Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Új csatornával ünnepel az ötéves M4 Sport 2020.07.17
  2020-07-17 18:06:36, péntek
 
  Szeptember 12-től minden szombaton és vasárnap a Duna Worldön jelentkezik az M4 Sport+. A labdarúgó NBI-ből ezentúl minden mérkőzést közvetít a közmédia valamelyik televíziós csatornája.
Öt évvel ezelőtt, július 18-án indult el az M4 Sport adása. A közszolgálati sportcsatorna 2015-ben több céllal jött létre:
- Megmutatni a látvány- és olimpiai sportokat, hogy minél többen kapjanak hozzájuk kedvet és kezdjenek el sportolni.
- Megmutatni a magyar sikereket, a nemzeti válogatottak világ- és Európa-bajnokságait - ezzel is erősítve az identitásunkat.
- Megmutatni olyan prémium eseményeket, mint a labdarúgó-vb, Eb, a Bajnokok Ligája-sorozat vagy a Forma-1-es világbajnokság, hogy itthon is mindenki láthassa a világsztárokat.
Ebben az időszakban számtalan sikerről számolt be az M4 Sport: az első évben a csatorna mutatta meg, ahogyan a magyar labdarúgó-válogatott kiharcolja az Európa-bajnoki részvételt. Az akkori képsorok és a bő fél évvel később a franciaországi tornán látottak és hallottak közös emlékezetünk részévé váltak. Szintén az egész ország figyelte a tévében a magyar olimpiai csapat sikeres riói szereplését. 2017-ben minden idők legjobb és legnézettebb vizes világbajnoksága, 2018-ban Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérme és az oroszországi futball-világbajnokság, 2019-ben a hazai rendezésű vb-k és a Puskás Aréna nyitómérkőzése, míg idén januárban a magyar férfi vízilabda-válogatott történelmi győzelme a Duna Arénában csak néhány pillanat abból a rendkívül szerteágazó palettából, amivel az M4 Sport az első öt évében büszkélkedhetett.
Az ötödik születésnap mérföldkő a közszolgálati sportcsatorna történetében, ugyanis szeptember 12-től bővül az M4 Sport kínálata: minden szombaton és vasárnap 14 és 22 óra között a közmédia nemzetközi csatornáján, a Duna Worldön jelentkezik az M4 Sport+, ezzel még jobban kiszolgálva a szurkolókat és a sport iránt érdeklődőket határon innen és túl.
,,Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az elmúlt öt évben a hazai sportcsatornák között messze az M4 Sport volt a legnépszerűbb. Célunk, hogy még több magyar sporteseményt, a magyar sportvilág még nagyobb szeletét meg tudjuk megmutatni, ezért ősztől bővítjük a közmédia kínálatát és elindítjuk az M4 Sport+ nevű csatornánkat. Eddig is fontos feladatunk volt a magyar sport - határon innen és túl - támogatása, az új csatornával ez még jobban kiteljesedik" - mondta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.
A plusz csatorna indulásával a magyar labdarúgás szerelmesei egész hétvégén, pénteken, szombaton és vasárnap is követhetik az NB I minden mérkőzését, valamint a tervek szerint újdonságként az NB II legjavából az eddiginél is több közvetítés kerül műsorra. De nemcsak a focinak kedvez az M4 Sport+, a következő időszak gazdag sportrepertoárjából valamennyi hazai sikersportág csapata és versenyzője megmutathatja teljesítményét az országos lefedettségű csatorna kamerái előtt.
,,Izgatottan várjuk a következő időszakot, hiszen a sport az életünk. Az első öt év sem volt unalmas, ám a nemzetközi sportnaptár átszervezése, és az idő közben sikeresen megszerzett közvetítési jogok miatt a következő öt is eseménydúsnak ígérkezik, még több lehetőséget rejtve magában. Ezen a hétvégén a Forma-1-es Magyar Nagydíjat közvetítjük, hamarosan újraindul a futballélet az NB II-vel, a Bajnokok Ligájával majd az NB I-gyel. Idén is nálunk láthatják a nézők a Kék szalagot, ami tévés szempontból óriási kihívás, akárcsak a budapesti UEFA Szuper Kupa-mérkőzés. Nagyszerű időszak lesz, immáron két csatornán, és nem titok, hogy folyamatosan dolgozunk egy felhasználóbarát, internetes médialejátszón is, hogy a digitális tartalomszolgáltatásban is lehető legjobban kiszolgáljuk nézőinket - foglalta össze a terveket Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

