Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Pio atya gondolatai .....
  2020-07-27 20:13:17, hétfő
 
  - Mária legyen az egész oka létezésének, és vezessen az örök üdvösség biztonságos menedékébe. Szolgáljon édes példaképként és inspirációként a szent alázat erényében." (Szent Pio atya)

- A szeretetnek és a félelemnek mindig együtt kell járnia. A szeretet nélküli félelem gyávasággá válik. A félelem nélküli szeretet védelem nélküli válik. " Pio atya

- Annyi hibánk van, amit kritizálnunk kell magunkban, akkor miért kritizáljuk mások hibáit?
(Szent PadrePio)

- Köszönetet kell mondanunk Istennek, minden csoda igazi szerzőjének az életünkben ". (Szent Pio atya)

- Szíveink királya
Mit mondjak még neked? A Szentlélek kegyelme és békéje legyen mindig szívedben! Helyezd szíved az üdvözítő nyitott oldalába, és egyesülj szíveink királyával, azzal a szívvel, amelynek minden más szív tisztelettel és engedelmességgel tartozik. Ez a szív mindig nyitva áll meghallgatásodra. Kedves gyermekem, ne felejts el szólni hozzá az én érdekemben is, hogy isteni irgalma tartson meg jónak, engedelmesnek, hűségesnek és mindegyre önátadóbbnak.

- A sátán olyan, mint egy megláncolt, dühös kutya: senkit nem ragadhat el, aki messzebb van, mint ameddig a lánc engedi. Te pedig maradj távol tőle.

- Pio atya azt mondta: '' Mindig Isten fenségének jelenlétében vagyunk. Egy dolog szükséges: Jézus közelében lenni. Élj folyamatosan a jó pásztor szeme alatt, és sértetlenül sétálsz át mérgezett legelőkön." (Szent Pio atya)

- Ajánljuk Istennek nagylelkű szeretettel keresztjeinket." Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Juhász Gyula: Milyen volt...
  2020-07-27 20:07:24, hétfő
 
  Anna-nap előestéjén irodalmunk egyik legszebb Anna-versét olvassuk. Talán kívülről fújjuk mindannyian. Csodáljuk egyszerűségét, csöndességét. A háromszoros ,,Milyen volt..." tétova merengést és szelíd, mély bánatot rögzít. Anna dallá vált... alliterációkból, rímekből, ringató ritmusból szövődő, hullámzó verszenévé. Anna örök. A táj őrzi az örök szépséget: hangjaiban, színeiben, fényében, ragyogásában.

MILYEN VOLT...
Milyen volt szőkesége, nem tudom már,
De azt tudom, hogy szőkék a mezők,
Ha dús kalásszal jő a sárguló nyár
S e szőkeségben újra érzem őt.

Milyen volt szeme kékje, nem tudom már,
De ha kinyílnak ősszel az egek,
A szeptemberi bágyadt búcsuzónál
Szeme színére visszarévedek.

Milyen volt hangja selyme, sem tudom már,
De tavaszodván, ha sóhajt a rét,
Úgy érzem, Anna meleg szava szól át
Egy tavaszból, mely messze, mint az ég.

(1912)
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Hálaadással telt meg a Kárpát-medence.
  2020-07-27 20:00:46, hétfő
 
  Jubileumi ,,Ez az a nap!
Hálaadással telt meg a Kárpát-medence.
A járvány miatt idén az ,,Ez az a nap!" keresztény zenei rendezvényt csak online követhette a közönség július 18-án, szombaton a Puskás Arénából. A rendezvényen a kortárs keresztény könnyűzene és a modern gospel legismertebb előadói léptek fel.
A rendhagyó esemény szervezői úgy fogalmaztak: ,,Hisszük, hogy Isten terve volt, hogy online formában valósulhasson meg a rendezvény. Hálásak vagyunk, hogy ennek köszönhetően a stadion befogadóképességének többszöröse vehetett részt Isten imádatában a világ számos pontjáról. Köszönjük a sok visszajelzést, bátorítást, amit tőletek kaptunk!"
Az ötórás program három fő részből állt: kelet-közép-európai nemzetek üdvözlő videóiból, ismert nemzetközi előadók bejelentkezéseiből, valamint hazai dicsőítő zenészek helyszíni produkcióiból. A zenei részek között pedig igei üzenetek, imádságok és beszélgetések hangzottak el.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A 39 éves ruandai menekült férfit beismerte tettét
  2020-07-27 19:47:53, hétfő
 
