Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Evangélium
  2020-07-21 21:40:40, kedd
 
  Miközben világunkban növekszik a vallástalanság és a keresztyénellenesség, az evangéliumi keresztyénség céltalanul szaladgál fel és alá, gyógyír után kutatva. Alaposan tanulmányozzuk a kulturális hóbortokat és divatokat, hogy azután elvégezzük az evangéliumon a szükséges változtatásokat, annak érdekében, hogy biztosítsuk időszerűségét. Amikor a kultúránk már nem igényli azt, amink van, akkor megadjuk neki azt, amit akar. Amikor pedig egy adott szolgálati modell testi emberek tömegeit vonzza be, írunk egy tanácsadó könyvet arról, hogy a többieknek mit kell csinálni, hogy ők is sikeresek legyenek ugyanebben. Mindeközben nem vesszük észre, hogy az evangéliumot lényegtelenné tesszük. Mindössze kiszolgáljuk ezt az istentelen kultúrát annak érdekében, hogy a falainkon belül tartsuk. Végül az evangélium eltűnik, Istent nem tiszteljük, a kultúra pedig megy a pokolba.
Az Egyháznak olyan emberekre van szüksége, akik úgy állnak ki a szembeszegülő tömeg elé, hogy nincs más segítségük vagy védelmük, mint az evangélium és Isten, aki megígérte, hogy elvégzi a munkát ezen keresztül... Meg kell hoznunk azt az elkerülhetetlen döntést, hogy kidobjuk a modern evangelizáció kellékeit, stratégiáit és okos technikáit, és nyitott Bibliával, a megfeszített és halálból feltámadott Krisztus tiszta, kompromisszumot nem ismerő üzenetével nézünk szembe a hitetlenség és kételkedés ikeróriásaival. Ekkor meg fogjuk látni azt, ahogyan Isten hatalma a legnagyobb bűnös valódi megtérésében is megjelenik. Van-e bármi, ami túl nehéz lenne az Úrnak?
Miután felismertük az ember romlottságát és azt, hogy a megváltása lehetetlen bármilyen eszközzel, amely akár távolról is a testi fegyverzetre emlékeztet, akkor kezdjük megérteni Pálnak az evangélium hatalma felett érzett ujjongását. Ez az öröm tette őt képessé arra, hogy az Areioszpagoszon járva azt hirdesse: egy megfeszített zsidó a világegyetem Istene és a világ Megváltója! Nem volt szüksége sem meggyőző érvekre, sem ékesszólásra. Tudta, hogy az emberek megtérnek, ha kitartóan, bátran és tisztán ezt az egyetlen üzenetet prédikálja. Ez ugyanaz a meggyőződés, amely William Carey-t, és számtalan más misszionáriust táplált az aratást megelőző hosszú, száraz évek alatt. Az evangélium Isten hatalma az üdvösségre. Az emberek meg fognak térni, ha ezt prédikáljuk.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igehirdető
  2020-07-21 21:17:57, kedd
 
  Egyetlen igehirdető, aki leteszi a testi fegyvereit és csak az evangélium hirdetésével, a közbenjárás és az önfeláldozó szeretet munkájával harcol, többet fog tenni a világért, mint az összes hadvezér és feltaláló mesterkedése együttvéve.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2020-07-21 21:14:43, kedd
 
  Jézus Krisztus evangéliuma Istennek a hatalma a megváltásra.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2020-07-21 21:12:44, kedd
 
  "...mindaddig nem tudjuk kellőképpen nagyra értékelni az evangélium hatalmának szerepét az ember megszabadításában, amíg fel nem fogunk valamit az ember bukott állapotából és erkölcsi romlottságából. Minél inkább elmerülünk az emberi romlottság mélységeiben, annál magasabbra szárnyalunk az evangélium hatalmának megértésében és méltánylásában. Ezzel együtt pedig egyre élesebben tudatosul bennünk, hogy napjaink evangelizációs módszerei és marketing stratégiái, magamutogató kellékei és trükkjei haszontalan hiábavalóságok. Ha az emberek megtérésre jutnak, az Istennek az evangélium prédikálásában megnyilvánuló természetfeletti hatalma által fog megtörténni!

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mit ér minden?
  2020-07-21 21:04:52, kedd
 
  Mit ér minden?

Mit ér minden, ha életed
Istentől távol tengeted?
Kincs, vagyon, minden elmúlik,
a dicsőség porba hullik.

Az élet is olyan hamar
elhervad, s mint lehullt avar
földbe kíván elporladni:
menekülni, menekülni

akar innen előbb-utóbb,
ha nem hallja az égi szót.
Ige vigaszát nem érti,
Szentlélek tüzét nem érzi:

csak botorkál vak homályban,
bízik múló csiilogásban.
De előbb-utóbb rajtacsap
bizonytalan, rossz hangulat.

Felkavarja, megzavarja,
ha nem úgy van, mint akarja.
Félrelibben a semmibe,
és félelem tölti be

a szívét, mi oly dúsan örült,
amíg próbákba nem került.
- Nem így a hívő, ki Istent
szívébe zárta, és ott bent

hálával zeng mindennapon:
van alkalom, nincs alkalom.
Egy néma sóhaj is elég,
hogy megragadja Istenét!

