Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Növényi olajok mint életelixírek
  2020-05-09 22:26:15, szombat
 
 



A növényi olajok rendkívül egészségesek, lehet őket használni sütés és főzés során, de saláták ízesítésére is kiválóak. A növényi olajok használata számtalan előnnyel jár. Többek között csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát, jobb anyagcserét és emésztést biztosítanak.

A növényi olajok különböző tápanyagokat tartalmaznak, a legtöbb olaj tartalmaz omega-3, omega-6 zsírsavat és E-vitamint is.

A sáfrány-, a búzacsíra-, a napraforgó- vagy a mandulaolaj kitűnő forrása az A- és az E-vitaminnak. Mindkettőnek kiemelkedő szerepe van a sejtek védelmében. Az E-vitamin javítja az immunrendszer működését, serkenti az emésztőrendszert, a test szövete, a bőr számára is védelmet nyújt, nem beszélve arról, hogy a szem és a máj egészségét is védi.

A növényi olajok többszörösen telítetlen zsírokat is tartalmaznak, amelyek csökkentik az LDL-koleszterin szintjét, illetve csökkenteni tudják a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az E-vitaminban gazdag olajok minimalizálják a vérrögök kialakulásának kockázatát, így nyújtva védelmet a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.

A növényi olajok tehát omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaznak. Mivel ezt a szervezetünk nem termeli, így táplálékok útján szükséges azokat a szervezetünkbe vinni. A test egészséges működéséhez alfa-linolénsavra is szükség van, amely egy omega-3 zsírsavtípus, megtalálható a szója- vagy a lenmagolajban.

Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, ezért nagyon ajánlatos azoknak a személyeknek, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, mert ezek a betegségek általában valamilyen gyulladás talaján jönnek létre. Omega-6 zsírsavra is szüksége van a szervezetünknek, viszont ha hosszú távon csak ilyen zsírsavat viszünk be a szervezetünkbe, az okozhat a szervezetben gyulladást, ezért ezeknek a zsíroknak az 1:1 arányú bevitelére kell törekednünk. Amennyiben túl sok omega-6 zsírsavban gazdag ételt fogyasztunk, nemcsak krónikus, hanem autoimmun betegségekkel is számolnunk kell.

A kókuszolaj hajhullás ellen is nagyon hatásos, sőt a korai öregedést is megelőzhetjük a segítségével.

A sáfrányos szeklice olaja linolsavat és olajsavat is tartalmaz. Ez az olaj segít az elhízás, a cukorbetegség elleni harcban és az immunrendszert is fellendíti.

A földimogyoróolaj segít a koleszterinszint csökkentésében, illetve a vérnyomás szabályozásában is részt vesz.

A szezámolaj ásványi anyagokban - cink, réz, kalcium, magnézium - gazdag, illetve egy aminosavat, tirozint is tartalmaz. Ez az olaj csökkenti a gyulladást a szervezetben és halványítja az öregségi foltokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Természetes megoldások a mellékvese-elégtelenség esetén
  2020-05-09 13:51:01, szombat
 
  Természetes megoldások a mellékvese-elégtelenség visszafordításához

Mellékvese-elégtelenség akkor lép fel, amikor a mellékvesék károsodnak, ezért nem termelnek elegendő mennyiségű hormont. A mellékvese-elégtelenségben szenvedő betegeknél a kortizol hormon szintje alacsonyabb, mint az egészséges embereknek. A kortizolt stresszhormonnak is nevezik, amely számos fontos szerepet tölt be a szervezetben. Ez a hormon szabályozza az elektrolit egyensúlyát, szabályozza a folyadékmegtartást és a testsúlyt, segít aludni és koncentrálni. A mellékvese-betegség azért nagyon veszélyes, mivel ez hatással van az élet szinte minden területére.

Az egyik mellékvese-betegség az Addison-kór. Ez a betegség meglehetősen gyakori. Általában akkor diagnosztizálják, amikor a mellékvesekéreg körülbelül 90 százaléka már megsemmisült. A másik féle mellékvese-betegség leginkább a stresszhez vagy valamilyen autoimmun betegséghez köthető. Ez komoly hormonegyensúlyhiányt és tüneteket okoz.

A mellékvese-elégtelenség leggyakoribb tünetei: krónikus fáradtság, izomgyengeség, az étvágy megváltozása, fogyás, alacsony vérnyomás, szédülés, hangulatváltozások, ingerlékenység, depresszió, fejfájás, a sós ételek iránti sóvárgás, szabálytalan menstruáció, éjszakai izzadás, alacsony libidó.

Néhány életmódbeli változás sokat segíthet az ebben a betegségben szenvedőknek. Az egyik legjobb természetes lépés, amivel megtámogathatja a mellékveséket, ha a toxinokat és a vegyi anyagokat eltávolítja a szervezetéből. Fogyasszon kevesebb alkoholt és koffeint, ami megzavarja az alvás ciklusát és szorongást, illetve depressziót okozhat.

