Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Vízbe fulladt a kétszeres világbajnok ausztrál hódeszkás
  2020-07-09 18:01:18, csütörtök
 
  Vízbe fulladt Alex Pullin, az ausztrálok kétszeres világbajnok hódeszkása
...... ...........


A tragédia szerdán történt a Gold Coast egyik strandjának közelében. A sportoló egyedül indult szigonyos halászatra és sziklaugrásra, a holttestét pedig egy mesterséges zátonyon találták meg. A kiérkező orvosi csapat megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel.
A 32 éves Pullin vitte az ország zászlóját a 2014-es szocsi téli olimpia megnyitóján. Világbajnoki címeit 2011-ben és 2013-ban szerezte, és ott volt a 2010-es vancouveri, majd a 2018-as phjongcshangi ötkarikás játékokon is. Utóbbin hatodik helyen végzett.
Geoff Lipshut, az ausztrál téli sportokat felügyelő intézet ügyvezetője azt mondta: Pullin a múlt hónapban a visszavonulás mellett döntött, de hivatalosan ezt még nem jelentette be.

Forrás M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Az Aranycsapat három játékosára és az '54-es vb-döntőre
  2020-07-09 17:57:29, csütörtök
 
  Az Aranycsapat három játékosára és az '54-es vb-döntőre emlékeztek
Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület.
Idősebb Lomnici Zoltán, a testület elnöke kiemelte: a visszaemlékezésre az Aranycsapathoz kapcsolódóan a közelmúltban több évforduló adott okot. Hozzátette: az Aranycsapat Testület három esztendővel ezelőtt jött létre, azóta a közreműködésével, valamint társadalmi összefogással a Kárpát-medence magyarlakta településein több mint háromszáz megemlékezésre, kupára, kiállításra, ankétra került sor.

,,Buzánszky Jenő, a klasszikus Aranycsapat legtovább élt tagja azt kérte tőlem, hogy szervezett formában oldjuk meg és koordináljuk az emlékeik ápolását. Végül hat évvel ezelőtt, július 15-én jelentettük be hivatalosan is, hogy vállalom a felkérést, és megkezdjük a tevékenységet. A terv az volt, hogy a megemlékezések Buzánszky Jenő 90. születésnapján kezdődnek meg, de azt sajnos nem érte meg, bár korához képest remek fizikai állapotban volt, 2015. január 11-én meghalt" - közölte.

Emlékeztetett: végül 2017. április 1-én, Puskás Ferenc születésnapjának apropóján hirdették meg azt az emlékévet, amelynek még a mai esemény is az egyik része.
Idősebb Lomnici Zoltán hozzátette: a közelmúltban megkeresés érkezett hozzájuk, hogy vegyék fontolóra, illetve támogassák azt a kezdeményezést, mely szerint Puskás Ferenc, a legismertebb magyar labdarúgó mellett az Aranycsapat is kerüljön be a Hungarikumok közé.
Bajkai István, a testület alelnöke kiemelte: szerinte július hónap az Aranycsapat szempontjából szomorú hónap.

,,1983. július 2-án tért vissza a mindenhatóhoz Budai László, akit a sportsajtó Budai II néven említett, és jobbszélsőként volt az Aranycsapat erőssége" - mondta, majd emlékeztetett, hogy a játékos - társaihoz hasonlóan - óriási életművet hagyott maga után. Játszott a helsinki olimpián, amelyen 1952-ben aranyérmes lett, pályára lépett 1953-ban az Évszázad mérkőzésen, amikor a magyarok 6:3-ra legyőzték a házigazda angolokat a Wembleyben, Magyarországon pedig a Ferencváros és a Kispest játékosaként ötször volt bajnok.
Kiemelte: az Aranycsapat egyik sajátossága volt, hogy mindent poszton világnagyság játszott, az akkori kor egyik, ha nem a legjobb labdarúgója szerepelt benne.
,,Emellett pedig csapatként tudtak összedolgozni, ami a sikerük másik titka volt. Utóbbi üzenete ráadásul a mai világban is, annak bármely területén példaértékkel bír" - emelte ki.

