Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Tüdőgyulladásra
  2020-04-19 13:03:16, vasárnap
 
  A tüdőgyulladás gyakori, potenciálisan az életet veszélyeztető, jelentős halálozással járó kórkép. Elsősorban a legyengült védekezőképességű személyeket, az időseket és a krónikus betegeket veszélyezteti.

A tüdőgyulladásoknak mindössze 20-30%-át okozzák baktériumok, viszont ezen megbetegedéseknek a halálozása a többi kórokozó által kiváltott megbetegedésnek akár a 2-3-szorosa is lehet. Magyarországon a teljes antibiotikum-fogyasztásnak mintegy a tizedét a tüdőgyulladások kezelésére használjuk fel.

Az alábbi recept egy ősi gyógymódja a tüdőgyulladásnak!
Hozzávalók:
1 zöld tea filter
1/2 teáskanál szegfűszeg
1/2 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál méz
fél citrom leve

Elkészítés:
Áztassuk a teafiltert, a szegfűszeget, a kurkumát és a kakukkfüvet egy bögre forró vízbe 3 percre, majd ha kissé kihűlt, szűrjük le. Adjuk hozzá a mézet és a citromot és igyuk meg a teljes tartalmat.

1-2 napon belül a tüdőgyulladás tünetei enyhülnek, a köhögés fokozatosan felszakadozik és megszűnik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Idegrendszerünk erősítése
  2020-04-19 12:59:23, vasárnap
 
  Sokan közülünk elfelejtik, hogy milyen fontos az idegrendszer harmonikus működése az egészségünk szempontjából. Ahhoz, hogy erősíteni tudjuk idegrendszerünket, nagyon fontos odafigyelnünk a helyes táplálkozásra és a napi tevékenységeinkre. Ennek érdekében javasolt a rendszeres testmozgás, az olvasás és néhány egészséges hobbi űzése.

De mi is az idegrendszer?
Az idegrendszer szabályozza a test összes funkcióját, az előkészítéstől a végrehajtásig. Az ingereket az idegsejtek szenzorokon keresztül kapják, és impulzusok formájában továbbítják, hogy általuk az egyes szervek tökéletesen elláthassák funkcióikat.

Ebből is látható, hogy az idegrendszer rendkívül fontos szerepet játszik a szervezet harmonikus és egészséges állapotának fenntartásában.

1. Az egészséges táplálkozás erősíti az idegrendszert
Étkezésünk nagyban befolyásolja az idegrendszerünket is. Ennek érdekében figyeljünk az esszenciális zsírsavak kellő mennyiségű bevitelére, mivel ezeket a szervezet nem képes előállítani.

Esszenciális zsírsavakban gazdag élelmiszerek a következők:

lazac
avokádó;
mandula;
olívaolaj;
brokkoli;
kelbimbó;
lenmag;
kalcium;
A mandula erősíti az idegrendszert. A kalcium fontos az egészséges csontrendszer szempontjából, ugyanakkor felveszi a harcot a magas vérnyomással szemben, enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit, és fontos szerep hárul rá a menopauza idején is.

Ezeket a tápanyagokat beszerezhetjük a csokoládé, a tejtermékek, a zöldségek, a szardínia, a mandula, a csicseriborsó, a tojás, a tonhal és a B komplex vitamin fogyasztása révén.

B komplex vitaminban gazdag ételek a következők:

élesztő;
tenger gyümölcsei;
petrezselyem;
dió;
zöldségek (gomba, zöld saláta, spenót);
gabonafélék;
hús;
sajtok;
tojássárga;
2. Kerüljük az egészségünket mérgező szokásokat
Azt mindannyian tudjuk, hogy a dohány és az alkohol méregként hat a szervezetünkre. Ezek a rossz szokások számos betegség kialakulását eredményezhetik, mint amilyen a 2. típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a krónikus cukorbetegség, a rák különböző fajtája, és a szívbetegségek. Ha elkerüljük ezen mérgező anyagok fogyasztását, máris hozzájárultunk az idegrendszerünk erősítéséhez.

3. Végezzünk rendszeres testmozgást
Az idegrendszer erősítése céljából, nagyon fontos a rendszeres testmozgás, mely által megszabadulhatunk a mentális egészségünket befolyásoló stressztől. Erre egyik legjobb módszer a jóga gyakorlása, melyet végezzünk heti 3 alkalommal, legalább 30 percig.

4. Fogyasszunk rendszeresen teát
Azt tudjuk, hogy a koffein egy erőteljes energizáló szer, de ennek rendszeres fogyasztása hosszú távon negatívan befolyásolja az idegrendszert. A nap indítását megoldhatjuk a zöld tea fogyasztásával, mely természetes tápanyagokkal látja el a szervezetet, ugyanakkor energiát is biztosítva számára.

Az idegrendszert erősítő teák a következők: kamilla, rozmaring, eukaliptusz, gyömbér, citrom, macskagyökér és zöld tea.

