Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A betegség, ami 24 óra alatt életveszélyes lehet
  2020-05-04 22:51:55, hétfő
 
 


A betegség, ami 24 óra alatt életveszélyes lehet

Az új koronavírus okozta Covid-19 betegség tüneteinek megjelenése utáni első héten a legnagyobb a veszélye a fertőzés továbbadásának egy új kutatás szerint. Az amerikai orvosszövetség lapjában, a JAMA Internal Medicine belgyógyászati szakfolyóiratban közölt tanulmányban a tajvani hivatalos Covid-19 kutatócsoport eredményeit mutatták be.

A tudósok az első száz tajvani igazolt fertőzött és velük közeli kapcsolatban álló 2761 ember adatait gyűjtötték össze január 15. és március 18. között, legkésőbb április elejéig kísérték figyelemmel a pácienseket, hogy meghatározzák, mennyire fertőz a vírus a tünetek jelentkezése előtt és közvetlenül utána.

Az eredmények azt mutatták, hogy a megfertőződés aránya magasabb volt azok között, akik az azonosított betegekkel a tünetek jelentkezése utáni öt napon belül találkoztak, mint azok között, akik ennél később. Azok is kockázatnak voltak kitéve, akik csak a tünetek előtt érintkeztek a későbbi igazolt betegek valamelyikével - írta a tanulmány.

A megfertőződés aránya magasabb volt az egészségügyben dolgozók családtagjai vagy ismerősei körében, valamint a negyvenévesnél idősebbek között - derült ki a kutatásból.

A kutatás egyik szerzője, Cseng Hao-jüan a napi járványügyi sajtótájékoztatón elmondta, eredményeik hasonlóak a más kontinenseken végzett kutatásokéval, noha ott más adathalmazokból dolgoztak.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
ami nélkül nem lehet orvoshoz, kórházba menni
  2020-05-04 22:22:13, hétfő
 
 


30-60 ezer forint a teszt ára, ami nélkül nem lehet orvoshoz, kórházba menni

Bár újraéledhet a félig lefagyott egészségügy mától, de ez igencsak nehézkes lesz, főként amiatt a megkötés miatt, mert nem sürgős beavatkozást igénylő esetben csak negatív koronavírusteszttel rendelkező beteget fogadhat az ellátórendszer. Kevés a hely, ahol csinálnak ilyen tesztet, és annak is borsos az ára.

A nem sürgős és a vírus átadása szempontjából kockázatos beavatkozásokat tehát csak úgy lehet elvégezni az állami és a magánszolgáltatóknál is ha a beteg fel tud mutatni negatív koronavírustesztet, és ez a feltétele a kórházi betegfelvételnek is. Miközben idő sem nagyon volt erre felkészülni, hiszen a múlt csütörtökön jelentette be ezt a kormány.

Jelenleg a piacon féltucat magánszolgáltató végez ilyen vizsgálatot, az árak 30 és 60 ezer forint közöttiek. További gondot okoz, hogy miután a PCR-vizsgálat minősített laboratórium nélkül nem végezhető, a magánszolgáltatók sem tudnak korlátlan számú tesztet vállalni - írja a Népszava.

Ráadásul az sem tisztázott, ki viseli a teszt költségét. Jelenleg nyolc laborban végzik a Nemzeti
Népegészségügyi Központ által megrendelt vizsgálatokat, több magánlabor eddig csak kórházaknak, egészségügyi intézményeknek csinálta a napi maximum 1-2 ezer teszt kielemzését, elvégzését.

Egy magán fogorvos arra is felhívta a figyelmünket, hogy ha ő tesztet rendel, annak eredményéről 36 óra múlva szerezhet legkorábban tudomást, addig kellene a pácienst a rendelőben tartani, vagy ha hazaengedik, másnap már tesztelhetné újra. A közszolgáltatásban is kérdésesnek tartják, hogy hol fogják elvégeztetni azt a tesztet, amely már feltétele annak, hogy valaki befeküdjön a műtétre. Emellett azt is szóvá tették, hogy a betegeknek előírják a vírusmentes állapot igazolását, de az egészségügyi dolgozók kötelező teszteléséről nincs szó az újraindítás feltételei között

Az Emmi az RTL Klub és az ATV esti híradójával közölte, a tesztet, amennyiben közfinanszírozott szolgáltatáshoz kell, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák, vagyis a betegeknek nem kell fizetniük érte, a mintát pedig a mentőknek kell levenniük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A betegség
  2020-05-04 22:05:08, hétfő
 
 


A betegség, ami 24 óra alatt életveszélyes lehet
Mint arról már többször beszámoltunk, az egészségügyi intézmények mától ismét elláthatnak nem sürgős eseteket is, ám a vizsgálatok és bevatakozások egy részét negatív koronavírusteszthez kötik.

Az RTL Klub Híradója szerint hétfőn országszerte hosszú sorok alakultak ki a szakrendelők előtt, ám sokan voltak, akiket teszt hiányában hazaküldtek.

Az Emmi mind az RTL Klub, mind az ATV Híradójával azt közölte, hogy a tesztet, amennyiben közfinanszírozott szolgáltatáshoz kell, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák, vagyis nem a betegnek kell fizetnie érte, a mintát pedig a mentőknek kell levenniük.

Újraéled a félig fagyott egészségügy, de nem térhet vissza a régi mederbe
Nemcsak a várólisták nyúlhatnak meg, hanem idővel a külföld elszívó ereje is újra felerősödhet az egészségügyben, ahol azonban közel sem lehet teljesen visszaállni a járvány előtti működésre.
Erről azonban a jelek szerint hétfőn még nem tájékoztatták az intézményeket, a RTL Klubnak például nyilatkozott egy férfi, akit ellátás nélkül elküldtek, mert nem hozott magával negatív koronavírus-leletet, azt viszont nem tudták megmondani neki, hogy a tesztet hol és hogyan végeztetheti el.

Kérdem én: honnan vegyem elő a negatív lelete Be se mehetek semmilyen kórházba, miről beszélünk akkor. Fogalmuk sincs, hogy hova menjek méltatlankodott.

Az Emmi most azt is közölte, hogy fogászati kezelések előtt minden fogorvosnak egy kérdőívet kell kitöltetnie a beteggel, és ha a páciens nem koronavírus-gyanús, akkor nincs szükség a PCR-tesztre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 952
  • e Hét: 4913
  • e Hónap: 13935
  • e Év: 81700
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.