  Végtelenül szomorú! Az Egyház nagylelkű szeretettel a segítségére siet és ő szándékosan három helyen is felgyújtja a templomot?!
Nantes-i Székesegyházat az egyház védelme alatt lévő ruandai menekült gyújtotta fel. Pár éve van ott, lakás, ellátást kap az Egyháztól, munkája csak a templom bezárása esténként. Előzetes letartóztatás után szabadon engedték. Most viszont bevallotta , hogy ô a tettes.
Bevallotta a Nantes-i templomszolga, hogy ő gyújtotta fel a székesegyházat.
Egyszer már letartóztatták, de elengedték a Nantes-i székesegyház templomszolgáját a tűz után, most bevallotta, hogy ő volt a gyújtogató.
Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton éjszaka a nantes-i székesegyház templomszolgáját, akit egyszer már őrizetbe vettek a templom felgyújtásával gyanúsítva, de akkor még szabadon engedték. Most azonban bevallotta, hogy ő volt a gyújtogató - közölte a francia város ügyészsége.

A 39 éves ruandai menekült férfit először hétfőn vették őrizetbe, de akkor tagadta, hogy köze lenne a tűzhöz, és eljárás megindítása nélkül szabadon engedték. Majd szombaton is őrizetbe vették, és kihallgatása során bevallotta, hogy ő okozott tüzet három helyen: két orgonánál és az énekszöveg-kivetítő elektronikus táblánál - mondta el egy helyi napilapnak az illetékes ügyész. Hozzátette: a laboratóriumi vizsgálatok alátámasztják, hogy szándékos gyújtogatás történt a nyugat-franciaországi Szent Péter és Pál gótikus katedrálisban, emiatt eljárást indítottak a gyanúsított ellen.

HVG oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde.
  2020-07-27 19:44:11, hétfő
 
  Nagyszülők megáldása - Szombathely, Székesegyház 2020. július 26.
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde.
Hanganyag Link

Szent Annára és Szent Joachimra, a Boldogságos Szűz Mária szüleire emlékeztünk liturgikus emléknapjukon, július 26-án.
Az újszövetségi könyvek semmit nem mondanak Szűz Mária szüleiről, nevüket sem említik. Egy 2. századi apokrif könyv szerint Mária édesanyját Annának, édesapját Joachimnak hívták. Az Anna név annyit jelent: kegyelemmel áldott, a Joachim pedig: Isten megvigasztal.
Szent Anna és Szent Joachim ünnepe a 13-14. században terjedt el Európában, annak az érdeklődésnek következményeként, amellyel Krisztus emberi természete és emberi valósága felé fordultak a hívők - ekkor élénkült fel az Üdvözítő nagyszülei iránti tisztelet is.
Egyházmegyénk számos templomában részesítették áldásban ezen az ünnepen a nagyszülőket. Így volt ez július 26-án a Székesegyházban is, ahol az esti szentmisén Székely János megyéspüspök áldotta meg a megjelenteket.
Szentbeszédben visszautalt a napi evangéliumra, amelyben Jézus arról beszél, hogy Isten országa olyan mint amikor valaki elrejtett kincset megtalál. A régi időkben sok volt a háború és az emberek gyakran elásták a kincseket, úgy menekültek el, vagy az adószedők elől mentették így el a vagyonukat. Ennek az lett a következménye, hogy sokszor a leszármazottak már nem tudták hol a családi vagyon. Így nem volt váratlan, hogy valaki kincset találjon.
Székely János utalt rá: ilyen váratlan módon talált rá a kincsre, Isten országára Szent Ferenc, amikor fiatalon sok mulatozás után a lelke mélyén hangot hallott, hogy egy leprást öleljen meg és segítsen neki. Ferenc hallgatott a hangra és átölelte a sebekkel teli embert. És abban a pillanatban a szíve megtelt olyan örömmel, amit addig nem ismert. Addig ugyan ismerte a magának szerzet örömet, de most megtapasztalta a szeretet boldogságát és örömében mindent odaadott.
Az evangélium arról is szól, hogy az életünk kincsei közelebb vannak hozzánk mint gondolnánk, mondta Székely János: el van rejtve a házastársban, közeli rokonban, de sokszor vakok, süketek vagyunk, hogy ezt meglássuk. A mi életünk is titokzatos szántóföld amibe Isten kincset rejtett el. Nem kell elmennünk a világ végére: minden emberi szívben, a házastársban, gyermekeinkben, rokonokban ott rejtőzik az Isten. Minden ember az Ő remekműve.
Székely János arra kérte a jelenlévő unokákat, hogy figyeljenek a nagyszüleikre: hallgassák őket, kérdezzék őket életükről, családjuk életéről. Kérdezzétek a nagyszülőket, a szívetek legyen nyitott arra a sok kincsre ami az Ő életükben rejtőzik, mondta Székely János.
A nagyszülőkhöz fordulva Szent Anna és Szent Joachim életét állította számukra példának, akik fontosnak tartották, hogy lányukat, Máriát megismertessék Istennel, ott legyen a templom közelében. A legnagyobb kincs amit az unokáknak át lehet adni, hogy megismerjék az élő Istent, az Ő szeretetét, mondta a megyéspüspök.

