Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Fohász (kép)
  2020-06-01 23:59:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Az őszülő haj és a táplálkozási hiányosságok
  2020-06-01 23:46:09, hétfő
 
  Mindenki arra vágyik, hogy majd csak idősebb korában boruljon őszbe a haja, azonban sok nő már a húszas, harmincas éveiben megtapasztalja az egyre elszaporodó ősz hajszálakat. Kutatók felfedezték, hogy a nem megfelelő táplálkozás, azaz a tápanyag-hiányosságok és az őszülő haj között szoros összefüggés állhat fenn. Természetesen a genetika, illetve a mentális és az érzelmi stressz is szerepet játszhat abban, ha valaki korán el kezd őszülni.

A melanin az, ami színt ad a szemünknek, a bőrünknek és a hajunknak. Ismert antioxidáns, gyulladáscsökkentő, radioprotektív és immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a vércukorszint csökkentésében, valamint a gasztrointesztinális rendszer és a máj egészségének megőrzésében.

Az oxidatív stressz nagymértékben befolyásolja a melanintermelő sejteket, amelyet melanocitáknak neveznek. Egyszerűen fogalmazva a korán jelentkező szürke hajzat lényegében a felgyorsult öregedési folyamat bizonyítéka.

A melanin aminosavból, B12-vitamin, vas, réz és cink tápanyagokból származik. Egyetlen kulcsfontosságú táplálékkomponens hiánya csökkent melanintermelést eredményezhet.

Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint a korán jelentkező szürke hajszálak és az alacsony B12-vitamin, a HDL-koleszterin és a szérumferritin között kapcsolatot találtak. Vizsgálatot végeztek olyan 20 és 25 év közötti fiatalok körében, akik korán őszülni kezdtek. Megállapításra került, hogy ezek a személyek alacsony vas-, réz- és cinkszinttel rendelkeztek.

A kutatók olyan változókat is találtak, amelyek szintén növelik a korai őszülés kockázatát. Ilyen például a dohányzás, amely jelentősen felgyorsítja az ősz hajszálak megjelenését.

Nyilván ebben is nagy szerepe van a genetikának. Ha a családban a korai őszülés jellemző, akkor minden valószínűséggel az utódok is örökölni fogják ezt.

Korai őszülést okozhatnak még az anyagcserezavarok, a környezeti toxinok és az érzelmi traumák okozta krónikus expozíció.

A korán jelentkező ősz hajzat előre jelezhet különféle betegségeket. Ilyen lehet a szívbetegség, az oszteoporózis vagy az autoimmun rendellenességek. A pajzsmirigy-problémák, a bőr pigmentációs rendellenességei, a vérszegénység, a mellékvese-elégtelenség és az Addison-kór is összefüggésben állhat a szürke haj korai megjelenésével.

Nem kétséges, hogy az ideális táplálkozás (különösen az életkor előrehaladtával) a legjobb módja annak, hogy csökkentsük a korán megjelenő ősz hajszálak előbukkanását. Nagyon fontos a tiszta, nem toxikus fehérje, a B12-vitamin, a cinkben, a rézben és a vasban gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Öregítő gondolatok-érdemes megfontolni
  2020-06-01 23:19:34, hétfő
 
  Hozzáértők szerint nem az ősz hajszálaktól és a ráncoktól leszünk öregebbek, hanem a negatív gondolatoktól. Pontosabban a negatív gondolatok káros hatással vannak a telomerekre. A telomerek a kromoszómák végén olyan DNS-szegmensek, amelyek megóvják a kromoszómákat a károsodástól. Amikor a telemorek túlságosan lerövidülnek, a sejtek először inaktívvá válnak, majd elpusztulnak. Szakértők szerint azonban ezek a telomerek meghosszabbíthatók. Vagyis az öregedési folyamat lelassítható, de bizonyos cselekvéseink fel is gyorsíthatják ezt a rövidülési folyamatot. A tudósok úgy találták, hogy bizonyos negatív gondolkodási minták lerövidíthetik a telomereket és előidézhetik a sejtek idő előtti elöregedését, majd azok pusztulását, ami először betegséghez, majd halálhoz vezet.

