Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Diana hercegnő bölcsessége
  2020-04-23 21:39:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Diana Hercegnő  
Az életnek...
  2020-04-23 21:34:44, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Tippek az egészséges szívhez
  2020-04-23 21:10:17, csütörtök
 
  Ahogy öregszünk, úgy egyre több egészségügyi problémával kell szembenéznünk. Azonban nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy ez ne történjen így. A szív egészsége érdekében rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre.

Ha csak teheti, mindig magyar és idényzöldségeket, - gyümölcsöket fogyasszon. Ezek a termékek tartalmazzák a legtöbb ásványi anyagot és vitamint, amelyek elengedhetetlenek a szív egészségéhez. A külföldi divatos zöldségek és gyümölcsök hosszú hajóutat tesznek meg, míg ideérnek, és bizony emiatt különféle anyagokkal kezelik azokat.

Nem kell mindig nagy lakomákat csapni, amikor megéhezik. Ha éhes, csak egyen meg egy almát. Amellett, hogy nagyon egészséges és könnyen eltelít, még a szív egészségének is jót tesz, hiszen tele van antioxidáns vitaminokkal.

A szív egészségét szolgálja a mediterrán étrend, amely sok zöldséget és gyümölcsöt, halakat, magvakat és olívaolajat tartalmaz. Lehet, hogy a mediterrán országokban ezért nem népbetegség a szív- és érrendszeri megbetegedés.

A telített zsír nagyon egészségtelen, hiszen hatására plakkok képződnek az artériák falán, amelyek érelmeszesedést okozhatnak. Részesítse előnyben a telítetlen zsírokban gazdag növényi olajokat, mint például az extraszűz olívaolaj.

Az egyszerű szénhidrátok helyett fogyasszon összetett szénhidrátokat. Az összetett szénhidrátok lassabban szívódnak fel a vékonybélben, így azok nem okoznak hirtelen és drasztikus vércukorszint-emelkedést. Összetett szénhidrátot tartalmaz például a barna rizs, a quinoa és a fekete bab.

Tartózkodjon a sült ételektől, mert ezek transzzsírban gazdagok, amelyek beteggé teszik a szívet. Ha lehet, kerülje a sült krumplit, a rántott húst, a hamburgert és az ezekhez hasonló ételeket.

Ne fogyasszon egészégtelen és feldolgozott ételeket és ne rendeljen házhoz ételt. A nagyobb bevásárlóközpontokban sem szabad helyben sütött termékeket vásárolni. Nem elég, hogy ezek nagyon egészségtelenek, még meg sem sütik azokat rendesen. Én évekkel ezelőtt hagytam fel ezek fogyasztásával, mivel a helyben sütött péksütemény közepe át sem volt sülve. Azóta csakis egészséges alapanyagokból, az otthon sütött termékeket eszem meg.

Soha ne hagyja ki a reggelit, mivel ez a nap legfontosabb étkezése. Ha nem eszik reggel, akkor lezuhan a vércukorszintje, amit szénhidráttal kompenzál, ez viszont vércukorszint-ingadozást okoz, ami szintén nem tesz jót a szív egészségének.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A fájdalomcsillapító szegfűszeg
  2020-04-23 21:05:27, csütörtök
 
 



A szegfűszegnek érdekes és édes aromája és ízvilága van. Nemcsak a sütés és főzés során alkalmazhatjuk, hanem gyógyászati célokra is felhasználhatjuk.

A szegfűszeg aktív komponense, az eugenol nemcsak érzéstelenítő, hanem fájdalomcsillapító hatásokkal is rendelkezik. Már 5 perc használat után hatni kezd, ugyanis a fájdalomreceptorokat blokkolja.

A szegfűszegolaj fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, így a különféle ínybetegségek megelőzésére is bátran alkalmazhatjuk.

A szegfűszeget emésztési problémák esetén is be lehet vetni. Nagyon hasznos lehet émelygés, hányinger és puffadás esetén. Nemcsak ezeken az emésztési panaszokon segít, hanem a bélrendszer bakteriális és gombás fertőzéseit is megszünteti.