- Új sportcsatorna indulásával ünnepel az ötéves M4 Sport Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Koronavírus-fertőzésben elhunyt Scarpellini püspök,
  2020-07-17 17:59:17, péntek
 
  aki egész életét a bolíviai egyháznak szentelte.
,,Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Eugenio Scarpellini, az El Altó-i egyházmegye püspöke július 15-én, szerdán reggel koronavírus-fertőzés következtében elhunyt" - közölte a bolíviai püspöki konferencia.
Megemlékezésükben felidézték, hogy az életének 67. évében elhunyt Eugenio Scarpellini 1988-tól szolgált misszionáriusként Bolíviában. ,,Az Egyház pásztora volt, aki kitűnt a legszegényebbek iránti odaadásával és az igazságért való fáradhatatlan küzdelmével. Scarpellini püspököt El Alto városában, a Sagrado Corazón kórházban ápolták koronavírus-fertőzéssel. Szerdán kétszer leállt a szíve, az orvosok nem tudtak rajta segíteni. A bolíviai nép szeretete és hálája örökké kíséri."
Eugenio Scarpellini az olaszországi Verdellinóban született 1954. január 8-án. 1978. június 17-én szentelték pappá, 1988. január 11-én érkezett Bolíviába a bergamói egyházmegye fidei donum misszionáriusaként. A La Paz-i érsekségen különféle megbízatásokat kapott, így lett plébános, ekonómus és rektor. 2004-ben a Pápai Missziós Művek bolíviai igazgatójává nevezték ki, majd 2006-ban ugyanennek amerikai koordinátora lett. 2010. július 15-én XVI. Benedek pápa El Alto segédpüspökévé tette, 2012-ben a bolíviai püspöki konferencia elnökévé választották, 2013. június 26-án pedig El Alto püspökévé nevezte ki Ferenc pápa.
Fáradhatatlan misszionárius volt, egyik legmeghatározóbb küldetése a bolíviai Santa Cruz de la Sierrában 2018-ban megtartott V. Amerikai Missziós Kongresszus szervezése volt.
Waldo Barrionuevo, akit tavaly február 27-én neveztek ki a Pápai Missziós Művek bolíviai igazgatójává, egy liturgia keretében úgy emlékezett vissza Scarpellini püspökre mint ,,értékes emberre", majd rávilágított, mind arra hívattunk, hogy eszközök legyünk Isten kezében. ,,Mind misszionáriusok vagyunk az Úr hívása által, aki mindannyiunkat arra kér, legyünk az Ő tanúi." Waldo Barrionuevo arra buzdított, továbbra is tegyünk tanúságot arról, hogy Isten gyermekei vagyunk, pont úgy, ahogy Scarpellini püspök tette, aki oly sok évig kísérte a bolíviai egyházat a Pápai Missziós Művek igazgatójaként.
Ricardo Centellas, Sucre érseke, a bolíviai püspöki konferencia elnöke hangsúlyozta: ,,Fizikailag elvesztettük egy testvérünket, de mindig elkísér majd dolgos, harcos lelke, mely töretlenül hitt a misszióban, s abban, hogy az Egyháznak missziós mivoltában kell élnie." Az érsek úgy emlékezett Scarpellini püspökre mint nagy misszionáriusra, aki egész életét a bolíviai egyháznak szentelte; a püspökre, aki mindig híven szolgálta a bolíviai püspöki konferenciát: a Pápai Missziós Művektől és El Altó-i egyházmegyéjéből is arra ösztönözte a bolíviai egyházat, haladjon előre missziós útján.