Pontosan milyen gondolatok vezethetnek a telomerek lerövidüléséhez?
Az ellenséges viselkedés. Azok, akik dühösek és ellenségesek, nagyobb valószínűséggel lesznek szív- és érrendszeri betegek, amely betegségek lerövidítik a telomereket.
Érdekes, hogy az ellenséges viselkedés sokkal jellemzőbb a nőkre, mint a férfiakra. Az ellenséges nőknek magasabb a vérnyomása. Ezek az emberek kevésbé optimisták és kevésbé vannak társadalmi kapcsolataik.

A pesszimizmus is hatással van a telomerek hosszára. Egy vizsgálat arra mutatott rá, hogy azok a személyek, akik kevésbé optimistán tekintettek a jövőre, rövidebb telomerekkel rendelkeztek, mint optimista társaik.

Az állandóan veszekedő és elégedetlenkedő embereknek is rövidebb a telomerük. Ez azért van, mert ezek az emberek mindig a saját igazukat szajkózzák. Lehet, hogy igazuk van, ennek ellenére folyamatosan stresszben élnek. A stressz pedig rendkívül káros az egészségre, negatív hatással van az agy működésére, növeli a betegségek kialakulásának kockázatát, illetve az immunrendszer védekezőképességét. És ez felgyorsítja az öregedési folyamatokat is.

Az elfojtott érzelmek és gondolatok is negatívan hatnak a telomerekre. Ha valaki nem azt mondja, amit gondol, mert ezzel konfliktusos helyzeteket kíván elkerülni, szintén megemelkedhet a stresszhormon szintje, amely ugyancsak károsan hat a telomerekre.

Ha valaki nem arra koncentrál, amit éppen csinál, az is veszélyes lehet. Miért van ez? Ha valaki úgy végzi a munkáját, hogy közben nem is azt akarja csinálni, ez szintén negatív gondolatokat és indulatokat szül, márpedig ezek szintén elősegítik az öregedési folyamatok felgyorsulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Pünkösdi ökomenikus istentisztelet a Mátyás templomból
  2020-06-01 23:13:19, hétfő
 
  Link

2020-06-01


 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A magas kortizolszint betegségeket és halált okozhat
  2020-06-01 23:02:24, hétfő
 
  A stressz nem mindig jelent veszélyt a szervezetünkre. Bizonyos esetekben és helyzetekben szükségünk van némi stresszre, hogy teljesíteni tudjunk. Azonban a stresszállapot állandósulhat, ami viszont már káros következményeket vonhat maga után. Stresszhelyzetben a szervezet ugyanis folyamatosan egy hormont, kortizolt termel. A kortizolszint krónikusan megemelkedhet, amely nemcsak súlyos betegségeket generálhat, hanem akár a stresszes személy halálát is okozhatja. Szerencsére azonban vannak olyan természetes technikák és módszerek, amelyek segíthetnek a kortizolszint csökkentésében.

A kortizolszint növekedése felgyorsítja a szervezetben az öregedési folyamatokat, ugyanis a kortizol lerövidíti a telomereket, az úgynevezett ,,sapkákat" a kromoszómák végein. A rövidebb telomerek pedig rövidebb élettartamot jelentenek.

A kutatások azt mutatják, hogy a krónikusan megemelkedett kortizolszint megemeli a halálozási kockázatok esélyeit. A kutatók azt állítják, hogy a magasabb kortizolszinttel rendelkező nők nyolcvankét százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg, mint azok, akiknek a szervezetében a kortizol a normál tartományban mozog. Férfiaknál ez az arány hatvanhárom százalék.

A magas kortizolszint egy stresszhelyzetet alakít ki a szív számára, amely a szív- és érrendszeri megbetegedésből eredő halálozási kockázatokat növeli meg, mégpedig az ötszörösére. Még azoknál is, akiknek korábban nem volt semmilyen szív- és érrendszeri betegsége.

A megemelkedett kortizolszint nemcsak a szívre és az érrendszerre hat károsan, hanem oka lehet a cukorbetegség, a metabolikus szindróma, a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, a depresszió és az idegrendszeri megbetegedések, legfőképpen az Alzheimer-kór kialakulásának.

