Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
M4 Sport felidézi a magyar olimpiai sikereket az 1992-es,
  2020-04-24 20:01:33, péntek
 
  M4 Sport TV felidézi a magyar olimpiai sikereket az 1992-es, barcelonai játékoktól.
Nagy siker ez a csatornának, hiszen szinte példa nélküli, hogy ilyen volumenű és mennyiségű közvetítést engedélyeznek egy tévétársaságnak. Bízunk benne, hogy a magyar sporttörténelem legjobb pillanatainak újraélésével hozzájárulhatunk a hétköznapok és hétvégék változatosságához, igényes eltöltéséhez" - idézte az MTVA sajtóosztálya Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját.
A közszolgálati sportcsatorna két sávban, 17 és 19.30, valamint 20.30 és 22.30 óra között tűzi műsorra a magyar sikereket Barcelonától Rióig.

A nézők újraélhetik Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina úszók legendás győzelmét, utóbbi Magyarország 11 aranyérméből hármat is magáénak tudhatott 1992-ben Barcelonában, Atlantában 200 méter háton is nyert.

Láthatják Kovács István ökölvívó, Kőbán Rita kajakozó vagy a Horváth Csaba, Kolonics György férfi kenu kettes sikereit 1996-ból, majd 2000-ből Kolonics kenu egyes érmét 500 méteren, a Kammerer Zoltán és Storcz Botond alkotta férfi kajak kettesét ugyanezen a távon, a Novák Ferenc, Pulai Imre kettősét férfi kenu kettesben 500 méteren, nem beszélve a férfi kajak négyesről 1000 méteren.

Ehhez az évhez köthető Kovács Ágnes úszó, Csollány Szilveszter tornász, vagy Nagy Tímea párbajtőrvívó diadala is. Nagy 2004-ben szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. Igaly Diána sportlövő, Vörös Zsuzsanna öttusázó, Majoros István birkózó, Janics Natasa kajakozó, valamint a női kajak kettes, illetve a férfi kajak négyes tagjainak neve is Athénnal forrt egybe, míg a magyar férfi vízilabda-válogatott megvédte címét a görög fővárosban, amit még egy olimpiai arany követett Pekingben. Műsorra kerül többek között Vajda Attila kenus egyéni és a Kovács Katalin, Janics Natasa kajak kettős pekingi tündöklése 2008-ból.

Londonban Szilágyi Áron kardvívó nyert elsőként, utána Gyurta Dániel úszó, Pars Krisztián kalapácsvető és Berki Krisztián tornász következett, majd a férfi kajak kettesnek Dombi Rudolf és Kökény Roland révén és a Fazekas-Zur Krisztina, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella alkotta női kajak négyesnek szólt a Himnusz. Kozák Danutának egyéniben is sikerült nyernie és Risztov Éva úszó is maga mögé utasította a teljes mezőnyt.

A kajakozó Kozák Danuta és az úszó Hosszú Katinka a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián Magyarország nyolc aranyérméből hatot gyűjtött. Kozák egyéniben, kettesben és négyesben is a világ legjobbja lett, Szilágyi Áron kardvívó megvédte Londonban szerzett címét, Szász Emese párbajtőröző pedig esküvője előtt szerezte meg az olimpiai aranyat.

Az aranyérmeken túl képernyőre kerülnek az ezüst- és bronzérmek is, valamint a magyar érdekeltségű pillanatokon kívül a fontosabb mérkőzések és versenyek
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Hidegkutitól De Bruynéig – a BL-tavaszon folytatódott
  2020-04-24 19:59:13, péntek
 
