Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2020.04.21. Szentmise - Lélekmorzsák - Koós Ede atya gondola
  2020-04-21 16:42:56, kedd
 
  Lélekmorzsák - Koós Ede atya gondolatai.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú mottója:
  2020-04-21 16:40:02, kedd
 
  Lehet, hogy a pünkösdi búcsús szónok egyedül misézik Mária lábánál, és mi mind az internet jóvoltából leszünk csak ott, de a búcsút megfogjuk tartani! Egész biztos, történjék bármi, az Isteni kegyelem kifog áradni az életünkben!!
A mivel a remény hal meg utoljára, ezért bizalommal nézünk a holnapba!! Bízzunk az Isteni gondviselésben, és várjuk a Szentlélek kiáradását. Szeretettel, Csaba t.

*
- Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú mottója: ,,A Szentlélek száll le rád."
Az alábbiakban a Szent Istvánról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány közleményét olvashatják:
A pünkösdszombati csíksomlyói fogadalmi nagy búcsú az idei évben május 30-ra esik, melyet az Eucharisztia éve és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés jegyében szervezünk mi, ferencesek, a kegyhely őreiként. Ennek fényében választottuk a 2020-as év jelmondatát, mely a nagy búcsú mottója is egyben: ,,A Szentlélek száll le rád." (Lk 1, 36)
A búcsú szervezése az idei év elején a hagyományos módon kezdődött: a szentmise rendjének összeállítása, a szónok meghívása, a Csíksomlyó Üzenete című kegyhelylap előkészítése stb. A koronavírus-járvány terjedését lassító rendeletek, a kijárási tilalom és annak esetleges meghosszabbítása azonban bizonytalanná tette a búcsú hagyományos módon történő megszervezését. Korai még pontos információk közlése a búcsú folyamatát illetően, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a fogadalmi búcsú napján ha zárt körben is, de szentmisét mutassunk be a kegyhelyen. Amint biztosabb lesz a világjárvánnyal kapcsolatos korlátozások részleges feloldása, közleményben fogjuk tájékoztatni a zarándokokat a búcsús szentmisébe való bekapcsolódás lehetőségéről.

A ferences testvérek

*
- A pünkösdszombati csíksomlyói fogadalmi nagy búcsú az idei évben május 30-ra esik, de úgy néz ki zárt ajtók mögé kényszerül.
Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Olimpiák története
  2020-04-21 15:31:31, kedd
 
  Wikipedia oldalon 1896-tól napjainkig Link

Elmaradt nyári Olimpia játékok:
1916. évi nyári olimpiai játékok, kijelölt helyszíne Berlin volt, az első világháború miatt maradt el.
1940. évi nyári olimpiai játékok, kijelölt helyszíne Helsinki volt, a második világháború miatt maradt el.
1944. évi nyári olimpiai játékok, kijelölt helyszíne London volt, a második világháború miatt maradt el.
2020 évi nyári olimpiai játékok világméretű korona vírus járvány miatt.- elhalasztották 2021-re.

Elmaradt téli olimpiai játékok
1940. évi téli olimpiai játékok, kijelölt helyszíne Garmisch-Partenkirchen volt, a második világháború miatt maradt el.
1944. évi téli olimpiai játékok, kijelölt helyszíne Cortina d'Ampezzo volt, a második világháború miatt maradt el.

Magyarország az érem táblázaton



Első aranyérmes Hajós Alfréd úszás .










Magyar ARANYÉRMESEK 1948 évben







ARANYÉRMESEINK 1952 ÉVBEN és ezüst, bronz érmeseink Link




A Magyar Rádió erre az olimpiára egyedül Szepesi Györgyöt küldte ki tudósítani, közvetítései azonban a forradalom utáni helyzet miatt nem kerültek adásba.
ÉRMESEINK 1956 olimpián Link

1960 évben ÉRMESEINK Link

1964 évben ÉRMESEINK Link

1968 évben ÉRMESEINK Link
(....)
1992 évben ÉRMESEINK Link

1996 évben Magyar érmesek Link
79 ország vett részt a versenyeken ebből MAGYARORSZÁG 12. HELYEN VÉGZETT az ÉREM TÁBLÁZATON.

2000 évben ÉRMESEINK Sydney A tabellán 13. hely Link
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Feltámadási terv 2020.04.21
  2020-04-21 13:39:03, kedd
 
  Ferenc pápa írása az emberiségnek a járvány utáni időszakra
Ferenc pápa megfogalmazott egy ,,feltámadási tervet" a koronavírus-járvány utáni időszakra. Anyanyelvén, spanyolul írta ezt az elmélkedést a Vida Nueva spanyol katolikus folyóirat számára, amely elektronikusan április 17-én, pénteken tette azt közzé.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2020. április 21
  2020-04-21 13:36:29, kedd
 
  Te Izrael tanítója vagy, és nem érted? - micsoda blama! Életünk felsülése, amikor kiderül, hogy aki tanítja, az sem tudja. Izgalmas dialógus alakul Jézus és Nikodémus között. Érdemes arra figyelnünk, miként vezeti Jézus ezt az embert. Olyan, mint egy esti továbbképzés. A párbeszéd izgalma abból is látszik, hogy Nikodémus Jézus szavába vágva olyanokat kérdez, amiből Jézus rájön, hogy ez mindent tud, de semmit nem ért. Ekkor szembesíti őt azzal, hogy hiszen te tanító vagy, és te sem érted? Ha valaki magyarázza, annak meg nem hiszitek? Egész élete ebben telik. Már tizenkét évesen magyarázott nekik a jeruzsálemi templomban. És azóta mennyi víz lefolyt a Jordánon - igaz, hogy a Holt-tengerbe...

