Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Pio atya és az Oltáriszentség
  2020-07-03 22:47:05, péntek
 
  A világon semmiért se hanyagolja el a mindennapi szentáldozást!
Megvetéssel nézzen minden kételyre, amely ezzel kapcsolatban megtámadja...
Amíg az ember nem biztos abban, hogy súlyos bűnt követett el, nem kell távol tartani magát a szentáldozástól.
* * *
Padre Pio a legcsekélyebb hanyagságot sem tűri el az Eucharisztiát megillető tiszteletben. Az "éppen csak" módon végzett térdhajlítások, az olyanféle gyors "látogatások, melyek tisztelik a szenteket és megfeledkeznek a Királyról", a tabernákulum előtti kevésbé korrekt magatartás: mindez az ő szemében súlyos sérelmet jelent a valláserkölcsre, de az "isteni foglyot" megillető szeretetre nézve is.


*
- Az aggodalom az egyik legnagyobb csapda, amelybe az igazi erény és a vallásos buzgóság beleeshet. Úgy tűnik, mintha a jóra sarkallana, ehelyett azonban elhidegít, gátol, megakaszt, ezért minden helyzetben óvakodnunk kell tőle, különösen az imádságban.
Jó lesz emlékeznünk, hogy az imádság kegyelmei nem a föld vizei, hanem az égé, és ezért minden erőfeszítésünk sem elegendő, hogy elnyerjük azokat. Nagyon nagy szorgalommal kell hozzákészülnünk, de mindig alázattal és nyugalomban. Ki kell tárnunk szívünket az ég felé, és onnan várni a mennyei harmatot.

*/
- Pio belenézhetett a lelkekben
Az Ige mondja, aki a szívet vizsgálja, az a mélyére lát, és tudatában van, hogy mi van a másik ember szívében és a lelkében. Ez Isten ajándéka bizonyos embereknek, akik ha részben is, de részt vesznek az apostoli küldetésben. Ezen felül ezt az ajándékot Isten a mások javára adja.
Pio megkapta, ő belenézett a lélekbe. Megvizsgálta a lelkiismeretet. De ő ezt arra használta, hogy még könnyebben Istenhez vezesse a lelkeket.

*
- Múltamat, jelenemet, jövőmet
Múltamat, ó, Uram a te kegyelmedre bízom, jelenemet a te szeretetedre, jövőmet a te gondviselésedre! A szenvedést az ínséget, sőt magát a halált, a feltámadt Krisztus Fénye ragyogja át. Utolsó célunk nem a halál hanem a feltámadás. Azért halunk meg, hogy halhatatlanok legyünk, ezért ne csak Húsvétkor ünnepeljük a Feltámadást, hanem életünk mindennapján. Feltámadt Üdvözítőnk könyörülj rajtunk és az egész emberiségen. Amen

-"A Fájdalmas Szűz szeret minket és nekünk adja a szeretet fényét,, Pio atya

- "A szív öröme a lélek élete, kifogyhatatlan szent kincs; a szomorúság viszont a lélek lassú halála."
(Szent Pio atya)

...... ........... ..........





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Az igazi lélekvezető Pio atya
  2020-07-03 22:45:30, péntek
 
