Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Balatonról érdekességek
  2020-07-29 21:54:34, szerda
 
  Kutyát szerető és tartó embereknek jó tanácsok
- Három kutyás strand is van már a Balatonnál, ezek közül az egyik idén biztosan ingyenes lesz. A település és környéke egyébként több kutyabarát turisztikai attrakcióval rendelkezik. Melyik ez a strand és hol található? - Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

- A kutyussal - hacsak nem autóval tesszük - el is kell jutni a Balatonhoz. Mit kell mindenképpen magunkkal vinnünk és a jegykezelőnek felmutatnunk, ha kutyával utazunk a MÁV járatain? - Az állat egy évnél nem régebbi keletű, veszettség elleni oltási bizonyítványát.

- Lola ínyenc szarvaspörköltjét is megrendelhetjük kutyás verzióban Vonyarcvashegyen. Melyik étteremben? - Rétes étterem

- Balatonlellén a Márton cukrászdában nem csak mi találjuk meg a legfinomabb sütiket, a kutyusunkra is gondoltak. Milyen szolgáltatásokkal várják a négylábúakat? - Kutyasüti, macskafagyi, friss víz várja a kis kedvenceket

- Van egy borbirtok a Balaton-felvidéken, amely nem csak a finom nedűjéről híres, hanem vendégszeretetéről is, s emellett még 100%-ban kutyabarát is. Melyik birtokon tudja magát ember és állat egyaránt csodálatos környezetben kipihenni? - Laposa Birtok
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Balaton Tulipánok, levendula és gyógynövények
  2020-07-29 21:43:41, szerda
 
  - Melyik északi parti település ikonikus növénye a levendula, amelynek egy egész hétnyi programsorozatot szentelnek idén ősszel? - Tihany

- A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén számtalan gyönyörű orchideafaj található. Pontosan mennyi? - 45

- Az egyik legkedveltebb fürdővárosban (ahol amúgy inkább a tavirózsák a sztárok) idén tavasszal több, mint 60 ezer árvácska és tulipán díszítette a főteret. Melyik ez a település? - Hévíz

- Gyógynövény-völgy Látogató- és Oktatóközpont található Zánkán, ahol nem csak füves bort kóstolhatunk, hanem... mi található még itt, amiről szakemberektől tanulhatunk? - gomba

- Az északi part egyik legnagyobb levendáriuma a dörgicsei. Különleges atmoszférájú hely. Mit mond a megálmodója a levendula energetikájáról? - Ez a növény olyan finom rezgésű, hogy emeli a terület frekvenciáját.
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Balaton Szakrális helyek
  2020-07-29 21:37:02, szerda
 
  - Felszentelt hely a Siófoktól nem messze található fa és környéke, amelyre szentképeket akasztottak a hívők és kedvelt túrázós látogatóhely is egyben. Mi a neve a fának? - Kocsányos tölgy-kegyhely_képes fa
Kép linkje Link
...... ............



- A tihanyi Kálvária felújítását pár éve fejezték be. Miért volt szükség a rekonstrukcióra? - Mert 1960-ban leromboltatták.
Kép linkje Link
...... .............



- Hol találhatóak annak a Pálos kolostornak a romjai, amely a Tihanyt és Csobáncot eredménytelenül támadó török hadjárat áldozata lett? - Örvényes és Szálföld

- Balatonszárszón található egy mini zarándokút. Melyek a fő céljai, amelyeket elérhetünk, ha végigsétálunk rajta? - A testi-lelki feltöltődés, önmagunkkal való találkozás, megismerkedés vágyainkkal, álmainkkal, múltunkkal és jelenünkkel.

- A legenda szerint Flavius római császár gyermekbénulásban szenvedett. Dajkája a Szűz anyához fohászkodott gyógyulásért, így fakadt a meleg vizű Hévízi-tó. E csoda emlékére írhatjuk fel kívánságainkat a Római-kori romkertben. Mire írhatjuk ezeket a vágyakat? - Szalagokra
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
A titokzatos Festetics-feleségek élete
  2020-07-29 21:25:19, szerda
 
  - Az első Festetics-feleség, Mezőszegedy Szegedy Judit 16 év házasság után egy olyan tettre szánta el magát, ami abban a korban igen megdöbbentő cselekedetnek számított. Mit csinált? - Elhagyta a a férjét.

