Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A járvány miatt Európában rendezhetik a dél-amerikai ....
  2020-07-23 13:27:24, csütörtök
 
  A járvány miatt Európában rendezhetik a dél-amerikai csapatok mérkőzéseit.
Európában rendezhetik a dél-amerikai válogatottak idei mérkőzéseit a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában, értesült az El País című uruguayi napilap.
A dél-amerikai kvalifikáció márciusban kezdődött volna, de a koronavírus-járvány miatt még egyetlen mérkőzést sem tudtak lejátszani.
A válogatott játékosok túlnyomó többsége Európában futballozik, márpedig a hazaérkezésüket és a visszatérésüket követően is hét-hét napot karanténban kellene tölteniük, ami jelentősen megnehezítené a klubok dolgát.
Amennyiben az érintett feleknek sikerül megállapodniuk az európai helyszínekről, a sorozat már az idén megkezdődhetne. A dél-amerikai szövetségnek már van tapasztalata az európai rendezésben, hiszen 2018-ban a Libertadores Kupa döntőjének a visszavágójára biztonsági okok miatt Madridban került sor.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Eddig miért vártak az ítélet hozatallal?
  2020-07-23 13:23:06, csütörtök
 
  Egy hamburgi bíróság kétévi felfüggesztett börtönre ítélt csütörtökön egy 93 éves férfit, egy náci koncentrációs tábor egykori őrét, aki az ítélet szerint bűnrészes volt 5230 ember meggyilkolásában.

Eddig miért vártak az ítélet hozatallal?. Most a *93 éves korában lévő embert akarják börtönbe zárni?

A német jog előírásai miatt csak Bruno D.-ként azonosított férfi kilenc hónapon át volt őr a második világháború idején megszállt Lengyelország területén található stutthofi koncentrációs táborban, Gdansk közelében. A bíróság bűnösnek találta őt abban, hogy bűnrészes volt az 1944 augusztusa és 1945 áprilisa között elkövetett gyilkosságokban.
A férfi elismerte, hogy a táborban volt az említett időben, de úgy érvelt, hogy jelenléte nem volt bűncselekmény. Akkor 17-18 éves volt, így szerinte a fiatalkorúakra vonatkozó ítélkezési irányelvek érvényesek rá.
A német média szerint Bruno D. a héten, a bírósághoz intézett utolsó tanúvallomásában ugyan megbocsátást kért azokért a szenvedésekért, amelyeket az áldozatok átéltek, de nem vállalt felelősséget a történtekért.
Azt mondta, bocsánatot kér mindenkitől, beleértve a hozzátartozókat is, akik ,,keresztülmentek az őrültségnek ezen a poklán" - számolt be az NDR műsor szolgáltató és számos más hírközlő.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Csütörtök este hirdetik ki a felvételi ponthatárokat
  2020-07-23 13:17:31, csütörtök
 
  De a szokásos ponthatárváró buli a járványhelyzet miatt elmarad.
Csütörtök este nyilvánosak lesznek az egyetemi ponthatárok, a felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon értesülhetnek eredményeikről, de a koronavírus-járvány miatt a Pont Ott Parti 2020-ban elmarad.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felvételizők július 23-án este 20 órától, a bevált gyakorlat szerint SMS-ben, közvetlen értesítést kapnak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak az idei ponthatárokról.

Mivel a járványügyi készültség jelenleg is fennáll, a hagyományos ponthatár-kihirdető rendezvény ezúttal elmarad. A Pont Ott Parti résztvevőinek száma az elmúlt években jócskán felülmúlta az 500-at, ezért az érvényben lévő jogszabályi előírások szerint idén nem lehet megrendezni az eseményt - közölték.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Doppingvétséget követett el két magyar válogatott birkózó
  2020-07-23 13:09:41, csütörtök
 
