Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az imádság oázisa a Belváros forgatagában
  2020-06-10 21:45:06, szerda
 
  A pesti ferences templom
...... ........... ...........


A Ferences Rendtartomány kisfilmjének első része a Budapest szívében, a Ferenciek terén található Alkantarai Szent Péter-templomba - belvárosi (pesti) ferences templomba - kalauzolja az érdeklődőket.
A barokk stílusban újjáépült templom évszázadokon keresztül a ferences szerzetesek Szűz Máriáról elnevezett rendtartományának központja volt. Napjainkban a Belváros közepén Assisi Szent Ferenc lelkiségével az elcsöndesedés és az Istennel való találkozás oázisát jelenti az ide betérőknek.
A templom védőszentje az imádságos elmélyülés különleges képességével és aszkéta életmódjával kitűnő ferences szerzetes, Alkantarai Szent Péter, aki a 16. században élt Spanyolországban.
A szentmisék közös imádságát az ország egyik legnagyobb mechanikus orgonája kíséri.
Az itt szolgáló ferences atyák hétköznapokon öt, vasárnaponként tíz szentmisét tartanak, és szinte egész nap fogadják a gyónni szándékozókat.
Videó Link

A templom honlapja ITT található. Link

Forrás: Ferences Rendtartomány
Fotó: Keppel Ákos
Magyar Kurír 2020.06.10
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Palánki Ferenc megyéspüspök elmélkedése Szentháromság .....
  2020-06-10 21:40:37, szerda
 
  Palánki Ferenc megyéspüspök elmélkedése Szentháromság vasárnapján
Ki az Isten, milyen az Isten?
A Szentháromság titkát, a végtelent az ember a véges értelmével nem tudja befogadni. A világtörténelem során tudósok, teológusok, bölcsek próbálták ezt a titkot, Istent megközelíteni. Szent Pál erre azt írja: ,,Mert ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, arra a világ teremtése óta műveiből következtethetünk" (Róm 1,20) - kezdte homíliáját Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök Szentháromság vasárnapján, június 7-én, a debreceni Szent Anna-székesegyházban bemutatott szentmisén.
...... ..........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Magas állami kitüntetést vehetett át Kozma Imre atya
  2020-06-10 21:30:59, szerda
 
  Az élet titka, hogy el kell ajándékozni mások szolgálatában.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökének, Kozma Imre atyának - 80. születésnapja alakalmából - a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést nyújtotta át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes június 10-én a Karmelita épületben
...... .....


Áder János köztársasági elnök - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ajánlására, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére - több mint fél évszázados papi szolgálata, a betegek, az elesettek és a rászorulók testi-lelki egészségének, illetve szociális helyzetének javításáért mindig elhivatott, példaértékű életpályája elismeréseként adományozta a magas elismerést.

Az alábbiakban a laudációt olvashatják:
Főtisztelendő Atya!
Az élet titka, hogy el kell ajándékozni mások szolgálatában - ezt az útravalót tette unokája tarsolyába a nagyapa. Kozma Imre megjegyezte, megértette az útmutatást, és egész életét ehhez igazította - bátorsággal és irgalommal.
Bátorsággal, hiszen bencés diákként és 1963-as papszentelését követően még inkább megbélyegzett állampolgára lett a Magyar Népköztársaságnak. Az utcán követték, megfélemlítésekkel próbálták elbizonytalanítani, illetve a hatalom szívesen meg is szabadult volna tőle: menjen Nyugatra, és vissza se jöjjön - mondták neki. Imre atya azonban tudta: itt van dolga, a magyar népért akar élni.
Aztán zugligeti plébánosként egy bátor, szolgálni akaró keresztény közösség élén 1989-ben kinyitotta a szívét és a plébánia kapuját a hazánkba érkezett keletnémetek előtt. A befogadással irgalmat gyakorolt, bizonyította, hogy az Egyházat nem lehet a sekrestyébe zárni, mert küldetése a templomon kívülre szól. Történelmi tettet hajtott végre, mely hozzájárult a kommunista diktatúra bukásához és Kelet-Európa fölszabadulásához.
Az általa alapított Magyar Máltai Szeretetszolgálat a romániai forradalom napjaiban már huszonkét teherautónyi segélyt és adományt juttatott át a határon. A délszláv háború idején Jézus Krisztus követeként tárgyalt a szerb hadsereg generálisával és mentett ki 4500 embert Vukovárról. A Máltai Szeretetszolgálat mára hazánk egyik legjelentősebb segélyszervezete, a Karitatív Tanács tagjaként a kormány stratégiai partnere. Munkatársai szűkebb környezetük kovászaként azon a helyen, ahová Isten helyezte őket, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit gyakorolják. Irgalmasságukkal a szeretet történetét írják. Nem csupán társai az elesetteknek, hanem értük is élnek. Mert ahogy Imre atya nagyapja tanította: Az élet titka, hogy el kell ajándékozni mások szolgálatában.
(Elhangzott 2020. június 10-én a Karmelita épület könyvtárában)