- Sallér Judit, az ötödik Festetics-feleség a maga idejében nagyon bevállalós és vagány csajnak számított. Miért? - Saját kezűleg főzte a szappant, mártotta a gyertyát vagy pörgette a rokkát.

- Lady Mary Hamilton, Festetics Tasziló felesége volt. A férj számtalan módon kedveskedett szerelmének. Az alábbiak közül melyik NEM tartozott az ajándékok közé? - Elvitte őt egy világ körüli hajóútra, mely természetesen az Antillákat is érintette, mert az volt a feleség kedvenc helye.

- Van egy igazán megdöbbentő információnk az utolsó Festetics-feleséggel, Haugwitz Máriával kapcsolatban. Mi az? - Minden 11. keszthelyi újszülött a keresztgyermeke volt - többen még ma is élnek közülük.

- A német hercegnő, Hohenzollern-Hechingen, Josefine lett gróf Festetics László felesége. A grófról egy egészen különleges festmény található a keszthelyi kastélyban, melyen egy legendás alak formájában ábrázolják őt. Melyik ez a mitológiai hős? - Herkules
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
600 hajót várnak a csütörtökön rajtoló Kék szalag
  2020-07-29 17:24:08, szerda
 
  600 hajót várnak a csütörtökön rajtoló Kék szalag Vitorlásversenyre.
A Balatonfüreden csütörtök 9 órára kiírt rajt után a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy teljesítsék a mintegy 155 kilométeres távot.
Hatszáznál is több vitorlást várnak a szervezők a csütörtök reggel 9 órakor rajtoló 52. Kék szalag Raiffeisen Nagydíjra - mondta a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke szerdán Balatonfüreden, a verseny sajtótájékoztatóján.
Kollár Lajos szerint nagy a vitorlázókedv, mivel tavasszal nem tudtak versenyeket tartani, a hajósok pedig megméretnék magukat. Reményei szerint rekordot is dönthet a nevezők száma - 2018-ban 682 vitorlás indult. Hozzátette, a meteorológusok idén is a tavalyihoz hasonló gyenge szelet várnak.
Holczhauser András, az MVSZ főtitkára kiemelte: a hagyományos Balaton-kerülő viadalon fokozott figyelmet fordítanak a járványügyi előírásokra. A nevezéshez kézfertőtlenítés után, szájmaszkban lehet csak belépni és test hőmérsékletet is mérnek a versenyzőknél.
A főtitkár elmondta: az elmúlt két hétben 90 új hajót regisztráltak a rendszerben, és szerda délelőtt 350 körül járt az indulók száma. Közölte, a balatonkenesei bóján nem módosítottak, azonban három helyen - köztük a tihanyi csőben is - a süllőágyak miatt sárga kivilágított bójával jelzik a veszélyes szakaszokat.
Holczhauser András tájékoztatása szerint a tizenharmadszor megrendezett ifjúsági versenyen, a Kék pántlikán 51 hajó indult szerda délelőtt. Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere hangsúlyozta, Balatonfüred életében fontos szerepet tölt be a sport, azon belül is a vitorlázás. A Kék szalag nemcsak egy tókerülő verseny, hanem a vitorlázás ünnepnapja is Balatonfüreden, a tókerülő verseny bekerült a város értéktárába is - monda az alpolgármester.
A tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas izgalmas versenyt vár. Azt mondta, tavaly is hasonlóan erős volt a mezőny, mindenkire nagyon oda kell figyelni. Csapatukba két 19 éves fiatalt építettek be, Zentai Benedeket és az egyik legtehetségesebb hazai vitorlázónak tartott Dejonghe Arthurt.
Kelemen Tamás, az időrekordot tartó Raiffeisen Fifty-Fifty taktikusa elmondta, a várható kis szél nem kedvez a hajójuknak. Taktikájukat az határozza meg, hogy a szélcsendes időben ne maradjanak le az élmezőnytől, és ha feltámad a szél, abból előnyt tudjanak kovácsolni.
Detre Szabolcs, aki testvérével, Zsolttal a magyar vitorlássport egyetlen olimpiai érmese (1980, Moszkva, bronz), a Lillafüred 75-ös cirkáló taktikusa a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a vitorlázás alapját a klasszikus hajók adják, ezért ezekre is érdemes odafigyelni.
A Kék szalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A Balatonfüreden csütörtök 9 órára kiírt rajt után a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy teljesítsék a mintegy 155 kilométeres távot.
A Kék szalagot tavaly a Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django nyerte, a rendkívül szélcsendes versenyben 15 óra 37 perc alatt megkerülve a Balatont. A versenycsúcsot a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty, egy kétárbocos, magyar fejlesztésű katamarán tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt ért célba. A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas nyerte meg Kék szalagot.
A közmédia sportcsatornája sorozatban harmadik alkalommal közvetíti a televízióban Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenyét. Az M4 Sport nézői csütörtökön egész nap élőben követhetik nyomon az 52. Kék szalag Raiffeisen Nagydíj történéseit.
...... ..........


