Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szüksége van a földnek az áldásra
  2020-04-28 10:23:25, kedd
 
  Szent György-nap a Nyíregyházi Egyházmegyében Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Az ember nem egy adat, az ember Isten szeretettörténete
  2020-04-28 10:15:46, kedd
 
  Az elmúlt hetekben számos helyről, sok embertől, gyakran hangzott el, hogy napi rutinunkból kimozdított életünk alkalmas a dolgok átértékelésére, az értékek átgondolására. A keresztény közösségekben a befelé nézés, a szellemi önvizsgálat újabb lendületet kapott a húsvétra való várakozással, majd kicsúcsosodott a nagyhét emelkedettebb lelki színterein.
...... ..............



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Estéli zsoltár - Reményik Sándor: Kegyelem
  2020-04-28 10:03:36, kedd
 
  "Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd."
Reményik Sándor talán leghíresebb verse Bencze Ilona előadásában.
Hányszor halljuk: "Majd csak lesz valahogy!" Régóta divatban van az a vélemény, hogy ami nem oldódik meg magától, azzal a problémával nem is érdemes foglalkozni. Az élet azonban nem ilyen. Muszáj küzdeni dolgokért. Olykor mégis előfordul, hogy az ember szélmalomharcot vív, és nem ér el semmit. Néha az összes erőfeszítés hiábavalónak tűnik, és aztán hirtelen, mintegy isteni beavatkozásra megoldódik minden. Nem értjük, mire volt jó ez az egész, de az az igazság, ha nem tennél semmit, a Gondviselés sem támogatna. Ahogy a vihar elül, úgy érted meg: semmi sem volt hiábavaló, mert ezt a békét nem tudnád megélni, értékelni, ha nem lett volna előtte a világ háborgása.
- 52 héten át klasszikus magyar költők istenes verseit láthatjátok neves színművészek előadásában vasárnaponként 21:30-tól az M5 tévécsatornán, készülve az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.
Figyeljétek, hallgassátok az Estéli zsoltárt!

Estéli zsoltár - Reményik Sándor: Kegyelem (Bencze Ilona) Videó Link
Legkiemelkedőbb színművészeink tolmácsolásában a magyar líra legfontosabb alkotásai az M5 csatornán. Célunk, hogy a költészet mindenki számára a mindennapok része lehessen.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Csaba testvér az online katedrálisokról
  2020-04-28 10:00:02, kedd
 
  A szép napot jó kedvel, bizakodva kezdjük!! Sok mindenkitől el kell távolodjunk, de a reménytől, a Teremtőnk gondviselő szeretetétől, a keresztény örömtől soha ne távolodjunk el!!
Kicsik vagyunk, bután sok bűnt követtünk el, de Isten gyermekei vagyunk! Krisztus nem csak megváltott bennünket, hanem most is nagyon közel van hozzánk, szeret, ott lakik a szívünkben! Tudnod kell, te nem egyedül vagy, hanem Krisztussal vagy karanténba zárva, kezdjél el beszélni vele, tedd össze a kezed és imádkozzál!!

Kevés olyan ember van a Kárpát - medencében, aki ne ismerné Böjte Csaba atyát. A fiatalok, elesettek támaszát.
Csaba testvér mérhetetlen optimizmussal tekint a legnagyobb kihívások elé is. Számára nincsen lehetetlen, mert tudja, hogy Krisztus nagy rendező, aki minden kockát a helyére tesz és nem hagy elveszni senkit sem.
A járvány idején is keresi a lehetőséget, hogy a közelünkben lehessen. Fogadjátok őt szeretettel:
Szeretettel, Csaba t.

