Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Megajándékozottság
  2020-07-22 21:15:30, szerda
 
  Talán minden, szeretettel megterített asztal mása annak a másiknak, öröknek.
Talán minden arc, melyen mosoly ragyog fel, ha meglát minket - akaratlanul is, hitetlenül is képmása annak a másiknak, örökkön örökké áldónak.
Az ároni áldás miatt van az, hogy egy ideje tudatosan figyelek rá: egészen biztosan rámosolyogjak a gyerekekre, mikor értük megyek az iskolába vagy reggelizni jönnek. Hogyan máshogy értsék meg, mit jelent az a mondat, hogy: "Ragyogtassa rád orcáját az Úr" (4Móz 6,25)?
Nehéz kifejezni a megajándékozottságot. Csak töredezett tükörként, homályosan visszatükrözni lehet, tökéletlenül leutánozni, s ha sokkal kisebb méretekben is, de továbbadni, mindig továbbadni.

Prodán Márta
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ádámnak
  2020-07-22 21:03:40, szerda
 
  Ádámnak

Az Úr a gyógyítod, aki szeret téged.
Szeret akkor is ha ezt most nem érted.
Miért volt akkor annyi szenvedésed?
Csak Isten adhat feleletet néked!

A SZERETET úgy vett körül téged,
Mint a napsugár a virágzó kertet,
Ott volt édesanyád könnyes mosolyában,
Zaklatott szívéből feltörő imában.

Féltő aggódása az apai szívnek
Sok-sok apró jele igaz szeretetnek,
Testvér, nagymama egy egész nagy család,
Hitte remélte és várta a csodát.

A SZERETET gyógyít, csodákat művel,
A szívből félelmet, szorongást űz el.
A SZERETET mindent megtehet,
Őrizze mindig az életed.

Szabó Katalin
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hála
  2020-07-22 20:48:19, szerda
 
  Hála

Megszólítottál, Jézusom,
a bűnös múltam lezárom.
Újjászületett szívem érted ég,
tiéd a szabadságom.

Mindenkor hozzád száll sóhajom,
s ilyenkor betölt a béke.
Neked ajánlom életem,
Te vagy lényem menedéke.

Hála és dicséret száll feléd,
törj utat a mában.
Ne engedj el soha már,
ezt kérem buzgó imámban.

Napi harcok és kísértés
egyre jobbá nevelnek.
S Te velem vagy a csöndben,
szavaid kérdéseimre felelnek.

Felettébb tiszta a te beszéded,
az Élet kenyerét nekem szánod.
Remélem, a mennyei honban
kapuid előttem kitárod.

Domahidi Klára
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az olthatatlan reménység
  2020-07-22 08:15:33, szerda
 
  Az olthatatlan reménység

,,A teremtett világ ugyanis a hiábavalóságnak vettetett alá... azzal a reménységgel, hogy a teremte világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára." (Róm 8,20-21)

Arra teremtettünk, hogy éljünk, és nem arra, hogy meghaljunk. Ámbár semmi sem megszokottabb ebben az életben, mint a halál és haldoklás, a halál mégsem természetes.
Minden, ami csak lélegzik, gyűlöli a halált. Ember és állat küzd az életéért, még a halál kapujában is. Csak beteg emberek fogadják el a halál tényét: néhány filozófus, akik ésszerűsítették azt, ami ellentmond az észnek, vagy mindennapi emberek, akik túl betegek és fáradtak, hogy tovább éljenek.
Amikor a teremtmény hű önmaga természetéhez, akkor élni akar. Egyetlenegy teremtmény sem adja meg magát önként a pusztulásnak és a halálnak. És mivel nem tagadhatjuk meg eredetünket, továbbra is reménykedünk. Tudjuk, hogy minden alá van vetve a hiábavalóságnak vagy haszontalanságnak, mégis reménykedve ,,zúzzuk véresre koponyánkat a falon".
Kitartóan reménykedünk sírhalmok között járva is: remélve, hogy valami módon egy új világ jön el, hogy valaki talán egy nap feltalál valamit. A teremtett világ azt reméli, amit nem ismer, és ezáltal azt tanúsítja, hogy nem önkéntes foglya a romlásnak.
A keresztyén ember osztja és megérti ezt a reménységet. Az élet után való sóvárgás és a börtönben hallatott nyögés bennünk felerősödik, mivel nekünk, eltérően minden embertől, tudomásunk van az új életről és az új világról. Bennünk már most megkezdődött az új világ. Az új haza első termése szívünkben van. Ez a Szentlélek. A zarándokok már megízlelték az ígéret földjének első szőlőfürtjeit. A paradicsom első virágai Jézus Krisztus egyházában találhatók.
Midőn a keresztyének hallják a teremtett világ nyögését a romlásnak ebben a börtönében, és midőn hallják mindenfelől a reménység énekét, amelyet Isten helyezett el kezének minden alkotásába, megerősödnek hitükben, hogy jön már az új világ. Mi most már meg tudjuk magyarázni a szenvedésben társainknak, hogy miért van fájdalom, és hogy miért reménykednek. És mi vagyunk az előhada mindazoknak, akik reménykednek és imádkoznak, munkálkodnak egy jobb hazáért.
A keresztyének mutatják az utat abba az országba. Isten kegyelméből ők tudják, hogy honnan jön a megújulás, hol kezdődik el, és hogy hogyan teljesedik majd be.

