Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kalkuttai Szent Teréz - idézet
  2020-07-18 23:33:55, szombat
 
  Ő az ige, akit ki kell jelentenünk.
Ő a fény, amit meg kell gyújtanunk.
Ő az út, amelyen végig kell mennünk.
Ő az élet, amelyet meg kell élnünk.
Ő a szeretet, amelyet szeretnünk kell.
Ezért úgy cselekedjünk, hogy életünk
Jézus befogadása és átadása legyen
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Olcsó szájmaszk ártalmai
  2020-07-18 23:05:00, szombat
 
  Ára: 1 db 300 Ft - 600 Ft közt
...... ..............



Jó maszk, mely FFP2 (KN95) Légzésvédelmi arcmaszk.
- FFP2 védelem, KN95* szabvány- a maszk képes megszűrni a 0,3 mikrométeres részecskék 95%-át
- Speciális kialakítás, rugalmas/biztos illeszkedés, fehér szín
- Ha véget érnek a nehéz idők, a ,,békebeli" munkákhoz is jól jön majd.
Kilégzési szeleppel rendelkező szájmaszk. A kilégzett levegő a szabadba megy.
...... ........... ........... ......



- 3M KN95 Szájmaszk Arcmaszk Pormaszk szelepes. Ára 1 db 3000 Ft.
........



- N95 7rétegű speciális arcmaszk,1db aktív szenes szűrőpárnával, légzéskönnyítő szeleppel 1 db 200 Ft.
...... ........



*
- 2020.03.11. 1500 százalékkal drágult a szájmaszk a patikákban Link

*
Szájmaszk választékok és megvásárolhatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Esti szentmise Csíksomlyó 07.18
  2020-07-18 22:38:08, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Esti szentmise Déva 07.18
  2020-07-18 21:50:00, szombat
 
  - Kárpát medence talán egyik legrégebbi templomában, Algyógyon tartottunk a gyerekekkel egy szentmisét! Utoljára itt valószínű a reformáció előtt miséztek! Jó volt élőkkel és holtakkal békében az Istenhez fordulni az ősi falak között, imával lefedni a múltat, fohásszal öntözni a holnapot, alázattal mindent és mindenkit Isten színe elé vinni! Szeretettel, Csaba t.
- Ha Isten segít, egy több mint 1000 éves, Szent András és Szent Benedek korabeli kápolnában, az Algyögyii rotondóban fogunk szentmisét bemutatni. Gyertek, imádkozzunk az Úrhoz, kérjünk tőle lánglelkű remete hivatásokat, olyan férfiakat, nőket, akik az Isten és az emberszeretetnek lobogó, mindannyiunknak utat mutató bajnokai tudnak lenni.
...... ...........


Nagyobb kép Link
...... ........... .........


Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM

Videó Link

Böjte Csaba testvér írása Link
Szent András és Szent Benedek korabeli kápolna
........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ez az a nap! 2020 Online 07.18
  2020-07-18 21:28:34, szombat
 
  Légy részese Te is az idei online Ez az a nap!-nak! Július 18-án a Puskás Arénából jelentkezünk élő dicsőítéssel, mely során hazai előadók a helyszínről, külföldi barátaink pedig videóüzenetekben jelentkeznek be. Az Ez az a nap! hagyományainak megfelelően lelki üzenetre és közös imádkozásra is sor fog kerülni. Az adás július 18-án, szombaton, 17:00 órától kezdődik. Számítunk rád is! Kapcsolódj be az online közvetítésbe családoddal, barátaiddal, közösségeddel!
Most is tart a műsor 21 óra 30 perckor. Kb. 22 óráig tartott a szép műsor.

Videó Link

Az Ez az a nap! ti vagytok! Légy aktív tagja te is közösségünknek! Mondd el véleményed videóink alatt, válaszolj mások hozzászólásaira, lájkolj és oszd meg tartalmainkat közösségi média oldalaidon! Köszönjük!

*
- Ez az a nap! 2020. július 18, 17:00-22:00
Online dicsőítő alkalom közvetítése a Puskás Arénából
Ez az a nap! 2021. július 24:
Dicsőítő alkalom a Puskás Arénában, melyen számítunk személyes részvételetekre
Weblap Link

*
Saját szerkesztésű képek
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... ..........


Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szent Hedvig királynő 07.18
  2020-07-18 08:58:37, szombat
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Szent Hedvig weblapon Link

- Nemzeti könyvtár Link

- Duna kanyar védőszentje Link

- Romai katolikus oldal Link

- Szent Hedvig királynő és hitvalló Link

- Hedvig síremléke a krakkói székesegyházban
...... ..........