  Hidegkutitól De Bruynéig - a BL-tavaszon folytatódott a hamis kilencesek evolúciója
Kezdetben volt a középcsatár. A kilences. Erős, állhatatos, minduntalan gólra törő és végtelenül egoista. Mi van ma helyette? Sokszor a hűlt helye. És a hamis kilences.
Sergio Ramos ugyanazzal a dilemmával szembesült, mint Harry Johnstone 1953. november 25-én. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a Manchester City ellen rossz és rossz döntés közül választhatott, akárcsak angol elődje Az évszázad mérkőzésén. Bár a futball rengeteget változott, emberfogást már csak nyomokban tartalmaz, a középső védőknek továbbra is az okozza a legnagyobb fejtörést, ha a csatár, akit hatástalanítani kéne a kilencven perc során, kivonja magát a hatáskörük alól.
A hamis kilences, vagy ahogy Hidegkuti Nándor posztjáról elterjedt az Aranycsapat kapcsán, visszavont középcsatár a sorok között mozog, feldobva a kérdést, amit Kevin De Bruyne vetett oda Ramos elé: követni vagy nem követni? Így vagy úgy, de a választól függetlenül üres terület nyílik a támadócsapat előtt. Az ebben a kettősségben vergődő bekknek folyamatosan határozatképesnek kell lennie, mivel már a pillanatnyi habozás is sokba kerülhet, miközben a rosszul felmért szituáció réme állandóan a feje felett lebeg.
Ugyan Hidegkutihoz köthető az unortodox centerjáték megismertetése a nagyvilággal, ettől még messze nem tekinthető előzmények nélkülinek. A különböző futballkultúrákban feltűnő osztrák Matthias Sindelar, argentin Adolfo Pedernara és a szovjet Konsztantyin Beszkov a szerepkör előfutáraiként nem kizárólag a kapu előtt tüsténkedtek, hanem az irányításból, a szervezésből is kivették a részük, amihez értelemszerűen nagyobb szabadság is társult. De ettől még csatárok maradtak. A magyarok kilencese viszont - a mögötte lévő fedezetek helyezkedésére is hatást gyakorolva - támadó középpályásnak tekinthető a gólfelelőssé előlépő összekötők mögött. A befejezés helyett a kiszolgálás feladatával. Puskás Ferenc (85 válogatottság/84 gól) és Kocsis Sándor (68/75) mérlege részben ezt támasztja alá, még ha a 6:3-on Hidegkuti (69/39) szerezte is a mesterhármast. Mintegy jelképes nyomatékaként, hogy a WM-rendszerben megszokott erőcsatárokkal szemben micsoda problémát kavart.
Az ötlet Bukovi Márton fejéből pattant ki az MTK-nál, miután azzal szembesült, hogy az Olaszországba igazoló román csatára, Norberto Höflinget pótlására nincs alkalmas jelöltje . Helyette a formációhoz nyúlt, amellyel korábban a Dinamo Zagrebnél már sikerrel kikísérletezett. Persze Dragutin Hripko messze nem abban a minőségben működött, mint Hidegkuti, midőn Sebes Gusztáv szövetségi kapitány élt a válogatott mellett is segédkező Bukovi megoldásával, de az elvet, melyet a klasszisok csiszoltak kifogástalanná, megvalósította.


Videók többi írás M4 Sport hírek Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Húsz nappal a szigorítások enyhítése után folytatódik az ...
  2020-04-24 19:54:51, péntek
 
  Húsz nappal a szigorítások enyhítése után folytatódik az OTP Bank Liga
Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy amennyiben a kormány részben vagy egészben feloldja a a koronavírus-járvány kapcsán érvényben lévő tilalmakat, a döntést követően húsz nappal folytatódik az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa.
Ha a jövő hét végére ígért rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezik majd a csapatedzések megtartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagy pályás versenyeire kvalifikáló sorozatok indulhatnak újra.
Azaz a férfi és női élvonal, valamint a kupák. A OTP Bank Liga március közepén, a 25. forduló után szakadt félbe, ám a címvédő és listavezető Ferencvárosnak korábbról a Debrecen és az Újpest elleni mérkőzéseit is pótolnia kellene. A Simple Női Ligában a 13. forduló volt a legutóbbi, amit le tudtak játszani, az MTK Budapest-Diósgyőr találkozót kivéve. A MK-ban a férfiak és a nők esetében is az elődöntők következnek.
Az első mérkőzésekre a kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerülhet sor.