Napi gondolat
Gondold végig újra, hogy mit nyújt neked az olthatatlan reménység egy olyan világban, amelyik alá van vetve a reményvesztettségnek és a hiábavalóságnak? Hogy magyaráznád meg reménységedet egy hitetlen embernek?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Keresztyén ember
  2020-07-22 07:41:14, szerda
 
  ,,Az Úr szeme körbejár az egész Földön, hogy hatalmát megmutassa azoknak, akik teljes szívvel ragaszkodnak hozzá" (2Krón 16,9).

Isten keresi azokat a férfiakat és nőket, akiknek a szíve szilárdan ragaszkodik Őhozzá, és akik állandóan bíznak benne, hogy életükben minden Isten kívánsága szerint történjék. Isten kész, és siet még hatalmasabban cselekedni, mint eddig bármikor az Ő népe által, és az évszázadok órája a tizenegyedik órát üti.
A világ figyel és várja, hogy meglássa, Isten mit tehet a neki odaszánt életű emberek által. Ám nemcsak a világ figyel, hanem maga Isten is vár arra, hogy meglássa, ki lesz a neki legodaszántabb ember, aki valaha élt: készen arra, hogy megsemmisüljön, és így Krisztus mindenné lehessen; teljesen elfogadva Isten céljait, mint sajátjait; elfogadva Krisztus alázatát, hitét, szeretetét és hatalmát, de sohasem akadályozva Isten tervét, hanem mindig megengedve neki, hogy folytassa csodálatos munkáját. (C. H. P.)

Nincs korlátja annak, amit Isten tehet általad, feltéve, hogy nem keresed a magad dicsőségét.

Müller György, több mint kilencvenéves korában, keresztyén lelki munkásoknak szóló beszédében ezt mondta: ,,1825 novemberében tértem meg, de nem jutottam szívem teljes odaadásának pontjához, csak négy évvel később, 1829 júliusában. Akkor jöttem rá, hogy megszűnt a pénz, a kiemelkedés, a pozíció, a hatalom és a világi kívánságok iránti szeretetem. Őbenne megtaláltam minden szükségeset, és semmi mást nem kívántam. Isten kegyelme által az Ő elégséges voltának megértése megmaradt bennem mind a mai napig, és ez engem egy végtelenül boldog emberré tett. Odavezetett, hogy csak Isten dolgaival törődjem. Így tehát, kedves Hívők, szeretettel kérlek titeket, hogy teljesen adjátok át szíveteket Istennek, vagy talán van valami az életetekben, amitől nem akartok megszabadulni Isten hívása ellenére sem?
Az előtt a pont előtt, hogy átadtam volna életemet, olvastam a Szentírásból egy kis részt, de más könyveket jobban szerettem. Azonban azóta az az igazság, amit Ő kijelentett önmagáról, kifejezhetetlen áldássá volt. Most már őszintén elmondhatom szívem mélyéből, hogy Isten végtelenül csodálatos Lény.
Kérem, hogy soha ne elégedjetek meg addig, amíg ti is ki nem fejezhetitek lelketek legmélyéből:
'Isten végtelenül csodálatos Lény!'"
Ma azért imádkozom, hogy Isten tegyen engem egy rendkívüli keresztyénné! (George Whitefield)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 116
  • e Hét: 3018
  • e Hónap: 64687
  • e Év: 183779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.