Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az utolsó vacsora - megnézhetjük Jézus lábait.
  2020-06-25 22:50:02, csütörtök
 
  Leonardo falfestményén nem látszik, mégis megnézhetjük Jézus lábait.
Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című alkotásán Jézus Krisztus lábai is láthatóvá váltak gigapixeles részletességgel a brit Királyi Művészeti Akadémia és a Google együttműködésének köszönhetően.
...... .........


A legutóbb digitalizált művek közt van Leonardo híres falfestménye, Az utolsó vacsora másolata, amelyet a reneszánsz mester két tanítványa, Giampietrino és Giovanni Antonio Boltraffio alkotott.
Az eredeti falfestmény a milánói Santa Maria delle Grazie-templomban látható, és az évszázadok során rengeteg károsodás érte, a részletességéből sokat veszített.
E részletek azonban megtalálhatók a tanítványok által készített olajfestményen, köztük Jézus lábai is, amelyek 1652-ben ,,tűntek el", miután ajtójáratot vágtak a templomfalon.
........



Forrás: magyar kurír 2020.06.25
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Pio atyáról kedvenc képek
  2020-06-25 22:42:51, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Csaba testvér évvégi értékelése
  2020-06-25 21:56:54, csütörtök
 
  Tisztelt Támogatónk!!
A közmondás szerint a pipéket ősszel számolják. A tanügyben a gyerekeket és a feladatokat tanév végén szokták újraszámolni. Isten kegyelméből hosszan jártuk a legtöbb otthonunkat, sok kollégával beszéltem, együtt imádkoztunk, szentmiseáldozatban kértük a vizsgázó, vakációra készülő gyerekekre Isten áldását. Ilyen pozitív tanévet még soha nem zártunk, egyetlen gyerekünk sem maradt évismétlőre, sőt bukás sincs. Azért van néhány gyerekünk, akiknek sikerült magaviseletből hatosra zárni, ami felér egy bukással. Összességében azt mondhatnánk, hogy minden nehézség ellenére eredményes, szép évet zártunk. Most, hogy hosszan jártam a házakat és láttam a gyerekeket játszani, kacagni, a szentmisén imádkozni, énekelni, tiszta szívvel tudok térden állva hálát adni a ránk bízott sok-sok gyerekért. Számomra meglepő, hogy ebben a zűrzavaros, izgága világban "saját gyengeségeinket" látva, egyáltalán, hogy tudunk ilyen nagyszerű gyerekeket nevelni.

Elkezdtük a 2020-2021 -es tanév szervezését. Istennek hála vannak házak ahol zökkenőmentesen, békésen megy az élet tovább, és vannak otthonok melyeknek a működését újra kell szervezni. Mit jelent egy házat újraszervezni? Székelyhídon, Nagyfalusi Évának megkérték a kezét és ő igent mondott a csíkszeredai kérőnek. Idejében megbeszélte és Tusnádfürdőről a pár éve nevelőként dolgozó Tóth Andrea vállalta is, hogy átveszi az otthon irányítását. A napokban meglátogatta, személyesen átnézte a tennivalókat, majd elment ő is szüleihez, hogy rendezze a dolgait, a hosszú tanév végén egy kicsit megpihenjen. Július 15-én költözik Székelyhídra, Éva a következő két hétben mindent átad neki, majd augusztus 1-én Andi megkapja a kinevezését és Éva átköltözik Csíkszeredába, hogy átvegye az új megbízatását a Szt. Ferenc Alapítványnál. Azt szeretném, hogy mindenütt ahol nevelő vagy házvezető csere van, így megtervezve, átgondolva fólyon az átadás, átvevés. Végül is mindenki nemcsak az anyagi javakért felelős, hanem az Isten által ránk bízott lelkekért is.
Tisztelettel kérlek, hogy minden mozgást, átszervezési gondot, terveket, akár kudarcokat is bizalommal jelezzétek a dévai irodának. Én hiszem, hogy egy koronavírusos járványtól nem fog leállni a világ, nyár végén hiszem, hogy mindenhol újraszervezik az oktatást, hogy online módon-e azt még nem tudjuk, de nagyon reméljük, hogy lassan normalizálódni fognak a körülmények.

Sok szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya értékes mondásai
  2020-06-25 21:54:04, csütörtök
 
  - Fogadjátok Pio atya által adott áldását:
'' Az Úr áldjon meg téged, fordítsa szemeit feléd; adja meg neked az ő kegyelmét és adja meg az ő békéjét ". Istennek legyen hála. Amen

- '' Hogy vigasztalj egy lelket a fájdalmadban, mutasd meg neki mindazt a jót, amit még mindig tehet
Pio atya
........



- San Pio Atya '' Lányom, jóváhagyom a lelkek elnyerése iránti elkötelezettségedet Jézusnak, megtanítom, hogyan kell neki örömet szerezni, imádkozz a Szent Atyáért..

