Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szentmise közvetítés este 07.10 Déva
  2020-07-10 22:44:20, péntek
 
  A Laudato si' év nem csak azt jelenti, hogy imádkozunk világunk szebbé, jobbá válásáért, hanem azt is, hogy ott ahol vagyunk, gyermekeinkkel, kisebb - nagyobb családunkkal nap mint nap tovább szépítsük, építsük, egyszóval teremtsük alázattal a ránk bízott kis világunkat! Birtokolok talán egy házat, ingóságokat, bútort, autót, vagy csak néhány könyvet, füzetet, ruhadarabot, esetleg egy kis kertet, földet drága szülőföldemen, álljak meg és gondolkodjam el azon, hogy én a magam világának, a tulajdonomban lévő javaknak gondoskodó őre, vagy leuraló zsarnoka vagyok! Ma ne azt nézzük, hogy más a munkáját mennyire végezte el, hanem azt, hogy az én házam előtt lesepertem-e a járdát! Vegyem ki a szálkát a saját szememből!

Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
14. évközi hét péntek esti szentmise 07.10
  2020-07-10 22:40:04, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Pio atya: hétvégi repülőgépes zarándoklat San Giovanni
  2020-07-10 07:53:55, péntek
 
  Pio atya: hétvégi repülőgépes zarándoklat San Giovanni Rotondóba / 4 nap
Októberben Pio atya kegyhelyére zarándoklunk Dél-Olaszországba. Tartson velünk Pio atya életének helyszínére, és élje át mindent átjáró lelkiségét. És kapcsolódjon ki a gyönyörű mediterrán őszben.
Alig több mint 50 évvel ezelőtt, 1968 szeptemberében halt meg egy Francesco Forgione nevű öregember. Korán belépett a kapucinus szerzetesek közé, ahol a Pio (kegyes) nevet kapta. Padre Pio, Pio atya a 20. század egyik legnagyobb hatású szentje lett. Lakóhelye, 1916-tól a dél-olaszországi San Giovanni Rotondo melletti kolostor már életében zarándokhellyé vált, a hozzá tóduló híveknek már az '50-es évek végén új templomot kellett építeni.
,,Halálom után többet fogok tenni. Igazi küldetésem halálom után kezdődik." - mondogatta Pio atya, s nem véletlenül: már életében is megszámlálhatatlan csodás esemény tanúskodott hitéről, amelyek máig folytatódnak.
Tartson velünk, ha Pio atya egykori lakóhelyén, a gyönyörű Dél-Olaszországban szeretné megélni lelkiségének légkörét.
...... ...........



...... ..........


Dátum: 2020. október 9-12. (péntek-hétfő)
Ár alapcsomag: 139.000 Ft
Ár félpanziós csomag: 159.000 Ft

Útinformációk
A zarándoklat mindenképpen elindul

A zarándoklat ugyan rövid, ám bőven elegendő arra, hogy San Giovanni Rotondóval és Monte Sant'Angelóval megismerkedjünk: végigjárjuk Pio atya tevékenységének és Szent Mihály arkangyal megjelenéseinek helyszíneit és megízleljünk egy hamisítatlanul olasz sikátoros belvárost.

Zarándoklatunk legszebb pontjai
első, második és harmadik templom Pio atya kapucinus kolostorában,
a Szenvedés Enyhítésének Háza, vagyis a Pio atya által alapított kórház
keresztút esti gyertyás körmenet (a húsvéttól október végéig tartó időszakban),
Monte Sant'Angelo, a hegyre épült középkori város és Szent Mihály arkangyal zarándokhely (UNESCO világörökség),
történelmi városközpontok: ódon házak, sikátorok
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya breviáriuma Felkészülés és hálaadás
  2020-07-10 07:31:58, péntek
 
  Pio atya breviáriuma Felkészülés és hálaadás [07-09]
- Atyám, miért sír, amikor magához veszi Jézust a szentáldozásban? - Ha az Egyház, amikor arról szól, hogy a Szeplőtelen Szűz méhében az Ige testet öltött, így kiált fel: szűzi méhet nem utáltál - akkor mit mondjunk mi nyomorultak? Jézus azonban azt mondta: Aki nem eszi az én testemet és nem issza az én véremet, nem lesz örök élete annak. Nagy szeretettel és istenfélelemmel járuljunk hát a szentáldozáshoz! Egész napunk teljen a felkészülés és hálaadás jegyében!

