Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Isten megmentő munkája
  2020-05-26 21:32:59, kedd
 
  Isten múltban történt valódi megmentő munkájának bizonyítéka az, hogy folytatódik a jelenben, és egészen az utolsó napig tart.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Üdvösség
  2020-05-26 21:26:33, kedd
 
  Sokan hiszik, hogy üdvösségük van, és mindenestül keresztyének, mert egy alkalommal imádkoztak, és behívták Jézust a szívükbe. De nem maradtak meg a hitben. Soha nem jöttek ki a világból, vagy ha igen, gyorsan vissza is fordultak. Számukra nincs semmiféle gyakorlati valósága az Úr félelmének. Hiányzik az életükből az isteni kegyelem illata. Belső átalakulásnak nem mutatják semmiféle külső jelét. Nyoma sincs annak az isteni fegyelmezésnek, amit Isten valamennyi gyermeke számára fenntart. Mégis magabiztosak az üdvösségük felől, mert egyszer a múltjukban hoztak egy döntést, és hitük szerint akkor őszintén imádkoztak. Ennek a vélekedésnek - bármennyire népszerű is - nincs semmilyen bibliai alapja.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Üdvözítő hit
  2020-05-26 21:09:16, kedd
 
  Azok közül, akiknek valóban üdvözítő hitük van, senki nem fog örök kárhozatra jutni. Istennek ugyanaz a kegyelme és hatalma, amely megmentette, meg is fogja tartani őket az utolsó napig. Annak a bizonyítéka pedig, hogy valóban hittek az az, hogy megmaradnak Isten dolgaiban, és nem fordulnak el tőle. Bár küzdeni fognak a hústest ellen és sokszor elbuknak majd, mégis az egész életpályájuk egy határozott és figyelemre méltó növekedést mutat mind hitben, mind a kegyességben. Nem a kitartásuk váltja meg őket, nem is emiatt kaptak kegyelmet, hanem azt mutatja meg, hogy ők azok, akik hit által valóban üdvözültek. Egyszerűen fogalmazva, a valódi megtérés bizonyítéka vagy megerősítése az, hogy aki megvallja a hitét Krisztusban, az kitart ebben a hitben, és egész élete során növekszik a megszentelődésben. Ha valaki vallja, hogy hisz Krisztusban, és mégis elpártol, vagy nem növekszik az istenfélelemben, az nem azt jelenti, hogy elveszítette az üdvösségét, hanem azt, hogy valójában sosem tért meg.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2020-05-26 21:00:59, kedd
 
  Az ember akkor üdvözül, ha ragaszkodik az evangéliumhoz, ha viszont nem ragaszkodik hozzá, nem is üdvözül.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Vigasz és bátorítás
  2020-05-26 20:57:41, kedd
 
  Az egyik legnagyobb vigasz és bátorítás tudni azt, hogy aki elkezdte bennünk a jó munkát, be is fogja fejezni.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A megváltó óra
  2020-05-26 20:46:02, kedd
 
  A megváltó óra

Az a különös meghatározottság, mely az epifánia ünnepét körüllengi, oly régi, mint maga az ünnep. Annyit bizonyosan tudunk, hogy már jóval karácsony előtt ünnepelték. Az epifánia mind a keleti, mind a nyugati országok egyházaiban a téli évforduló legnagyobb ünnepének számított. Az eredetét homály rejti. Amit tudunk, hogy ősidők óta négy esemény jelentette ezen a napon az emlékezés tárgyát: Krisztus születése, Krisztus megkeresztelkedése, a Kánai menyegző, a napkeleti királyok érkezése.
Akárhogy is van, az egyház Krisztus születését a 4. századtól kiemelte az epifánia ünnep köréből. ... Az, hogy Krisztus születésének ünnepét és Krisztus megkeresztelkedésének napját elválasztották egymástól, nagy jelentőséggel bírt. Gnosztikus és eretnek keleti körökben az a gondolat született meg: Jézus megkeresztelésének napja a születés tulajdonképpeni napja, ekkor született Krisztus, az Isten fia. ... Ebben azonban veszélyes tévedés lehetősége rejlett. Mégpedig annak a figyelmen kívül hagyása, hogy Isten megtestesült. ... Amennyiben Isten csak az ember Jézust fogadta volna el fiaként, nem lenne megváltásunk. Ha Jézus Isten fia, aki már fogantatása és születése előtt elfogadta a megtestesülést, elfogadta, hogy testünkké és vérünkké lesz, akkor ő valóságos ember és valóságos Isten, akkor ő egyedül képes segíteni nekünk, s akkor születésében valóban eljött megváltó óránk, akkor Krisztus születése minden ember számára elhozta az üdvösséget.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Ne aggódjatok!
  2020-05-26 20:41:58, kedd
 
  Ne aggódjatok!