Fejfájás esetén is nagy hasznát vehetjük. Ilyenkor egy vattakorongra kell a szegfűszegolajból csepegtetni és a homlokba kell belemasszírozni. A fájdalom 5 perc múlva teljesen megszűnik.

Amennyiben valaki fogfájással küzd, mindenképpen próbálja ki a szegfűszeget. Már egyetlen darab szegfűszeg elrágcsálása is sokat segíthet, de az is hatásos, ha a fájó fognál az ínybe masszírozunk egy cseppnyi szegfűszegolajat.

Vízzel hígítva gargalizálni is lehet az olajjal. Ilyenkor a szájban lévő és sok esetben szájszagot és ínybetegségeket okozó baktériumokat pusztítja el nagyon hatékonyan.

A szegfűszeg is tartalmaz rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Kitűnő forrása a mangánnak, a C- és K-vitaminnak. A mangán egy nélkülözhetetlen ásványi anyag, mivel elősegíti a megfelelő agyműködést és a csontok egészségét is biztosítani tudja. Rendszeresen fogyasztva a szegfűszeg elősegíti a székrekedés megelőzését. A benne lévő C-vitamin az immunrendszer megerősítésében vesz részt, a K-vitamin pedig a véralvadás szempontjából rendkívül hasznos.

A vitamin és ásványi anyagok mellett a szegfűszeg gazdag forrása az antioxidánsoknak is. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek csökkentik az oxidatív stresszt, így pedig csökkenhet a krónikus betegségek kialakulásának az esélye. A benne lévő eugenol is antioxidáns-tartalommal rendelkezik.

Kutatások igazolják, hogy a szegfűszeg elősegítheti a rákos sejtek növekedésének megelőzését és a rákos sejtek halálát idézi elő. Természetesen ennek bizonyítására még több humán kísérletre is szükség van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Növényi vegyületekkel a makuladegeneráció ellen
  2020-04-23 21:01:31, csütörtök
 
  Az idősebb korban jelentkező látásvesztés egyik oka a makuladegeneráció kialakulása. A látásproblémák legfőképpen idősebb korban jelentkeznek, amelyet nem mindig lehet elkerülni. Azonban vannak olyan lehetőségek, táplálékok és életmódbeli tényezők, amelyek elősegítik, hogy mi is tegyünk azért valamit, hogy ezek a szembetegségek minél kevesebb eséllyel alakuljanak ki.

Az alkoholfogyasztás és a dohányzás jelentő mértékben megnöveli a szembetegségek kialakulását. Hiszen ezek a szenvedélyek, szenvedélybetegségek szabad gyököket szabadítanak fel az emberi szervezetben, amelyek az oxidatív stressz kialakulását okozzák. Ez pedig számtalan betegség, így a szemet érintő betegségek kialakulásáért is felelőssé tehető.

A lutein és a zeaxantin két olyan antioxidáns vegyület, amelyek szinte kisöprik az emberi szervezetből a szabad gyököket, amelyek az oxidatív stressz kialakulásáért felelősek. Ez tesz kárt a retina sejtjeiben. Tehát a lutein és zeaxantin együttesen nagyon hatásos táplálékok a szem egészségére nézve.

A lutein növeli a pigmentált sejteket a retinában. Ez megvédi a szemet a kék és az ultraibolya sugárzástól, ez pedig védelmet jelenthet a makuladegeneráció kialakulásával szemben.

A lutien és a zeaxantin javítani képes a retina működését, javítja a látás élességét, így az egyén sokkal jobban képes látni a színeket és a formákat is.

Luteinben és zeaxantinban gazdag táplálékok a zöld leveles zöldségek, mint például a kelkáposzta, a spenót és brokkoli. További karotinoidforrások: borsó, sárgarépa, tojás és kukorica.

Az asztaxantin a luteinhez és a zeaxantinhoz hasonlatosan segíthet megelőzni a makuladegeneráció kialakulását, hiszen védelmet jelent a szem számára az oxidatív stresszel szemben.