Videó Link

*
- Online hittanórát tart mindennap Böjte Csaba testvér
Csaba testvér mindennap magyar idő szerint 12 órától az interneten keresztül Keresztény Tanösvény címmel online hittanórára invitálja az érdeklődőket, hogy együtt imádkozva, erőt és hitet kérjenek Jézustól. Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes arra ösztönzi az embereket, hogy a járvány következtében kialakult helyzetben a pánikolás helyett a lelki épülésre összpontosítsunk. Úgy véli, hogy noha a koronavírus sok mindent elvett tőlünk, de ne hagyjuk, hogy elrontsa az ünnepeinket és a mindennapjainkat, lássuk meg a benne rejlő pozitív hatást. Csaba testvér mindennap magyar idő szerint 12 órától az interneten keresztül Keresztény Tanösvény címmel online hittanórára invitálja az érdeklődőket, hogy együtt imádkozva, erőt és hitet kérjenek Jézustól.
Böjte Csaba egy szemléletes hasonlattal él a járványt illetően: az autóban, ha a műszerfalon feltűnik a piros lámpa, akkor a bölcs sofőr nem haragszik arra a kis jelző fényre, hanem megkeresi és elhárítja a rendszerben lévő hibát.
- A jelenlegi krízis csak a jéghegy csúcsa - mondják a tudósok, és ha ez a hullám le is cseng, de mi - mintha mi sem történt volna - száguldunk tovább, akkor valószínű, hogy a mainál súlyosabb problémák fognak történni világunkkal. A betegség tüneteit eltüntethetjük, de ha a problémáink gyökereit nem oldjuk meg, akkor a gyógyulásunk nem lesz tartós - véli Csaba testvér.
A ferences szerzetes szerint igazából a teremtett világgal való viszonyunk beteg. Végtelen gőgösségünkben azt gondoljuk, hogy értünk kel fel a nap, és hogy mindannyiunknak joga van úgy élni, mint annak idején a napkirálynak, lehetőleg becsületes munka nélkül, mert nekünk minden kijár. Kizsákmányoljuk, és letapossuk a világunkat, és egymást is könyörtelenül a profit miatt. Lakásaink lassan múzeumokká válnak, annyi felesleges dolgot halmozunk fel. Ez az időszak azonban érzékelteti számunkra, hogy a tárgyak helyett az ember a lényeges. Sokunknak az eszközök - a pénz, a ház, az autó - sokkal fontosabbá váltak mint a szeretteik, a családjuk. Magyar statisztika szerint az emberek átlagosan naponta hét percet beszélnek a gyermekeikkel. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon mennyit beszélnek a Jóistennel, a feleségükkel, a férjükkel?! Észre kell vennünk, hogyha egy ajtó becsukódik, mennyi sok más ajtó kinyílik. Türelem, hűség, kitartás, remény - olyan erények, melyekre most, e bezárt világunkban nagy szükségünk van! Ezek a létfontosságú belső értékek olyan pótolhatatlan erők, amiket üzletben nem lehet megvenni, amelyeket csak Istentől és az ő szentjeitől tanulhatunk meg.
Ezért hív Csaba testvér mindenkit nagy szeretettel mindennap, magyar idő szerint 12 órától az interneten keresztül a Keresztény Tanösvény című online hittanórára, ,,hogy együtt imádkozva bátorságot, hitet kérjünk Mesterünktől, Jézustól"!
Az erdélyi szerzetes látja azt is, hogy sokszor nem is olyan könnyű egy légtérbe összezárva lenni szeretteinkkel.
,,Vannak, akik az elfuserált mézesheteket pótolják be, de sajnos arra is van példa, hogy a családtagok sportot űznek abból, hogy egymást kikészítsék idegileg. A karantén - tetszik, nem tetszik - megmutatja azt, hogy kik is vagyunk valójában. De ez ne okozzon bennünk szomorúságot, hiszen ez olyan, mint egy orvosi átvilágítás, ha tudjuk, hogy mivel van a baj, akkor azon tudunk is változtatni! A megtisztulás időszakát éljük! Ez a jelenlegi helyzet az épülés, szépülés időszaka. Ebben az elszegényedett világunkban az értékek sokkal jobban felcsillannak."

Forrás: Magnificat.ro
Fotó: Török Brigi
...... ........


Magyar Kurír 2020.04.28
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A Szentírás üzenete. 2020. április 27.
  2020-04-28 09:55:15, kedd
 
  Dr. Székely János meghallgatható Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
A Szentírás üzenete - 2020. április 28.
  2020-04-28 09:49:49, kedd
 
  Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ridikül Család apa para 2020.04.23.
  2020-04-28 09:35:20, kedd
 
  Ridikül 2020-as tavaszi évada érdekes vagy éppen szórakoztató témákkal,nyereményjátékkal, értéket közvetîtő vendégekkel várja nézőit.
Dióssy Klári beszélgető műsora, ahol nem csak ismert, de olyan civil vendégek mondják el véleményüket, akiket akár a nézők ajánlásai alapján hívunk meg.
Szó esik kultúráról,egészségről, családról,sport teljesítményekről,a világban elért rangos eredményeinkről.
A hétköznap délutánonként a Duna csatornán jelentkező műsor nőkhöz és férfiakhoz egyaránt szól. Érdekes témák, értékes emberek.

Média klikk videó Link amíg le nem törlik

Képen: Dobszay Péter
.......



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Tu sei Pietro - EWTN Katolikus Világhálózat
  2020-04-28 09:27:40, kedd
 
  A videó gyönyörű esti felvételek láthatók a Szent Péter térről

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Fra Marinko Sakota, Medugorje plébánosa 2020.04.26
  2020-04-28 09:18:57, kedd
 
  Marinkó atya immáron harmadik alkalommal fogadta el meghívásunkat a találkozóra. Katekézise Medugorje üzenetébe vezet bennünket
Magyar nyelvű fordítással videó Link

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Útravaló – 2020. április 28.
  2020-04-28 08:37:57, kedd
 
  Mohó kívánság azt kérni Jézustól, hogy adja nekik mindig ezt a kenyeret. A szamariai asszony az örökre szomjat oltó vizet kéri. Péter azt, hogy vízen járjon. Jakab és János anyja, hogy fiai Jézus jobbján s balján üljenek. A következő, hogy lásson; amaz, hogy járjon; sőt, hogy Jézus legyen ott, akkor nem hal meg a testvére. Egy svájci kolostor vizitátora több napot töltött a hegyek közé zárt kolostorban, és vizsgálta szerzeteseket. Egyik este meg kellett hogy rója őket, amikor azt hallotta, hogy elferdítve mondják a Miatyánkot. Történt, hogy valami igen finom vacsora került az asztalra, és a szerzetesek huncutul így imádkozták a Miatyánkot: ... a mai kenyerünket add meg nekünk mindennap.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 390
  • e Hét: 6081
  • e Hónap: 26764
  • e Év: 229677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.