5. Tartózkodjunk minél többet a napot
A túlzásba vitt napozás káros lehet a bőrünkre, de megfelelő mennyiségben javítja a szervezet működését.

A napozás számos előnnyel jár:
segít megelőzni a mellrákot;
fertőtleníti és gyorsítja sebgyógyulást;
részt vesz a bőrbetegségek, a pattanások, a pikkelysömör elleni küzdelemben;
a szteroid hormonok átalakításával szabályozza a koleszterinszintet;
hozzájárul a vér oxigénellátásához;
erősíti az immunrendszert;
elősegíti a gyerekek esetében a fizikai fejlődést;
javítja a neuronok egészségét;
6. Végezzünk művészeti és kulturális tevékenységeket
Bizonyos tevékenységek, beleértve a zenét, javítják a hangulatot és erősítik az immunrendszert. Ez által a neuronok aktívak maradnak, és működésben tartják az agy több területét.

Ez abban az esetben történik meg, ha:
olvasunk;
rajzolunk;
festünk;
kézimunkázunk;
sakkozunk;
keresztrejtvényezzünk;
hangszeren játszunk;
idegen nyelvet tanulunk;
Válasszunk ezen tevékenységek közül, és naponta végezzük őket.

Ne hanyagoljuk el az idegrendszerünk egészségét!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A pitypang gyógyhatásairól
  2020-04-19 12:55:13, vasárnap
 
 



A pitypang tea tisztítja a bőrt, eltünteti a foltokat, szeplőket, pattanásokat, számos bőrbetegséget gyógyít

A pitypang, vagy gyermekláncfű az egyik legerősebb tisztító hatású növény, amely elősegíti a méreganyagok és a fölösleges víz eltávolítását a szervezetből.

Ha teaként fogyasztjuk, tisztítja a vért és stimulálja a máj méregtelenítő funkcióit. Ennek következtében a bőr is megtisztul, és gyógyulni kezd.

Méregtelenítő hatása miatt a pitypang tea számos betegség kezelésében segíthet.

Enyhébb és súlyosabb bőrbetegségeket egyaránt kezelhetünk a segítségével. A teát külsőleg is alkalmazhatjuk, lemoshatjuk, vagy borogathatjuk vele az érintett felületeket, így az segíthet számos bőrprobléma kezelésében, mint például:

Pattanások;
Szeplők;
Vörös foltok az arcon (kuperózis);
Bőrirritáció;
Ekcéma;
Visszér;
Ótvar;
Foltok az arcon;

A kuperózis (vagy rosacea) kezelésére a pitypang teát alkalmazhatjuk külsőleg, az érintett bőrfelületen, vagy meg is ihatjuk. A kuperózis a bőrön - különösen az arcbőrön - megjelenő vörös foltok kialakulása, amelyet a vérerek kitágulása okoz.

A tea elkészítéséhez használjunk 4-10 g szárított pitypanglevelet 150 ml vízhez. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. Igyunk meg ebből a főzetből naponta háromszor egy csészével. De használhatjuk úgy is, hogy lemossuk vele az érintett bőrfelületeket.

Más módszerrel is készíthetünk teát ebből a növényből: Tegyünk fel forrni 250 ml vizet 1-2 teáskanál szárított pitypanggyökér-porral (például elektromos kávédarálóban is előkészíthetjük). Forraljuk 5-10 percig, majd szűrjük le. Fogyasszunk belőle 1-2 csészével naponta. Ezzel a főzettel a szemünket és a hajunkat is átmoshatjuk.

Tegyünk fel forrni 1 csészényi (250 ml) vizet 3-5 g szárított növénnyel. Hagyjuk forrni 10 percig, majd szűrjük le a főzetet kétszer, és adjunk hozzá fél teáskanál sót. Egy vattapamacs segítségével mossuk le vele az érintett bőrfelületet. Ugyancsak 3-5 g pitypang és 250 ml víz felhasználásával készíthetünk olyan teát is, amit 5-10 percig forralunk, ebből igyunk meg naponta 3 csészével.

A pitypanggyökérből frissen is kinyerhetjük a levét, és ezzel átmoshatjuk a bőrünket. Ezután tisztítsuk meg a bőrt egy kevés pitypangteával. A teát akár fürdőben (ülő-vagy állófürdő) is alkalmazhatjuk.

A pitypang leveleit egy vágódeszkán felaprítjuk, és beborogatjuk vele az érintett bőrfelületeket.

Borogatást készíthetünk a virág gyökeréből kinyert lével is. A gyökereket felaprítjuk, majd egy kis tejföllel megpároljuk. Ezt a borogatást vigyük fel a fájó területekre, és hagyjuk hatni néhány óráig. Ezt a módszert naponta alkalmazhatjuk, amíg a fájdalom teljesen meg nem szűnik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.