A cukorbetegségben szenvedőknek nagyon vigyázniuk kell a szemük egészségre, mivel a magas vércukorszint károsítja a retina egészségét. Azonban az asztaxantin segíthet elhárítani ezt a veszélyt. Ez a karotinoid megtalálható a tengeri algákban vagy a vadon fogott lazacban.

A sáfránnyal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy jelentősen képes javítani a látási funkciókat. Ezt a fűszert hozzáadhatjuk levesekhez, főzelékekhez és salátákhoz

Az alfa-karotin is védelmet jelenthet a retina pigmentált sejtjeinek. Dohányosok esetében jelentősen csökkent a makuladegeneráció kialakulásának esélye, amikor alfa-karotinban gazdag táplálékokat fogyasztottak. Ezt a vegyületet leginkább a narancssárga zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák, mint a sárgarépa és a mandarin.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Fejfájást elűzők
  2020-04-23 20:55:04, csütörtök
 
  Bizonyára Önnek is fájt már a feje élete során. Nincs is talán olyan ember a világon, akinek életében egyszer legalább ne fájt volna a feje. Van, akinek csak ritkán szokott ez a testrésze fájni, míg mások gyakran panaszkodnak fejfájásra. Nem kell azonban minden alkalommal gyógyszerhez folyamodni, hiszen akár még a konyhánkban is találhatunk olyan természetes fájdalomcsillapítókat, amelyek a segítségünkre lehetnek.

A fejfájás csillapításában vagy annak megszüntetésében a rozmaring- és a kakukkfűolaj is sokat segíthet. Mindkét gyógynövény tartalmaz karvakrolt, amely van olyan hatékony, mint az ibuprofentartalmú fejfájáscsillapító gyógyszerek. Cseppentsen egy bevizezett vattakorongra 2-3 cseppet vagy az egyik, vagy a másik illóolajból, és dörzsölje be vele a homlokát. Pihenjen le 10 percre és meglátja, hamarosan nyoma sem lesz a fejfájásának.

A migrénes fejfájásban szenvedők gyakran szenvednek magnéziumhiánytól. Így sok esetben már ennek az ásványi anyagnak a pótlása is segíthet a tünetek enyhítésében. Tehát ha valakinek gyakran fáj a feje és szeretné megakadályozni ezt a kellemetlenséget - ami sok esetben akadályozza a mindennapi tevékenységet -, szedjen rendszeresen magnéziumkiegészítőt, vagy fogyasszon magnéziumban gazdag ételeket. Magnéziumban gazdag táplálékok: makréla, aszalt füge, tökmag.

Az E-vitamin is csökkentheti a fejfájás gyakoriságát. Ha migrénben szenved, kérdezze meg kezelőorvosát az E-vitamin fogyasztásával kapcsolatban. Az E-vitamin gazdag forrásai az olajos magvak, mint a szezámmag, a tökmag, a mandula, de a diófélék és a növényi olajok is sok E-vitamint tartalmaznak.

Az acsalapu nevű gyógynövényről is bebizonyosodott, hogy hatékony fejfájáscsillapító. Ez a gyógynövény jelentősen csökkenti a migrénes rohamokat.

A gyömbér nemcsak emésztési problémákra kiváló, de egy remek fejfájáscsillapító is. Forraljon fel vizet. Egy csészébe reszeljen egy ujjnyi meghámozott gyömbért. Öntse le forró vízzel, várjon tíz percet, szűrje le, és már fogyaszthatja is. Én nem szűröm le, hiszen a gyömbér fertőtleníti a szájüreget és a téli hónapokban hatékonyan csillapítja a torokfájást, illetve a köhögést. Ellenben mézzel és frissen facsart citromlével ízesítem, hiszen ezek is fellendítik az immunrendszert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Stroke kockázati tényezők
  2020-04-23 20:52:15, csütörtök
 
  Bizonyára hallotta, hogy nők és férfiak esetében eltérőek lehetnek a szívroham tünetei. Ez a megállapítás igaz lehet a stroke esetében is. A következőkben arról olvashat, hogy a hölgyeknek milyen tünetekkel kell számolni, amelyek stroke-ra utalhatnak, illetve milyen tényezők vezethetnek ehhez a betegséghez.