- Ne bánd meg hogy elmond Mi anyánknak a szenvedéseidet,, Pio atya

- Viseld el és bocsásd meg mások hibáit őszinte szívvel." Pio atya

- Sürget a harang
Mennem kell, mert hív és sürget a harang. Megyek a templomi szolgálatra, a szent oltárhoz, vár Isten drága szőlőtövének vére, a szent bor, amelytől csak szerencsés kevesek részegedhettek meg. A Fiúval egyesülten bemutatlak titeket a Mennyei Atyának: Jézussal egyesülök, akiben, akiért és aki által egészen tietek vagyok az Úrban. Pio atya

- Amikor azt hiszed, hogy nem tudod megcsinálni... Isten azt mondja neked: Legyen hited!.. Pio atya

- Legyen Mária az a csillag számotokra, aki megvilágítja útjaitokat és a biztonságos útra terel benneteket, hogy eljuthassatok a
Mennyei Atyához. Legyen Ő az a horgony számotokra, amely a megpróbáltatások idején, szorosan összeköt Vele benneteket.' Pio atya imája

- Mindenben, amit teszel, mindig légy alázatos, őrizd szíved és tested tisztaságát." (Pio atya)

- Fegyverezd fel magad az ima fegyverével, és több erőd lesz a napi harcban. (St. Pio atya)

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szent Iván éj tüze
  2020-06-25 17:43:07, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Esti szentmise Csíksomlyó 06.25
  2020-06-25 16:59:46, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Kis kertünk szép virágjai
  2020-06-25 16:55:56, csütörtök
 
  ...... .....



......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Rendhagyó olajszentelés a nagybecskereki székesegyházban
  2020-06-25 16:45:17, csütörtök
 
  A koronavírus-járvány miatt nem nagycsütörtökön, hanem Keresztelő Szent János ünnepén, június 24-én tartották meg a délvidéki Nagybecskereki Egyházmegyében az olajszentelést. Az ünnepi szentmisét Martin Roos nyugalmazott temesvári püspök, nagybecskereki apostoli kormányzó mutatta be a székesegyházban az egyházmegye lelkipásztoraival együtt, akik megújították papi fogadalmukat.
...... ..........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A világ számára békét kérünk Jézus Krisztustól, ki ....
  2020-06-25 16:36:56, csütörtök
 
  Évek, évtizedek óta mondom, hogy menjünk ki a falu, a város szélén élő szegényekhez és a gyermekeket szedjük össze, neveljük szeretetre, békességre, mert ha nem, akkor is meg fognak nőni és sokkal több kárt fognak okozni a társadalomnak, mind amennyibe az ők becsületes felneveltetésük került volna!
A világ egy kis falu, az alul képzett, munkanélküli réteg előbb-utóbb a mi térségeinkben is ugyanígy el fog indulni és mindent felfog prédálni! Talán még választhatunk!? Vagy gyereket nevelünk verejtékes munkával, alázattal, bármilyen áldozatot vállalva, vagy a szemünk láttára ezek a vadon felnövő fiatalok ilyen-olyan színes forradalomban, "arab, amerikai(?!) tavaszban" szétvernek mindent. Annak a pénznek töredékéből amit fegyverekre költenek, a világ összes gyermekét szeretettel, békességben, kacagva fel lehet nevelni. Döntenünk kell, mert a hatalmas repülőgép anyahajóval a saját nagyra nőtt, felheccelt, feldühödött gyerekeinket nem fogjuk tudni levadászni! Felénk is lesznek politikai erők, - ez csak idő kérdése - akik felhergelik azokat, akiknek ma esélyük sincs, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, mert életkörülményeik, neveltetésük, elszigeteltségük miatt nem képesek becsületes munkából megélni.
Ma azért imádkozom, hogy a döntéshozók, a politikusok, a pedagógusok, a társadalom tehetős rétegei és mi papok is ismerjük fel a feladatainkat, és ne méregdrága városnapokat szervezzünk vagy nyaralni menjünk, hanem keressük fel a szegénynegyedeket és legalább egy - egy kirándulásra, táborra vigyük el a szurtos, mocskos gyerekeket! A jövő a mi kezünkben van, senki sem sziget, a történelem, a mi tanítómesterünk rengeteg tragikus példával bizonyítja, hogy a háttérbe szorított, elhanyagolt rétegek, hogy tudják felégetni akár önmagukkal együtt is a világot!
2020.06.25. Esti szentmisén: a világ számára békét kérünk Jézus Krisztustól, ki önmagában a kereszten kiengesztelte, kibékítette az eget a földdel! Megváltásával bebizonyította, hogy az ember a maga valóságában képes Teremtőjével összhangban élni, a testben kibomló élet kompatibilis a Végtelennel. Szeretettel, Csaba t.

Videó Link
Csaba testvér kötetlen és őszinte beszélgetése az érettségiző diákokkal
...... ........... ........... ........



...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Zámbó Jimmy: Dalban mondom el
  2020-06-25 16:25:14, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 264
  • e Hét: 6954
  • e Hónap: 19630
  • e Év: 253377
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.