Forrás M4 Sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
A Győr elnöke örülne a BL-negyeddöntőnek és sajnálja a .....
  2020-04-24 19:52:53, péntek
 
  A Győr elnöke örülne a BL-negyeddöntőnek és sajnálja a Szegedet
A Győri Audi ETO KC elnöke örülne annak, ha szeptemberben a pályán dőlne el a négy közé jutás a női kézilabda Bajnokok Ligájában, az októberi Final Four viszont abból a szempontból lenne szerencsésebb, hogy addigra jobb formába tudna kerülni a csapat.
Kép linkje Link
Mint ismeretes, az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken úgy döntött, hogy továbbra is szeptember 5-6-ára tervezi a budapesti négyes döntőt, ugyanakkor vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án.
Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.
,,A forgatókönyvet most az élet írja - nyilatkozta Bartha Csaba az M4 Sportnak. - A szeptemberi elképzelés szerint az amúgy is rettentő nehéz Final Fourt kiegészítették két nappal úgy, hogy csütörtökre tették a negyeddöntőt. Elsőre furcsa nekem, hogy a fiúknál nincsen Final Fourba jutás, a lányoknál pedig van. Sajnálom a Szegedet, akik így elesnek attól a lehetőségtől, hogy a négy közé jussanak" - utalt a győri klubelnök arra, hogy a férfiaknál az EHF törölte az egyenes kieséses szakaszt, így a Veszprém bejutott a Final Fourba, míg a Tisza-partiak nem folytathatják.
Bartha Csaba hozzátette, a fair play szempontjából jó lenne, ha a pályán dőlne el a négy közé jutás, ugyanakkor nagyon nehéz felkészülés vár a csapatra, hiszen még azt sem lehet tudni, hogy mikor lehet elkezdeni rendesen edzeni. ,,Június végén, július elején el kell kezdeni edzeni, mivel nyolc hétre biztosan szükség van ahhoz, hogy topformában legyen a csapat. Ráadásul úgy kell felkészülni, hogy négy nap alatt kell három olyan mérkőzést játszani, amilyet hetente egyszer szoktunk. Ez egy nagyon nehéz feladat lesz mind a játékosoknak, mind a stábank, de a szervezőknek is."
A címvédő Győr a román CSM Bucurestivel találkozna a negyeddöntőben, a párharc a tervek szerint egy mérkőzésen dőlne el, valószínűleg Budapesten. ,,Ez azért rossz nekünk, mert a normális lebonyolítás szerin mi játszottuk volna otthon a második meccset Győrben, hazai közönség előtt, ami mindenképpen előny. Ez az előny az első és második helyezett csapatoknak megszűnik, hiszen semleges pályán kell játszani" - mondta az ETO elnöke.
Az októberi Final Four előnye Bartha Csaba szerint az lenne, hogy addigra a csapatok jobb formában lehetnek. A klubvezető annak is örül, hogy mivel az EHF törölte az Eb-selejtezőket, a magyar női válogatott kijutott az Európa-bajnokságra.


Forrás M4 Sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
A Veszprém ott lehet a B.L Négyes döntőjében
  2020-04-24 19:49:15, péntek
 
  Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteken határozott arról, hogyan tervezi a nemzetközi kupák és az Európa-bajnokságok lebonyolítását. Döntésük értelmében a Veszprém és a Győr ott lesz a Négyes, illetve a nőknél a Nyolcas döntőben, a Szeged viszont rosszul járt, biztosan nem lehet ott decemberre tervezett kölni Final Fourban, mivel az európai szövetség végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt.
Mivel a férfi Bajnokok Ligájában a két csoport első két helyezettje lehet ott a Final Fourban, a csoport másodikként végző Telekom Veszprém biztosan játszhat Kölnben, azonban a sajátjában harmadik helyen záró MOL-Pick Szeged nem lehet ott a legrangosabb európai kupasorozat négyes döntőjében.
A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a Szeged pedig a címvédő észak macedón Vardar Szkopje csapatával találkozott volna, majd továbbjutás esetén a negyeddöntőben a két magyar együttes egymással játszott volna.
A női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének céldátuma nem változott, az európai szövetség továbbra is úgy tervezi, hogy a tornára szeptember 5-6-án kerül sor. Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

A férfi EHF Kupát - amelyben a Grundfos Tatabánya KC szerepelt - törölték, a hátralévő csoportmérkőzéseket, a negyeddöntőket és a négyes döntőt sem rendezik meg. Ugyancsak végeredmény nélkül befejezettnek nyilvánították a női EHF Kupát - amelyben még versenyben volt a címvédő Siófok KC -, illetve a férfi és a női Challenge Kupát.
Az EHF a döntéseit olyan kormányzati intézkedésekkel indokolta, mint például az utazási korlátozások és a jelentős tömeget vonzó események tilalma. Az európai szövetség célja, hogy az évadot a "lehető legjobb módon" fejezzék be, de ez ne legyen rossz hatással a következő idény kezdetére.
A válogatott sorozatok kapcsán is határozat született, melynek értelmében magyar férfi válogatott kijutott a jövő januári, egyiptomi világbajnokságra, a női pedig a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Forrás M4 Sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Mikler: Felháborító, remélem, ez csak áprilisi tréfa
  2020-04-24 19:46:22, péntek
 