A javak azt sugározzák az emberi szív felé, hogy biztonságot, gondtalanságot nyújtanak. Valójában azonban a gondok éppen velük kezdődnek. A szív, mely a javakhoz kötődik, a gondok fullasztó terhét is megkapja. A gondok megteremtik a kincseket, de a kincsek újabb gondokat eredményeznek. A javakkal akarjuk bebiztosítani életünket, azáltal akarunk gondtalanok lenni, hogy gondokat veszünk magunkra. Valójában azonban éppen az ellentétét érjük el. Bilincsekkel igyekszünk magunkhoz kötni a javakat, hogy megtartsuk őket magunknak, de ezek a bilincsek újabb gondokat jelentenek.
A javakkal való visszaélés abban áll, hogy a biztonságunk érdekében mindennap szükségünk van rájuk. A gond mindig a holnap félelme. A javak a mához tartoznak. Éppen az tesz olyan bizonytalanná, mert a holnap számára akarom őket biztosítani. Elég minden napnak a maga baja (Máté 6, 34). Aki teljesen Isten kezébe tudja helyezni a holnapot, s ma azt fogadja el tőle, amire a mához van szüksége, csak az él igazi biztonságban. Ha naponta kapjuk, amire naponta szükségünk van, szabadok leszünk, a holnap gondja nem aggaszt már.
A holnap gondolata kiszolgáltat a végtelen aggódásnak.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Köszönöm
  2020-05-26 07:41:54, kedd
 
  Köszönöm

Köszönöm, hogy látóvá tetted szemem.
Köszönöm, hogy tiéd már az életem.
Köszönöm, hogy láthatom szent arcod már,
Köszönöm, hogy reám a menny üdve vár!

Köszönöm, hogy hallóvá tetted fülem.
Köszönöm, hogy hallom, mit üzensz nekem.
Köszönöm, hogy hallom szelíd hangod már,
Köszönöm, hogy reám a menny üdve vár!

Köszönöm, hogy imámat meghallgatod.
Köszönöm, hogy várhatom a válaszod.
Köszönöm, hogy reám te mindig figyelsz,
Köszönöm, hogy reám te gondot viselsz.

Köszönöm, hogy közösségem van veled.
Köszönöm, hogy imámra van felelet.
Köszönöm, hogy áldott szíved így szeret,
Hogy életem tebenned gazdag lehet.

Almási Mihályné
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Légy kész!
  2020-05-26 07:32:34, kedd
 
  Légy kész!

Légy kész meghallani az Úr hangját,
Ha szólít csendes éjszakán!
És mondd, mint mondta egykor Sámuel:
Csak szólj! Figyelek rád Atyám!

Légy kész meghallani az Úr hangját,
Ha lázas munkában talál.
És kér idődből csak egy fél órát.
Légy kész, mondd: Itt vagyok Atyám!

És légy csendesen míg beszél!
Légy kész megtenni, amit kér!
Mert nemsokára jő a vég,
S nem lesz rá időd elég.

Almási Mihályné
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A Lélek megszomorítása
  2020-05-26 07:14:46, kedd
 
  A Lélek megszomorítása

,,És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára." (Ef 4,30)

Megbánthatunk egy idegent, de megszomorítani csak azt tudjuk, aki közel van hozzánk. Megszomorítani annyit tesz, mint fájdalmat vagy szomorúságot okozni. Ezért rejlik olyan súlyos felelősség a szeretetkapcsolatban. Egy fiú például sokkal több örömöt tud szerezni anyjának, mint akármelyik idegen, de jobban meg is tudja bántani, mint bármelyik más fiú. Egy férj és egy feleség - egyedülálló és bizalmas kapcsolatuk következtében - nagyon sok mennyei boldogságot jelenthetnek egymásnak, de ugyanakkor nagyon sok pokoli fájdalmat is okozhatnak egymásnak.
A Szentlélek közelebb van Isten gyermekeihez, mint a fiú az anyához, vagy a feleség a férjéhez. Ezért van megírva: ,,Ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét."
Hogy szoktuk megszomorítani a Lelket? Megszomorítjuk a Szentlelket, amikor szembehelyezkedünk a szándékával. Az ő célja az, hogy életünket Isten dicsőségére szenteljük oda. Be akarja írni Jézus dicsőséges nevét napjaink történelmébe. S amikor mi ezt nem akarjuk, amikor elhallgattatjuk őt, és ragaszkodunk ahhoz, hogy a saját nevünket írjuk be, és a saját akaratunkat cselekedjük, akkor megszomorítjuk az Isten Lelkét.
Megszomorítjuk a Szentlelket, ha nem akarjuk olvasni a Bibliát. Az ugyanis az ő könyve. Megbántjuk Isten Lelkét, ha nem törődünk az egyházzal és annak missziójával, mivel az egyház az ő temploma, és annak missziója az ő munkája. Fájdalmat okozunk Isten Lelkének, ha nem akarunk imádkozni, hisz ő azért jött, hogy megtanítson bennünket így szólni: ,,Abba, Atyánk!"
Itt érzékeljük, hogy mi is a bűn a keresztyén számára. Nem csak egy könyvbe foglalt törvény áthágása. A Szentlélek megszomorítását, a mennyei Atya megbántását jelenti.
Nekünk, akik oly érzékenyek - talán túl érzékenyek is - vagyunk arra a fájdalomra, amit a bennünket szeretők okoznak nekünk, érzékenyebben kell vigyáznunk, hogy Isten Lelkének szeretetét meg ne bántsuk. És dicsérnünk kell Isten emberfeletti türelmét, hogy még nem vonta meg tőlünk Szent Lelkét.

Napi gondolat
Ha megszomorítottad a Szentlelket valamilyen módon és ezt most már világosan látod, vidd oda imádságban bűnbocsátó Atyádhoz. És dicsőítsd Istent, hogy ennyire türelmes hozzánk, bűnösökhöz.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 470 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 15691
  • e Hónap: 45003
  • e Év: 232805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.