Az elhízás kockázata is megemelkedik, hiszen a kortizol tehető felelőssé a stresszhelyzetben kialakuló étvágyért, de a túlzott hasi zsír termeléséért is, miközben az izom- és a csonttömeget csökkenti.

A magasabb kortizolszint még a kognitív funkciók elvesztésével is összefüggésbe hozható, hiszen a felesleges mennyiségű kortizol a hippokampusz zsugorodását idézheti elő.

Nyilvánvaló, hogy a stressz csökkentése alapvető fontosságú, hogy a kortizolszint is lecsökkenjen. A rózsagyökér egy olyan adaptogén gyógynövény, amely sokat segíthet a kortizolszint csökkentésében. Emellett fokozza az immunrendszer működését, javítja a hangulatot és segít a szorongás és a depresszió enyhítésében.

A licsi gyümölcs és a zöld tea kombináció szintén képes lecsökkenteni ennek a hormonnak a szintjét. A licsi olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek csökkenteni képesek az oxidatív stresszt és ezáltal a kortizol is csökkeni tud. A zöld tea plusz polifenolokkal támogatja meg a csökkenési folyamatot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Nem csak édes, hasznos is: édesgyökér
  2020-06-01 22:28:20, hétfő
 
 



Az emberek már évszázadok óta alkalmazzák az édesgyökeret gyógyászati célokra. Az édesgyökeret már Egyiptomban is használták, de természetesen Kínában is előszeretettel nyúltak ehhez a gyógynövényhez.

Az édesgyökeret legfőképpen gasztrointesztinális problémák orvoslására használják. Ezt a gyógynövényt be lehet vetni gyomorfekély, gyomorégés esetén. Helyreállítja a gyomor és az egész emésztőrendszer működését. Ez a benne lévő glicirrizinsav gyulladáscsökkentő és immunerősítő tulajdonságainak köszönhető.

A Helicobacter pylori is oka lehet a gyomorfekély kialakulásának. Kutatások igazolják, hogy az édesgyökér rendszeres fogyasztása megakadályozza ennek a baktériumnak az elszaporodását. Egyes emberek, akik gyomorfekéllyel, gyomorégéssel vagy gyomorhuruttal küszködtek, a tüneteik csökkenéséről számoltak be édesgyökér fogyasztását követően.

Az édesgyökeret légúti problémák kezelésére is szokták javasolni. A gyógynövénynek ugyanis nyálkahártya-gyógyító hatása is van.

A stressz hormonjai - mint a kortizol vagy az adrenalin - a mellékvesében termelődnek. Nagyfokú stressz esetén megnő ezeknek a hormonoknak a száma, és súlyos károkat okozhatnak az emberi szervezetben. Az édesgyökér azonban stimulálhatja a mellékvesét és elősegíti az egészséges kortizolszint fenntartását a szervezetben.

Hozzáértők az édesgyökeret ekcéma kezelésére is javasolják. Nagyon hasznos lehet különféle más bőrgyógyászati problémáknál, hiszen antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik.

Az édesgyökér fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, mivel megemeli a szervezetben a káliumszintet, amely izomgyengeséghez vezethet. A túl sok édesgyökér anyagcsere-rendelleneségeket is generálhat, így nem árt óvatosan használni ezt a különös és egészséges mennyiségben fogyasztva hasznos gyógynövényt. A túl sok édesgyökér magas vérnyomást, szívritmuszavarokat és duzzanatot okozhat.

Az édesgyökeret gyakran javasolják a szájüreg egészségének fenntartására, ugyanis megvédhet a fogszuvasodástól, hiszen baktériumellenes hatásokkal rendelkezik.

Egyes feltételezések szerint az édesgyökér daganatos megbetegedések esetén is segítséget nyújthat. A gyógynövény potenciálisan a segítségünkre lehet mellrák és prosztatarák kezelésében. Más hozzáértők szerint nem lehet ilyen kijelentéseket tenni addig, míg nem áll rendelkezésre elegendő humán kísérlet.