  Az Ukrajnából honosított magyar válogatott Olejnik Pavlo és Asarin Roman egyaránt doppingvétséget követett el a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) keddi tájékoztatása szerint.
A Magyar Antidopping Csoport (MACS) arról értesítette az MBSZ-t, hogy a vétséget egy márciusban elvégzett ellenőrzés után állapították meg. Olejnik szervezetében tiltott anyagot, az anabolikus szteroidok közé tartozó methyldienolone-t találtak - a versenyző szennyezett táplálékkiegészítőre hivatkozott -, Asarin pedig elkerülte a mintaadást. Mindkét szabadfogású birkózó négyéves eltiltást kapott, az MBSZ a lefolytatott eljárások után az ügyeket lezártnak tekinti.
Szomorú vagyok, nem jellemző az ilyesmi a sportágunkra. Nekünk, magyaroknak több mint egy évtizede nem volt doppingesetünk" - szögezte le Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke.
Hozzátette, a honosított versenyzők úgynevezett vegyes felkészülést végeznek, tehát Magyarországon és eredeti hazájukban is edzenek, ezért nehezebb folyamatosan ellenőrizni őket. ,,Nincs más választásunk, mint még szigorúbb intézkedéseket hozni, hogy hasonló ne forduljon elő" - mondta Bacsa.
A 31 éves Olejnik még ukrán színekben Európa-bajnokságot nyert 2013-ban, magyarként a legjobbja a 2018-as világbajnokságon elért ötödik helyezés volt. A 23 éves Asarin U23-as Eb-bronzot szerzett 2019-ben.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Hazaigazol Németországból a kétszeres Eb-győztes Póta G.
  2020-07-23 13:07:02, csütörtök
 
  Hazaigazol Németországból a kétszeres Eb-győztes Póta Georgina
...... ........... .....


A női Extraligában címvédő SH-ITB Budaörsi 2i SC csapatában folytatja pályafutását Póta Georgina, az első számú magyar asztaliteniszező.
A Magyar Asztalitenisz Szövetség szombati hírlevele szerint a kétszeres Európa-bajnok Póta június 1-jén adott életet első gyermekének, Reginának, aki miatt olyan klubban szerette volna újrakezdeni ősszel, amely közel van a lakhelyéhez, így nem kell sokat utaznia.
Ebből a szempontból is ideális választás volt a Budaörs, amelyet a nyáron 11 év után elhagyott a Franciaországba igazoló Pergel Szandra, valamint a karrierjét német klubcsapatban folytató Nagyváradi Mercédesz. Az már korábban biztos volt, hogy a 35 éves Póta nem hosszabbítja meg szerződését a TTC Berlinnél, amelyet 2008 óta erősített.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Egy lépésre a kvótaszerző versenytől a hibátlan kenupáros
  2020-07-23 13:03:32, csütörtök
 
  Veretlenül zárta az edzésversenyeket az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenus duó, amely az előző négyhez hasonlóan a keddi két 1000 méteres futamot is megnyerte Szolnokon.
...... .........