*
- Mikor fordult elő a történelem során, hogy nem rendezték meg? - A II. világháború idején
- Közel 30 hadosztályban hirdetnek versenyt.
- Miért írjuk egybe a verseny nevét? - Mert fogalommá vált a verseny és ezért egybeolvadt a két szó. A helyesírás szabályai szerint Kék Szalag lenne a helyes írásmód.
- Melyik a verseny történetének legsikeresebb hajója? - Tramontana
- Mennyi idő alatt kell teljesíteni a versenyt? - 48 óra alatt.

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Esti szentmise Csíksomlyó 07.29
  2020-07-29 17:11:22, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Esti szentmise 07.29 Déva
  2020-07-29 17:04:10, szerda
 
  Szent Márta, Mária és Lázár ünnepe! Jézus nem csak sír, sopánkodik Lázár halála miatt, hanem útra kel, vállalja a veszélyeket, hisz Jeruzsálemben az életére törnek! Megváltónk értéket lát ezekben az emberekben és elindul feléjük! Igazából, a szentekben is Isten hozzánk lehajló végtelen szeretetét csodáljuk! Mindannyiunk ajtaján kopogtat az Úr, van aki ajtót nyit neki, van aki a lábához ül, és van aki a sírból is felkel, hogy elinduljon Megváltónk színe elé! Álljak fel én is, tépjem fel a házam ajtaján dörömbölő Krisztus előtt az ajtót, hogy az életembe be tudjon lépni!
Jézus oly gyakran eljön hozzánk, most mi álljunk fel és induljunk el a templomba, hogy találkozhassunk megváltó Krisztusunkkal! A szentmisében, Lázár testvérei példájára gondolatban serénykedve, vagy Mesterünk lábához kucorodva békésen üldögélhetünk! Szeretetünkre egészen biztos, hogy szeretet lesz a válasz, néhány odaajándékozott percért, üveggyöngyeinkért Isten átölel, és átvezet bennünket akár a sötét síron is!
Szeretettel, Csaba t.

Videó Link

...... ........... ........



......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya breviáriuma - Mindjobban érezzelek [07-29]
  2020-07-29 17:00:20, szerda
 
  Ó, Istenem! Engedd, hogy mindjobban érezzelek szegény szívemben, és tedd teljessé bennem megkezdett munkádat. Folyamatosan hallok egy belső hangot: légy szentté és tégy szentté másokat is! Valóban ezt akarom édes Szűzanya, de nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. Legalább te segíts nekem! Tudom, hogy Jézus nagyon szeret téged, és hogy megérdemled szeretetét. Szólj hozzá értem, adja meg a kegyelmet, hogy Szent Ferenc méltóbb fia lehessek, példaként állhassak testvéreim előtt, mind nagyobb legyen az odaadás bennem, hogy tökéletes kapucinus barát válhasson belőlem.

*
- Vannak, akiknek mindenük megvan, és sírnak valamiért, amit nem tudnak megkapni, és vannak, akiknek nincs más, mint a mosoly és hála Istennek a legértékesebb dolog, ami nekik van: az élet."
Pio atya

- 1916 július 28-én PIO ATYA ÉRKEZETT
Éjszaka volt és Paolino da Casacalenda atya várta Pio atyát, aki először érkezett San Giovanni Rotondóba, Santa Maria delle Grazie zárdájába.

- Az ördög aggodalmakat és rettegéseket nevel a gonosznak a helyes úton járó lelkek kínozásában."
Pio atya

- Jézus az a híd, amely a teremtményt a Teremtőhöz köti." Pio atya

- Istenünk, Országod nincs messze. Részesíts bennünket dicsőségedben itt a földön, hogy Országod lakói lehessünk a mennyben. Add meg, hogy szereteted áldozatának bizonyságképpen példaadással és tettekkel hirdethessük isteni királyságodat. Légy szíveink Ura most, hogy Ura légy az örökkévalóságban. Sohase vonhassuk ki magunkat királyi hatalmad alól, se az élet, se a halál ne tudjon elszakítani Tőled. Az életet mindig Belőled, a Te szeretetedből merítsük, hogy szétáradjon az emberek között. Hallhassuk meg minden pillanatban, hogy csak belőled éljünk és Te áradhass szét szívünkben.
.........