Az édesgyökeret be lehet vetni, ha az influenzát szeretnénk megelőzni. Az immunrendszer erős partnere lehet ez a gyógynövény, mivel vírusellenes hatással is rendelkezik. Emellett immunstimuláló, szabadgyök-fogó és antioxidáns hatása is van ennek a gyógynövénynek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Egy ősi gyógyszer: tölgyfakéreg és tölgyfalevél
  2020-06-01 22:15:43, hétfő
 
 



A tölgyfa (Quercus) hazánkban is megtalálható. Míg nem fedezték fel áldásos hatásait, bőrök cserzésére használták, aztán gyógyászati célokra is bevetették. Belsőleg főként emésztési panaszokra - hasmenés és székrekedés - alkalmazták, de külsőleg is hasznosították. Aranyér esetén ülőfürdőt készítettek belőle, de bőrbetegségek lemosására is használták és gyulladt szemet is borogattak vele.

A tölgyfa legfontosabb hatóanyagai a cserzőanyagok és a triterpén-szaponinok. A tölgyfa leveléből és kérgéből is készíthetünk főzetet. A leveléből készült tea vizelethajtó és gyomorerősítő hatásokkal bír.

A tölgyfában, pontosabban annak kérgében és hajtásaiban megtalálható cserzőanyagok antibakteriális hatásokkal rendelkeznek, vagyis képesek a toxikus anyagok egy részét megkötni, így a tölgyfakéreg főzete kiválóan alkalmas a fertőzéses hasmenés megszüntetésére, de hólyag- és légcsőhurut gyógyítására is alkalmas.

A tölgyfakéregből készült főzettel öblögetni is lehet szájüregi és felső légúti gyulladások esetén. Ilyen módon a szájüregi fertőzéseket, az ínygyulladást és a különféle sebeket is gyógyítani tudja. Torok- és mandulagyulladás esetén a főzettel gargalizálni szükséges.

A tölgyfakéreg főzete hatásos lehet gyomorfekély esetén, hiszen erősíti a gyomornyálkahártyát és csökkenti a savtermelést. A gyógyulást felgyorsítja, ha egy kevés édesgyökeret is adunk a főzethez.

A tölgyfakéregből készült főzet a szervezet méregtelenítését is elősegíti, de májgyulladás esetén is bevethetjük. Ilyenkor adhatunk hozzá ezerjófüvet vagy Aloe verát is. A tölgyfa leveleiből készült teát fogyaszthatjuk vértisztításra.

Ülőfürdőt is készíthetünk belőle, ily módon legfőképpen az aranyeres tüneteket képes hatékonyan csillapítani.

Külsőleg készíthetünk a főzetéből borogatást, amely a gyulladásos bőrbetegségek tüneteit csillapítja, de magát a betegséget is orvosolni tudja. Visszértágulatokat a fa friss hajtásainak levével vagy pépjével kezelhetünk, de ez a fajta borogatás a gyulladásokat is csökkenti, elmulasztja.

A kéregből készült alkoholos kivonat elmulasztja a bőr ekcémás kiütéseit, de hatásos bőrgyulladásokra és sebekre is.

A főzetet lehet fogyasztani belsőleg az izzadás szabályozására, de a főzetben történő lábáztatás is nagyon hatékony lábizzadásra.

Hogyan készíthetünk a tölgyfakéregből teát? Forraljon fel 2,5 dl vízben egy teáskanálnyi kérget, majd 10 perc elteltével szűrje le.

Az ülőfürdő elkészítéséhez másfél liternyi vízben forraljon fel 4-5 evőkanálnyi tölgyfakérget. Hagyja állni 15 percig, majd szűrje le, aztán öntse a fürdővizéhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az orvosi somkóróról
  2020-06-01 21:53:48, hétfő
 
 



Az orvosi somkóró (Melilotus officinalis) egy Európában őshonos gyógynövény. A népgyógyászat szerint a gyógynövényből készült főzet vizelethajtásra alkalmas, külsőleg pedig borogatást lehetséges belőle készíteni, amely kezeli a fekélyeket és hatékonyan csökkenti a lábdagadást. A gyógynövény füzérekben álló virágai napsárgán virítanak, levelei hosszúak, termése pedig hüvelyes. A gyógynövény legfontosabb hatóanyagai a flavonoidok, a triterpén-szaponinok és a kumarinszármazékok. Népiesen nevezik még a gyógynövényt vad lóherének, sárkerepnek, sárga lucernának és kőherének.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a gyógynövényből készült kivonat csökkenti a vénás elégtelenség miatt kialakult kellemetlen és sokszor fájdalmas panaszokat, úgy mint nehézláb-érzés vagy ödéma.

