Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Faeper gyógyhatásairól
  2020-07-16 21:51:37, csütörtök
 
  Egy újabb egészségügyi csoda: a faeper megfékezi a rákot, a gyulladásokat, az Alzheimer-kórt és még sok mást.

Ha egészséges szívvel szeretne élni, védekezni akar a rák vagy a Parkinson-kór ellen, nem is kell messzire mennie: a megoldás a faeper. Az egészségtudatos emberek körében ez a legújabb szenzáció, ugyanis a faeper levele és termése egyaránt alkalmas a betegségek egy széles skálájának megelőzésére.

Ez a finom és tápanyagban gazdag gyümölcs remekül felturbózza a mindennapi étrendet, a faeperlevélből főzött tea pedig felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Tudjon meg többet ezekről a szuper bogyókról (és levelekről) a következő listából!

A faeper kiváló választás, ha alacsony szénhidráttartalmú ételt keres: durván feleannyi cukrot tartalmaz, mint más népszerű szárított gyümölcsök.

Több rostot szeretne bevinni az étrendedbe? Egy marék faeper a napi rost-szükséglet 20 százalékát biztosítja.

Ezek a bogyók kitűnő fehérjeforrások is, adagonként 4 grammot tartalmaznak.

Kutatások kimutatták, hogy a fehér faeper kivonata megakadályozza a Hepatitis C és a HIV fertőzés kialakulását.

Mivel jelentős mennyiségű resveratrolt tartalmaz, a faeper rákellenes és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Aki a Parkinson-kórtól vagy az Alzheimer-kórtól tart, most megnyugodhat. Tanulmányok alapján megállapították, hogy a faeper hatásos neuroprotektív tulajdonságokkal rendelkezik.

A faeper telis-tele van antocianinokkal, így megvéd a bakteriális és vírusos fertőzésektől, gyulladásoktól, a ráktól és a cukorbetegségtől. A gyümölcs még az öregedés tüneteit is enyhíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógynövények ízületi gyulladásra
  2020-07-16 21:48:47, csütörtök
 
  Az ízületi gyulladás nagyon kellemetlen, hiszen aki ebben a betegségben szenved, nagyon jól tudja, hogy ilyenkor nem csupán a mozgástartomány szűkül be, de bizony a gyulladásban lévő ízületek komoly fájdalmat is generálnak. Az ízületi gyulladás más tüneteket is produkál. Ez az ízületek merevsége, amely főleg a reggeli időszakban jelentkezik, illetve az ízületi duzzanat, amely nagy fájdalommal jár. A megfelelő étrend és a rendszeres testmozgás is enyhítheti a tüneteket, de sok olyan gyógynövény is létezik, amelyek nagyon hasznosak lehetnek akkor, ha valaki ízületi gyulladásban szenved.

A kurkuma és a gyömbér párosa
Gyógynövények közül talán nincs is jobb páros, mint a gyömbér és a kurkuma. Mindkettő nagyon hatékony az ízületi gyulladással együtt járó fájdalom enyhítésében és kezelésében. Hogy minek köszönheti a gyömbér és a kurkuma a többi gyógynövény közül való kiemelkedését? A gyulladásgátló hatásának. A kurkumában például a kurkumin nevű vegyület támogatja meg a gyulladás csökkentését. Ez a hatás pedig vetekszik bármely, ízületi gyulladásra kapott gyulladáscsökkentő gyógyszer hatásával, mégpedig mellékhatások nélkül. Azért a kurkumával csak óvatosan szabad bánni! Ha bármilyen gyógyszert szed, mindig kérjen tanácsot a kezelőorvosától, hogy szedheti- e az adott gyógynövényt a gyógyszereivel együtt.

Milyen gyógynövények segíthetnek még?
Természetesen a gyógynövények közül nem csak a kurkuma és a gyömbér segíthet az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek. A másik nagyon hatásos természeti kincs a fűzfakéreg, amely jelentősen képes lecsökkenti az ízületi fájdalmakat fájdalomcsökkentő hatása miatt.