Fordította: Balláné Sárközi Jáhel
Magyar Kurír 2020.07.17
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szilágyi Domokos Halál árnyéka 2. (Hungarian)Rekviem2
  2020-07-17 17:53:41, péntek
 
  Végtelenné öregbíti a perceket órákat nappalokat éjjeleket
a kín -
itt élsz
- hát élsz-e mondd -
felsőbbrendű szögesdrótok között
az őrtornyokból felsőbbrendű gépfegyverek vigyázzák lépteid
és felsőbbrendű vérebek vicsorítják rád ínyüket
neved nincs
tárgy vagy csupán
karodon a leltári szám -
tárgy vagy
csíkos huzattal
beszélni tudsz ugyan de nem tanácsos
és nem tanácsos hallgatni sem
és nem tanácsos aludni nem tanácsos virrasztani
nem tanácsos enni nem tanácsos éhezni
nem tanácsos robotolni nem tanácsos kibújni a munka alól
nem tanácsos betegnek lenni
nem tanácsos egészségesnek lenni
nem tanácsos járni
nem tanácsos helyben ülni
nem tanácsos megszökni nem tanácsos maradni
nem tanácsos tűrni nem tanácsos lázadni
nem tanácsos gondolkodni sírni nevetni
nem tanácsos meglátni társad cafatokban lógó húsát
nem tanácsos félrefordulni égre bámulni szemed földre sütni
nem tanácsos sajnálni akit hideg vízzel locsolnak a havon
nem tanácsos sajnálni akit élve eltemettek
nem tanácsos sajnálni akit élve megégettek
nem tanácsos részt venni
nem tanácsos közömbösnek maradni
nem tanácsos élni
nem tanácsos meghalni - -
Hát ez vagy
itt vagy
fényévekre mindattól amit valaha úgy hívtál: élet
délceg egyenruhában sétál körülötted a kibérelt halál
szokd meg hát
szokd meg
mint megszoktad régen a kifényesedett fenekű nadrágot
fakó nyakkendőt kajlácska kalapot
evés közben olvasott újságot
ujjadon a karikagyűrűt
feleséged apró zsörtölődéseit
azt hogy kirúgtak állásodból
s térdig lejártad lábad a mindennapiért
szokd meg mint nappal a fényt éjszaka a sötétséget
a zajt a csöndet az alvást ébrenlétet
pulzusod lüktetését
a hideg vacsorát

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Andre Rieu - I Have A Dream
  2020-07-17 17:48:22, péntek
 
  Videó Link

Dal szövege angol nyelven:
Paintings - Evgeny Lushpin

I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream, I have a dream

I have a dream, a fantasy
To help me through reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the darkness still another mile
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream, I have a dream
I'll cross the stream, I have a dream

I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream, I have a dream
I'll cross the stream, I have a dream

*
Magyarul: Van egy álom c. dal
Van egy álmom, énekelni egy dalt
Ami segít megbirkózni mindennel
Ha látod a csodát egy tündérmesében
Tiéd a jövő, még ha hibázol is
Hiszek az angyalokban
Valami jó van mindenben, amit látok
Hiszek az angyalokban
Mikor tudom, hogy eljött az időm
Át fogok kelni a folyón - van egy álmom

Van egy álmom, egy fantáziám
Ami átsegít az életen
És az úticélom megéri a fáradtságot
Még egy mérföldet megteszek a sötétségben
Hiszek az angyalokban
Valami jó van mindenben, amit látok
Hiszek az angyalokban
Mikor tudom, hogy eljött az időm
Át fogok kelni a folyón - van egy álmom
Át fogok kelni a folyón - van egy álmom

Van egy álmom, énekelni egy dalt
Ami segít megbirkózni mindennel
Ha látod a csodát egy tündérmesében
Tiéd a jövő, még ha hibázol is
Hiszek az angyalokban
Valami jó van mindenben, amit látok
Hiszek az angyalokban
Mikor tudom, hogy eljött az időm
Át fogok kelni a folyón - van egy álmom
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Andre' Rieu - Fernando - Celebrates ABBA
  2020-07-17 17:42:04, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
André Rieu Komm Zigany 1995
  2020-07-17 17:36:35, péntek
 
