Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Maradj otthon
  2020-04-02 16:15:30, csütörtök
 
 













MARADJ OTTHON


Összefogott az ország többtucatnyi híressége, hogy az LGT Neked írom a dalt című csodálatos dalával tisztelegjenek azok előtt, akik ezekben a nehéz időkben sem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak. Egészségügyesek, postások, boltosok, pékek, kukások, rendőrök, katonák, ők fáradhatatlanul értünk dolgoznak. Ahogy az év minden egyes napján, rendkívüli helyzetben és békeidőben is.

Megindító hallgatni a telefonnal felvett, a nappaliból küldött éneket, beleborzong az ember. Valójában csak most szembesülünk vele, hogy számunkra vadidegenek mennyi áldozatot hoznak értünk. Titkon azt remélem, hogy ha egyszer vége lesz ennek a rém­álomnak, akkor is megmarad ez a tisztelet.

Hogy majd vírus nélkül is megtapsoljuk a nővéreket, az orvosokat, hogy felnézünk majd a rendőrre, hogy belenézünk végre a kukásautón dolgozó, elcsigázott férfiak szemébe, és szavak nélkül azt üzenjük neki: köszönöm! Kö­szönöm, hogy értem dolgozol, hogy vállalod azt a munkát, amihez én kevés vagyok, vagy egyszerűen csak gyáva. Köszönöm, hogy miattad könnyebb az életem. Ha ők nem lennének, mi sem lennénk. Tisztelet az év minden napján kijár a hétköznapi hősöknek.







A koronavírus az emberiség megmentője?

Link




Tévhitek koronavirus-járvány esetén

Link








Új értelmet adott a járvány az LGT együttes eddig is legendás dalának. A Neked írom a dalt című Presser szerzemény feldolgozását egyetlen nap alatt 700 ezren nézték meg.

Megható módon üzentek a magyar sztárok az orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek, tanároknak, eladóknak és mindenki másnak, akik nap mint nap azért indulnak el otthonukból dolgozni, hogy mindannyiuk élete könnyebb legyen a hazánkban hetek óta tomboló koronavírus-járvány alatt.

A mindennapok hősei mellett a hazai zenészvilág sem mehetett el szó nélkül, így nem kevesebben, mint negyvenhárman vállalták, hogy Presser Gábor Neked írom a dalt című slágerét éneklik fel, így kifejezve hálájukat.







NEKED ÍROM A DALT


Hej! Te, aki az utcán újságot árulsz,
És 5-kor kelsz, zötyögsz villamoson,
És éjjel tanulsz, és fáj a szemed,
És a fáradtságtól a könnyed kicsordul.
egy percet nekem az életedből!

Hej! Te, aki nappal a dolgodat végzed,
S géped vezeted és hajtod magad,
És embert gyógyítasz és gyereket tanítsz,
És este fáradtan várod az álmodat,
Te is adj egy percet az életedből!

Refrén:
Vártam rá, hogy elmondjam, hogy elénekeljem,
Hogy tudd, hogy érezd, hogy elhidd nekem,
Hogy Neked szól a gitár, Neked zörög a dob,
Neked gyúlnak a fények, és csak Neked írom a dalt!
Neked énekelek! Neked írom a dalt! Neked énekelek!

Asszony! Te, aki életet adtál kezemnek,
Hogy Neked is írjon egy dalt.
Most ülj le szépen, tedd öledbe kezed,
És hunyd be a szemed, és csendben figyelj rám.
Még egy percet kérek az életedből!

Refrén:
Vártam rá, hogy elmondjam, hogy elénekeljem,
Hogy tudd, hogy érezd, hogy elhidd nekem,
Hogy Neked szól a gitár, Neked zörög a dob,
Neked gyúlnak a fények, és csak Neked írom a dalt!
Neked énekelek! Neked írom a dalt! Neked énekelek!

Lány! És most Te jössz a sorban,
Kinek tudnia kell, hogy Rád is vár még egy dal.
Oh, de nem ez a dal, egy sokkal szebb,
Ami csak a Tiéd! Oh, most figyelj rá!
Adj egy percet nekem az életedből!

Neked írom a dalt - Videó

Link








MAGYARORSZÁG A JÁRVÁNY UTÁNI VILÁG NYERTESE LEHET


A koronavírus jelen van az egész világon. Európában a legtöbben Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban haltak meg. Az egész világon végigsöprő járvány a XXI. század nagy eseménye, ami véget vethet a globalizációnak. Minél inkább küzdünk a koronavírus ellen, annál inkább bontjuk le a globalizációt.

Száz évvel ezelőtt tombolt Európában a spanyolnátha, melynek kétszer annyi áldozata volt, mint az I. világháborúnak, és ez volt a nyitánya a globalizációnak, egy technicizált és demokratikus korszaknak.

Most, hogy a koronavírus ellen küzdünk, mintha a globalizáció lebomlását látnánk.

Úgy véljük, a demokrácia marad, ugyanakkor az a torzulás, amivé a liberalizmus - főleg az elmúlt harminc évben vált-, ezzel a járvánnyal elmegy. Az angol nyelv hegemóniája, a repülőgépek minden bizonnyal maradnak, de a globalizációnak az a módszere, ami az elmúlt harminc évben volt, az így nem folytatódhat. A járvány elleni védekezésben azok a szuverén nemzetállami eszközök vannak a segítségünkre, ami ellen a globalizáció, az Európai Unió jelenlegi formája létrejött.

Minél inkább küzdünk a koronavírus ellen, annál jobban bontjuk vissza a globalizációt. Hogy ezzel az emberek szabad mozgása az országok között elszigetelődést jelent-e majd: ezt nevezhetjük nemzeti szolidaritásnak vagy a nemzetállamok újjáéledésének vagy a nemzetállamok közötti szolidaritásnak is. Példaként említhető, hogy a koronavírus okozta krízisben Olaszországon Kína, Oroszország és Kuba előbb segített, mint Brüsszel. Brüsszel akkor jött rá, hogy kénytelen lezárni a határait, amikor ezt a nemzetállamok, Magyarországgal az élen már megtették.

Jelenleg főként a globalizáció árnyoldalát láthattuk, mint például a migrációt, a terrorizmust, vagy most egy globális járvány formájában.

Most azokat az eszközöket kell elővennünk, amik a globalizáció előtt is velünk voltak. Példaként említethető a nemzetállami szuverenitás, a nemzetállami határok, keretek védelme és közte egy hatékony nemzeti szolidaritás működtetése.

Lassan át kell lépnünk egy járvány utáni korszakba, ami olyan értékek és olyan állami cselekvések előtérbe helyezését fogja hozni, amit Magyarország már tíz éve csinál. Minden válság egy lehetőség is, és Magyarország a változások élére is léphet.

A kormány akár az európai színtéren, a V4-ek körében, vagy a hatalmas népi felhatalmazásával jól él, és ezeket meg tudja erősíteni, és ezen a vonalon tovább tud menni, akkor a válság utáni világ nyertese lehet







Ismerje meg a Magyar Orvosi Kamara elnökét és összeáll a kép a rémhír-terjesztésekről

Link



A járvány legyűrte a globalizmust
Az unió megszűnt létezni, ám a nemzetállamok pontosan teszik a dolgukat

Link



Őszintén kívánjuk az EU mielőbbi felbomlását!
Íme az indokok

Link


























*






























 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 276 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 898
  • e Hét: 11976
  • e Hónap: 34464
  • e Év: 212339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.