Forrás: Miniszterelnökség
Fotó: Váli Miklós
Magyar Kurír 2020.06.10
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Világméretű szentségimádás lesz június 13-án
  2020-06-10 21:25:53, szerda
 
  ...... ........... ...........


Ismét közös, világméretű szentségimádásra hívnak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői, ezúttal június 13-án, szombaton: a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát ezen a napon.
Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek arra biztat, hogy ,,a jelenlegi járványügyi helyzetben, ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!"

Videó Link

*
- Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz ,,minden nap, a világ végezetéig". Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.
Június 13-án, Úrnapja szombatján ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. A jelenlegi járványügyi helyzetben, ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!
(Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek
- Jézus mondta: ,,Aki megvall engem az emberek előtt, azt én is megvallom mennyei Atyám előtt".

Jövő év szeptemberében rendezzük Budapesten, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek egyik fő célja épp a tanúságtétel Isten szeretetéről.
Ez akkor lesz igazán erőteljes, ha majd sokan eljövünk. Rád is számítunk!
Addig is a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 13-án, Úrnapja szombatján.

Csatlakozz hozzánk a corpusdomini.iec2020.hu oldalon! Link
*
- Jézus mondta: ,,Aki megvall engem az emberek előtt, azt én is megvallom mennyei Atyám előtt" (Mt 10,32).
Jövő évben, 2021. szeptemberében 5-12-ig rendezik Budapesten, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek egyik fő célja épp a tanúságtétel Isten szeretetéről.
Ez akkor lesz igazán erőteljes, ha majd sokan részt vesznek a katolikus világeseményen.
Addig is a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 13-án, Úrnapja szombatján.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Hála adó szentmise 06.09
  2020-06-10 20:52:59, szerda
 
  Videó Link
Károly atya pappá szentelésének évfordulója
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
A szeretet közösséget teremt
  2020-06-10 11:00:15, szerda
 
  Püspöki szentmisével ünnepelték a Szentháromságot Máriakálnokon
Veres András győri megyéspüspök június 7-én, Szentháromság vasárnapján a máriakálnoki Sarlós Boldogasszony-kegykápolna előtt mutatott be ünnepi szentmisét. A főpásztor Kapui Jenő plébános meghívására érkezett a szigetközi kegyhely búcsújára.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
SaitenWind Trio - LIVE zenéje templomba
  2020-06-10 10:57:29, szerda
 
  Edvard Grieg - Norwegische Tänze op.35 (Ausschnitte)

videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Megrázó igaz történet...nem a régmúltból.
  2020-06-10 10:48:55, szerda
 
  Hetven évvel ezelőtt oszlatta fel a kommunista államhatalom a szerzetesrendeket
Amit 1948-tól 1989-ig a szerzetesrendek ellen az államhatalom elkövetett, annak következményei a mai napig érezhetők, és semmit nem lehet meg nem történtté tenni.
1950 júniusában oszlatta fel az kommunista államhatalom a szerzetesrendeket Magyarországon. Ennek a szomorú történésnek állít emléket az alábbi összefoglaló.
- Magyarországon 23 férfi szerzetesrend van 2582 taggal és 40 apácarend 8956 taggal, összesen tehát 63 rend 11.538 taggal. Ezek a szerzetesrendek a régi rendszerben hatalmas földbirtokokkal rendelkeztek, a feudális nagybirtokos osztályhoz tartoztak. Földbirtokaikat a népi demokrácia a dolgozó parasztság között osztotta fel, de rendházaikat, zárdáikat, kolostoraikat meghagyta...

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szentmise közvetítés a pécsi Belvárosi templomból
  2020-06-10 10:43:54, szerda
 
  2020.06.10 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
IX kedd. Szent Antal nagy kilenced 06.09
  2020-06-10 10:41:12, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.