A fiatal páros, amelynek a hagyományostól eltérően mindkét tagja a jobb oldalon evez, nyolc, illetve négy hete is mindkétszer a leggyorsabbnak bizonyult, és a hazai szövetség beszámolója szerint ezúttal egy szorosabb és egy sima győzelmet aratott.
Az első futamban némi meglepetést okozott, hogy Adolfékat meg tudta szorongatni a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó. Sőt, a tavalyi világbajnokságon C-2 500 méteren ezüstérmet szerző egység közel 900 méteren keresztül tisztán vezetett, de az Adolf, Fejes duó a finist sokkal jobban bírta, és tisztán győzött. A harmadik Zombori Dominik lett Kiss Balázzsal.
A második futamban Hajdu húzódás miatt nem állt rajthoz Feketével, így az Adolf, Fejes páros simán nyert a Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás és a Slihoczki Ádám, Kocsis Ádám duó előtt.
,,Az első futamra nem állt össze a mozgásunk Balázzsal, ez minket is meglepett, szerencsére jobban visszavettünk, mint szoktunk, így a végén tudtunk előzni - idézte a magyar szövetség (MKKSZ) közleménye Fejes Dánielt. - A második futamban próbáltunk egyenletes pályát menni, és ez sikerült is, jobb érzés volt így végigcsinálni az ezer métert. Sok van még ebben a párosban, a következő időszakban megpróbálunk még jobban összecsiszolódni."
A férfi kajakpárosok hasonló távú versenyében egy-egy győzelmet aratott a Kammerer Zoltán, Dombvári Bence kettős, illetve az Erdőssy Csaba, Koleszár Mátyás páros.
A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer a tesztverseny-sorozat első két fordulójában Varga Ádám párjaként szerepelt remekült, míg Dombvári már versenyzett idén Noé Zsomborral és Béke Kornéllal is, szintén nagyszerűen. Kettejük párosa a sorozat harmadik állomáson debütált, és nagy különbséggel nyerte a keddi első futamot. A Kammerer, Dombvári páros úgy győzött több mint két másodperccel a másodikként befutó Noé, Kulifai Tamás egység előtt, hogy az utolsó 10-15 méteren szinte már nem is evezett. Németh Viktor Máté és Erdőssy ebben a futamban harmadik lett.
,,Nagyjából egyformán jónak érzem a párost Varga Ádámmal és Dombvári Bencével - mondta Kammerer Zoltán. - Az utazó sebességünk hasonló mindkét versenyzővel, talán Bencével egy fokkal robbanékonyabbak vagyunk."
,,A párost nagyon jónak éreztem az elmúlt hetekben Noé Zsomborral és Kammerer Zoltánnal is, nekem érzésre Zolival jobb az utazóm, de talán Zsombival vagyunk robbanékonyabbak" - vélekedett Dombvári.
A második futamra Dombvári Németh Miklós Mátéval tett egy próbát, Erdőssy pedig, csak úgy mint három hete, ismét Koleszárral ült össze, míg Kammerer Zoltán ezúttal nem versenyzett. A futamot Koleszárék nyerték, mögöttük a Németh-Dombvári egység lett a második, a Noé-Kulifai duó pedig harmadik.
A tesztverseny-sorozat ezzel a férfi 1000 méteres párosoknál lezárult, Hüttner Csaba szövetségi kapitány az országos bajnokság után kijelölheti azt a párost, amelyik a jövő évi szegedi pót kvalifikációs versenyen indulhat.
,,A kenusoknál egyszerű a helyzet, ha az Adolf, Fejes egység az augusztusi felnőtt országos bajnokságon is nyerni tud, akkor ők újabb válogató nélkül indulhatnak a májusi kvótaszerző viadalon" - mondta Hüttner. A férfi kajakosoknál is körvonalazódott azoknak a versenyzőknek a köre, akiknek esélye lehet jövőre az utolsó kvalifikációs hely megszerzésére - tette hozzá.

A jövő keddi záró edzésversenyen a férfi kajaknégyesek mellett női C-1 200, valamint férfi K-1 és C-1 1000 méteren rendeznek futamokat Szolnokon.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Péntektől Hosszú Katinkáék újra medencébe szállnak
  2020-07-23 12:54:46, csütörtök
 
  ...... ........... .......


Péntektől a vizes sportok is visszatérnek a képernyőre: a vízilabda Magyar Kupa mérkőzései mellett Hosszú Katinkáék is vízbe szállnak az M4 Sport kamerái előtt a Négy Nemzet Úszóversenyen, hogy a több hónapos kényszerpihenő után nemzetközi úszóversenyen mérettessék meg magukat Budapesten.

. A futballrajongóknak is szolgál egy különlegességgel a közmédia: a Dunaszerdahely és a BL-induló francia Olympique Marseille felkészülési mérkőzését szombaton a Duna Worldön nézhetik meg.

