Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
- szombat - Litánia és szentmise - Kalocsa 05.23
  2020-05-23 18:45:43, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Hitből pajzsot címmel videó sorozatot indított
  2020-05-23 18:30:21, szombat
 
  A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének vezetősége nevében szeretettel tájékoztatlak Benneteket hogy a KÉSZ vezetőség Hitből pajzsot címmel videó sorozatot indított, amelyben jól ismert személyeket kértek fel arra, hogy fogalmazzák meg gondolataikat, amelyek segítenek ezekben az embert próbáló időkben hitünkből pajzsot kovácsolni. Nézzétek meg őket! Érdemes!

- Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita kisfilmje látható. videó Link

- Majnek Antal munkácsi megyéspüspök osztja meg gondolatait a járványhelyzetben rejlő pozitív lehetőségekről. videó Link

- Csókay András idegsebész üzenetét hallhatjátok, melyben az örök életbe vetett hitünkről és a feltámadás öröméről beszél videó Link

- Süveges Gergő újságíró "nyugalom megzavarására alkalmas" videóját láthatjátok. videó Link

A videó sorozat eddigi összes része megtekinthető Youtube oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szeresd, tiszteld a teremtett világot...
  2020-05-23 18:22:02, szombat
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM

Keresztény tanösvény! Jézus gyakran biztatott, hogy nézzük az ég madarait, a mezők virágait.... Isten még egy verebet is számon tart, szeret, hangoztassa a mi Megváltónk! Úgy gondolom, hogy nagy Tanítónk akarata szerint beszélek, ha azt mondom: boldog akarsz lenni? Akkor szeresd, tiszteld a teremtett világot, az állatok, a növények a te testvéreid, ugyanannak a mennyei Atyának a gyermekei! Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentmise és litánia május 23. - Veszprém
  2020-05-23 18:10:27, szombat
 
  Urunk Mennybemenetele ünnepének előestéjén májusi litániát imádkozik és szentmisét mutat be Nagy Károly c.apát, kanonok, főszékes egyházi plébános a Szent Mihály Bazilikában.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Első alkalommal II. János Pál pápa San Giovanni Rotondóban
  2020-05-23 17:54:22, szombat
 
  987 május 23 II János Pál. San Giovanni Rotondóban
A római pápa apostoli zarándokként érkezett Pio- atya zárdájához, meglátogatta kórházát, , és a San Giovanni lakosságát. De a legfontosabb pillanat a nap legszebb és legizgalmasabb pillanata volt, amikor lement a kriptában, ahol Padre Pio pihent . Ott térdelve lehajtva a fejét, 10 percre megállt odaadó emlékezetben. Ez az első alkalom az egyház történetében, amikor egy pápa megáll Isten szolgájának sírja előtt, még nem jelentették boldognak Pio atyát, és még nem volt a folyamat befejezve. Ha ő, ha a pápa ezt megtette, az azért van, mert szerette volna rámutatni az embereknek Pio hitére, a keresztény elkötelezettségére, a Pio atya csendes üzenete mellett.
Látogatása során többször beszélt arról, hogy Padre Pio a Madonnának szentelte magát : ,,benne Krisztus utáni vágy különösen él.
Vallásként nagylelkűen élte a kapucinus népszerű eszményét, mint a pap ideálját .
Ezért hivatkozási pontot is kínál manapság, mivel megtalálja olyan elemeit vagy hatalmait, amelyek a katolikus papságot sajátosságukban és valódi ,,lényegükben" jellemzik: az Úr testének és vérének szentelésének képessége. és a bűnbocsánatot.
Nem volt az oltár és az életének vallásos két pólusa? Ez a papsági bizonyság olyan üzenetet tartalmaz, amely ugyanolyan érvényes, mint aktuális. "
Az élénk taps megszakításával a pápa továbbra is felmagasztalja Padre Pio-t, és megköszönte az Úrnak megkötését: " mert kedves Padre Pio-t adta nekünk, azért, hogy ebben az évszázadban annyira megkínozta ezt az új generációt".
II. János Pál Szent atya - ahogy Flumeri atyja Gerardo emlékeztetett - eljött, hogy elmondja nekünk, hogy Padre Pio egész élete jelenlétével és munkájával, amelyet érdemes folytatni a gyülekezetével, az Úr által készített nap . Ezen a napon örvendezik és felkéri a Gargano város minden lakosát, hogy mindig érdemeljék Padre Pio tanúvallomását, vagyis hogy örökítsék meg az Úr által az időn át elmondott napot.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Szent Rita nagy kilenced – 05.22
  2020-05-23 17:25:32, szombat
 
  Misét bemutatta. dr. Gájer László atya
Videó Link

Isten kegyelméből újra megtelt a templom hívőkkel Szent Rita templom Budapest
...... ........... .......



*
,,Umbria gyöngye" - Szent Rita emléknapját
,,Umbria gyöngye" - Szent Rita emléknapját ünnepelték Budapesten.
Casciai Szent Rita (1381-1447) a lehetetlennek látszó kívánságok beteljesítője, ,,Umbria gyöngye", az egyháztörténelem egyik legismertebb, legkedveltebb szentje. Emlékünnepén, május 22-én búcsút tartottak a róla elnevezett budapest-józsefvárosi templomban, korán reggel Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető tanára mutatott be szentmisét.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Urunk mennybemenetele 05.24
  2020-05-23 16:24:10, szombat
 
  A szemük láttára fölemelkedett.
...... ........... ........... ......


