és megakadályozzák a szembetegségek kialakulását.

A sárgarépának magas a béta-karotin-tartalma, amely elősegíti a szem megfelelő működését. Védelmet nyújt a retina számára és szerepet játszik a látás fokozásában is.

A tojásban olyan értékes tápanyagok vannak, mint a zeaxantin és a lutein, amelyeknek nagy szerepe van abban, hogy tisztán és jól lássunk. A zeaxantin és a lutein, valamint a tojás cinktartalma segítenek a makuladegeneráció kockázatának csökkentésében.

A mandula E-vitamin-tartalma biztosítja a szem számára az egyik antioxidáns vitamint. Ez a vitamin is részt vesz a makuladegeneráció kockázatainak csökkentésében.

A zöld leveles zöldségek nagyon egészségesek, hiszen gazdag forrásai az antioxidáns zeaxantinnak és luteinnek, amelyek segítenek megakadályozni a sejtkárosodást, így tartva egészségesen a szemet.

Az édesburgonya béta-karotinban gazdag. Ez elősegíti az éles látást, mindemellett a szem egészségét is védi.

A brokkoli nem csak a szív egészségének tesz jót. A szem egészségéhez is szükségünk van ennek a zöldségnek a rendszeres fogyasztására, hiszen van benne lutein és zeaxantin, de a C-vitaminnak is gazdag forrása. Ezek a tápanyagok megakadályozhatják a látásvesztést és a makuladegenerációtól is megvédhetnek bennünket.

A búzacsíra E-vitamint tartalmaz. Az E-vitamin is antioxidáns, amely megakadályozza a sejtek károsodását. A legjobb a búzacsírát rendszeresen fogyasztani. Egyszerűen csak szórjon mindig egy keveset az ételre és már eheti is.

A bab, a lencse, a csicseriborsó gazdag forrásai a cinknek, vagyis a szem számára értékes ásványi anyagnak. Fogyassza ezeket a hüvelyeseket rendszeresen, legalább hetente egy-két alkalommal illessze be azokat az étrendjébe.

A karotinoidokban gazdag paradicsom szintén segít a szem egészségének fenntartásában. Likopint tartalmaz, amely megakadályozza a retina károsodását. C-vitaminnal is lehet kombinálni, így még hatékonyabb a szem számára, valamint az omega-3 zsírsav is nélkülözhetetlen, hogy megőrizzük szemünk egészségét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A lutein gyógyhatásairól
  2020-04-12 23:51:20, vasárnap
 
  A lutein csökkenti a stroke, a szívroham és a metabolikus szindróma kockázatát.

A lutein védi a szem egészségét. Ez a karotinoid segít megvédeni a szemet és csökkenti a szürkehályog és a korral összefüggő makuladegeneráció kockázatát, amely az életkorral összefüggő látásvesztés két fő oka.

A lutein fokozza a szem egészségét, mivel strukturálisan támogatja a szem makulapigmentjét. Szintén csökkenti a szem szöveteinek gyulladását és védelmet biztosít az oxidatív stresszel szemben. A lutein nem csak az éles látást biztosítja. Legújabb kutatások szerint ugyanis szerepet játszhat a szívkoszorúér-betegség, az anyagcsere-szindróma és a stroke kockázatának csökkentésében is. A metabolikus szindróma olyan állapotok csoportjára utal, mint magas vérnyomás, hasi elhízás, magas vértrigliceridszint és éhomi glükózszint.

A tudósok jelentős összefüggést találtak a lutein és a kardiometabolikus betegségek összefüggésében. Azoknál a személyeknél, akiknek a vérében magasabb volt a luteinkoncentráció, jelentősen csökkent a szívkoszorúér-betegség, a metabolikus szindróma és a stroke kialakulásának kockázata. A lutein ugyanis a szívkoszorúér-betegséget 12, a stroke-ot 18, míg a metabolikus szindróma kockázatát 25 százalékkal tudta lecsökkenteni. A tudósok ezt azzal magyarázzák, hogy a lutein csökkenteni tudja a gyulladást és az oxidatív stressz kialakulásának esélyeit, amelyek gyakran okozói ezeknek a betegségeknek.

Tehát a rendszeres luteinbevitel kulcsfontosságú az egészség és a hosszú élettartam szempontjából. A cukorbetegség és az idő előtti halálozás száma csökkenhet, míg a pozitív vérzsírok szintje és az életminőség javulhat. Emellett ez az antioxidáns a bőr egészségének megőrzéséhez és a bőrrák elleni küzdelemhez is hozzájárul, hiszen a lutein segít a fény hullámhosszainak szűrésében, amely csökkenti az oxidatív stressz mértékét.

De milyen táplálék tartalmaz luteint?
A zöld leveles zöldségek, mint a káposzta vagy a spenót. A kelkáposztában és a kelbimbóban is sok lutein van. A luteinnek gazdag forrása még a kukorica, a zöldbab, a tojás, a narancs és a papaja is. Jelenleg nincs általános ajánlás a lutein napi bevitelére. A legtöbb tanulmány szerint azonban a napi 10 mg luteinfogyasztás lenne javasolt, hogy az előnyeit megtapasztalhassuk.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az alvási gondok és a citromfű kapcsolata
  2020-04-12 23:27:59, vasárnap
 
 



Citromfűágak között egy illóolajas üvegcse.
Az emberek jelentős hányada szenved valamilyen alvási problémától. Sok ember panaszkodik krónikus alváshiányra és még több azoknak a száma, akik éjszaka felébrednek és képtelenek visszaaludni.