Érdekesség, hogy az elhalasztott tokiói olimpia eredeti időpontjában rendezik az úszóversenyeket, így a szurkolók - bár a helyszínen nem lehetnek ott - az M4 Sport képernyője előtt 18 órától élőben követhetik kedvenc sportolóikat. A közszolgálati sportcsatorna mindhárom napon ugyanebben az időben élőben közvetíti a futamokat a margitszigeti Széchy Tamás Uszodából.
De nemcsak ezért lesz érdemes a közmédiával tartani hétvégén. Szombaton 16 órától a Duna World és az m4sport.hu közvetíti a Dunaszerdahely Olimpique Marseille elleni felkészülési mérkőzését, vasárnap pedig az M4 Sporton küzdenek a férfiak a vízilabda Magyar Kupáért. A gazdag sportműsort szeptember 12-től az M4 Sport mellett hétvégente 14-22 óra között új csatornán is élvezhetik, az M4 Sport+ a magyar sport legjavával jelentkezik a Duna Worldön.

Program:
JÚLIUS 24-26. PÉNTEKTŐL VASÁRNAPIG:
18:00 NÉGY NEMZET ÚSZÓVERSENY (M4 Sport)

JÚLIUS 25. SZOMBAT:
16:00 FC DAC 1904 -OLIMPIQUE MARSEILLE labdarúgó-mérkőzés (Duna World)

JÚLIUS 26. VASÁRNAP:
14:45 PVSK Mecsek Füszért-KSI SE férfi vízilabda Magyar Kupa-mérkőzés (M4 Sport)
16:15 FTC-TELEKOM WATERPOLO - Pannergy-MVLC-Miskolc férfi vízilabda Magyar Kupa-mérkőzés (M4 Sport)
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
L. B. Cowman: Vers Istenről
  2020-07-23 09:55:12, csütörtök
 
  Ó, háborgó lélek, nyugodj,
Atyád békességet ajánl,
Tanulj és csöndre hangolódj;
Gondolkozz szent akaratán!

Ó, könyörgő lélek, nyugodj,
Őnála szent az ígéret,
Akaratába kapaszkodj,
Tanúsíts türelmességet!

Ó, lélek, csöndben várakozz,
Nyugodj meg, ha Ő nincs még itt,
Már hamarosan bekopog.
Hidd, az Úr soha nem késik!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Időutazás egy keszthelyi hajón ringatózva
  2020-07-23 09:52:32, csütörtök
 
  Tudtad, hogy a Balaton egyik legfiatalabb hajójának a tervei több mint 150 évesek? Hogy lehet ez? Gyere velünk a keszthelyi mólóra, és szállj fel velünk a Hableányra, hogy eláruljuk a titkokat!
A keszthelyi mólón sétálva biztosan láttad a lapátkerekes Hableányt, amire az 1867-2007 évszámok vannak írva. Mit jelentenek a dátumok? Bognár Beáta, a sétahajó tulajdonosa és üzemeltetője mutatta be nekünk ezt a különleges vízi járművet.
...... ...........


Ez a hajó Széchenyi Ödön Hableányának replikája, 2007-ben került vízre. Az eredeti Hableány különlegessége, hogy 1867-ben eljutottak vele Budapestről a párizsi világkiállításra. Nagy sikere volt, hogy az európai folyókon felhajózva a Duna-Majna-Rajna-Marne-Szajna útvonalon a 12 lóerős lapátkerekes gőzös eljutott Párizsig.
Az út 43 napig tartott, állítólag a hajó megérkezését Jules Verne világhírű francia író is végignézte, sőt, ő üdvözölte azt elsőként. Széchenyi Ödön vendége volt a hajón III. Napóleon francia császár is, aki feleségével, Eugéniával egy rövid sétahajózáson is részt vett. A császár a Francia Becsületrenddel tüntette ki Ödönt, hajója pedig a világkiállításon gépek kategóriában aranyérmet kapott.
Ezt a különleges utazást a korabeli újságok is megörökítették. A párizsi Szajna parton a mai napig egy tábla őrzi a Hableány emlékét.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Mária mindig a Fiához irányít bennünket
  2020-07-23 09:39:25, csütörtök
 
  Az ünnep zárásaként skapulárés körmenetben vitték a hívek a Kármelhegyi Boldogasszonyt karján Jézussal ábrázoló szobrot Keszthely utcáin.
...... ........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.