  Az ifjú kapucinus 23 éves volt, amikor pappá szentelték, és megkapta a Padre Pio nevet.
Hogy mit jelentett számára ez a nagy esemény és első szentmiséje, azt jól jellemzik a re
nd provinciálisához írt levelének Jézus Krisztusról szóló sorai: "Amikor ma a szeretet misztériumában remegő kézzel felemellek, hadd legyek Veled együtt és Teérted, ó szentséges főpap; a világ számára út, igazság, élet és tökéletes engesztelő áldozat."
Pio atya azonban nem sokáig élvezhette szerzetesi szolgálatait - a háború kitörésekor, hadköteles lévén, kénytelen volt bevonulni a seregbe. Felettesei, látván rátermettségének és gyakorlatlanságának hiányát, a legkevésbé kívánatos munkára osztották be őt - így lett belőle küldönc és laktanya-takarító. Ekkor volt alkalma először megismerkedni a bűnnel; itt tanulta meg, hogyan szeresse a bűnösöket. Későbbi tanításaiban minderről a következőket vallotta: "A bűnt el kell választani a bűnöstől. A bűnt lehet gyűlölni, de a bűnöst szeretni kell!"
Fél évvel behívása után megbetegedett, ezért katonai engedéllyel elbocsátották. 1918. szeptember 20-án feltűntek rajta Krisztus sebei, stigmái. "Keresztre feszítése" azonban már augusztus 5-én megkezdődött, amikor is kezein egyre csak növekvő szúró, égető fájdalom jelentkezett. Egyik gyóntatása alkalmával látomása támadt: egy mennyei személyiség jelent meg előtte, aki kezében egy hegyes szerszámot tartott, s ezzel pillanatok alatt behatolt Pio atya szívébe. Úgy érezte, rögtön kettéhasad a szíve! Ez a kínzó állapot egészen augusztus 7-e reggeléig tartott; Pio atya a gyötrelmes napokra később így emlékezett vissza: "El sem tudom mondani, milyen gyászosan szenvedtem! Azt gondoltam, egész belsőm kiszakad, és szétzúzódik mindenem. A testem égett, minden porcikám sajgott. Attól a naptól fogva lettem halálra sebzett. Lelkem mélyén azóta is állandóan nyílt sebet érzek, amely folytonosan gyötör."
Keresztre feszített ura iránt szeretettől lángra lobbant szíve azonban még nem volt elegendő. Ez a hatalmas szeretet szükségszerűen ki kellett, hogy virágozzék a testén is: belső sebei szeptember 20-án külsőleg is láthatóvá váltak. Kezein, lábain és jobb oldalán a stigmák erősen véreztek, de a vér sosem alvadt meg, s ugyanakkor kellemes jázminillatot árasztott. Maga Pio atya így nyilatkozott a sebeiről: "Nagy szerencsétlenség a számomra, hogy nem tudom kifejezni annak az állandóan működő, égető vulkánnak a tüzét, amelyet Krisztus helyezett a bennem dobogó kicsi szívbe. Elemészt a felebaráti és az Istenszeretet - Isten jelenléte szilárd a lelkemben, szívemben pecsétként hordozom Őt!"
Padre Pióból igazi lelki vezető vált; átérezte hivatását arra, hogy Krisztussal együtt az emberiség megváltója legyen. Nem ő élt többé, hanem az Úr élt benne a maga teljességében, olyannyira, hogy Pio atya megfeszítettnek érezte magát.
A következőket mondta erről: "Amikor Jézus tudtomra akarja hozni, hogy Ő vezet engem, megérezteti velem sebeit, töviseit." Innentől kezdve egész élete szakadatlan áldozatbemutatássá változott: minden nap megtapasztalhatta, miből is áll igazi atyának lenni. Egyre nagyobb tömegek kezdték ostromolni, mohón csipegetve őt - Pio a szó igazi értelmében "felfalt ember" lett.
Az atya szerint a testvéri szeretet legnagyobb jótette a bűntől való megszabadítás. Ennek jegyében minden gyónása a megváltás véres misztériumaként áll előttünk, amibe belevetette szívének és ereinek minden csepp vérét. A bélyegek azonban csak külső jelei annak a belső engesztelő áldozatnak, amely őt teljes egészében az emberi lelkek szolgálatába szentelte.
A misék Pio atya számára külön meditációk voltak. Mozdulatai egyszerűek, hangja tisztán csengő; alig ért az oltár lábához, arca máris átszellemült. Nem kellett hozzá nagy hittudomány, hogy aki látta őt, rájöjjön: olyan világban mozog, amely számunkra áthatolhatatlan.
Pio atya előtt az emberi lelkek egy pillanat alatt lelepleződtek. Megkülönböztető-képessége, páratlanul finom intuíciója, érzékenysége, felelősségérzete, valamint a szent gyengédségnek egy-egy cseppje szinte minden szavában, írott soraiban előbukkant. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek Padre Piónak a lelkek fölötti rendkívüli hatalmát jelzik.
A nála gyónókat minden egyes alkalommal Krisztus vérébe merítette, melytől az illetők egészen átalakulva, mintegy újjászületve éledtek fel - arcukon meglepő béke, s olykor nem titkolható öröm sugárzott.




