Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Túrótorta sütés nélkül
  2020-04-08 22:56:49, szerda
 
 



Hozzávalók
50 dkg félzsíros túró,
12,5 dkg vaj,
20-25 dkg porcukor,
3 evőkanál tejföl,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom leve és héja,
3 teáskanál zselatin,
1,5 dl tej,
1 csomag gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen),
tetejére gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.

A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.Hűtőben tároljuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Hatékony kollagénbomba (arcmaszk)
  2020-04-08 22:48:21, szerda
 
  Így készítsd el a hatékony kollagénbombádat:

Hozzávalók:
1 tojásfehérje
kevés szőlőmagolaj

A fehérjét verd fel, majd óvatosan forgasd bele az olajat. A masszát vidd fel a megtisztított, esetleg le is radírozott bőrre, hagyd hatni 20 percig, majd alaposan mosd le. A lemosás után érezhetően feszesebb lesz a bőröd!
Nemcsak az arcodnak tesz jót ez a pakolás, de a nyakad és a dekoltázsod vékony bőrének is!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Egyszerű arctisztítás (arcpakolás)
  2020-04-08 22:44:42, szerda
 
  Tudtad, hogy a szódabikarbóna remekül puhítja a bőrt, így arcpakolásokban is használhatod?

Ha például mézzel kevered össze, és így kened az arcodra, 15 perc után nagyon elégedett leszel az eredménnyel.

Ez a keverék ugyanis segít megszabadulni a pattanásoktól, sötét karikáktól, mitesszerektől, és szép, tiszta lesz tőle a bőröd.

A szódabikarbóna leradírozza az elhalt hámsejteket. Így teszi a bőrt simábbá, tisztábbá és frissebbé már az első használat után. A méz ezután könnyebben fertőtleníti az arcot, megnyugtatja a gyulladt felületet. Ez a maszk remekül ránctalanít, és felfrissíti a sejteket.

Hozzávalók:

4 evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz
1 teáskanál víz
Öntsd a szódabikarbónát egy tiszta üvegedénybe, és keverd hozzá a mézet. Lassan öntsd hozzá vizet. Kend fel a tiszta arcbőrre. 10-15 percig hagyd rajta.

Meleg vízzel mosd le.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hatékony arcmaszk - bőrproblémákra
  2020-04-08 22:39:59, szerda
 
  A világon mindenki ragyogó és sima bőrre vágyik. Ezért költünk vagyonokat krémekre, kezelésekre, melyek aztán többnyire nem működnek.

Ehelyett azonban jobban járunk, ha elhisszük, hogy ennek a természetes keveréknek a segítségével nemcsak arcbőrünk minőségét javíthatjuk, és a ráncokat csökkenthetjük, hanem a hegeket is elhalványíthatjuk, a foltokat eltüntethetjük.

Legfőbb összetevője a méz, ami javítja a bőr állapotát, de számos konkrét kozmetikai problémára is megoldást jelent. Arcmaszkként használva kezelhetjük vele az aknét, a foltokat, az elszíneződést és a hegeket. Így készítsük el:

Hozzávalók:

1 teáskanál natúr méz

1 evőkanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál citromlé

1 evőkanál őrölt fahéj

Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, míg sűrű masszát nem kapunk. Ha a bőrünk érzékeny, tehetünk hozzá több mézet. A méz nagyszerű nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, amivel csökkenthetjük a bőr gyulladását. Azonban rosacea esetén nem ajánlott az alkalmazása, mivel kitágítja a vérereket. A maszkhoz adhatunk fehér vagy szürke agyagot is. Ha szeretnénk hígítani, tegyünk hozzá vizet.

