Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Maca - ősi szupertáplálék
  2020-06-22 22:08:17, hétfő
 
 



A macát már évszázadok óta használják az Andokban az emberek termékenységének és egészségének javítására. A macáról bebizonyosodott, hogy fokozza a libidót, javítani tudja a hormonegyensúlyt és növeli az immunitást.

A maca - a hozzáértők szerint - hogy számos egészségügyi problémán tud segíteni, különösen a reprodukciós funkcióban hatékony. Amellett, hogy javítja a libidót, a termékenységet, még a menopauzába lépő nők hormonpótló kezelésének alternatívájaként is ígéretesnek bizonyult.

A macáról kimutatták, hogy hatékonyan képes növelni az energiaszintet, az állóképességet, az immunválaszt, az alacsony csontsűrűséget, csökkenti a fájdalmat, a depressziót, meggátolja a vérszegénységet, pozitívan hat a kognitív egészségre és az anyagcserére.

A maca nagyon tápláló, hiszen számos ásványi anyag és vitamin kiváló forrása. Megtalálható benne a C-vitamin, a réz, a kálium, a B6-vitamin, a vas és a mangán. A macagyökér jó szénhidrátforrás, alacsony zsírtartalommal bír és sok rostot is tartalmaz. Ezen kívül különböző növényi vegyületeket is tartalmaz, például glükozinolátokat és polifenolokat.

A maca úgy képes növelni a férfiak termékenységét, hogy javítani tudja a spermiumok mennyiségét és minőségét.

A menopauzába lépő nőknél az ösztrogénszint drasztikusan lecsökken, amely sok-sok kellemetlen tünet okozója lehet. Megjelennek a hőhullámok, az ingerlékenység, az alvási problémák, a hüvelyi szárazság és a hangulatingadozások. A maca javíthatja a menopauza kellemetlen szimptómáit, beleértve az alvási nehézséget és a hőhullámokat. Nők esetében nagy a kockázata a csontritkulás kialakulásának a menopauzát kövezően, azonban a maca segíthet megvédeni a csontok egészségét.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a maca segíthet fokozni a hangulatot. Csökkenti a szorongást és mérsékli a depresszió tüneteit, különösen a menopauzába lépő hölgyeknél. A maca olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyeket flavonoidoknak neveznek, ezek tehetők felelőssé a pszichológiai előnyökért.

Az UV-sugárzás károsíthatja a napfénynek kitett bőrt, mivel fokozza a ráncok kialakulását és a bőrrák kialakulásának a veszélyét. A macakivonat nem helyettesítheti a fényvédelmet biztosító naptejeket, azonban a benne lévő polifenol antioxidánsok megakadályozhatják az UV-sugárzás okozta bőrkárosodást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Adaptogén gyógynövények
  2020-06-22 22:02:23, hétfő
 
  Az adaptogének olyan gyógynövények, amelyek energiával látják el a szervezetet és csökkenteni tudják a szervezetben a stressz-szintet. Az adaptogén gyógynövények segítenek a stresszhez való alkalmazkodásban, nemcsak a pszichés, hanem a fizikai stresszhez is, mindemellett segítenek a hormonális egyensúly szabályozásában. Lássuk, milyen adaptogén gyógynövények léteznek.

Astragalus
Az astragalust már évszázadok óta alkalmazza a kínai gyógyászat. A gyógynövény eredményesen csökkentheti a C-reaktív fehérje magas szintjét, amely egy gyulladást jelző marker az emberi szervezetben. Amennyiben ez a fehérjeszint magas, akkor törekedni kell arra, hogy ez minél hamarabb normálissá váljék. Ilyenkor iktassuk ki a gyulladást fokozó ételeket az étrendünkből és fogyasszunk sok zöldséget, mivel ezek a táplálékok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Az astragalus gyógynövény flavonoidokat, szaponinokat és poliszacharidokat tartalmaz.

Az astragalus meg tudja hosszabbítani a kromoszómák végén található úgynevezett telomereket. Ezzel pedig késleltetik a sejtek halálát és lassítják az öregedési folyamatokat. További hatások közé tartozik az immunrendszer fellendítése.

Tulsi vagy szent bazsalikom
A szent bazsalikom - vagy ahogy sokan ismerik, a tulsi - is egy adaptogén gyógynövény. Ez a gyógynövény egy kiváló afrodiziákum és még a máj működését is megtámogatja. Csökkenti a stressz-szintet és eredményesen oldja a szorongást. A szent bazsalikom gazdag forrása az ursolic savnak. Ez a sav segít az izom tömegének növekedésében, mindeközben megtámogatja a testzsírszint csökkenést.

A gyógynövény a libidó, vagyis a nemi vágy fokozásában is szerepet játszik. Ez a gyógynövény egy olyan afrodiziákum, amely fokozza a tesztoszteronszintet, így fokozva a termékenységet a férfiaknál.

Peru kincse: maca
A maca vagy macagyökér miközben csökkenteni tudja a stresszt, termékenységfokozó hatással is rendelkezik. A macával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy pozitívan hat a libidóra is.

A gyógynövény amellett, hogy segít a hangulat fokozásában, még szexuális diszfunkció esetén is hatásos lehet. Ilyen például a merevedési zavar férfiaknál.