...... ........... ........... .......



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Krisztina körút nevezetességei
  2020-07-27 19:26:14, hétfő
 
  Ismerd meg Budát mozgalom. Sajnos a nap nem sütött, borús idő volt
Saját fotózás
...... .......


Dózsa György szobor csoport
Nagyobb kép Link
...... ........... .........



...... ........... ........



...... ........... .....


Fájdalmas Szűzanya szobra, mely a legrégebbi szobor
...... ........... ........... ........... ............



...... ........


Calambo étterem falán lévő érdekes kép
...... ........... .........


Nagyobb kép Link
...... ........


Nagyobb kép Link
...... ........... ......


Nagyobb kép Link
...... ........... .......


Nagyobb kép Link
...... ........... .......



...... ........... .......



...... ........... ...........



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Krisztina város havas boldog asszony templom
  2020-07-27 18:45:45, hétfő
 
  Buda lakosságát a 17. század végén, 18. század elején pestisjárványok pusztították. Franczin Péter Pál itáliai származású kéményseprő mester, a Budai Várban lakó módos polgár 1694-ben fogadalmat tett, hogy ha ő és családja megmenekül, elzarándokol az észak-itáliai Vigezzo-völgy Mária-kegyhelyére, Ré községbe az ottani Vérehulló Szűzanya kegyképéhez. A zarándoklatról a kegykép másolatával tért vissza Budára, és budai szőlejében fából fogadalmi kápolnát emeltetett. A kegyképet az akkor még Vérkápolnának nevezett épületben helyezte el. Az 1723-as tűzvészben a kápolna leégett, a kegykép azonban átvészelte azt. Az immár kőből újjáépített kápolna zarándokhely lett; eleinte jezsuiták, majd karmeliták gondozták. 1751-ben Mária Terézia királynő is meglátogatta a kegyképet. 1757-ben XIV. Benedek pápa hozzájárult, hogy a Vérkápolna búcsúja Havas Boldogasszony ünnepén, augusztus 5-én legyen.
A lelkipásztori feladatokat 1791-től 1821-ig ferencesek látták el a budavári plébániáról. Krisztinaváros kiépülésének köszönhetően nagyobb templomra lett szükség, amelynek alapkövét 1795. szeptember 13-án rakták le, és két év alatt épült fel Groll Fábián ferences atya irányításával, Hikisch Kristóf tervei szerint. Hikisch terveiből, a főhomlokzat lendületesen hullámzó alakja pénz hiányában sajnos nem épülhetett meg. Helyette feszesen síkba komponált, lehiggadt homlokzat készült. A régi kegykép az új templomban is főhelyet kapott. (A kegyképnek két másolata is van, a Makkosmáriai templom és a Pesti Ferences Templom oltárképe. A mellékoltárképek (Szent Anna, Fájdalmas Anya, Nepomuki Szent János és Mária Magdolna) 1811 és 1815 között készültek el. 1821-ben önállósult a krisztinavárosi plébánia; első plébánosa Majsch Jakab lett. A Budai Vár 1849-es ostroma idején a templom tetőzete erősen megrongálódott. A hibákat Hild József irányításával javították ki. A tető után néhány évvel a homlokzaton több módosítást hajtottak végre. A főhomlokzat fölötti tornyot is átépítették.
A krisztinavárosi templomban tartotta esküvőjét gróf Széchenyi István és Seilern Crescence 1836. február 4-én, és napra házasságuk első évfordulóján itt keresztelték 1837. február 3-án született első gyermeküket, Bélát. Ugyancsak itt keresztelték 1848. augusztus 5-én az akkor 10 napos - és a ,,fizikusok fejedelmévé" lett - Eötvös Lorándot.[8] Továbbá ugyancsak itt tartotta esküvőjét ,,az anyák megmentője", Dr. Semmelweis Ignác és Weidenhoffer Mária 1857. június 1-jén. 1877-78 között egy éven át itt segéd lelkészkedett az ifjú Csernoch János, a későbbi bíboros, a Magyar Királyság érsekprímása.
1919. június 22-én Cserny József egy fél század vöröskatona élén rátámadt a templom körül úrnapi körmenetet járó hívekre, és több lövést adott le rájuk; dr. Dénes Artúr ügyvéd a támadásban életét vesztette.
A templom mai alakját az 1943-1944-es bővítéssel nyerte el: Brestyánszky Tibor és Borsos László[11] építész irányításával a templomot a szentély irányában kibővítették (meghosszabbították). Az eredeti 1796-os főoltár megóvása érdekében első lépésben az oltárépítmény alá síneket helyeztek el, majd acél görgőkön kézi csörlőkkel arrébb vontatták. Ezután a szentélyfalakat is hasonló technológiával tolták utána. Az így szabaddá vált helyre szegmensíves záródású kis kereszthajót falaztak. A templom restaurálása során feltárták a szentély eredeti kupola-freskóját. A II. világháború alatt Szabó Imre későbbi püspök volt a plébános.
1956-ban és azután is rendszeresen orgonált a templomban Czigány György.
1993-ban alapították a plébániához tartozó Szent Gellért Katolikus Általános Iskolát, amely 1997-ben gimnáziummal bővülve 12 évfolyamos iskolává vált. A templom és a gimnázium közötti téren áll Budapest legrégibb Szeplőtelen fogantatás szobrának másolata (az eredetit 1927-ben a Fővárosi Múzeumba szállították A plébánia 2007-ben Szent Flórián-szobrot állíttatott az észak-budai tűzoltási és mentési parancsnokság Kosciuszkó Tádé utcai laktanyájának udvarán a szolgálatteljesítés közben életüket vesztett tűzoltók emlékére, a műegyetemi lőtértűz hősi halottaira is emlékezve.