Az alvási problémákat meg kell szüntetni, kezelni kell, mert rengeteg gondot okozhatnak. Aki rendszertelenül és nem kielégítően alszik, a súlyfeleslegétől is nehezebben szabadulhat meg, illetve krónikus betegségek kialakulásától is tartania kell, mint például rákos megbetegedések vagy éppen a demencia.

Álmatlanság és alvási problémák esetén nagyon sokat segíthet a citromfűkivonat. A citromfű emellett csökkentheti a depresszió és a szorongás kialakulását, nem beszélve a stresszcsökkentő hatásáról.

Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik alvási gondokkal küzdöttek. Ezek az emberek két héten keresztül minden egyes nap citromfűkivonatot kaptak. Két hét elteltével kivétel nélkül minden egyes személynél javult az alvás minősége, illetve jelentősen csökkentek a szorongásos és depressziós tünetek is.

A citromfű bátran alkalmazható közepes szorongásos és alvási zavarok esetén. Álmatlanság ellen azért nagyon hasznos, mivel segít az elalvásban és megszünteti az éjszaki felébredést, felriadást, ami sok esetben okozhat kialvatlanságot.

A citromfüvet más problémák esetén is lehet alkalmazni. Nagyon nagy segítség lehet herpesz kialakulásakor, jó lehet emésztési zavarokra, enyhíti a hányingert, és még Alzheimer-kór esetében is be lehet vetni, mert jelentősen képes lecsökkenti ennek a betegségnek az egyik tünetét, a fokozott izgalmat, izgatottságot.

Alvásra mindenkinek szüksége van, hiszen a szervezetünk ekkor próbálja kijavítani a napközbeni esetleges hibákat. Az alvás és az egyik alapvető szükségletünk, ami a jólétünket is biztosítani tudja. A citromfű mellett más kiegészítők is segíthetnek az elalvásban, például a magnézium, a macskagyökér-kivonat, illetve a kamillatea.

Néhány rutin is segíthet a gyors és pihentető alvásban. Próbáljon meg mindig ugyanabban az időpontban lefeküdni és felkelni.

Legyen a hálószobában sötét, ne legyen benne televízió és más elektronikai berendezés, mivel ezek mind-mind megzavarják a nyugodt alvást.

A lefekvés idejéhez viszonyítva legalább másfél órával korábban zuhanyozzon vagy vegyen forró fürdőt. Minden nap mozogjon egy keveset. Elalvás előtt 3 órával már ne fogyasszon koffeint, alkoholt és ne étkezzen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az arcunk gyorsabban is öregedhet, mint a testünk
  2020-04-12 23:00:47, vasárnap
 
  Az arcunk sok mindent elárul rólunk. Ha valakinek ránézünk az arcára, rögtön látjuk, ha szomorú vagy ha éppen jókedve van. De sok minden más is lenyomatot hagy az arcunkon. Az arc nyúzottá válhat, ha túl sokat szomorkodunk vagy nem aludtuk ki magunkat, de azt is könnyedén meg lehet állapítani, ha valaki dohányzik vagy túl sok alkoholt fogyaszt.

Az arc és a test nem öregszik ugyanazon ütemben. Vannak esetek, amikor az arc sokkal gyorsabban öregedésnek indul. Léteznek olyan szembetűnő jelek, amelyek elárulják, ha valakinek az arca gyorsabban öregszik, mint a teste.

Az egyik ilyen jel az úgynevezett öregségi barna foltok megjelenése. Ezeket a barna foltokat napfoltoknak is szokták nevezni. Ahogy idősödünk, úgy egyre jobban vékonyodik a bőrünk - az arc bőre is -, és sajnos a káros UV-sugarak nyomot hagynak a bőrön. Ekkor jönnek létre ezek a foltok.

A bőr extrém szárazzá is válhat, ami szintén öregíti az arcot. A nem megfelelő bőrápolás és a sok stressz is rontja az arcbőr minőségét, amitől sokkal öregebbnek nézhetünk ki a tényleges korunknál. Minden korban fontos ápolni az arc bőrét is. Mindig a korunknak megfelelő tápláló krémet kell alkalmazni és mindig figyelembe kell venni az arcbőrünk típusát. Hiszen a száraz bőrön kívül van zsíros, extra érzékeny és kombinált arcbőr is.

A szem környékén kialakuló szarkalábak már egészen fiatal korban megjelenhetnek. Ha valakinek csökken a kollagéntermelése, akkor is idősebbnek nézhet ki a koránál. Ma már lehet kapni kollagént tartalmazó arckrémeket, érdemes ezeket a termékeket kipróbálni.

Ha valaki mindig nyúzottnak néz ki, annak oka lehet a túl sok cukorfogyasztás is. A cukor gyulladást generál a szervezetben, ami a bőr állapotát is jelentősen lerontja. Fontos, hogy csak mértékkel fogyasszon cukrot vagy cukros ételeket, és ne fogyasszon feldolgozott élelmiszereket sem, mert ezek is sok rejtett cukrot tartalmaznak.

Akkor is nézhetünk ki idősebbnek, ha az arcbőrünk elveszítette a ragyogását. Az A-vitamin-tartalmú retinoidok elősegítik a kellemes megjelenést és biztosítani tudják, hogy a bőr üdének és frissnek tűnjön. Ezek a retinoidok a sejtmegújulást segítik elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 17075
  • e Hónap: 48561
  • e Év: 253262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.