Alkalmazás:
A szem és a száj környékét hagyjuk ki, az arc többi részére egyenletesen vigyük fel a maszkot. Hagyjuk hatni 10 percig, majd meleg vízzel mossuk le. A kezelést hidratáló krémmel fejezzük be. Ha egy kis bizsergést érzünk a bőrünkön, az azt jelenti, hogy a maszk hatni kezdett. Ez az érzés néhány perc alatt elmúlik, nem kell miatta aggódni! Ha rendszeresen alkalmazod, minden bőrproblémát rövid idő alatt megszüntethetsz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A test némán is árulkodik a vitaminhiányról
  2020-04-08 22:27:57, szerda
 
  A testünk folyamatosan információt közöl velük. Így könnyen megtudhatjuk, hogy milyen az egészségi állapotunk, mikor érdemes betegségre gyanakodni, vagy szenvedünk-e valamilyen tápanyaghiányban.

A fejbőr korpásodásának sok oka lehet, de a leggyakoribb az, hogy hiányzik valamilyen tápanyag a szervezetünk számára. Általában az egészséges zsírsavhiányt jelzi. Az esszenciális zsírsavak közül az omega-3 zsírsavak a legfontosabbak, mivel ennek hiányában válhat szárazzá a fejbőrünk. Az alfa-linolénsav is nagyon fontos tápanyag a szervezetünk számára. Ez megtalálható a dióban és a lenmagban.

A B-vitaminok hiányát jelezheti a száraz és törékeny haj. A vékony és töredezett haj oka lehet például a folsavhiány, amely megtalálható a teljes kiőrlésű gabonafélékben. De a zöld leveles zöldségek is gazdag forrásai a folsavnak, például a spárga vagy a spenót.

Az ősz hajszálak megjelenéséért a réz hiánya tehető felelőssé. A réz szerepet játszik a melanintermelésben. Milyen táplálékok tartalmaznak rezet? Az osztriga, a kagyló és a gomba.

A B12-vitamin hiányának egyik legszembetűnőbb jele a sebek és a repedések megjelenése a szájüregben vagy az ajak belső felén. A baromfi és a tojás is tartalmaz B12-vitamint, így érdemes azt beilleszteni az étrendbe.

A körmök bordázottá válhatnak, ha túl sok gyomorsavat termel a szerveztünk. Ilyenkor nem hasznosulnak a szervezetbe juttatott ásványi anyagok és vitaminok. A probléma orvoslására sokan savlekötő gyógyszereket szednek, pedig a vízzel hígított almaecet is nagyon sokat segíthet, ráadásul még olyan enzimeket is tartalmaz, amelyek az emésztésre vannak jó hatással.

Ha annak ellenére fáradt, hogy elegendő időt szánt az alvásra, lehet, hogy D-vitamin-hiánya van. A D-vitamin hihetetlen, hogy mennyi energiát ad a szervezetnek. A legtöbb D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben, de természetesen a tejtermékben is megtalálható ez a vitamin.

Ha könnyen alakul ki zúzódás, véraláfutás a végtagjain, akkor elképzelhető, hogy C-vitamin-hiányban szenved. A C-vitamin nemcsak az erek egészségét szolgálja, de a kollagéntermelésben is részt vesz. C-vitaminban gazdag táplálékok: szeder, paprika, paradicsom, citrom, narancs, homoktövis, csipkebogyó.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Magas vérnyomás ellen természetes módszerekkel
  2020-04-08 21:12:50, szerda
 
  Ahhoz, hogy a magas vérnyomást természetes módszerekkel kezeljük, nagyon fontos, hogy a keringési rendszer rendben legyen.

A keringésre nagyon jó hatást gyakorol a rendszeres testmozgás. Ilyen lehet a napi séta. Már napi 30 perces reggeli séta is csökkenteni tudja a vérnyomást.

Ásványi anyagok közül a kálium is vérnyomáscsökkentő hatású. A kálium sok zöldségben és gyümölcsben megtalálható, de a legtöbbet talán az avokádó tartalmaz közülük. Az avokádót hozzáadhatjuk turmixitalokhoz, készíthetünk avokádókrémet, amelyet pirítósra kenhetünk, de még salátához is bátran hozzáadhatjuk. Gyümölcsök közül még a sárgabarack is sok káliumot tartalmaz. A kálium csökkenti a véredények falain a feszültséget, amely szintén hozzájárul a vérnyomás csökkenéséhez. A sárgabarack nemcsak káliumot tartalmaz, hanem van még benne rost, béta-karotin és vas, amelyek együttesen, de külön-külön is jó hatással vannak a keringésre. Márpedig ha a keringés rendben van, akkor a vérnyomással sem lesznek gondok.