A cukor rossz hatással van az emésztésre és felborítja a bélflórát, nem beszélve arról, hogy gyulladást is okozhat.

A hidrogénezett és finomított olajok szintén gyulladást okozhatnak. Fogyasszon természetes és egészséges zsírokat és rengeteg zöldséget, például brokkolit, kelbimbót vagy karfiolt.

Egyen sok halat, amelyek gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavat tartalmaznak. Fogyasszon magas minőségű állati termékeket, olyanokat, amelyeket szabadtartásban nevelnek és főként a legelőn táplálkoznak.

A tengeri zöldségek - például a tengeri moszat - is nagyon hasznosak, hiszen jódot tartalmaznak, melyek a pajzsmirigy működésére vannak kedvező hatással. Ne feledkezzen meg a magas rosttartalmú ételekről, mint a bogyós gyümölcsök, a chiamag, a lenmag és a keményítőtartalmú zöldségek.

Étrendjéből a probiotikus ételeket - kombucha, savanyú káposzta, joghurt, kefir - se hagyja ki.

Csökkentse az életében a stresszt. Sajátítsa el a pihentető légzési technikákat és meditáljon.

Pihenjen eleget. Éjszakánként próbáljon meg 8-10 órát is aludni, hiszen a mellékveséknek is szüksége van a pihenésre.

Éljen aktív életmódot. Mozogjon, sportoljon! És próbáljon ki étrend-kiegészítőket. Például a szent bazsalikomot, az omega-3 halolajat, a magnéziumot - amely kiváló stresszcsökkentő -, a B-vitamin-komplexet, beleértve a B5- és a B12-vitamint. A C-vitamin is hasznos, hiszen egy kitűnő antioxidáns és gyulladáscsökkentő vitamin. A D-vitamin és a cink pedig többek között a hormontermelést segíti elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
8 betegség, melynek a fáradtság a fő tünete
  2020-05-09 13:48:49, szombat
 
  Sok betegségnek lehet tünete az állandó fáradtság, amely az immunrendszer legyengüléséből fakad. Azonban nemcsak fizikai fáradtság létezik, hanem a hozzáértők megkülönböztetnek pszichológiai és érzelmi fáradtságot is. A pszichológiai stressz például negatívan hat az energiaszintre.

Az állandó fáradtság lehet az egyik jellemző tünete az alulműködő pajzsmirigynek. A pajzsmirigy szabályozza az energiaszintet, de az anyagcsere és az immunrendszer működését is befolyásolja, meghatározza. Ha a fáradtság mellett súlygyarapodás, székrekedés, bőrszárazság és fázékonyság is jelentkezik, akkor minden valószínűség szerint a pajzsmirigyével lesznek gondok.

A mellékvesekéreg-elégtelenség nem olyan gyakori, mint a pajzsmirigybetegség, viszont ez is egy hormonális rendellenesség, amelynek az egyik vezető tünete a fáradtság. Ennél a betegségnél nem működnek megfelelően a mellékvesék és nem termelnek elegendő kortizolt. A fáradtság mellett a hasfájás, a hasmenés és a hiperpigmentáció is megjelenhet, vagyis a bőrön vannak olyan felületek, amelyek sokkal világosabbak, mint a bőr többi része.

A krónikusfáradtság-szindróma egyik vezető tünete a fáradtság, mint ahogyan a neve is mutatja. Ez a betegség szinte ellehetetleníti a beteg életét, hisz nincs ereje a napi tevékenységeit elvégezni. Ennél a betegségnél gyulladás is kialakulhat, amelynek köze lehet a betegség létrejöttéhez. A beteg izomfájdalmat is érezhet, és a nap szinte bármely percében csak aludna és pihenne.

Az anémia vagy vérszegénység is okozhat fáradtságot. Vérszegénységet gyakran a B12-vitamin hiánya okozza. A fáradtság mellett a sápadt bőr is szembetűnő, de a betegnek törékennyé válhatnak a körmei, illetve szédülést és fejfájást is tapasztalhat.

A cukorbetegek személy állandóan szomjas, és ennek oka gyakran az, hogy folyton vizelési inger gyötri. Ez a betegség súlyos kimerültséghez is vezethet.

A depresszió egy agyi rendellenesség, amely nemcsak a hangulatot befolyásolja negatívan, de fáradtságot is okoz. A depresszió további tünetei lehetnek az étvágytalanság, az állandó szomorúság érzése és a koncentrációs problémák.

A szív fertőzése vagy gyulladása, más néven endokarditisz is eredményezhet fáradtságot. A láz és a hidegrázás is a gyakori tünetek között szerepelnek. A kezelés a gyógyszeres terápiát, egyes esetekben pedig a műtétet foglalja magába.