Érezve boldog megnyugvást,
olyat, amit nem adhat más:
Csak Te, aki értünk adtad
kereszthalálra Fiadat.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szent tűzzel
  2020-07-21 20:09:09, kedd
 
  Szent tűzzel

Az első szeretet tüze
bizony nem lobog úgy,
mint egykoron.
Rakódott rá egyre-másra
langymeleg hit, s fájdalom.

Kis parázs,
mely úgy hiányzik,
s betöltődne az az űr,
mely minden félelmet
és gyávaságot is legyűr.

Csak az a tűz, mely egykor
lobogott olyan fényesen,
azt szítsd fel újra,
kapjon lángra,
törpüljön el a félelem.

Uram, törd le
a magam köré emelt falakat,
ne lássam óriásnak azt,
mi csöppnyi kis feladat.

Hadd legyek alázatos gyermek,
erős csíra a magvetőnek,
ki termővé növekedve
ajánlja lelkét a Teremtőnek.

Domahidi Klára
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Semmiségünk átérzése
  2020-07-21 19:41:37, kedd
 
  Nem a Jézus melletti döntésünk az első, hanem a teljes semmiségünk átérzése.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus Krisztus királysága
  2020-07-21 19:26:44, kedd
 
  Jézus Krisztus királysága nem a birtoklásra, hanem a szegénységre épül.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus Krisztus
  2020-07-21 19:21:41, kedd
 
  Ha nem ismerem meg Jézus Krisztust, tanítása olyan eszményt állít elém, amely kétségbeesésbe sodor, mert képtelen vagyok elérni. De mikor Isten Lelke által újjászülettem, akkor tudom, hogy Jézus Krisztus nemcsak azért jött, hogy tanítson, hanem hogy engem azzá tegyen, amivé tanítása szerint lennem kell.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten örökbe fogadott gyermekei
  2020-07-21 07:42:53, kedd
 
  Isten örökbe fogadott gyermekei

,,...a fiúság lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: »Abba, Atyám!« Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek akkor örökösök is..." (Róm 8,15-17)

Egy olyan korban, amikor nagyon sok család hullik szét, hálásak lehetünk Istennek azokért az elvhű keresztyén szülőkért, akik gyermekeket fogadnak örökbe.
Egy örökbe fogadott gyermek megkapja a vér szerinti fiú vagy leány összes jogát. Egy ilyen örökbe fogadott gyermek a keresztyén családnak állandó emlékeztető arra nézve, hogy micsoda minden keresztyén ember Isten családjában kegyelemből és jog szerint.
Mi mindnyájan az ő kegyelméből lettünk Isten családjának tagjai. Nincsenek velünk született jogaink. Egyedül Jézus Krisztus az, aki Isten ,,vér szerinti" Fia. Mi Istennek Jézusban megmutatott szeretete által vagyunk azok, akik vagyunk.
Most hát minden tekintetben úgy viselkedhetünk, és úgy kell viselkednünk, mint akik Isten gyermekei. El kell felejtenünk bizonyos dolgokat, mint amelyek a ,,test szerinti élet" dolgai. Így élnek azok az emberek, akik Isten családjának nem tagjai. A ,,test szerinti élet" nem illik azokhoz, akik Istent atyjuknak hívják.
Gyorsabban tudunk leszokni a régi életvitelről, ha megtanulunk új életet élni. Minél inkább arra összpontosítjuk figyelmünket, hogy megtanuljuk Isten házanépének új életmódját, annál könnyebben elhagyjuk a régi szokásokat. Minél inkább Lélektől irányítottak leszünk, annál kevésbé vagyunk testiek. Minél jobban szeretjük Istent, annál kevésbé kedveljük a bűnt.
Az örökbe fogadó családban a gyermek lelkületét az a szeretet fejleszti ki, amelyik a szülőkből árad gyermekük felé. Hasonlóképpen átalakulásunk erőforrása magában mi Atyánkban rejlik. Az Atya Lelke tanít meg minket Jézushoz hasonlóvá lenni. Ez nem a velünk született életmódunk, de Isten Lelke úrrá lesz életünkön szeretete segítségével. És akkor bizonyos dolgok ,,elpárolognak" belőlünk, más dolgok meg kifejlődnek bennünk.
Olykor nehezen tudjuk elhinni, hogy Isten valóban örökbefogadott minket, de a Lélek biztosít efelől. Tanít minket, hogy megköszönjük Istennek, mint Atyánknak mindazt, ami Ő, és mindent, amit Ő ad. A Lélek és az Ige még azt is elmondja nekünk, hogy minden, ami Jézusé, a miénk. Miért? Mert rendelkezünk Isten családja fiainak és leányainak összes jogával.

Napi gondolat
Mit jelent neked az, hogy Isten örökbefogadott gyermeke vagy? Gondold ezt végig, majd adj hálát Atyádnak.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 6246
  • e Hónap: 35558
  • e Év: 223360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.