- Magyar kurír oldalon
Lengyelország és Litvánia királynőjére, Nagy Lajos király leányára emlékezünk liturgikus emléknapján, július 18-án.
Hedvig 1374 körül született Magyarországon Nagy Lajos magyar és lengyel király, valamint Erzsébet boszniai hercegnő harmadik gyermekeként.
Lipót ausztriai herceg fia, Vilmos hitvesének szánták. A házassági ígéret szertartását a négyéves Hedvig és a nyolcéves Vilmos között Demeter bíboros, esztergomi érsek végezte. Nagy Lajos Vilmossal együtt a magyar trónra szánta Hedviget, de a király halála után az özvegy Erzsébet királyné és a nemesek az idősebb leányt, Máriát ültették a magyar trónra, Hedviget pedig a lengyel trónra rendelték.
A királylány 1384 őszén érkezett Krakkóba, és október 15-én, védőszentjének, Sziléziai Szent Hedvignek ünnepén koronázta meg a gnieznói érsek. A lengyelek, akik Hedviget királynőjükké választották, Vilmost nem akarták a trónon látni, ezért amikor Jagelló (litvánul Jogaila) litván fejedelem követeket küldött, hogy megkérje Hedvig kezét, szívesen fogadták, főként, mert ígéretet tett arra, hogy vele együtt az egész litván nép megkeresztelkedik és egyesül Lengyelországgal.
Hedvig, bár teste-lelke tiltakozott ellene, beleegyezett a nála 28 évvel idősebb pogány litván fejedelemmel kötendő házasságba, mert Isten akaratát látta benne. Ulászló 1386 februárjában testvéreivel és kíséretével együtt megkeresztelkedett Krakkóban. Hedvig a Wawel katedrálisában nyilvánosan visszavonta a gyermekkorában tett házassági ígéretét, majd február 18-án Jagelló Ulászló felesége lett. Március 4-én Ulászlót lengyel királlyá koronázták II. Ulászló néven.
A királynő tevékenyen részt vett az állam életében. Elérte azt, amit sem törvény, sem fegyver nem tudott elérni: a pogány Litván Fejedelemséget a kereszthez vezette. Mint Litvánia Istentől vezetett apostola gondoskodott az újonnan kereszténnyé vált népről: 1397-ben kollégiumot alapított litván teológusok számára Prágában. Az elszakadt Ruténia megtérítéséért is sokat fáradt, fölismerte, hogy csak akkor nyerheti meg őket az egyháznak, ha meghagyják nyelvüket és gazdag szertartásaikat. Ezért a szláv bencéseket kérte, nyissanak Krakkóban novíciátust. Rómában elérte, hogy a pápa, IX. Bonifác engedélyezze a krakkói egyetemen a teológiai fakultás megnyitását.
Hedvig szívén viselte a betegek, árvák, szegények, elesettek sorsát is. Kórházakat látogatott, betegeket ápolt, sokat tett a parasztság nyomorának enyhítéséért.
Köztudott volt róla, hogy legszívesebben a kereszt előtt imádkozott. Saját karizmáját ,,a kereszt balgaságában" foglalta össze. Sok álmatlan éjszakát töltött a Wawel fekete feszülete előtt, hogy mindent alaposan átgondoljon és világosságot merítsen elgondolásaihoz. ,,Fac quod vides" - hallotta Jézustól, vagyis:
,,Tedd, amit látsz! Figyelj engem, szemléld az én megfeszített szeretetemet, és tudni fogod, mit tégy."
Szentség hírében halt meg 1399-ben. - Mindössze 25 éves volt,- belehalt az első gyermeke,
Jagelló Erzsébet Bonifácia szülésébe
- a lengyelek pedig rögtön szentként kezdték el tisztelni. Sőt, annyira biztosak voltak abban, hogy rövidesen az egyház hivatalosan is a szentek sorába iktatja, hogy a krakkói Waweli-katedrálisban az oltár alá temették el, mint a szenteket és nem a kriptába, ahová az uralkodókat volt szokás. Ennek ellenére Hedviget csak majdnem hatszáz évvel a halála után, 1997-ben avatták szentté a lengyel pápa, II. János Pál idején. - A Wawel-katedrálisban temették el. Wojciech Jastrzembiec gnieznói érsek már 1426-ban létrehozta az első bizottságot, melynek feladata Hedvig életszentségének kivizsgálása volt. Kiadtak egy okiratot, amely megerősítette nyilvános kultuszát. A boldoggá avatási eljárás feltételezhetően akkor szakadt félbe, amikor Jagelló Kázmér 1454-ben feleségül vette Habsburg Albrecht leányát, Erzsébetet, akinek nagyatyja Vilmos herceg testvére volt.
A boldoggá avatási eljárás több évszázadig tartó megszakadása ellenére a nép szívében elevenen élt Hedvig (Jadwiga) tisztelete és emlékezete. A lengyel püspöki kar 1933. szeptember 29-én Częstochowában tartott ülésén egyhangúlag elhatározta, hogy ismét kéri Hedvig boldoggá avatását. Az eljárást 1950-ben fölújították.