Saját fotózás
...... ...........



...... .........



...... .........



...... .........



...... .........


Nagyobb kép Link
...... .........



...... .........



...... .........



...... .........



...... .........



...... .........



...... .........



*
- A budai Krisztinaváros szívében áll a Havas Boldogasszony római katolikus plébániatemplom. A XVII. század végén és a XVIII. század elején pestisjárványok tizedelték Buda lakosságát. Ekkor a budai Várban lakó módos polgár, Franczin Péter Pál kéményseprő mester fogadalmat tett: ha ő és családja megmenekül, elzarándokol az észak-itáliai Vigezzo völgy kegyhelyére, az ottani Vérehulló Szűzanya kegyképéhez. A kegykép másolatával gyalogosan tért vissza Budára, ahol fából fogadalmi kápolnát építtetett fából és a kegykép itt talált otthonra. Akkor még Vérkápolnának nevezték.
- Itt tartotta esküvőjét a ,,legnagyobb magyar", gróf Széchenyi István 1836-ban és az ,,anyák megmentője" Semmelweis Ignác 1857-ben.
- A templomot 1943-44-ben bővítették, szentélyét egyedi technikával áthelyezték - ekkor nyerte el mai formáját.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Esti szentmise Csíksomlyó 07.27
  2020-07-27 18:23:27, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Esti szentmise Déva 07.27
  2020-07-27 18:21:39, hétfő
 
  A hét alvó szenttől nem az értékes idő átalvását szeretnénk megtanulni, hanem a Krisztushoz való feltétel nélküli hűséget! Ők a hitüket, Jézus Krisztus iránti szeretetüket többre tartják, mint a fiatal életüket, ezért vállalják a bezártságot, akár évszázadokon keresztül is az örök alvást! Példájuk által mi is erősödjünk meg Megváltónkhoz való ragaszkodásunkban!
A koronavírusos bezártságunkban, gondolhatunk imádságos szeretettel a hét alvó szentre, hisz valamilyen módon, most mi is be vagyunk zárva. Szeretettel, Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Reménység Esték: Dicsőítés és történelmünk 07.27
  2020-07-27 18:17:42, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5829
  • e Hét: 11630
  • e Hónap: 44784
  • e Év: 278531
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.