- '' Nem méltó új kegyelmeket kapni, aki nem hálás a már kapott kegyelmekért ". (Pio atya)

- Mindegyiknek meglesz az amit elvár. Bízzál Istenben, és bőven lesz!" Pio atya

- A szeretet olyan, mint egy törékeny virág, őrizd magadban ezt a csodálatos szépséget. Tégy jót mindenkivel, és sose engedd, hogy bármi is veszélyeztesse ezt a legfőbb erényt a szívedben.«
Pio atya

- Ha a szilárdságunk a lábunkon múlna, kétségtelenül a legkönnyebb szellőben kerülnénk üdvösségünk ellenségének kezébe. Bízzunk mindig az isteni kegyelemben és így egyre jobban megtapasztaljuk, milyen jó a mi Istenünk." Pio atya

- A harc nehéz, de a győzelmed biztos!" Pio atya

- Támogasson minket Isten fáradhatatlan irgalma, amikor zavarnak e világ dolgai és a hátrányok!"
Pio atya

- Ne aggódj annyira, hogy elveszítsd a belső békét. Imádkozz kitartással, bizalommal, higgadtsággal és derűvel." Pio atya

- Ezekben a szomorú időkben a meleg hit és a diadalmas istentelenség legbiztonságosabb módja annak, hogy autoimmunok maradjunk a körülöttünk lévő halálos betegségre, ha megerősítjük magunkat az eucharisztikus eledelekkel." Pio atya

- A jótékonyság, akárhonnan is származik, mindig ugyanannak az anyának a lánya, azaz a gondviselés. Pio atya gondolatai

- Bocsáss meg mindenkinek keresztény jótékonysággal." (Pio atya)

- Ó, Uram, múltamat irgalmadra, jelenemet szeretetedre, jövőmet gondviselésedre bízom. Szent Pió atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Útravaló – 2020. július 10.
  2020-07-10 07:26:21, péntek
 
  Jézust követni, Isten parancsait és igazságait hirdetni nem feltétlenül a béke útja. Az igazságnak mindig vannak ellenségei, mindig ott a tagadás szelleme, a lázadás, a sötétség erői dolgoznak. Szent feszültséget adott nekünk Krisztus, hogy életünk végéig érezzük, ébernek kell lennünk; hogy érezzük, ,,a kincset cserépedényben őrizzük". A krisztusi élet küzdelmes élet: Jézust nem azt ígérte, hogy nem lesznek viharok és nehézségek, hanem hogy ezekben a helyzetekben mellettünk áll. Isten ügyét szelíden és okosan kell képviselni; nem megtagadni, és azonosulni a világgal, hanem tisztán és határozottan képviselni. Életmódunkkal is, szavainkkal is. És emlékezni mindig a bűnbánat és bűnbocsánat nagyszerű és tisztító, életet adó erejére.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
14. évközi hét péntek 07.10
  2020-07-10 07:24:40, péntek
 
  OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Minden teremtmény a mi szolgálatunkra áll, ha Istenhez térünk, és csak neki szolgálunk.
Szamaria végveszélye idején Ozeás így hirdette az igét:
Izrael, térj vissza az Úrhoz, a te Istenedhez, hisz bűnöd miatt buktál el!
Bűnbánó lélekkel térjetek vissza az Úrhoz!
Szavatokat hozzátok elébe, és mondjátok neki: ,,Végy el minden gonoszságot, hogy elnyerjük a jót, és ajkunk gyümölcsét hozhassuk áldozatul. Asszíria nem segít rajtunk, lóra sem szállunk többé.
Nem mondjuk kezünk alkotásának ezután: »Te vagy a mi istenünké - mert az árva csak nálad talál irgalmat."
Az Úr pedig ezt az ígéretet tette: ,,Meggyógyítom hűtlenségüket, és szívemből szeretni fogom őket, elfordul tőlük haragom.
Népemhez olyan leszek, mint a harmat; virul majd, mint a liliom, gyökeret ereszt, mint a nyárfa.
Hajtásai messze ágaznak, pompás lesz, mint az olajfa, és illatos, mint a Libanon.
Visszatérnek, hogy árnyékomban lakjanak, búzát termelnek, és gondozzák a szőlőt, amelynek olyan híre lesz, mint a Libanon bora.
Efraimnak ezentúl nem lesz köze a bálványokhoz.
Én hallgatom meg, én viselek rá gondot.
Olyan leszek, mint a zöldellő jegenyefenyő; nálam találnak gazdag gyümölcsre."
Aki bölcs, értse meg ezeket!
Aki értelmes, lássa be ezt mind!
Mert egyenesek az Úr útjai, azokon járnak az igazak, de a gonoszok elbuknak rajtuk.
Ez az Isten igéje. Oz 14,2-10

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítványai számítsanak rá, hogy üldözések érik őket.
Abban az időben Jézus így tanította apostolait:
Íme, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek mint a galambok! Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek! Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.
Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.
Amikor pedig az egyik városban üldöznek titeket, meneküljetek a másikba! Bizony, mondom nektek: Nem járjátok végig Izrael városait, amíg el nem jön az Emberfia.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,16-23

Imádság
Urunk, Istenünk! Az évszázadok során megtapasztalhattuk, hogy a világ, amely sokszor nem a népek hazájának, hanem a nemzetek küzdőterének tűnik, nem siet segítségünkre a bajban. Csak a magunk erejében, tudásában, hősiességében és Istenhez szóló imáinkban bízhatunk. Hozzád imádkozunk, hogy országunk vezetői Szent István király lelkületével szolgálják hazánkat. Segíts, hogy magyar nemzetünk minden tagja a földi haza építése közben az égi haza felé is törekedjen!

Elmélkedés
A mai evangéliumban Jézus folytatja az apostolokhoz intézett beszédét, mielőtt útnak indulnak. Korábban azt kérte tőlük, hogy ne vigyenek magukkal semmit, hanem egyedül benne bízzanak. Most figyelmeztetést fogalmaz meg számukra: ,,Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé." Jézus nem él álomvilágban. Találkozott már az emberek elutasító viselkedésével. Tudja, hogy küldötteit sem fogja mindenki jószándékkal fogadni, hallgatni.
Amikor most a tanítványokra váró nehézségekről és üldözésekről beszél, akkor időben távolabbra is lát. Tudja, hogy a későbbi évszázadokban üldözések érik majd azokat, akik benne hisznek, róla tesznek tanúságot, az ő követőiként fáradoznak Isten üzenetének terjesztésén.
Az okosságot, az egyszerűséget, az óvatosságot, a Szentlélekre hagyatkozást, továbbá a bántalmak és üldözések türelmes elviselését kéri Jézus. Ezek a kijelentések adnak bátorítást az évszázadok során azoknak a missziósoknak, akik hazájukat elhagyva más földrészekre, más országokba indulnak, hogy terjesszék a krisztusi tanítást. És ezek a mondatok erősítik meg azokat a világi hívőket, akik sajátos életkörülményeik között vállalják Jézus tanácsainak megélését a mindennapokban.
Az Úr szavai bennünket is arra ösztönöznek, hogy bátran elinduljunk az evangéliumról szóló tanúságtétel útján.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4727
  • e Hét: 16357
  • e Hónap: 49511
  • e Év: 283258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.