Bajkai István ezt követően Kocsis Sándorra emlékezett, aki 1979. július 22-én hunyt el.
,,Itthon mindenki csak Kockának hívta, akinek fantasztikus gólérzékenységéről mindent elmond, hogy még Puskás Ferencet is felülmúlta a válogatott meccsein szerzett több mint egygólos átlaggal, míg az 1954-es vb-n öt meccsen szerzett 11 góllal lett gólkirály, a 2,2-es gólátlaga pedig azóta is rekord a vb-k történetében" - mondta.
Végezetül megemlékezett a 66 évvel ezelőtt, Svájcban történtekről is, mindenekelőtt a június 30-án lejátszott Magyarország-Uruguay elődöntőről.
,,A szakma és a közvélemény még nagyobb mérkőzésnek és győzelemnek élte meg a 4:2-es magyar sikert, mint a londoni 6:3-as diadalt. Uruguay a magyarok mellett a vb másik abszolút esélyesének számított. Minden sportszerető és sportelemző számára azt jelentette, hogy az erőviszonyok ismeretében a magyarok az elődöntőben vívták meg a döntőt" - nyilatkozta. Majd kitért a július 4-én lejátszott berni döntőre is, amelyben a magyarok 3:2-re kikaptak a nyugatnémetektől.
,,Hiába volt a magyaroké a vb legjobb csapata, nem tudták megnyerni a döntőt, így a vb-t sem. Mi viszont mégis Aranycsapatként emlékezünk rájuk és tiszteljük őket. A német sajtóban azóta is berni csodaként emlegetik a csatát, hiszen csoda kellett a magyarok legyőzéséhez. A vereség egyik oka lehet, hogy az Uruguay elleni fényes győzelem kihatással volt a vb-döntőre, hiszen ott minden erejét kiadta a csapat" - emelte ki.
...... ........... .............



Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
A Szentmise Csodája.....Pio atya egyik lelki lánya vallomása
  2020-07-09 17:50:28, csütörtök
 