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
A Szentírás üzenete 2020. április 21.
  2020-04-21 13:33:05, kedd
 
  Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Húsvét 2. hét kedd 04.21
  2020-04-21 08:12:56, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az őskeresztény Egyház tagjainak példamutató élete.
A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondta vagyonát a saját tulajdonának, hanem mindenük közös volt. Az apostolok pedig nagy erővel tettek tanúságot Urunknak, Jézusnak feltámadásáról, és nagy kegyelem munkálkodott mindnyájukban.
Nem is akadt közöttük szűkölködő, mert akinek földje vagy háza volt, eladta, és az érte kapott pénzt elhozta, és az apostolok elé tette. Mindenkinek adtak belőle, kinek-kinek a szükséghez mérten.
József, a ciprusi származású levita, akit az apostolok Barnabásnak neveztek el - ami azt jelenti, hogy a vigasztalás fia -, eladta földjét, és árát az apostolok lába elé tette.
Ez az Isten igéje. ApCsel 4,32-37

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia, Jézus Krisztus.
Abban az időben: Nikodémus éjnek idején felkereste Jézust, aki így szólt hozzá:
,,Ne csodálkozzál, hogy azt mondtam neked: újjá kell születnetek! A szél ott fúj, ahol akar: hallod ugyan a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hová megy, így van ez mindenkivel, aki a Lélekből született."
Erre Nikodémus megkérdezte: ,,Hogyan lehetséges ez?" Jézus így válaszolt neki: ,,Te Izrael népének tanítója vagy, és nem érted ezeket? Bizony, bizony, mondom neked, hogy arról beszélünk, amit tudunk; és arról tanúskodunk, amit látunk. De a mi tanúságtételünket nem fogadjátok el. Ha földi dolgokról beszélek nektek és azt sem hiszitek el, hogyan fogjátok elhinni, ha mennyei dolgokról beszélek majd nektek?
Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia. És amint Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják felmagasztalni az Emberfiát is, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen."
Ezek az evangélium igéi. Jn 3,7b-15
...... ........



Imádság
Urunk, Jézusunk, ments meg bennünket attól, hogy elforduljunk tőled, megfeledkezzünk gondviselésedről és a lelki értékekről, amelyeket neked köszönhetünk. Ments meg minket attól, hogy szívünkön eluralkodjon a kapzsiság, a telhetetlenség és a gazdagodás féktelen vágya! Taníts minket egyszerűségre és szerénységre, hogy mindig elégedettek legyünk azzal, amit Te adsz nekünk! Jézusunk, te légy szívünk gazdagsága!

Elmélkedés
A Nikodémussal való beszélgetés folytatódik a mai evangéliumban. Jézus arról beszél, hogy a lelki újjászületést Isten Lelkének működése eredményezi az emberben. ,,Hogyan lehetséges ez?" - kérdezi erre Nikodémus. Aligha kérdezne ilyet, ha nem ébredt volna fel benne rögtön a lelki újjászületés vágya. Nem az elméletre kíváncsi ugyanis, hanem arra, hogy ő hogyan tud lelkileg újjászületni, vallásosságában, Isten iránti tiszteletében és az emberek iránti szeretetében megújulni.
Nikodémus hamar megérzi, hogy a Jézussal való beszélgetés fordulatot hozhat életébe, ezért gondolatait gyorsan új irányba fordítja. Igyekszik eltávolodni a hagyományos nézetektől és megérteni azt, amit Jézus mond neki. Megérteni és elfogadni azt, ami újdonságként hat rá. A bibliai tájak érdekessége, hogy a Jordán folyóban a halak a Holt-tengerhez közeledve megérzik a víz növekvő sótartalmát és mivel a magas sótartalmú víz nem alkalmas élettér számukra, ezért inkább visszafordulnak, megváltoztatják haladási irányukat, nehogy elpusztuljanak. Hasonló történik Nikodémussal is. Megérzi, hogy milyen irányba kell haladnia és Jézus kedvéért kész új irányba terelni gondolkodását. Megérzi, hogy honnan jön az élet, az újjászületés.
Az újjászületés, a lelki megújulás csak Istentől jöhet. Az ő kegyelme az, amely a megváltozás, a megtérés lehetőségét nyújtja az embernek. Nikodémusnak is és nekem is.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 949
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 39904
  • e Év: 273651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.