A halolaj és a gyulladás
Amennyiben ízületi gyulladásban szenvedünk, úgy a halolaj is a segítségünkre lehet. Az omega-3 halolaj hatékony csökkenti a gyulladást és ezzel együtt fájdalmat is csillapít.

Az ananász
Az ananász bromelain nevű enzimet tartalmaz, amely nemcsak fájdalmat csillapít, de hatékonyan tudja a duzzanatot is lecsökkenteni.

A csipkebogyó mint gyulladásgátló
A csipkebogyó sok-sok C-vitamint tartalmaz, amely megakadályozza a gyulladás kialakulását, és mivel antioxidáns hatással is rendelkezik, így még a fájdalom csillapításában is verhetetlen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mit tegyen, ha cukorbetegként utazik?
  2020-07-16 21:45:55, csütörtök
 
  A cukorbetegséget komolyan kell venni. Sajnos hallottam már olyat, hogy valakinél cukorbetegséget diagnosztizáltak, de egész egyszerűen nem akarta tudomásul venni a betegségét, és fittyet hányt minden orvosi utasításra. Pedig ez a felelőtlenség nagyon komoly, akár még életet veszélytetető helyzetet is okozhat, amennyiben valaki sem a gyógyszereit nem szedi, sem pedig az életmódbeli tanácsokat nem fogadja meg. Nagyon fontos, hogy mindig betartsuk az orvosunk utasításait, és ha szükséges, akár még telefonon is tudjunk vele konzultálni, hiszen bármikor adódhatnak olyan helyzetek, amikor szükségünk lehet a segítségére. A cikkben néhány fontos tanáccsal szeretnénk ellátni azokat, akik cukorbetegségben szenvednek és éppen hosszabb utazást terveznek.

A gyógyszereinket mindig vigyük magunkkal!
Amennyiben hosszabb nyaralást tervezünk, úgy mindig gondoskodjunk arról, hogy a betegségünkhöz szükséges minden gyógyszer és eszköz ott legyen a csomagunkban, hiszen külföldön nehezen juthatunk hozzá a sok esetben életmentő gyógyszereinkhez vagy éppen az inzulinhoz.

Ne várjuk meg, míg dehidratáltak leszünk!
A cukorbeteg személyeknek a keringésük sem megfelelő, így fokozottan ügyelniük szükséges a vízfogyasztásra. Soha ne induljon el sehová víz nélkül, és ha lehet, ne sokat tartózkodjon a napon sem.

Az éhezést is kerüljük!
Ha megéhezünk, leesik a vércukorszintünk. A cukorbetegek nagyon jól tudják, hogy ez mit jelent számukra. Mindig legyen a táskában valamilyen egészséges nassolnivaló, hiszen csakis így kerülhetők el a kellemetlenségeket, mint a szédülés, a rosszullét vagy éppen az ájulás.

A vércukorszint mérésére alkalmas eszközök

A cukorbetegséggel küzdő személyek mindig vigyenek magukkal olyan eszközöket, amelyek segítenek a vércukorszint mérésben. Hiszen a cukorbetegség nem egy gyógyítható állapot, mindig ellenőrizni szükséges az aktuális vércukorszintet, és ezt sok esetben még a nyaralás vagy hosszabb utazás során sem hagyhatják el.

A kényelmes cipő elengedhetetlen
Azok, akik ebben a betegségben szenvednek, nagyon jól tudják, hogy mennyire vigyázniuk kell, hogy a lábuk ne sérüljön meg. Utazáshoz is válasszanak kényelmes cipőt és ne engedjenek a tengerpart csábításának, illetve a tengerben is jobb, ha úszócipőt viselnek, mivel nem biztos, hogy észreveszik, ha megsérül a lábuk, ami súlyos és komoly következményekkel járhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1674
  • e Hét: 8030
  • e Hónap: 21779
  • e Év: 226480
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.