Linas Linkevičius, a Litván Köztársaság külügyminisztere 2013. október 30-án avatta fel a Hedvig és Jagelló elnevezésű szoborcsoportot a budai Várban, a Bécsi kapu mellett található Európa-ligetben.
Itt olvasható Link
...... ........... ......



...... ........... ........... ........


- Palánki Ferenc egri segédpüspök ugyanezen év július 18-án Szent Hedvig ereklyéjét helyezte el a diósgyőri vár kápolnájában, amelyet 2014-ben szenteltek fel Szent Hedvig magyar királylány és lengyel királynő tiszteletére. A csontereklye Stanisław Dziwisz krakkói érsek, bíboros jóvoltából érkezett Krakkóból Diósgyőrbe, ahol a várkápolna oltárában található ereklyetartóba került.

Istenünk, aki híveid élete vagy és az alázatosak dicsősége, te Szent Hedvig királynőt a hit és a szeretet buzgó terjesztőjévé tetted. Közbenjárására add, hogy az igazság és a jóság apostolai legyünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.


Forrás
Diós István: A szentek élete
Magyar katolikus lexikon

Vörösmarty Mihály összes költeményei
,,S ím király leánya Hedvig ott ült
Ifjusága hajnalköntösében,
S rózsafelhők arci, szép hajának
Gyenge fodra barna köd valának,
S minden, ami kellem és gyönyör van,
Harcban állott termetén, vonásin;
S a szemérem diadalma rajtok
Mint királyné ünnepelt szelíden."
(Részlet Vörösmarty Mihály Hedvig c. költeményéből)
Magyar Kurír 2020.07.18
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
- 2015. június 25-én Székely János püspök szentmisét .....
  2020-07-18 08:58:15, szombat
 
  - 2015. június 25-én Székely János püspök szentmisét mutatott be a krakkói Szent II. János Pál-templomban. A szentmisén Pápai Lajos győri megyéspüspök és Stanisław Dziwisz bíboros, krakkói érsek a nemzeti egyházak képviselőiként ünnepélyesen egymásnak ajándékozták Szent László és Szent Hedvig ereklyéit.  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
II. János Pál pápa boldoggá avatta Hedvig királynőt
  2020-07-18 08:50:31, szombat
 
  II. János Pál pápa még mint krakkói érsek 1974-ben megerősítette Hedvig tiszteletének jogosságát, 1979-ben már pápaként kötelező megemlékezést rendelt el a krakkói egyházmegye számára. Végül 1997. június 8-án Hedviget csak majdnem hatszáz évvel a halála után, .szentté avatta a királynőt Krakkóban.a lengyel pápa, II. János Pál idején.
II. János Pál pápa 1979-ben boldoggá, majd 1997-ben szentté avatta Hedviget. Érdekes, hogy II. János Pál pápát Anjou Hedvig védőszentjének, Sziléziai Szent Hedvignek az ünnepén, október 16-án választották meg az egyház fejévé.
,,Sokat vártál, Hedvig, erre az ünnepi napra. Majdnem hatszáz év múlt el halálod óta, mely fiatalon ért. Az egész nemzet szeretete övezett téged, aki a jagellói idők kezdetén állsz, te, az uralkodóház alapítója; te, a Jagelló Egyetem megújítója. Sokat vártál szentté avatásod napjára, arra a napra, amelyen az egyház ünnepélyesen kinyilvánítja, hogy az ő hagyományos méretében szent patrónája vagy Lengyelországnak, annak a Lengyelországnak, mely közreműködésed által Litvániával és Ruténfölddel egyesült; Magyarországon kívül e három nemzet köztársaságának is védőszentje vagy. [...] Ez a nap legyen az örvendezés napja, és ne csak számunkra, akik ma élünk, hanem mindazok számára is, akik ezen a földön ezt nem érhették meg. Legyen ez a nap a szentekkel való közösségünk nagy napja! Gaude, mater Polonia!"
(Részlet II. János Pál pápának a szentté avatáson mondott beszédéből)
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Útravaló – 2020. július 18.
  2020-07-18 08:42:14, szombat
 
  A számomra egyik legvigasztalóbb izajási próféciát olvassuk ma az evangéliumban. A Messiás ,,a megroppant nádszálat nem töri el, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki". Mert hányszor megroppant bennünket az élet, hányszor érezzük, hogy már nem megy tovább, hogy már nem vagyunk képesek tovább csinálni, és akkor az életet adó Messiás mellénk áll, és bátorít. Hányszor nem vagyunk lángoló, tüzes, fényt adó mécsesek, hanem csak füstölgünk, rosszkedvet, komor hangulatot árasztunk. A Messiás akkor is elfogad bennünket, az ő tüze megtisztítja fényünket, füstölgésünket vidám lángolássá változtatja. A Messiás. És nem mi. Erőnket tőle kapjuk, életünk belőle fakad. Adjuk át magunkat neki.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
15. évközi hét szombat 07.18
  2020-07-18 08:38:48, szombat
 
  OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből
Isten megbünteti a kapzsi erőszakoskodókat.
Ezeknek nincs helyük az Úr közösségében.
Isten prófétája így figyelmezteti népét: ,,Jaj, azoknak, akik álnokságot és gaztetteket terveznek fekvőhelyükön, és kora reggel végrehajtják, mert van hozzá hatalmuk!
Megkívánják és elrabolják a mezőket, a házakat is elveszik, kihasználják az embert és házát, őt magát és birtokát." Azért ezt mondja az Úr: ,,Most én tervezek rosszat e nemzetség ellen, nem húzhatjátok ki belőle nyakatokat, és nem járhattok kevélyen, mert gonosz idő lesz az!
Azon a napon gúnydalt költenek, és siratóéneket mondanak rólatok, amely így szól:
Végünk van, el kell vesznünk! Népünk öröksége gazdát cserél!
Jaj, elveszik tőlünk, és bitorlók közt osztják szét mezeinket!«
Ezért nem is lesz senki, aki az Úr gyülekezetében kimérje neked osztályrészedet."
Ez az Isten igéje. Mik 2,1-5

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus meghagyta azoknak, akiket meggyógyított, hogy róla mint Messiásról még ne beszéljenek.
A fél kezére béna ember szombat napon történt meggyógyítása után a farizeusok kivonultak a zsinagógából, és maguk között arról tanakodtak, hogyan okozhatnák Jézus vesztét. Jézus tudta ezt, ezért eltávozott onnét.
Sokan azonban utána mentek, és ő valamennyiüket meggyógyította, de megtiltotta nekik, hogy nyíltan beszéljenek róla. Így beteljesedett Izajás próféta jövendölése:
,,Ez az én szolgám, akit kiválasztottam, szeretett fiam, akiben kedvem telik.
Kiárasztom rá lelkemet, és ítéletet hirdet a nemzeteknek.
Nem vitatkozik, és nem kiabál; szavát sem hallják a tereken.
A megroppant nádszálat nem töri el, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki, míg csak győzelemre nem viszi az igazságot. Az ő nevében bíznak a nemzetek."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,14-21
...... .............


Imádság
Urunk, Jézusunk, ments meg bennünket attól, hogy elforduljunk tőled, megfeledkezzünk gondviselésedről és a lelki értékekről, amelyeket neked köszönhetünk. Ments meg minket attól, hogy szívünkön eluralkodjon a kapzsiság, a telhetetlenség és a gazdagodás féktelen vágya! Taníts minket egyszerűségre és szegénységre, hogy mindig elégedettel legyünk azzal, amit Te ad nekünk! Jézusunk, te légy szívünk gazdagsága!

Elmélkedés
A világ egyes részein még napjainkban is vannak rabszolgák, akiket nyomorúságos körülmények között tartanak és tulajdonképpen nem is emberként tekintenek rájuk. A rabszolgamunka valóban megalázó, a rabszolgatartás elítélendő. Régen is, napjainkban is. A munkának azonban létezett egy nem megalázó formája is, amikor valaki az ura mellett csendben, hűséggel végezte feladatait, urának szolgált. Igen, ő volt a szolga, aki tevékenységéért ellátásban és szerény javadalmazásban részesült. A mi társadalmunkban már nincsenek ilyen szolgák, csak múlt időben beszélhetünk róluk. A szolgának lenni, szolgálatot végezni kifejezések negatív érzéseket keltenek bennünk, rosszul hangzanak, a magunk számára pedig elképzelhetetlen életállapotot jelentenek. Pedig ha valaki becsülettel végzi szolgálatát és azért megfelelő fizetséget kap, és ehhez természetesen nem párosul az, hogy munkaadója lenézi vagy kihasználja őt, akkor az ilyen szolgálatban nincs semmi megalázó, semmi szégyellnivaló.
A mai evangéliumban arról olvasunk, hogy Jézus gyógyít. Máté evangélista felidézi Izajás próféta jövendölését, mert annak beteljesedését Jézus személyében látja: ,,Ez az én szolgám, akit kiválasztottam, szeretett fiam, akiben kedvem telik." Nem csak a mennyei Atya tekint úgy rá, mint szolgájára, hanem Jézus is az Atya szolgájának tekinti magát, és szolgálatnak tekinti egész életét.
Felajánlom-e magamat, életemet Isten és a felebarát szolgálatára?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3387
  • e Hónap: 36541
  • e Év: 270288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.