A só jelentősen képes megnövelni a vérnyomást, így azt érdemes egészséges fűszernövényekkel helyettesíteni. A bazsalikom, a citrom és a fokhagyma is nagyon kellemes ízvilággal rendelkezik, mindamellett nagyon egészségesek is, nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem terhelik meg a szervezetet, nem úgy, mint a só.

A lenmag a szisztolés vérnyomást tudja csökkenteni. Az apró lenmag omega-3 zsírsavban gazdag. A lenmagot fogyasztás előtt meg kell őrölni, amelyet bele lehet sütni kenyérbe, megszórhatja vele a salátát, de turmixitalba is tehet ebből a csodálatos magból.

A tea jóval egészségesebb, mint a kávé. Egy bizonyos kor után drasztikusan le kell csökkenteni a napi kávémennyiséget, amelyet jó minőségű, az egészségre pozitívan ható gyógyteákkal szükséges lecserélni. Ilyen a zöld tea, amely tele van antioxidáns vegyületekkel.

A meditáció rendszeres gyakorlása csökkenti a stresszt. Kutatások igazolják, hogy a stressz minimalizálásával mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomás csökkenthető. A meditáció során el kell sajátítani a helyes légzéstechnikákat és pozitív gondolatokat kell önmagunk irányába sugározni. Ezeknek vérnyomáscsökkentő hatásuk van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Lila káposzta magas vérnyomás ellen
  2020-04-08 21:08:44, szerda
 
 



A lila káposztának nemcsak a színe gyönyörű, de nagyon egészséges is. Kissé édesebb is, mint a zöld káposztáé, ami eléggé kesernyés ízvilággal rendelkezik. A káposzta hatékony antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságú. Ha rendszeresen fogyasztjuk, jót teszünk a szív egészségével, segít csökkenteni a koleszterinszintet, illetve az emésztő- és a bélrendszer hatékony gyógyítója.

A lila káposzta és annak leve hatásos lehet magas vérnyomás ellen, és mivel tele van értékes fitonutriensekkel, így a rákos megbetegedések ellen is bevethető. Persze csak abban az esetben, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Mindegy, hogy milyen színe van a káposztának, nagyon jó a bőr számára. A káposzta az egyik legjobb étel a tiszta és élettel teli arcbőr számára. A káposzta ásványi anyagokban gazdag, hiszen van benne kalcium, kálium, de megtalálható benne a kolin, a jód, a foszfor, a nátrium és a kén is. Vitaminok közül pedig nagyon jó forrása az A-, B- és a C-vitaminnak.

A káposzta lúgosító hatással rendelkezik. Segít szabályozni a pH-értéket a szervezetünkben. A nyers káposzta levele enyhíti a gyomor- és bélrendszeri panaszokat. Friss kutatások szerint a nyers káposzta és a annak leve néhány hét alatt meggyógyítja a gyomor- és bélrendszeri betegségeket, illetve nagyon hatásos fekélyek esetén is.

A káposzta segít az emésztésben és az eliminációban. A káposzta emellett drasztikusan csökkenti a rossz koleszterin szintjét, de a magas vérnyomás mérséklésében is a segítségünkre lehet. Ha hipertóniában szenved, mindenképpen keresse fel kezelőorvosát és vele egyeztetve próbálja csak ki a káposzta áldásos hatását. A magas vérnyomás nem játék, egyes esetekben nem kerülhető ki a gyógyszeres kezelés!

A lila káposzta segítséget nyújt az agyműködés és a szív egészségének javításában, de a rákos megbetegedésekkel szemben is védelmet élvezhetünk általa.