Stroke szempontjából veszélyben vannak azok a nők, akik gyakran szenvednek migréntől. Főként azok vannak nagyobb kockázatnak kitéve, akiknél a migrén során olyan tünetek jelentkeznek, mint homályos látás, fény-, illetve hangérzékenység.

A menopauza szakasza minden nő számára hordoz bizonyos mértékű veszélyeket, kockázatokat, de azok a nők, akik valamilyen hormonpótló terápiában részesülnek, még nagyobb veszélynek vannak kitéve. A hormonális kezelések ugyanis nem veszélytelenek, vagyis jelentősen megnövelik a stroke kialakulásának a kockázatát.

Akik valamilyen szívbetegségben, például szívritmuszavarban szenvednek, mindenképpen járjanak orvosi ellenőrzésre, mivel a szívbetegségek is okai lehetnek a stroke kialakulásának.

A nők általában hosszabb ideig élnek, mint a férfiak. Ki gondolta volna, hogy a hosszabb élet is hordozhat magában veszélyeket? Márpedig az előrehaladott életkor szintén rizikófaktornak számít a stroke szempontjából.

A fogamzásgátló tabletták nagyfokú védelmet jelenthetnek, ha nem szeretnénk teherbe esni, viszont ezeknek a piruláknak a szedése nagyon sok mellékhatással jár együtt. Azok az idősebb nők, akik fiatalabb korukban szedtek ilyen pirulákat szintén abba a táborba tartoznak, akiket fenyegethet a stroke veszélye.

Milyen tényezők vezethetnek még ehhez a betegséghez? Az idősebb életkor szintén rizikótényező lehet, de a stroke nagyobb eséllyel alakulhat ki azoknál, akik dohányoznak, akiknek magas a vérnyomásuk, illetve akik cukorbetegségben szenvednek.

Ahhoz, hogy elkerüljön bennünket ez a betegség, nem árt elővigyázatosnak lenni. A mozgás ez esetben is sokat segíthet. Mozogjon hetente legalább 3-4 alkalommal 40-40 percet. A rendszeres testedzés ugyanis csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Jó választásnak bizonyulnak a mérsékelt intenzitású aerob tevékenységek, de a gyaloglás, az úszás és a kerékpározás is nagyon hasznos szervezetünk számára.

Ha dohányzik, mindenképpen hagyjon fel ezzel a káros szenvedélyével, hiszen nagyon káros az egészségre és még a stroke kialakulásának kockázatát is jelentősen megnöveli.

Az elhízás és a túlsúly megemeli a vérnyomást, amely a stroke kockázatát is megnöveli. Törekedjen a korának és a nemének megfelelő testsúly elérésére, ennek érdekében váltson életmódot.

Ha cukorbetegségben szenved, rendszeresen járjon ellenőrzésre és bármilyen apró, negatív változást is tapasztal az állapotában, azonnal keresse fel kezelőorvosát.

Alkoholt csak mértékkel és alkalomszerűen fogyasszon, hiszen a túlzásba vitt alkoholfogyasztás miatt is kialakulhat ez a rettegett betegség.

Ha alvászavarban szenved, mindenképpen keressen fel szakorvost, ugyanis az alvási apnoé szintén megnövelheti a stroke kialakulásának kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Természetes szíverősítők
  2020-04-23 20:49:22, csütörtök
 
  A szívünk egészsége nagyon törékeny. Sok múlik azon, hogy mennyire vigyáztunk rá egész életünkben. Ahhoz, hogy megelőzzük a szívbetegségeket, fontos törődnünk szívünk egészségével. Nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy javítsunk a szívünk állapotán és jól tesszük, ha nem várunk ezekkel a tevékenységekkel, amíg késő lesz. Hiszen ha a szív meggyengül, akkor már kevésbé bírja az olyan terheléseket, mint a rendszeres sportolás vagy a hosszú erdei séták.