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya sokat tanított az erényekről
  2020-07-03 22:43:28, péntek
 
  Pio atya sokat tanított az erényekről, melyek közül külön kiemelte a hitet, a reményt és a szeretetet, de elengedhetetlenül fontosnak tartotta az engedelmességet, a bizalmat, a hálát és a mértékletességet is.
A legfontosabb keresztényi erények szerinte a szeretet és az alázatosság:
"Mindig arra törekedjünk, hogy szerények legyünk a szeretet és az alázatosság erényeiben, mert ezek »a nagy épületnek« a vezérgerendái, amikre a többi erény épülhet. Nagy szeretettel alázzuk meg magunkat Isten és az embertársaink előtt, mert Isten csak azokhoz szól, akik nagy alázattal viseltetnek Vele szemben."
A másik fő erény a szeretet - amint atyja és rendjének alapítója, Asszisi Szent Ferenc, úgy Pio atya is mindent az isteni szeretetre vezetett vissza, hiszen "a szeretet Isten, és aki szeretetben él, az Istenben él!".
"Ha szeretni akarunk, az már szeretetünk jele. A szeretet ellen vétkezni annyi, mint bűnt elkövetni Isten és a természet ellen.
Isten nap mint nap próbára tesz minket, hogy bebizonyítsuk iránta érzett imádatunkat. A szeretet az a csodálatos mágnes, amely a lelkeket kirántja a tompultságból és a középszerűségből, hogy magához vonzza őket.
Ámde ez a szeretet keresztre van feszítve; csak a keresztfán találhatjuk meg. Ha a szeretetet akarjuk, de a szenvedést visszautasítjuk, akkor nincs esélyünk! Jézus felénk nyújtja karjait, de kezei át vannak szegezve.
Ahhoz, hogy megölelhessük Őt, hogy szívünk mesterévé válhasson, és mindaddig folytassa bennünk művét, míg a szeretetben teljesen tökéletesen át nem alakulunk, át kell karolnunk keresztjét is, s részt kell vennünk haláltusájában!"


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
20 éve emberhalász Fábry Kornél
  2020-07-03 22:40:05, péntek
 
  Fábry Kornél NEK főtitkárként és a Balaton közepén is kiváló emberhalász! :)
Tudni szeretnéd a részleteket? Nézd meg a NEK TV harmadik adását, amelyben ellátogatunk Esztergomba és megnézzük a Teológiai Szimpózium helyszínét.
Nem hagyjuk ki Dorogot sem, ahol 1938-as emlékek nyomában járunk.
Tartsatok velünk!

20 éve emberhalász Fábry Kornél Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Krisztus a mennyei orvosunk
  2020-07-03 22:34:13, péntek
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Esti szentmise Déva 07.03
  2020-07-03 22:20:02, péntek
 
  Szentmisét Déván Bonaventura testvér mutatja be, én elindulok Székelyföldre, Szent Tamás lelkületével hirdetni Krisztus evangéliumát!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti szentmise Szent Tamás apostol. 07.03
  2020-07-03 22:15:31, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
NB I. RangAdó díjátadó gála 2019/2020 év
  2020-07-03 22:12:18, péntek
 
  Idén nem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hagyományos RangAdó gáláján kerül sor a legjobbak teljesítményének elismerésére, hanem az M4 Sport stúdiójában, a RangAdó Díjátadó keretében három este során.
Az elismerő díjat Nyilasi Tibortól, az MLSZ elnökségi tagjától, a szakmai bizottság vezetőjétől vehették át.
- Legjobb játékvezető: Berke Balázs
........



- Legjobb fiatal labdarúgó /Az év felfedezettje Bolla Bendegúz ZTE 20 éves hátvédje kirobbanthatatlan volt a kezdőből és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a most véget ért NB I-es idényben.
........



- Legjobb edző: Szerhij Rebrov FTC
Szerhij Rebrov, akinek az irányításával a Ferencváros megvédte címét és a nemzetközi porondon is eredményesen futballozott, köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette őt a munkájában.
"A legfontosabb, hogy jól kommunikáltam a játékosokkal és a stábtagokkal" - válaszolt arra a kérdésre, hogy mi volt a titka a sikeres szereplésnek. Ugyanakkor hozzátette: a futballistákon múlt a legtöbb, mert eredményesen akartak játszani.
Ugyancsak kérdésre válaszolva kiemelte: a CSZKA elleni moszkvai győzelem nagy siker volt.
"Ez adott hitet és kedvet a játékosoknak, hogy ilyen focit játsszanak" - tette hozzá.
Az Európa-liga-szereplés egészéről úgy vélekedett, hogy a csoportszakaszban mind a hat mérkőzés színvonalas volt és még az utolsóra fordulóra is maradt esély a továbbjutásra.
.......