Mivel a káposzta jelentős mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz - mindkét vitamin antioxidáns vitaminnak számít -, így télen nagyon jó, ha rendszeresen kerül az asztalunkra. Mindemellett a káposztában lévő vitaminok megakadályozhatják a szürkehályog kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gyógyulások káposztalével
  2020-04-08 17:41:36, szerda
 
 



A káposztát sokan nem szeretik, pedig nagyon csodálatos egészségügyi hatásokkal rendelkezik. Sajnos manapság egyre többen szenvednek gyomorfekélyben. Az okok között szerepel a nem túl egészséges életmód, azaz a nem megfelelő táplálkozás, az állandó rohanás, a megfelelési kényszer, illetve a rengeteg stressz, amelyet az embernek el kell elviselnie. A gyomorfekélyben szenvedő betegeknek gyakran írnak fel savlekötő gyógyszereket, ezek azonban rendkívül sok és kellemetlen mellékhatással rendelkeznek.

A káposztáról és a káposztaléről bebizonyosodott, hogy pozitívan hat erre a betegségre, pontosabban akár még a gyomorfekély gyógyulását is elősegítheti. Ebben kiemelkedő szerepet játszik a káposztában megtalálható U-vitamin.

A különféle fekélyek gyógyszeres kezelése átlagosan két hónapig tart, a káposztalé ezzel szemben már tíz nap után segít a gyógyulásban - legalábbis a tanulmányok erről számolnak be.

A káposztalé gyógyító hatásának a titka nem más, mint a zöldségben található allantoin, glutamin és metionin. Ez utóbbiról bebizonyosodott, hogy nyálkahártyavédő és antioxidáns hatással bír, amely hatások lehetővé teszik a szöveti károsodások kivédését. A glutamin olyan hatással rendelkezik, mint egyes savlekötő gyógyszerek, az allantoinnak pedig gyomornyugtató hatása van.

A káposztának azért is van olyan kiemelkedő hatása a fekélyek gyógyításában, mert glükozinolátokban gazdag. A glükozinolátok olyan vegyületek, amelyek segítenek a Helicobacter pylori felszámolásában. Ez a baktérium felelős sok esetben a gyomorfekély kialakulásáért.

A káposzta egy igazi szupertáplálék, hiszen rengeteg értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Az egyik ilyen a K-vitamin, amely elősegíti a normális véralvadást és a hatékony sebgyógyulást.

A káposzta magnéziumban és káliumban is rendkívül gazdag, illetve kitűnő forrása az antioxidáns C-vitaminnak is.

A káposztában olyan vegyületek is megtalálhatók, mint lutein és zeaxantin. Ezek olyan karotinoidok, amelyek elősegítik a makuladegeneráció elleni védelmet.

A káposzta mangánban is bővelkedik. A mangán is biztosítani tudja a megfelelő idegrendszer működését.

A káposztában a szulforafán nevű vegyület is megtalálható, melynek kitüntetett szerepe van a rákos sejtek kialakulása ellen, de egyes vizsgálatok azt is feltárták, hogy ez a vegyület a sugárkezelés káros hatásait is enyhíteni tudja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fahéj gyógyhatásairól
  2020-04-08 17:25:27, szerda
 
 



A fahéj sok ember kedvence, hiszen számtalan étel ízét varázsolja kellemessé. Szórhatunk belőle levesbe, hozzáadhatjuk húsételekhez, megízesíthetünk vele salátákat és turmixitalokat, de egy kellemes ízű teát is készíthetünk belőle. A fahéjat nem csupán a konyhában használhatjuk, hanem gyógyító erejét is kipróbálhatjuk, hiszen nagyon sokféle egészségügyi problémán képes és tud segíteni.

A fahéj antioxidáns vegyületekkel van tele. Ezek az antioxidánsok a polifenolok, amelyek védelmet jelentenek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásokkal szemben. Az oxidatív károsodás sok krónikus betegségek okozója lehet, például oka lehet a szív- és érrendszeri megbetegedések, a rákos megbetegedések és a cukorbetegség kialakulásának.