Már napi félórányi szobabiciklizéssel is erősíthetjük a szívünket. Ha valakinek valamilyen egészségügyi gondja van a szívével, előtte mindenképpen egyeztessen, konzultáljon a kezelőorvosával.

Az étcsokoládé kis mennyiségben fogyasztva meglehetősen egészséges. Hetente több alkalommal is el lehet belőle fogyasztani néhány kockányit. Az étcsokoládé azért olyan egészséges, mivel flavonoidokat tartalmaz, amelyek elősegítik, hogy az artériák fala rugalmas maradjon. Amennyiben az artériák nem merevek, hanem rugalmasak, úgy kisebb az esélye a vérrögök képződésének, illetve megakadályozzák, a rossz, vagyis az LDL-koleszterin oxidációját is.

A sörről is az bizonyosodott be, hogy nem is olyan nagy ellenség, persze csak mértékkel fogyasztva. Napi egy pohár sör segíthet a koleszterinszint csökkentésében, illetve megnöveli a vérben az antioxidánsok jelenlétét, emellett csökkenteni tudja egy fibrinogén nevű fehérje termelődését, amelynek kiemelt szerepe van a vérrögök keletkezésében.

A B-vitamin-komplex - amely folsavat, B6-vitamint és B12-vitamint tartalmaz - csökkenteni tudja a szervezetben a homociszteinszintet. Ez azért jó hír, mivel a homociszteinszint emelkedése jelentősen megnöveli a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Az alvási apnoe nemcsak azért veszélyes, mert ilyenkor többször is kihagy a légzés, hanem mert ez okozhat magas vérnyomást is. A magas vérnyomás pedig jelentősen megemeli a stroke és a szívinfarktus kialakulásának a kockázatát.

Kutatások igazolják, hogy a halak nagyon egészségesek. Hetente legalább két alkalommal kellene halat fogyasztani, mivel így jelentősen lecsökkenthető a szívbetegségek, a szívelégtelenség és a hirtelen szívhalál kialakulásának a kockázata.

A lenmag omega-3 zsírsavakban gazdag, amely szintén segíthet megakadályozni a szívbetegségek kialakulását. A lenmagot őrölt állapotában lehet fogyasztani, naponta egy kiskanálnyit mennyiség javasolt. Mézzel is lehet összekeverni, és ily módon fogyasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gombák gyógyhatásairól
  2020-04-23 20:42:30, csütörtök
 
 



A gombát a keleti gyógyászok már évezredek óta használják a betegségek megelőzésére és azok gyógyítására. Az utóbbi években egyre nagyobb figyelemmel fordulnak a természetes gyógyítók - a nyugati kultúrákban is - a gombák irányába. Felfedezték ugyanis, hogy a gombák nagyon sok antioxidánst tartalmaznak, de prebiotikumokban is bővelkednek. Mindemellett az is bebizonyosodott számukra, hogy a gombák antimikrobiális, immunmoduláló és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Több tanulmány is arról számolt be, hogy a gomba rendszeres fogyasztása a rákos megbetegedések ellen is védelmet jelenthet.

A rákos betegségben szenvedők gyakran kapnak kemoterápiát és sugárkezelést, hogy a rákos sejtek elpusztuljanak. A tudósok arra jöttek rá, hogy egyes gombafélék alkalmasak arra, hogy csökkenjen ezeknek a kezeléseknek a mellékhatása. Például a hányinger is kellemetlen mellékhatás, de emellett a gombák fogyasztása a csontvelő számára is védelmet jelent, illetve a vérszegénység leküzdésében is a segítségére lehet ezeknek az embereknek.

Egy nemrégiben végzett kutatás során azt a megállapítást tették a kutatők, hogy a gomba rendszeres fogyasztása - ami ebben az esetben heti 3 alkalmat jelent - jelentősen lecsökkenti a prosztatarák kialakulásának a kockázatát.

A legjobb gomba, amely képes leküzdeni a rákos sejteket, az a reishi gomba (ganoderma, pecsétviaszgomba). Legfőképpen emlőrákban szenvedő betegségeknél bizonyított ez a gombatípus, amely elősegíti a programozott sejthalált.