Első könyvemben, kedves Teofil, elbeszéltem, mi mindent tett és tanított Jézus egészen addig a napig, amelyen megbízást adott a Szentlélek által kiválasztott apostoloknak, és fölvétetett a mennybe. Szenvedése után sokféleképpen bebizonyította, hogy él: negyven napon át ismételten megjelent nekik, és beszélt az Isten országáról.
Amikor egy alkalommal együtt étkezett velük, megparancsolta nekik, hogy ne hagyják el Jeruzsálemet, hanem várjanak az Atya ígéretére, amelyről, mint mondta, tőlem hallottatok: ,János csak vízzel keresztelt, de ti néhány nap múlva a Szentlélekkel fogtok megkeresztelkedni." Az egybegyűltek erre megkérdezték: ,,Uram, most fogod helyreállítani Izrael országát?" Ő azt felelte: ,,Nem a ti dolgotok, hogy ismerjétek az időpontokat és az alkalmakat. Ezeket az Atya szabta meg a saját tetszése szerint. De amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig." Miután ezeket elmondta, a szemük láttára fölemelkedett, és egy felhő elfedte, úgy hogy tovább már nem láthatták.
Miközben feszülten figyelték, hogyan emelkedik az égbe, egyszerre két férfi állt meg mellettük fehér ruhába öltözve, és megszólította őket: ,,Galileai férfiak! Miért álltok itt égre emelt tekintettel? Ez a Jézus, aki közületek az égbe emelkedett, úgy jön el ismét, ahogyan most szemetek láttára a mennybe ment."
Ez az Isten igéje. ApCsel 1,1-11

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Isten Jézus Krisztust a mennyben jobbjára ültette.
Testvéreim!
Urunk, Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és kinyilatkoztatás lelkét, hogy megismerjétek őt! Gyújtson világosságot lelketekben, hogy megértsétek: milyen reményre hívott meg titeket, milyen gazdag az a fenséges örökség, amelyet ő a szenteknek szán, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma mirajtunk, hívőkön. Nagyszerű erejét Krisztusban mutatta meg, amikor a halálból feltámasztotta őt, és a mennyben jobbjára ültette. Fölé emelte minden fejedelemségnek, hatalomnak, erőnek és uralomnak, s minden néven nevezendő méltóságnak, nemcsak ezen a világon, hanem az eljövendőben is.
Mindent lába alá vetett, őt magát pedig az egész Egyház fejévé tette: ez az ő teste, és teljessége annak, aki mindent mindenben betölt.
Ez az Isten igéje. Ef 1,17-23

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön.
Abban az időben:
A tizenegy tanítvány elment Galileába, fel arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte a földre. Egyesek azonban még mindig kételkedtek. Jézus odament hozzájuk, és ezt mondta nekik: ,,Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön. Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Tanítsátok meg őket mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 28,16-20

*
- Jeles napok oldalon Link

- Pálos rend oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Újuljon meg az életünk
  2020-05-23 16:01:01, szombat
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM
Szienai Szent Bernardin, amikor húsz éves lett, kitört Sziénában a pestis. A betegség őt is megfertőzte, sokat szenvedett, de a fiatal szervezet legyőzte a ragályt! A gyógyulása után a vagyonát szétosztotta a szegények között, és 1402-ben fölvételét kérte a Ferenc rendbe! Kora egyik legnagyobb szónoka lett! Ma őt kérjük, hogy segítsen legyőzni ezt a ragályt, mely életünket veszélyezteti.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Biblia gyerekeknek
  2020-05-23 13:07:35, szombat
 
  - A homokra és a sziklára épített ház videó Link

- Az elveszett bárány videó Link

- Az irgalmas szamaritánus videó Link

- A farizeus és a vámos bűnbánata videó Link
Folytatása: Mert aki felemeli magát, azt megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felemelik!" (Lukács 18.14) videó Link
Két ember felment a Templomba imádkozni: egy farizeus meg egy vámszedő. A farizeus egyedül megállt, jó távol a vámszedőtől, és így imádkozott magában: Istenem, hálát adok neked, hogy én nem vagyok olyan rossz, mint a többiek. Nem vagyok sem tolvaj, sem csaló, sem házasságtörő. Nem vagyok olyan, mint ott az a vámszedő. Hetente kétszer böjtölök, és minden keresetemből tizedet adok. A vámszedő, aki távolabb állt, még a tekintetét se merte az égre emelni. Szomorúságában a mellét verte, és így imádkozott: »Istenem, könyörülj rajtam, mert bűnös vagyok! Mondom nektek, hogy a vámszedőt és az imádságát Isten elfogadta, és már úgy mehetett haza. De a farizeust és az imádságát nem fogadta el! Miért? Mert aki felemeli magát, azt megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felemelik!" (Egyszerű fordítás) (Lukács 18.1O-14) Jézus, monda: Nem az egészségeseknek van szükségök orvosra, hanem a betegeknek, nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre. Mk 2,17

- Jézus - Boldog mondások A Názáreti Jézus (1977) videó Link

- Jézus az igazság hangja videó Link
"Azért jöttem hogy akik vakok lássanak"

- ÁLDJON MEG TÉGED AZ ÚR videó Link
- Áldjon meg Téged az Úr!. videó Link

- Ne félj, mert megváltottalak videó Link

- JÉZUS, TE VAGY MINDEN ÁLMOM! videó Link

- Te erőt adsz videó Link

- Az Úr csodásan működik videó Link

- Hozzád kiáltok Uram - Az Úr lelke száll rád videó Link

- Ur Jézusom hálával tartozom megtartod Életem videó Link

- Te vagy Uram a fény! Link

- A Szentlélek eljövetele Link

- Isten csodálatos ajándéka - A Szent Lélek - Pünkösd Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Szent Rita nagy kilenced 05.22
  2020-05-23 10:01:11, szombat
 
  Imádságot vezeti dr. Gájer László atya
Szent Rita nagy kilenced videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1812
  • e Hét: 12874
  • e Hónap: 25550
  • e Év: 259297
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.