|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2020-07-02 07:49:07, csütörtök
|
|
|
Minden pénzt és minden vagyont, ami ma tiéd,
holnap talán nélküled szórják szerteszét,
hiszen ha lejár földi léted, minden itt marad,
mert nem vihetsz el semmit, mi fenn gazdagíthat.
Ami egyszer odafenn is gazdaggá tehet,
az csak az ami a lelkedben megmaradt neked,
ha szeretet volt benne, majd azt viszed tovább,
de ha kapzsiság, hát nem vár rád csak megaláztatás.
Mert odafenn az érző lelkek mind-mind elítélnek,
azért, hogy kapzsiságod soha nem ért véget,
hisz az életed nem szólt másról csak a gazdagságról,
feledkezve más emberek földi nyomoráról.
Mind, amiről ma még hiszed, hogy téged illethet,
a következő másodpercben már elveszítheted,
mert bármilyen gazdag is vagy, egyet nem tudhatsz,
mennyi az-az idő mit néked fentről kiszabtak.
Kun Magdolna
|
|
|
0 komment
, kategória: KUN MAGDOLNA 5. |
|
|
|
|
|
2020-07-02 07:46:32, csütörtök
|
|
|
A gyermeki lélek számára nincs fontosabb a szeretetnél és az elismerésnél.
Ha egy gyermeknek ezeket nem mutatják ki egyértelműen és kézzelfoghatóan,
elfonnyad, akár egy virág, amelyet nem locsolnak. Ez ennyire fontos.
Steve Biddulph
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyermekek 1. |
|
|
|
|
|
2020-07-02 07:44:02, csütörtök
|
|
|
Negyvennyolc éve nem voltál csak kósza gondolat,
Ma már nagy vagy, felnőtt, szülő, apa vagy .
De térjünk kicsit vissza a múltba
Mikor édesanyád jöttöd boldogan várta
Te még mit sem tudtál mi vár rád a világba.
Édesanyád méhében csak a békés csend lakott,
Míg kis tested kereste a kijáratot.
A békés csendet megtörte sírásod.
S Édesanyád egy csodaszép kisfiút kapott.
És nem bánta, hogy megint fiút kapott.
Negyven éved csupán néhány pillanat
Most átpörög előtted a múltad mi megmaradt.
A jövőt most már csak te irányíthatod.
De szomorkodni szíved ne engedd soha, ha
valaki megbántana mégis, lépj túl gyorsan rajta.
Kívánok most neked nagyon boldog szülinapot!!!
|
|
|
0 komment
, kategória: Születésnap |
|
|
|
|
|
2020-07-02 07:28:59, csütörtök
|
|
|
Tepsis rakott karaj, ahogy én készítem lépésről lépésre
1. lépés
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal.
Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra
felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd
ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal.
(Lucullus tejfölös sült krumpli fűszersóval is jó)
2. lépés
A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lila hagymát teszünk, amely a
karaj szeletek ágya lesz.
3. lépés
Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára,
majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.
4. lépés
Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének kb. a felét ráterítjük a hagymás
szalonnás ágyra.
5. lépés
Az első réteg burgonya - hagyma - hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek), majd csíkozott darabolt füstölt húsos
szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.
6. lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lila hagymát helyezünk az
eddigiekre.
7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici
olajjal szintén meg csepegtethetünk.
8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül),
kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.
9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük a fokhagymás kapros tejfölös
öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy
szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk.
Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük
róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket,
majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére.
Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl
rá nem barnul kissé) készre sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|
|
|
2020-07-02 07:18:07, csütörtök
|
|
|
Hússal töltött elállós lángos (hűtőben egy hétig is eláll)
A lángos a család hatalmas kedvence, ezért sokszor el is készítem.
Ennek a variációnak nagy előnye, hogy hosszú ideig eláll a hűtőben,
így soha nem kérdés, hogy mi legyen a vacsora.
A lángos tésztához
60 dkg liszt,
2 tojás,
egy kis pohár tejföl,
1 kocka élesztő (vagy 2 csomag porélesztő),
3-4 dl tej,
ízlés szerint só!
Elkészítés
Ezt nem hagyományos módon kelesztem, hanem mindent összerakok
a tésztához és az élesztőt is belemorzsolom, úgy dolgozom össze!
Kiolajozok egy zacskót, beleteszem a tésztát, és 1-2 órára berakom a
hűtőbe, szépen meg fog kelni! De azért elállós, mert akár 1 hét múlva is,
csak előveszem a hűtőből és már lehet is sütni a friss lángost.
Olajos kézzel kinyújtogatom, betöltöm középre a húst, szoktam bolognai
darált húst is tölteni! Összehajtom, benyomkodom a széleit, és mehet is
a nem túl forró olajba. De süthetjük töltelék nélkül is, akkor sima lángost
kapunk végeredményül.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2020. Július
| | |
|
|
ma: |
10 db bejegyzés |
e hónap: |
424 db bejegyzés |
e év: |
3092 db bejegyzés |
Összes: |
34510 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 417
- e Hét: 3229
- e Hónap: 19910
- e Év: 128554
|
|
|