A gyógynövény hatásosan kezeli az emésztési panaszokat, például a felfúvódást vagy renyhe emésztést. A benne lévő flavonoidok miatt az orvosi somkóró görcsoldó és vízhajtó hatással is bír. A gyógynövény a nyirokkeringést is fokozni képes.

Orvosi somkóróból készíthetünk borogatást, amely kezeli a zúzódásokat és rándulásokat, illetve enyhíti a reuma okozta, sok esetben kínzó panaszokat. A gyógynövényes főzetet ilyenkor kiegészíthetjük kamillafőzettel, illetve keverhetünk a kétféle főzethez lenmaglisztet, majd az elkészült pépet felhelyezhetjük a kezelendő felületre. A kínzó panaszokat egy másféle borogatás is enyhítheti. Tegyen egy vászonzsákba egy adag orvosisomkóró-virágot, majd lógassa azt forró vízbe. Amikor a vászontasak egy kicsit lehűlt, akkor helyezze azt a fájó testfelületre.

A gyógynövényből készült főzetet szemborogatásra is használhatjuk. A borogatás a füstös környezet, a túlzásba vitt számítógép használat miatt kialakult égő és megfáradt szemet nyugtatja meg.

Hogyan készíthetünk a gyógynövényből főzetet borogatáshoz és belsőleg történő fogyasztáshoz? Tegyen egy csészébe 2 teáskanálnyi gyógynövényvirágot, majd öntse le két deciliter vízzel. Hagyja állni 10 percig, majd szűrje le. A gyógynövényből készült tea kiváló gyomor- és bélpanaszokra, illetve javítja a vénás és a nyirokkeringést. Mivel a gyógynövény gyulladáscsökkentő hatással is bír, ezért aranyérre és visszérgyulladásra is lehet alkalmazni.

Emésztési panaszokra használhatjuk a gyógynövényből készült tinktúrát. Ebben az esetben egy pohár vízben keverjen el néhány csepp tinktúrát, majd fogyassza el étkezés közben.

Azok, akik véralvadásgátló gyógyszert szednek, ne használják ezt a gyógynövényt semmilyen formában. Ha valaki hosszabb ideig vagy nagyobb adagban fogyasztja, akkor vérzékenységgel, fejfájással és szédüléssel kell számolnia.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A száraz és sérült haj természetes kezelése
  2020-06-01 21:47:51, hétfő
 
  Ha szeretne egészséges és selymes hajkoronával rendelkezni, akkor csak arra van szüksége, hogy a természetes anyagokhoz forduljon, hiszen ezek a természetes módszerek sokat segíthetnek a haj állapotának a javításában.

Az egyik legjobb természetes elegy az avokádó és a tojássárgája keveréke. Egy kis tányérban passzírozzon le egy avokádót, majd keverjen hozzá egy tojássárgáját. Készítsen belőle hajmaszkot a nedves hajára, és hagyja rajta legalább 20 percig. A jobb hatás elérése érdekében egy meleg törülközőt is tehet a fejére. Ha letelt a hatóidő, mosson a szokásos módon hajat.

Ha nagyon száraz a haja, akkor az extraszűz olívaolaj nagyon sokat segíthet. Melegítsen meg néhány evőkanálnyi olívaolajat és masszírozza azt a nedves hajába. Készítsen magának egy turbánt törülközőből, és hagyja a haján az olajat legalább 30 percen keresztül, majd alaposan mosson hajat.