  Mikler Roland szerint felháborító az Európai Kézilabda Szövetség pénteki döntése, amely alapján a MOL-Pick Szeged nem folytathatja szereplését a Bajnokok Ligájában.
Az EHF végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt, a Final Fourt pedig a két csoport első két-két helyezettjének részvételével rendezik meg december 28-29-én Kölnben. Mindez azt jelenti, hogy a Telekom Veszprém bejutott a négyes döntőbe, a szegediek viszont - akik a nyolc között a címvédő észak macedón Vardar Szkopjéval találkoztak volna - nem folytathatják.
,,Nagyon felháborító, bízom benne, hogy ez valami áprilisi tréfa, mert nem tudom hova tenni - értékelte az EHF döntését Mikler Roland a közmédiának. - Ha már megrendezik, akkor rendezzék meg úgy, ahogy annak lennie kell, és akkor játsszák le azok a csapatok egymás ellen a mérkőzéseket, akiknek még nyitott a kapu arra, hogy eljuthassanak a Final Fourba, hiszen az egész szezonban azért küzdöttek. Miért veszik el a lehetőséget azoktól a csapatoktól, akiknek még nyitott lett volna a kapu?"
A Szeged kapusát egyelőre az sem tudja vigasztalni, hogy az EHF ugyanezen a napon törölte a vb-selejtezők hátralévő mérkőzéseit, így a magyar válogatott kijutott a jövő januári, egyiptomi világbajnokságra. ,,Most a klubbal történt dolog aktuális számunkra, de természetesen örülök, hogy ott leszünk a világbajnokságon."

Forrás M4 Sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Szép virágos képek
  2020-04-24 19:37:15, péntek
 
  ...... ............



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Mai sétámkor fotóztam 04.24
  2020-04-24 19:34:57, péntek
 
  ...... ........... .......



...... .............


Cseresznye fa ablakomból nézve
...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Pio atya Gazdagréten - saját fotózás 2020.04.04
  2020-04-24 19:30:42, péntek
 
  ...... ........... ........... .....


Pio atya a védőszentem. Már többször éreztem, hogy megvédett a közelgő bajtól. Naponta fohászkodok hozzá, hogy a korona vírus járvány kerüljön el engemet és embertársaimat, illetve minél hamarabb -Pio atya kegyelmével- szűnjön meg a járvány.
...... ........... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Ferenc pápa a szegény családokért és az uzsorások
  2020-04-24 19:18:03, péntek
 
