Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Koronavírus - Gyuri bácsi tanácsai
  2020-04-04 23:27:04, szombat
 
  Ezt ajánlja a koronavírus járvány idején Gyuri bácsi :

A bükki füvesember azt is elmondja, ő mit csinál.

A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk - ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

,,Sajnos nem ismerek olyan gyógynövényt, ami erre a vírusra hatásos lenne. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy karban tartjuk az immunrendszerünket. Erre a legkiválóbb a kakukkfű, szurokfű, az orbáncfű vagy a fürtös menta teája. Ezeket naponta igyuk, hogy a védekezőképességünket erősítsük" - javasolja a népgyógyászat bevált módszereit Gyuri bácsi, és hozzáteszi, a kialakult betegségre is jók ezek a teák, segítségükkel könnyebben le tudja győzni a kórt a szervezetünk.

Gyuri bácsi maga is megfogadja az ajánlásokat és otthon tartózkodik. ,,Be vagyok zárkózva a lakásba, néha ugyan kimegyek a kertembe vagy elsétálok a földemig, de ott egyedül vagyok, nem érintkezem senkivel" - mondta. A bezártság nem viseli meg, hiszen egyébként is sokat van otthon, és most van ideje olvasni, tanulni. ,,Figyelem a híreket is, sokan keresnek telefonon, gyorsan eltelik a napom" - mondja. S hogy mi a legrosszabb a karanténban? Gyuri bácsi így felel: ,,Hát az, hogy nem tudok emberek közé menni és személyes tanácsadást tartani."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Hajbalzsam a konyhánkból
  2020-04-04 23:15:31, szombat
 
  Három hozzávalóból fantasztikus hajápoló kencét lehet összedobni, ami teli van tápanyagokkal, vitaminokkal, amelyre egy megviselt hajnak nagy szüksége van. Ha szeretnénk, hogy fürtjeink, tincseink ragyogóak, selymesek és egészségesek legyenek, ne habozzunk, készítsük el ezt az egyszerű, olcsó és hatékony hajbalzsamot.
Amellett, hogy hajunk újjászületik, eltűnik a korpa, a fejbőr többé nem lesz kiszáradt és a hajhullás is megszűnik.
A három alapanyag a fahéj, a méz és az olívaolaj.
A fahéj azért csodás, mert serkenti a vérkeringést, így a hajhagymák is jobban hozzáférhetnek a tápanyagokhoz, amelyek a hajszálerek mentén érkeznek. A fahéj fényesé varázsolja a hajunkat, védi az időjárási viszontagságoktól, mint az alacsony hőmérséklet, ibolyán túli káros napsugarak, vagy éppen a stressz, ami szintén kedvezőtlenül hat a hajszálakra.

Ha a fahéjt összekeverjük mézzel, olyan balzsamot kapunk, amely elsősorban a vékony, gyenge hajszállal rendelkezőkön segít.

Hozzávalók:
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál méz
Fél bögre olívaolaj

Elkészítés:
Egy kisebb edénybe öntsük bele a fél bögre olívaolajat, majd tegyük oda a tűzre. Mikor az olaj jól felforrósodott, vegyük le a tűzről. Töltsük át egy másik, tiszta edénybe, majd keverjük bele a fahéjat, valamint a mézet. Ezt kell felvinni a hajra, használhatunk egy hajkefét, hogy egyenletesebben eloszlassuk a pakolást. Negyed órát kell hagyni, hogy hasson, utána mossuk meg samponnal a hajunkat, és a végén pedig rakjunk fel hajkondicionálót. Egy héten keresztül mindennap alkalmazzuk ezt a módszert. A végén csoda fog történni a hajkoronánkkal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4031
  • e Hét: 12813
  • e Hónap: 44299
  • e Év: 249000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.