- Legjobb - A bajnoki cím mellett a fair play díjat is a Fradi zsebelte be



Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a díj átvételekor az M4 Sport stúdiójában elmondta, a klubnál nagy hangsúlyt fektetnek a Fair Play-re, mivel az ország legnépszerűbb egyesületeként felelősséggel is tartoznak a társadalomnak, edukációs szerepet is betöltenek. ,,Úgy gondolom, a Ferencvárosban most olyan a légkör, hogy nem véletlenül nyertük meg ezt a megtisztelő díjat."
A sportvezető szerint a sportszerű hangulatban az új stadionnak is nagy szerepe van. ,,Új milliőt hozott a Groupama Aréna, nyilvánvaló, hogy egy ötcsillagos szállodában nyilván máshogy viselkedik az ember, mint egy háromcsillagosban. Egy kifejezetten európai hangulatú stadionunk van, amely egyedülálló Európában. Nagyon ritka, hogy ilyen biztonság mellett ilyan hangulat van."
Orosz Pál hozzátette, a mentalitás megváltozásához a stadion mellett az eredményességnek is szerepe van, ennek fenntartása érdekében további erősítéseket terveznek a következő idényre. A vezérigazgató úgy véli, az FTC jelen pillanatban egy ,,klasszikus Európa-liga-csoportkörös" csapat, ahhoz ugyanakkor, hogy a Bajnokok Ligájában csoportkörbe kerüljön, nagy szerencse is kell. Az Európa-liga elérhető dolog, szeretnénk elérni, bár az egymeccses selejtezők miatt sok fog múlni a szerencsén."

- OTP Bank Liga gólkirályi címét 13 góllal elhódító Radó András



A műsorban díjazták az OTP Bank Liga gólkirályi címét 13 góllal elhódító Radó Andrást is, aki elmondta, a bajnokság leállásakor a Zalaegerszeget még fenyegette a kiesés, de jó szériában volt a csapat, így félő volt, hogy megtörik a lendület. Ehhez képest az együttesnek és neki is jól ment a játék az újraindulást követően. ,,Szerencsére a csapat továbbra is nagyon jól szerepelt, nyilván ezért tudtam én is pluszban gólokat szerezni és gólpasszokat adni, a kettő nem ment volna egymás nélkül.
Radó András utalt arra, hogy volt már a mostaninál gólerősebb szezonja, az akkori 14 találat azonban csak a góllövőlista harmadik helyére volt elég. ,,Nem szoktam úgy nekiindulni a szezonoknak, hogy eldöntöm, mennyi gólt várok magamtól, ebben a szezonban sem úgy indultam, hogy gólkirály akarok mindenképpen lenni. Aztán ahogy elindult a szezon, egyre inkább reális cél lett. Remélem, minimum ennyit a következő szezonban is sikerül szerezni.
...... ........




- OTP Bank Liga legjobb játékosa Cseri Tamás Mezőkövesd játékosa
.......


A Mezőkövesd 32 bajnokin 7 gólt és 4 aszisztot jegyző karmesterét az NB I-es klubok vezetőedzői, csapatkapitányai, legfiatalabb és legidősebb játékosainak szavazata alapján választották a 2019/20-as szezon legjobbjának
,,Én ebben az évben éreztem azt, hogy teljes mértékben fel kell vállalnom, hogy a csapat húzóembere legyek, örülök, hogy ez sokszor sikerült" - fogalmazott Cseri, aki hét góllal zárt az idényben, a Mezőkövesd pedig története egyik legjobb szezonját zárta azzal, hogy negyedik lett a bajnokságban és kupadöntős volt.

*
- - OTP Bank Liga legszebb gólját lőtte Babati Benjamin ZTE játékosa
...... ............


Videó a gólról Link
A díjat Nyilasi Tibor adta át Babatinak, akinek pontot érő, látványos találatát - ami egyben a szezon utolsó ZTE-gólja is volt - biztosan sokáig ismétlik majd.

*
- A RangAdó Díjátadó győztesei:
Fair Play-díj: Ferencvárosi TC
Az NB I gólkirálya: Radó András (ZTE FC)
Az NB I legjobb edzője: Szerhij Rebrov (Ferencvárosi TC)
Az NB I felfedezettje: Bolla Bendegúz (ZTE FC)
Az NB I legszebb gólját lőtte: Babati Benjamin (ZTE)
Az NB I legjobb játékosa Cseri Tamás (Mezőkövesd)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Isten kezében
  2020-07-03 13:03:03, péntek
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Újra lehet imádkozni a Pio atya kápolnában
  2020-07-03 12:52:31, péntek
 
  Csendbe lenni az Úrral

...... ........... .......



Pio atya ereklye
...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1486
  • e Hét: 7287
  • e Hónap: 40441
  • e Év: 274188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.