Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az örömről
  2020-07-27 21:04:14, hétfő
 
  Az örömről

Néha, mintha magától és akarattal, csak úgy, messze elkerülne az öröm. Bármennyire is igyekszem, elmegy mellettem, cserben hagy. Hogy aztán ne legyen kedvem felkelni, reggelit készíteni, munkába menni, hazajönni, főzni, virágot ültetni, olvasni, írni, imádkozni, sétálni, lenni.
De azért csak felkelek persze, reggelit készítek, munkába megyek, hazajövök, főzök, virágot ültetek, olvasok, írok, imádkozom, sétálok, vagyok.
Minden dolgos, ég felé kitárt kéz jelzőfény. Minden öröm után vágyódó szív leszállópálya.
S én igazából és egészen hétköznapi, kézzelfogható módon csak annyit szeretnék, hogy találtassak valamiképpen méltónak.
Legyek elérhető.
Találjon írás közben, ha mégiscsak erre jár hozzá, az ihlet.
Találjon munka közben, ha ideér hozzá, a kedv.
S találtassak az élet kellős közepén, ne valahol szomorúan félreállva, ha megérkezik - mert megérkezik! - hozzá a mindent szépséggel, fénnyel bevonó öröm.

Prodán Márta
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az új fegyver
  2020-07-27 07:40:54, hétfő
 
  Az új fegyver

,,Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval." (Róm 12,21)

Az evangélium átalakít bennünket, és megtanítja nekünk az Istennek való önátadás új életstílusát (1-2.v.). Ezt az új életmódot az új közösségen, a Krisztus egyházán belül tanuljuk meg (3-13.v.). A Biblia útmutatást ad nekünk arra nézve, hogyan éljünk egymással az egyházon belül. A fő mondanivaló az, hogy szeretnünk kell egymást. De az olyan emberekkel való kapcsolatunkban is a szeretetnek ezt az új fegyverét kell használnunk, akik bajt okoznak nekünk.
A keresztyén élet első- és utolsósorban szeretetet árasztó élet. Ez a szeretet Istentől jön, Krisztus jelenti ki azt nekünk, és a Szentlélek által lesz a miénk. Rajtunk keresztül árad másokra, és a legfőbb bizonyítéka annak, hogy Isten gyermekei vagyunk.
A keresztyén szeretet valami új és megváltást hozó. Kétségbeejtően szükség van rá világunkban, ahol még a természetes gyengédség is nehéz időket él át.
,,Ne győzzön le téged a rossz." A ,,rossz" egy olyan hatalom, amely mindenkit legyőz, aki cselekszi a rosszat - azt a valakit is, aki rosszat állít szembe rosszal. Ha bosszút állunk magunkért, a rossz kétszeres diadalt aratott, először is a rossz kiszolgáltatottjai voltunk, azután a rossz kiszolgálói lettünk. Mind ellenségem, mind én a rosszaság fegyverét alkalmaztam. A rossz győzött.
,,Hanem te győzd le a rosszat a jóval." A keresztyének jót állítanak szembe a rosszal. Míg minden természeti ember a gonoszt használja fel arra, hogy szembeszegüljön a gonosszal, a keresztyén új fegyvert alkalmaz: megpróbálja a gonoszt jóval legyőzni.
Jóllehet sokan megmosolyogják még a puszta gondolatot is, a keresztyének gyakorolják ezt a szabályt. A szeretet és jóság új fegyverét használják, mert hisznek Isten hatalmában.
De mi van akkor, ha a jó nem bizonyul erősebbnek a rossznál? Nem kellene-e tartózkodnunk attól, hogy jóságot pocsékolunk olyanokra, akik rosszak? Nem! Jobb bolondnak lenni Istenért, mint a rossz áldozatává válni. A rossznak csak akkor vagyunk áldozatai, ha gyakoroljuk a rosszat, és nem akkor, ha a jóság következtében szenvedünk.

Napi gondolat
Milyen formában jelentkezik a gonosz az életedben? Például bántak-e már veled ellenségesen, előítélettel vagy gorombán? Milyen is lenne a szeretet és a jóság válasza az ilyen esetek egyikében vagy másikában?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hálaadás
  2020-07-27 07:15:35, hétfő
 
  ,,Mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, mindenkor mindenért hálát adva... az Istennek és Atyának!" (Ef 5,19-20)

Nem számít, hogy milyen forrásból ered a gonosz, ami rád támad, ha Istenben vagy elrejtve, és teljesen körülvesz téged, rá kell jönnöd, hogy először Ő ment át ezen, mielőtt hozzád érkezett. Ezért hálát adhatsz neki mindenért, ami utadba jön. Ez nem azt jelenti, hogy hálát adsz neki a bűnért, ami a gonoszt kíséri, hanem hálát ajánlasz föl neki azért, hogy ebből és ezáltal jót hoz ki. Bárcsak Isten állandó hálaadássá és dicséretté formálná az életünket, hogy Ő mindent áldássá tehetne!
Egyszer láttam egy embert, aki bizonyos fekete pontokat rajzolt egy papírlapra. Számosan néztük ezt, de nem láttunk mást, csak szabálytalanul elrendezett pontokat. Aztán húzott néhány vonalat, odatett néhány szünetjelet, és hozzátett egy violinkulcsot az elejére. Hirtelen rájöttünk, hogy a pontok hangjegyek, és amint kezdtük leolvasni, ezt énekeltük:

Áldjátok Őt, teremtmények,
Akik áldásából éltek!

Mindnyájunk életében sok fekete pont vagy folt létezik, és nem tudjuk megérteni, miért vannak ezek ott, vagy Isten miért engedte meg őket. Ha azonban Istent bebocsátjuk az életünkbe, hogy a pontokat megfelelő rendbe állítsa odahúzva a vonalakat, ahova akarja, és a szüneteket a megfelelő helyekre illesztve, hogy elválasszon minket bizonyos dolgoktól, akkor a fekete pontokból és az üres foltokból egy dicsőséges harmóniát komponál.
Ezért ne akadályozzuk meg Őt dicsőséges művében! (C. H. P.)

Ismerhetnénk-e a dúr-hangnemet,
Ha sose létezne moll?
A festmények vajon tetszenének,
Ha nem volna árny sehol?
Vajon tudnánk, hogy mi a boldogság,
Vagy látnánk a Nap fényét,
Ha nem tudnánk, hogy mi a gyász
És az éjjel mily sötét?

Sok ember oda vezetheti vissza életének áldásait, hogy óriási nehézségeken ment át. (Charles H. Spurgeon)
Amikor egy orgonista egy nagy orgonán a fekete billentyűket használja, a hang éppen olyan szép, mint amikor a fehéreket nyomja le. Mégis ahhoz, hogy teljes mértékben bemutathassa a hangszer képességét, mindkétfajta billentyűt használnia kell.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 448
  • e Hét: 9160
  • e Hónap: 21035
  • e Év: 208837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.