Ha szeretné visszakapni haja természetes fényét, ebben a meleg tea sokat segíthet. Ha emellett még a haj színét is ki szeretné emelni, akkor a haj színének megfelelő teát válassza. A kamillatea a szőke hajúaknak jó választás, a diótea a barna haj, a fekete tea a fekete haj, a hibiszkusztea pedig a vörös haj természetes színét emeli ki, emellett pedig ragyogó fényt is biztosít a teával történő hajöblítés.

Az almaecet a sérült haj szerkezetét állítja vissza. Mosson a szokásos módon hajat, majd keverjen el egy-másfél liternyi langyos vízben 1-2 evőkanál almaecetet. Öblítse le ezzel az eleggyel a haját. A haja nemcsak puha, hanem csillogó és fényes is lesz.

Ha nagyon száraz és törékeny a haja, akkor egy adag samponnal keverjen el egy tojássárgáját és mosson ezzel a tojásos-samponos keverékkel hajat. Majd öblítse azt le, végezetül jöhet az almaecetes hajöblítés.

Az olajok is jó szolgálatot tehetnek hajunk érdekében. A legjobb a kókuszolaj, de a mandula- és a jojobaolaj is segíthet a hajat puhán tartani, illetve a sprőd, töredezett haj orvossága is lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A kamilla felhasználásának módjai
  2020-06-01 21:44:50, hétfő
 
 



A magyar emberek egyik legkedveltebb gyógynövénye a kamilla. Kellemes az illata, szép a megjelenése és csodálatos egészségügyi tulajdonságai vannak. A kamillát lehet használni alvási nehézségek, gyomorpanaszok, megfázás, láz és nyugtalanság esetén is.

A gyógynövény tele van értékes antioxidánsokkal és nyugtató hatását nemcsak akkor érezhetjük, amikor idegesek vagyunk és kamillateát kortyolgatunk, hanem a kamillát a szépségápolásban is használhatjuk, hiszen az irritált fejbőrt is megnyugtatja. Mosson a szokásos módon hajat. Hajmosás előtt készítsen kamillateát, legalább 1-1,5 liter víz felhasználásával. Amíg hajat mos, a kamillatea is lehűl annyira, hogy hajmosást követően hajöblítést végezhet azzal. A haja így nemcsak lágy és puha lesz, hanem ragyogni is fog.

A kamilla gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal van tele, így lehet használni ízületi gyulladás és duzzanat esetén. A kamillát kétfélképpen lehet használni, amennyiben valaki ízületi gyulladásban szenved. Egyrészt készíthetünk belőle teát, így is nagyon hatásos, másrészt borogathatjuk is vele a fájdalmas testrészt, mert így is kifejti gyulladáscsökkentő hatását és még a duzzanatot is leviszi.

A kamillából készült olaj nagyon jó lehet bőrirritáció esetén. Ha valakinek extra érzékeny a bőre, akkor valamilyen hordozóolajjal keverve vigye fel a bőrére a kamillaolajat. Használata előtt nem árt bőrpróbát végezni, ugyanis egyesek a kamillára is allergiásak.

A fáradtságtól, a kialvatlanságtól a szemünk alatti bőr lehet duzzadt, és ez nem nyújt valami szép látványt. Azonban a kamilla ezen is segíthet. Főzzön egy csésze kamillateát, majd amikor az lehűlt, tegye azt be a hűtőszekrénybe egy rövid időre. Majd áztasson meg benne két vattakorongot és helyezze azokat a szemére. Húsz perc elteltével a duzzanatnak nyoma sem lesz.

A dohányzásról nem könnyű leszokni, de egy gyógynövénykeverék segíthet. Egy befőttesüvegben keverjen el két rész kamillát, két rész citromfüvet és egy rész macskagyökeret. Keverje el alaposan az összetevőket. Készítsen gyógyteát ebből a keverékből. Mindhárom gyógynövény segítséget nyújthat a leszokás miatti idegességnél, de a fejfájást is csillapítják ezek a gyógynövények, ami gyakori tünet azoknál, akik éppen leszoknak a dohányzásról.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5154
  • e Hét: 13936
  • e Hónap: 45422
  • e Év: 250123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.