A maca férfiak és nők esetében is segít megnövelni a termékenységet. Nőknél részt vesz a hormonális egyensúly fenntartásában, így támogatva meg a szabályos női ciklust.
Forrás : Link

Az adaptogén gyógynövények nagyon hasznosak, segítséget nyújthatnak a fizikai és a lelki stressz kivédésben, magasabb energiaszintet biztosíthatnak nekünk, sőt a hormonális egyensúly fenntartásában is a segítségünkre lehetnek. Mutatjuk az előző cikkből kimaradt adaptogén gyógynövényeket.

Ashwagandha
Az ashwagandha nevű gyógynövényt leginkább stressz csökkentésére alkalmazza az ájurvédikus orvoslás. Ez a gyógynövény nem csupán a stressz-szintet csökkenti, hanem a C-reaktív fehérje szintjét is, de segítséget nyújt a szorongás oldásában is. A gyógynövénynek memóriafokozó hatása is ismeretes, így nagy hasznát vehetjük a neurodegeneratív betegségek megelőzésében.

Cordyceps gyógygomba
A cordyceps kiemelkedik az összes gyógygomba közül, mivel eddig 21-féle betegség gyógyítására alkalmazták sikeresen, többek között orvosoltak a segítségével megfázást, de alkalmazták alacsony libidóra és alacsony energiaszintre is.

A gyógygomba nagyon hatásos fáradtság ellen, segít az energiaszint növelésében, csökkenti az oxidatív stresszt. Hormonkiegyensúlyozó hatása is ismeretes.

A cordyceps kiváló memóriajavító, így lehet használni azoknál a betegeknél is, akik Alzheimer-kórban, vagy Parkinson-kórban szenvednek. Sportolóknál pedig javítja a kitartást és a teljesítményt.

Panax ginszeng
A kínai gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza ezt az adaptogén gyógynövényt mindenféle betegség orvoslására. A panax ginszeng fokozza az immunfunkciókat és a libidóra is pozitívan hat.

A gyógynövény javítja az agyi teljesítményt. A gyógynövény segít hosszabb ideig fenntartani a fókuszt, és csökkenti a fáradtságérzetet.

A panax ginszeng pozitív hatással van a hangulatra, nyugalmat is biztosít, miközben javítja a memóriát és a teljesítményre is pozitív hatással van.

A gyógynövényről az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a vércukorszintet, habár ezzel kapcsolatban még nem áll elegendő humán vizsgálat a rendelkezésre.

Aranygyökér
Egy másik csodálatos adaptogén gyógynövény az aranygyökér, amely csökkenti a stressz-szintet, emellett nagyon hasznos kimerülés és fáradtság esetén. Ez a gyógynövény szintén segíthet a C-reaktív fehérje szintjének csökkentésében.

A gyógynövény javítja a kognitív funkciókat és a teljesítményt is. Az aranygyökér pozitívan hat a hangulatra is és csökkenti a depressziós tüneteket, mivel fokozza a szervezetben a szerotoninszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Májtisztítás
  2020-06-22 21:58:39, hétfő
 
  Erősen ajánlott ételek a máj támogatásához
- Sötétzöld, leveles zöldségek, például a spenót, a kelkáposzta, az amerikai kelkáposzta, a fehérrépa zöldje, a káposzta vagy a brokkoli.
- Keserű ételek, például a pitypang zöldje, a mustár zöldje és a keserű dinnye
- Gyümölcs és zöldséglevek. Zöldalmalé, grapefruitlé,répalé és búzafűlé mind jó hatással vannak a májra.
- Tengeri zöldségek, például wakame,kombu és hijiki

Ajánlott gyógynövények a máj tisztítására és méregtelenítésére

-Pitypang
- Fokhagyma
- Oregánó
- Kurkuma
- Édesgyökér
- Csalán
- Fodros lórom
- Fekete retek
- Csüdfüvek

Óvja meg máját és mája megóvja önt. Az egészséges máj egészséges koleszterinszintet jelent, egyensúlyban lévő hormonokat és tiszta bőrt. A következő 3 receptet egyszerű elkészíteni és rendkívül jó hatással vannak a májra.

1. Színes zöldség és gyümölcslé
- 1 kaliforniai paprika
- 3 répa
- 1 kígyóuborka
- egy citrom fele
- 1 alma

Készítsen levet ezekből a hozzávalókból és fogyassza el minél előbb.

2. Zöld teás citrus csavar
-Egy kis bögre lehűtött zöldtea
- Egy fél citrom leve
- Egy banán

Az összetevőket össze kell turmixolni. A banán segít megszabadulni a méreganyagoktól és nehézfémektől a szervezetben, ami elengedhetetlen a máj tisztításakor.

3. Kurkumás májtisztító ital
- Egy fél teáskanál kurkuma
- Egy kis darab gyömbér
- Egy fél citrom leve
- Egy fél bögre víz

A kurkuma segíti a máj anyagcseréjét. Citrommal együtt a tisztítóhatás még jobb. Az ital segíti az emésztést is és segít fenntartani az egészséges vércukorszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1680
  • e Hét: 3818
  • e Hónap: 35304
  • e Év: 240005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.