Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az én Királyom
  2020-04-28 08:54:33, kedd
 
  Az én Királyom

Amikor e világba lépett,
ő volt a legszegényebb kisded.
Nem volt pólyája, patyolatja,
nem volt bölcsője, gyerekszobája.
De csillag jelezte érkezését,
s az angyalok szívébe zengték
a jóakaratú embereknek,
hogy ő az ég és föld örök Királya.

Mióta királya lett szívemnek is,
ámulva látom hatalmának és
kicsinységének drága csodáit,
miknek nincs felső s alsó határa:
Övé a föld és annak teljessége,
és nem volt, hová fejét lehajtsa.
Megvetette a gazdagok kincsét,
s az özvegy két fillérét elfogadta.
Magasságban lakozik, de alant is,
alázatos és megtört szívekben.
Lénye betölti a mindenséget,
mégis elfér egy emberi szívben.
Szegényen jött, de meggazdagítja,
aki őt itt lent szívébe zárja.

Ó, drága Jézus, szívem Királya!
Szegényebb helyet kínálok Neked,
mint az a hajlék, amit nyújthatott
Názáreted vagy kis Betlehemed.
Méltatlan szívem mégis arra kér,
hadd hordozhasson egy életen át,
hogy fénybe borítsd az én szürkeségem,
mint drágakő egyszerű foglalatát!

Oláh Lajosné
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A valódi hit
  2020-04-28 08:14:22, kedd
 
  ,,A hit ... a nem látott dogokról való meggyőződés" (Zsid 11,1).

A valódi hit beteszi a levelet a postaládába és útjára engedi. A bizalmatlanság azonban a boríték sarkát fogja, és aztán csodálkozik, hogy a válasz sosem érkezik meg. Levelek vannak az asztalomon, amiket hetekkel ezelőtt írtam, de még mindig elküldésre várnak, mert bizonytalan vagyok a címzéssel vagy a tartalommal kapcsolatban. Azok a levelek nekem
sem váltak javamra, és senki másnak sem eddig a pontig. Azok semmit nem érnek el mindaddig, amíg nem továbbítom őket, és nem bízom rá a postai szolgálatra.
Ugyanez a helyzet a valódi hittel. Átadja körülményeit Istennek, lehetővé téve az Ő munkáját.
A Zsoltárok 37,5 nagy megerősítése ennek: ,,Hagyjad az Úrra utadat, és bízzál benne, majd Ő teljesíti." Ám addig nem tehet semmit, amíg rá nem hagyjuk utunkat. A hit átveszi - vagy még inkább ténylegesen elsajátítja - azokat az ajándékokat, amiket Isten felajánl nekünk. Hihetünk Őbenne, odamehetünk Hozzá, rábízhatjuk magunkat és megnyugodhatunk benne, de sohasem vehetjük át áldásainkat, amíg nem kezdjük elfogadni azokat a benne maradás és elsajátítás lelkületével.
Dr. Payson mint fiatalember egyszer levelet írt egy idős édesanyának, aki végtelenül aggódott és meg volt terhelve fia állapota miatt. Ezt írta neki:

Ön túl sokat aggódik miatta. Ha imádkozott érte, mint ahogy tette is és rábízta őt Istenre, ne aggódjék tovább! Isten ezt parancsolja: ,,Semmi miatt ne aggódjatok!" (Fil 4,6) Ez a parancs korlátlan és a következő igevers is: ,,Minden gondotokat Őrá vessétek!" (1Pt 3,7) Ha igazán rádobjuk terheinket valaki másra, vajon azok továbbra is nyomhatnak minket? Ha terheinket magunkkal visszük a kegyelem trónjától, akkor nyilvánvaló, hogy nem hagytuk még ott. Életemben teszteltem imáimat a következő módon: miután átadtam valamit Istennek, ha eljöhetek onnét úgy, mint Anna tette, szomorúság, fájdalom vagy aggodalom nélkül a szívemben, ezt bizonyítéknak látom arra, hogy elmondtam a hit imádságát. Ha azonban az imádság után még mindig cipelem terhemet, arra következtetek, hogy nem gyakoroltam hitemet.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az áldásnak célja van
  2020-04-28 07:38:01, kedd
 
  Az áldásnak célja van

,,Az Isten könyörüljön rajtunk és áldjon meg minket... Hogy megismerjék e földön a te utadat." (Zsolt 67,2-3 - Károli ford.)

Hallottál-e vagy mondtál-e valaha is olyan imádságot, amelyikben nem arra kérjük Istent, hogy áldjon meg valamit vagy valakit? Nem valószínű.
Az áldás olyan megfelelő szó amellyel minden vágyunkat kifejezhetjük imádságban. Isten áldását kérjük a tárgyakra, a növényekre, az emberekre, és mindenre, mindenkire, amiért és akikért imádkozunk. ,,Áldd meg az ételt, áldd meg nagypapát és nagymamát, áldd meg a kertet, a házifeladatot, a tananyagot, a tanítót, a lelkipásztort, az elnököt, a miniszterelnököt."
Tegyük fel, arra kényszerülünk, hogy megmagyarázzuk, mit értünk azon az áldáson, amit kérünk. Közülünk kevesen vannak, akiknek legalább halvány fogalmuk van róla.
Természetesen helyénvaló dolog Isten áldását kérni, hisz Isten áldásától függ mindenki és minden. Isten áldása az ő jóindulata. Isten áldásának ellentéte az ő átka. Amikor megáld valakit vagy valamit, akkor kegyelmes ahhoz a valakihez vagy valamihez. Amikor Isten megátkoz valakit vagy valamit, akkor elfordul attól a valakitől vagy attól a tárgytól. Visszavonja jóindulatát.
A megáldott ember teljes életre talál. A megátkozott ember elveszett és nyomorult. A megáldott föld termékeny, míg a megátkozott pusztaság. Átokverte föld.
Ez a zsoltár Isten áldását kéri Izráelre. ,,Az Isten könyörüljön rajtunk és áldjon meg minket." De az áldás célja is meg van említve: ,,...hogy megismerjék e földön a te utadat." Ha Izráelt Isten gazdagon megáldja, az egész föld ezt mondja majd: ,,Dicsérjétek Izráel Istenét."
Isten áldásának a célja - végtére is - Isten dicsősége. A zsoltáros nem csupán azért kéri Isten áldását, mert Isten jóindulata olyan kellemes, és olyan jó érzés boldogulni. Az ok, amiért kéri, az hogy Isten nevét ismertté tegye: ,,Dicsérnek téged a népek, oh Isten, dicsérnek téged a népek mindnyájan."
,,Urunk, áldd meg a te népedet, áldj meg mindenkit, aki e sorokat olvassa. Éljenek boldog házasságban, legyenek egészséges gyermekeik, legyenek telve energiával - hogy a te neved ismert legyen városukban, és dicsőséged is, mindenki előtt, aki látja őket."

Napi gondolat
Mondj el egy imádságot a fenn megadott gondolatmenet szerint, hogy Isten neve ismertté legyen, és dicsőíttessék.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 394 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4553
  • e Hét: 16264
  • e Hónap: 45576
  • e Év: 233378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.