  Ferenc pápa a szegény családokért és az uzsorások megtéréséért imádkozott.
Április 23-án, csütörtökön reggel a pápa a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén azokra a családokra irányította a figyelmet, akik a járvány miatt válsághelyzetbe kerültek, és mások kihasználták nyomorúságos helyzetüket. Homíliájában arról beszélt, hogy Jézus imádkozott Péterért, ezért lett az apostol olyan bátor, hogy nyíltan megvallotta hitét.
hirdetés
A járványban felerősödik egy másik járvány: sok napszámból, feketemunkából élő gyerekes család elvesztette a munkáját, nincs mit enniük. Az uzsorások pedig elveszik tőlük azt a keveset is, amijük van. Imádkozzunk ezekért a családokért, a gyermekeikért, a méltóságukért, és az uzsorásokért is, hogy az Úr érintse meg a szívüket és megtérjenek - kérte a pápa.
Homíliájában Az apostolok cselekedeteinek azt a szakaszát kommentálta (ApCsel 5,27-33), amelyben Péter a főpapok fenyegetésére, hogy nem taníthatja a népet, azt válaszolja, elsősorban Istennek kell engedelmeskedni, nem pedig az embereknek, és mindenki előtt nyíltan megvallja hitét Jézus, az üdvözítő feltámadásában, akit a vallási vezetők halálra adtak.
Péter - aki gyenge volt, meg is tagadta az Urat - bátorsága abból fakad, hogy Jézus imádkozik érte. És Jézus, aki imádkozik Péterért, értünk is imádkozik az Atyához, megmutatva neki sebeit, üdvösségünk árát. Jézus a közbenjáró: bíznunk kell az imájában - hangsúlyozta Ferenc pápa.
Az olvasmány azt a történetet folytatja, ami a béna ember meggyógyításával kezdődött az ékes kapunál. Az apostolokat a tanács elé vitték, börtönbe zárták. Azon a reggelen, amikor értük mentek a börtönbe, hogy elítéljék őket, kiszabadította őket az angyal és elkezdték hirdetni az igét a templomban.
,,Elővezették hát, és a főtanács elé állították őket. A főpap kérdőre vonta őket: »Szigorúan megparancsoltuk nektek, hogy ne tanítsatok abban a névben, és lám, egész Jeruzsálem tele van tanításotokkal. Ránk akarjátok hárítani annak az embernek a vérét.«" Mert az apostolok, főleg Péter és János a vezetőket, a papokat vádolták Jézus meggyilkolásával. Péter ezzel a történettel válaszol: ,,Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mi engedelmesek vagyunk Istennek, ti pedig bűnösök vagytok ebben." (vö. ApCsel 5,29-31)
Vádolhatná valaki azzal, hogy ő az a Péter, aki megtagadta Jézust, aki annyira félt, gyáva volt, ám ő most azt válaszolja: ,,Mi ezeknek a dolgoknak tanúi vagyunk, és a Szentlélek is, akit az Isten megadott azoknak, akik engedelmeskednek neki." Milyen úton jutott el idáig Péter, hogy lett ilyen bátor? Köthetett volna kompromisszumot is, mondhatta volna, hogy elmennek, halkabban beszélnek, nem vádolják őket nyilvánosan, csak hagyják őket békén - mondta a pápa.
Az Egyháznak a történelem során sokszor kellett ezt tennie, hogy megvédje Isten népét - tette hozzá a Szentatya. - És sokszor tette azért is, hogy saját magát mentse... nem az Anyaszent egyházat, hanem a vezetőit. Vannak jó és rossz kompromisszumok. Az apostolok köthettek volna kompromisszumot, de Péter nem kötött, hanem bátran azt mondta a vezetőknek, hogy bűnösök.
Péter azért jutott el idáig, mert lelkes ember volt, erősen tudott szeretni és félte az Istent. Közben mégis hagyta, hogy megérintse a kísértés. A kísértéstől jutott el a kegyelemig. Nagylelkű volt, de gyenge is. Mi a titka annak, hogy mégis olyan bátor lett, hogy eljutott idáig? Van egy rész az evangéliumban, ami segít megérteni ezt. Amikor Jézus azt mondja az apostoloknak, hogy a sátán megrostálja őket, mint a búzát, így szól Péterhez: ,,De imádkoztam érted, nehogy megfogyatkozz a hitedben" (Lk 22,32). Ez Péter titka: Jézus imája. Jézus imádkozik Péterért, hogy ne fogyatkozzon meg a hite és meg tudja erősíteni testvéreit is a hitben.
És amit Péterért tett Jézus, azt megteszi mindannyiunkért - tette a hozzá a pápa. - Imádkozik értünk az Atya előtt. Szoktunk imádkozni Jézushoz kegyelemért, segítségért, de nem szoktuk szemlélni őt, amint megmutatja az Atyának a sebeit, nem szoktuk szemlélni őt, a közbenjárót, aki imádkozik értünk. Péter Jézus imádságának köszönhetően a Szentlélek kegyelméből volt képes végigjárni ezt az utat, gyávából bátor lett.
Végül azt kérte, köszönjük meg Jézusnak, hogy imádkozik értünk. Mindannyiunkért. Jobban kell bíznunk benne, jobban kell bíznunk az ő imájában, mint a miénkben: ,,Uram, imádkozz értem!"
Ferenc pápa szentségimádással és eucharisztikus áldással zárta a csütörtöki szentmisét, lelki áldozásra hívott mindenkit.



Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.04.24
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3935
  • e Hét: 14997
  • e Hónap: 27673
  • e Év: 261420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.