- A II. világháború alatt Olaszországban a kenyeret jegyre adták -Pio atya monostorának sok vendége volt Egy napon a szerzetesek az ebédlőbe mentek és rájöttek, hogy a kosárban csak alig két vekni kenyér van Imádkoztak és leültek mielőtt elkezdtek volna enni -Pio atya bement a templomba, és amikor visszatért, egy halom kenyeret tartott a kezében A felettese kérdezte -"Hol kaptad ezt a több vekni kenyeret?" -"Egy zarándok az ajtónál nekem adta őket", válaszolta Pio atya Senki sem kommentálta az esetet, de mindenki azt gondolta, hogy csak Pio atya találkozhatott ilyen zarándokkal.

- Érzem az eleven és égő vágyat, hogy Istennek tetsszek és a félelmet, hogy bármilyen kis tökéletlenségbe eshetek. Ezért kerülni szeretnék minden teremtményt. Közben azonban óriási kívánság születik szívemben, éspedig az, hogy az emberek közé menjek, és hangos szóval hirdessem, kicsoda az irgalmasság nagy Istene."
És hozzáteszi:
"Nem tudom megtagadni magam senkinek. És hogyan is tehetném, amikor maga az Úr akarja ezt, és semmit sem tagad meg tőlem, amit kérek?" Szent Pio atya

- Egyszerűséggel járjatok az Úr útjain, és ne gyötörjétek magatokat. Meg kell vetnetek gyöngeségeiteket, de sokkal inkább higgadtsággal, mint nyughatatlan aggódással. Ezért hát viseljétek türelemmel hiányosságaitokat és tanuljatok meg gazdagodni általuk szent megalázkodással." Szent Pio atya

- Nem látod, hogy mindig a Miasszonyunk a tabernákulum mellett imádkozik érted? Pio atya

- Mária mindig új erények virágaival és illatával borítsa be lelkedet, és simogassa meg anyai kezével fejed. Kösd magad mindjobban az égi Édesanyához, mert ő a tenger, amelyen át az örök ragyogású homokpartok eljutnak a hajnal birodalmába. Szent Pio atya





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szent Anna-búcsút tartottak Búcsúszentlászlón /Zala megye/
  2020-07-29 16:58:13, szerda
 
  A Szentlélektől kérnünk kell azt is, hogy a generációk között megértés és szeretet legyen, hogy az idősek tapasztalata és a fiatalok dinamizmusa harmóniában legyen.
Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatott be szentmisét Szent Anna és Szent Joachim ünnepén, július 26-án Búcsúszentlászlón a templom mögötti kertben lévő misézőhelyen. A szentmise keretében harmincöt fiatalt bérmált meg.
A liturgián koncelebrált Tódor Szabolcs helyettes esperes, plébános; Mezei András, a főegyházmegye Amerikából hazatért papja; Bajner István nyugalmazott plébános és Nyisztor Krisztián zalaegerszegi kórházlelkész, aki a reggeli búcsúi szentmisét is bemutatta a zarándokhelyen.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
1914. július 28-án, - Első világháború- hadüzenet....
  2020-07-29 16:54:22, szerda
 
  A rossz döntéseknek milyen szörnyű ára van!!
Imádkozzunk a politikusokért, hogy népeket soha ne vezessék a gyűlölet, a kirekesztés, a háború poklába!
Adj békét uram
Da pacem Domine
*
A mai napon van a szomorú százhatodik évfordulója annak, hogy 1914. július 28-án, ő császári és királyi felsége Ferenc József Ausztria császára és a Magyar Szent Korona Országainak apostoli királya
elküldte hadüzenetét Belgrádba I. Karađorđević Péter szerb királynak, s e borzalmas döntéssel megkezdődött az első világháború, melynek 15 millió halottja volt, melybe belepusztult a Habsburgok birodalma, s melyben kis híján teljesen elveszett az ezer éves Apostoli Magyar Királyság és amely végül magyarok milliói tette hontalanná saját szülőföldjükön.
*
Az első világháborút megkezdő hadüzenet elküldésének szomorú századik évfordulójára
1914. 07. 28. videó ..Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.