A fahéj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így nagyon hatékony a fájdalom csillapításában. A fahéjjal csillapíthatjuk az izomfájdalmakat és a duzzanatokra is jó hatással van.

A napi, azaz a rendszeres fahéjfogyasztás jelentősen lecsökkenti az LDL-koleszterin szintjét, a trigliceridszintet és az összkoleszterinszintet. Márpedig ha ezek az értékek jók, akkor sokkal kisebb lesz az esélye a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának. A fahéj mellett a kurkuma is segíthet a trigliceridszint csökkentésében.

Az inzulinrezisztencia, illetve ha a szervezet rosszul reagál az inzulinra, az számos betegséghez kapcsolódhat, például a metabolikus szindrómához vagy a 2-es típusú cukorbetegséghez. A fahéj nem csupán a vércukorszint csökkentésében játszik kiemelkedő szerepet, de az inzulinérzékenységet is javítani tudja.

A fahéj nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns vegyületeket, amely vegyületek megakadályozzák a DNS-károsodást és a sejtek mutációját. Ez azért különösen fontos, mivel a rákos megbetegedések, DNS-károsdás miatt következnek be.

A fahéj antibakteriális és antimikrobiális hatással is rendelkezik, amely hatások segítenek a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. Kutatások igazolják, hogy hatásos lehet a szalmonella és a gombás fertőzések ellen.

Mivel a fahéjnak antimikrobiális hatása is van, így az orális egészéget is védeni tudja. Nemcsak a kellemetlen lehelet ellen lehet bevetni, hanem a fogszuvasodást is megelőzhetjük a rendszeres fogyasztásával.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a fahéj pozitívan bizonyított az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex nevű betegség gyógyításában. Azonban még nem végeztek elegendő humán kísérletet ahhoz, hogy ki lehessen mondani, hogy a fahéj ennyire hatásos lenne ebben a két komoly betegségben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az alacsony káliumszint jelei
  2020-04-08 17:21:58, szerda
 
  A kálium egy olyan létfontosságú elektrolit, amely jó hatással van az izmok működésére. Ha azonban nincs elegendő kálium az ember szervezetében, akkor akár komoly egészségügyi problémák is adódhatnak.

Csakúgy mint a kalcium és a magnézium, a kálium is segíti a szervezet működését. Az egyik olyan tápanyag, amely nélkül nincs élet. A kálium többek között megtalálható a citrusfélékben, a banánban, a paradicsomban. A kálium segít a vérnyomás csökkentésében, ezen kívül jó hatással van az emésztésre, és az izmok megfelelő működését is biztosítani tudja.

Az egészségtelen táplálkozás előbb-utóbb káliumhiányt okozhat. Azok, akik szinte alig esznek zöldséget és gyümölcsöt, ellenben előnyben részesítik a feldolgozott és a gyorséttermi ételeket, nagy veszélynek teszik ki magukat, ugyanis ez jelentősen lecsökkenti a szervezetben a káliumszintet.

A kálium egy olyan létfontosságú elektrolit, amely jó hatással van az izmok működésére. Ha azonban nincs elegendő kálium az ember szervezetében, akkor akár komoly egészségügyi problémák is adódhatnak.

Csakúgy mint a kalcium és a magnézium, a kálium is segíti a szervezet működését. Az egyik olyan tápanyag, amely nélkül nincs élet. A kálium többek között megtalálható a citrusfélékben, a banánban, a paradicsomban. A kálium segít a vérnyomás csökkentésében, ezen kívül jó hatással van az emésztésre, és az izmok megfelelő működését is biztosítani tudja.

Az egészségtelen táplálkozás előbb-utóbb káliumhiányt okozhat. Azok, akik szinte alig esznek zöldséget és gyümölcsöt, ellenben előnyben részesítik a feldolgozott és a gyorséttermi ételeket, nagy veszélynek teszik ki magukat, ugyanis ez jelentősen lecsökkenti a szervezetben a káliumszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 9449
  • e Hónap: 40935
  • e Év: 245636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.