Az immunrendszer működésére van hatással, pontosabban a rák elleni küzdelemben bizonyított az előbb említett reishi gomba, de a cordyceps (kínai hernyógomba) gyógygombával is sikereket értek el a kutatások során. A kínai hernyógomba például természetesen serkenti az immunrendszert. Két részről is megtámogatja az emberi szervezetet. Egyrészt segít a rákölő sejtek megerősítésében, másrészt a rák megelőzésében is kitüntetett szerepet játszik.

A shitake gomba is sok esetben bizonyított. Nemcsak fokozza az immunrendszer működését, de a koleszterinszintet is csökkenti. A maitake gombának pedig az immunrendszer megerősítésében és a rákmegelőzésében van kitüntetett szerepe.

Egyes gombafélék az autoimmun betegségek, kiváltképp a sclerosis multiplex és a myeloma multiplex nevű betegség tüneteinek csökkentésében is bizonyítottak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A C-vitamin-hiány kárt okoz
  2020-04-23 18:07:44, csütörtök
 
  A C-vitamin-hiány kárt okoz az érrendszerben és a szívet is beteggé teheti

Sajnos évente rengetegen szenvednek el szívrohamot és egyre több embernek van valamilyen szívbetegsége. A legutóbbi kutatások alkalmával bebizonyosodott, hogy a C-vitamin-hiány kárt tehet az érrendszerben és felelőssé tehető az egyes szívbetegeségek kialakulásáért is. Mivel a szervezet C-vitamin-készlete hamar kimerül, így azt minden esetben pótolni szükséges.

A C-vitamin nemcsak antioxidáns hatással rendelkezik, hanem antivirális és gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő. Ez a vitamin segít fellendíteni az immunrendszert, mert fokozza az antitestek termelődését, melynek kiemelkedő szerepe van a betegségek leküzdésében.

A kollagén előállításában, termelődésében egy nagyon fontos faktor a C-vitamin. Ez egy olyan vitamin, amely segíti a sebek gyorsabb gyógyulását, de kiemelkedő szerepet játszik az egészséges haj, bőr megőrzésében és az erek védelmét is ellátja. A C-vitamin csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat és hatásos lehet a szervezetet támadó kórokozókkal szemben is.

A C-vitamin-hiány a hajszálerek törékenységét segíti elő, illetve hiányában nem termelődik elegendő kollagén az emberi szervezetben, márpedig az egyre csökkenő kollagénszint miatt az artériák sem fognak megfelelően működni.

A C-vitamin-szint csökkenését sok tényező elősegítheti. A higanyalapú amalgámtömések is csökkenthetik ennek a vitaminnak a szintjét az emberi szervezetben. Az amalgámtömés olyan toxinokat tartalmaz, amelyek kimerítik a szervezet C-vitamin-raktárait. Nem beszélve arról, hogy számos vizsgálat összefüggést mutatott az amalgámtömések és a szívkoszorúér- betegség kialakulása között. A szívbetegség kialakulásának esélye pedig még inkább fokozódhat a C-vitamin-hiány miatt.

A stressz is csökkentheti a szervezet C-vitamin-szintjét. A perifériás artériás betegség (PAD) is csökkentheti ennek az antioxidáns vitaminnak a szintjét a szervezetben. A C-vitaminnak pedig nagyon fontos szerep jut abban, hogy megtisztítsa az artériákat a lerakódott koleszterintől.

A metabolikus szindrómában szenvedő betegeknek is mindenképpen pótolniuk kell ezt a vitamint, hogy semlegesítse a szervezetükben felhalmozódott méreganyagokat, illetve megemelje a szervezetben az antioxidáns-szintet.

A C-vitamin nemcsak a testi, de az érzelmi stressz csökkentésében is szerepet játszhat. Ennek azért van jelentősége, mivel a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában mind a két típusú stressznek kiemelkedő szerepe van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 995
  • e Hét: 4573
  • e Hónap: 24435
  • e Év: 200310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.