  André Rieu Komm Zigany ; Unter donner & blitz 1995

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Esti szentmise Csíksomlyó 07.17
  2020-07-17 17:31:13, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Esti szentmise Déva 07.17
  2020-07-17 17:29:55, péntek
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM

Szentmise: Istentől nyugalmat, a párbeszédhez türelmet szeretnénk kérni, hogy az ítélkezést a jó Istenre bízva, mi egy asztalhoz ülve, gondjainkat megbeszélve, szeretetben tudjunk egymás mellett élni!. Videó Link

*
Sokszor kérdezik, hogy mi a bajom az "izmusokkal" Az izmus, Marxizmus, Fasizmus, Liberalizmus, én még a harcias Katolicizmust is beleértem sokszor erőszakosan szervezik a világunkat! Különféle árnyalatokkal de megvannak győződve, hogy "felsőbbrendű" igazság birtokában vannak és belegyalogolnak finoman - durván, erőszakosan a mások életébe!
Jézus ilyet nem tett: A mai evangéliumban mondja: ,,Irgalmasságot akarok és nem áldozatot!" Mt 12,8 Jézus egyedül magát áldozta fel az igazság oltárán, de mást nem bántott!
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
„Ez az a nap!” dicsőítő rendezvényt szombaton
  2020-07-17 16:46:49, péntek
 
  A járvány miatt idén az ,,Ez az a nap!" keresztény zenei rendezvényt csak online követheti a közönség. Július 18-án, szombaton 17 órától kezdődik a program élő közvetítése a Puskás Arénából. A rendezvényen a kortárs keresztény könnyűzene és a modern gospel legismertebb alakjai lépnek fel.
A hazai fellépők személyesen jelentkeznek be a stadionból, a külföldi előadók pedig videoüzenetekben szólalnak meg. Az online dicsőítő koncert különleges apropóját az adja, hogy ezen a napon ünnepelték volna az új nemzeti stadionban az ,,Ez az a nap!" felekezetközi mozgalom megalakulásának 20. jubileumát, amit azonban a járványhelyzet miatt átettek 2021-re.
László Viktor, a mozgalom alapítója elmondta, hogy bár a személyes találkozóra idén nincs lehetőség, de nem akarták, hogy teljesen elmaradjon a rendezvény, ezért döntöttek az online közvetítés mellett. A nagyközönség az ,,Ez az a nap!" YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán csatlakozhat a programhoz.
László Viktor hozzátette, nagy várakozással tekint a szombati internetes közvetítésre, melyet reményei szerint sok ezren követnek majd szerte a Kárpát-medencéből és a világ legkülönbözőbb pontjairól, ezzel is erősítve a nemzet egységét, és erőt adva sokaknak a mögöttünk álló nehezebb hónapok utáni újrakezdéshez.
A tervezett magyar előadók: Pintér Béla, Csiszér László, Gável András és Gellért, Caramel, Hanna, Mező Misi, Dobner Illés, Unless, PZM, Crux, Prazsák László, Amaro Del.
A tervezett külföldi előadók: Chris Tomlin, Matt Redman, Rend Collective, Kim Walker-Smith, Michael W. Smith, Noel Richards, Martin Smith, Graham Kendrick, Tim Hughes & Worship Central és a szomszédos országok egy-egy dicsőítő csapata.
Igei üzenet: Nick Vujicic, Louie Giglio, Max Lucado.
A rendezvénnyel kapcsolatos minden további információ és friss hír megtalálható az ,,Ez az a nap!" honlapján, illetve az online közvetítés Facebook-eseményében.

Magyar Kurír 2020.07.16
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Hitoktatói Tedeum - Veszprém
  2020-07-17 16:26:14, péntek
 
  A hálaadó szentmisét Dr. Udvardy György érsek mutatta be

Videó Link
/Sétáló embereket látni a videón/
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3178
  • e Hét: 8979
  • e Hónap: 42133
  • e Év: 275880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.