Az alvási apnoé egy alvás közben jelentkező betegség, amikor is a légzés kimaradozik. A megszakított levegővétel nemcsak életveszélyes, de megzavarja az alvás ritmusát, amely másnap fáradtságot eredményez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A vérszegénység néma tünetei
  2020-05-09 13:46:32, szombat
 
  A vérszegénység egy komoly egészségügyi probléma. Ha valaki ilyen betegségben szenved, akkor általában egy ásványi anyag (a vas) és egy vitamin (a B12-vitamin) szintje alacsony a szervezetében.

Vérszegénység esetén a vörösvérsejteknek nem megfelelő az oxigénszállító képességük a szervezetben. A vérszegénységnek több formája is lehet, genetikailag is lehet örökölni, de általában a vas és a B12-vitamin hiánya váltja ki ezt a betegséget.

Vérszegénység esetén a szervezet nem termel elegendő hemoglobint - ez egy fehérje a szervezetben -, amely pedig a vörösvérsejtek megfelelő működéséhez szükséges. A hemoglobin miatt olyan szép a színe a vérnek. Amennyiben nincs elegendő vas vagy B12-vitamin a szervezetben, úgy nem termelődik elegendő hemoglobin, így egyes testrészek nem kapnak elegendő mennyiségű oxigént. Az agy is kevesebb oxigénhez juthat így hozzá, ami állandó zavartságot, bódultságot, sok esetben szédülést okozhat.

A vérszegénység egyik kiemelkedő tünete a kimerültség. Ha valaki állandóan fáradtnak érzi magát és folyton sápadt, lehet, hogy nem fogyaszt elegendő vasban és B12-vitaminban gazdag táplálékot. Egy laborvizsgálattal könnyedén kideríthető, hogy szenved-e valamilyen ásványianyag- vagy vitaminhiányban. Az állandó fáradtság azért is veszélyes, ha hosszú távon jelen van az életünkben, mivel ez légszomjat és szédülést is okozhat. Ha nincs elegendő vas és B12-vitamin a szervezetben, akkor elegendő hemoglobin sem lesz, így nem lesz elegendő üzemanyag, azaz oxigén a test és az agy számára. Így azok működése zavart fog szenvedni.

Ha nincs elegendő oxigén a szervezetben, akkor nemcsak a test és az agy szenved oxigénhiánytól, de a bőr is. A vérszegény következő tünete tehát a bőr sápadtsága.

Amennyiben kevesebb a szervezet vörösvértest-tartalma, úgy a szív is sokkal nehezebben fogja ellátni a munkáját. A szív a normálisnál sokkal gyorsabban fog verni, dobogni, ezért aki vérszegénységben szenved, gyakran tapasztalhat mellkasi fájdalmat is. Sajnos a szabálytalan szívverés, a szívzörej, de akár még a szívet érintő komolyabb betegségek is bekövetkezhetnek, ha valaki vérszegénységben szenved. Azonban ez a betegség könnyedén orvosolható, amennyiben a beteg idejében felkeresi problémájával a háziorvost.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
4 természetes mód a szem alatti táskák ellen
  2020-05-09 00:06:41, szombat
 
  Segítünk, hogy minél hamarabb megszabadulhass tőlük! A szem alatti táskák azt jelzik, hogy felborult a bőröd folyadékháztartása.
A hajlam örökölhető, de akár a fáradtság vagy a párna anyaga is szerepet játszhat a kialakulásukban.

Reggeli mosakodás hideg vízzel
Reggelente moss hideg vízzel arcot, különös tekintettel a szemkörnyékre. A hideg azonnal megszünteti a lila duzzadást a szemed körül, nem mellesleg garantáltan felébredsz tőle.

Este mézes-vizes szempakolás
Esténként nagyszerű pakolást csinálhatsz magadnak mézből és vízből. Keverj össze fél pohárnyi vizet egy kanál mézzel, majd egy vattapamacsot márts az elixírbe és tedd a szemedre! Relaxálj így legalább 10 percig. A méz megakadályozza, hogy a szem alatti finom bőr megereszkedjen, megduzzadjon, amíg alszol.

Zöld tea filter
A karikák nagy ellensége a zöld tea. Jó trükk például az, hogy reggelente főzöl egy teát, a filtert nem dobod ki, hanem beteszed a fagyasztóba. Míg elkortyolgatod a zöld teát - ami egyébként belülről is rendkívüli szépítő hatással bír -, a filter jól lehűl, és már mehet is a szemed alá. Csodásan felfrissíti a tekintetet és szépíti a fáradt bőrt.

Krumpliszeletek
Ne feledkezzünk meg a krumpliról sem, ami a benne lévő keményítővel feszesíti a bőrt, tünteti el a petyhüdt bőrt a szem körül, simítja ki a ráncokat. Tegyél egy szelet burgonyát a szemed alá és volt-nincs karika.
Este ne egyél már sósat és figyelj az elegendő folyadék bevitelre is! Mindezekkel felvértezve sikerül majd eltüntetni a nemkívánatos karikákat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1637
  • e Hét: 11751
  • e Hónap: 25500
  • e Év: 230201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.