  Látomásban láttam magamat a földön ülni, mint aki elesett, de az Úrjézus fehér ruhában odajött hozzám, kezét felém nyújtotta és felemelt. Jézus: Drága gyermekem! Minden elesésedkor, ha bocsánatot kérsz Tőlem, én felemellek irgalmammal. Bízz az én irgalmamban!
Látomásban az Úr Jézus és a Szűzanya jött el hozzánk a szentmisére.
Látomásban, meglepetésemre, Pio atyát és a Szűzanyát láttam fehér ruhában. Felajánlásnál a Szűzanya és Pio atya egyszerre fogta meg a kelyhet és emelte fel, majd az Úr Jézust láttam, aki megáldotta az ostyát és a bort is. Jézus: Drága gyermekem! Fontos, hogy az ostyát és a kelyhet, melyben bor van, mindig szeretettel és tisztelettel ajánlják fel nekem, mert én minden egyes alkalommal szent kezeimmel megáldom az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Gyermekem, valóban láttad Pio atyát, mert én így akartam. Azért, mert szeretném, hogy a szíved és lelked közel kerüljön védőszentedhez. Szükséged van védőszentjeid közbenjárására, mert ők segítenek és megtanítanak, hogyan kell járnod a szentté válás útján.
Látomásban a Mennyei Atya felállt a trónjáról és karjait kitárva tartotta felénk. A Szűzanya, mellette Pio atya, és mögöttük az angyalok ezrei térden állva énekelték a Szent vagy éneket. Mennyei Atya: Drága gyermekem, kövessétek égi Édesanyátok és Pio atya példáját. A Szentháromság boldogan hallgatja meg éneketeket, de nagyon fontos, hogy mindig szívből és lélekből tudjatok hozzánk énekelni!
Látomásban az angyalokkal, a Szűzanyával és Pio atyával együtt térdeltünk az Úr Jézus keresztje előtt és kértük az Ő irgalmát. Jézus: Kérjétek irgalmamat! Mert irgalmam végtelen és határtalan.
Látomásban a Szentháromság jelenlétében Pio atya áldoztatott bennünket, fehér ruhában volt. Mielőtt odaértem Pio atyához, láttam, hogy mosolyogva és szeretettel adja nekem az Úr Jézus testét. Pio atya: Drága gyermekem! Nagy öröm volt számomra, hogy megáldoztathattalak téged, mint lelki gyermekemet.
Látomásban Pio atya áldott meg minket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Majd Pio atya meghajolt a Szentháromság előtt és utána már nem láttam őt. Jézus: Drága gyermekeim! Szentmise után mindig hajoljatok meg előttünk, mert mi mindig ott vagyunk égi trónunkon és figyelünk benneteket.
Újból sétáltam hazafelé, és lépcsőn a tetején Pio atya állt és felém nyújtotta a kezét. Pio atya: Drága gyermekem, ne feledkezz meg rólam! Mert én is fogom kezedet, mint az Úr Látomásban Pio atya áldott meg minket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Majd Pio atya meghajolt a Szentháromság előtt és utána már nem láttam őt. Jézus: Drága gyermekeim! Szentmise után mindig hajoljatok meg előttünk, mert mi mindig ott vagyunk égi trónunkon és figyelünk benneteket.
Újból sétáltam hazafelé, és lépcsőn a tetején Pio atya állt és felém nyújtotta a kezét. Pio atya: Drága gyermekem, ne feledkezz meg rólam! Mert én is fogom kezedet, mint az .Úr Jézus és a Szűzanya.

Mindig sétálj, és ha lassan haladsz, nagyszerű utazást tudsz készíteni".Pio atya




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Útravaló – 2020. július 9
  2020-07-09 17:14:39, csütörtök
 
  Sokszor éri vád az Ószövetség Istenét: véres, kegyetlen, bosszúálló. Elég lenne csak a mai, Ozeás prófétától származó olvasmányt elolvasni, hogy rácáfoljunk ezekre. Micsoda képek ezek a népét szerető Istenről! Micsoda finomság és kedvesség árad Istenből! ,,Olyan voltam hozzájuk, mint aki arcához emeli a csecsemőt" - milyen nagyszerű dolgunk van nekünk, Isten gyermekeinek! A kisgyermek ilyen helyzetben fürkészve szemléli az őt felemelő arcát, és utánozni kezdi. Azt hiszem, hogy az imádság erre akar tanítani bennünket: fürkésszük Isten arcát, és kezdjük utánozni őt. Ingyen kaptuk azt a nagy szeretetet, így is kell(ene) továbbadnunk: bárcsak ne rontaná meg gyermeki ártatlanságunkat a világ, a bűn, akkor jobban menne!

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
I. János Pál pápa százhúsz kínai vértanút avatott szentté
  2020-07-09 17:07:14, csütörtök
 
  2000-ben II. János Pál pápa százhúsz kínai vértanút avatott szentté. Zhao Rong Ágoston volt az első kínai származású pap, aki mártírhalált halt. 1746 körül született. A császári hadseregben szolgált, de látva az üldözést szenvedő keresztények állhatatosságát, kíváncsi lett az idegen vallásra. Megtért, és a papi hivatást választotta. Az evangélium megvallásáért és hirdetéséért letartóztatták, majd Csengtuban, 1815. január 27-én kegyetlen kínzások után kivégezték  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai vértanúk
  2020-07-09 17:05:41, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Szent Ágoston Kínában született 1746-ban. A császár katonaságánál szolgált, látva a szent vértanúk álhatatosságát, a keresztény hitre tért. Pap lett és az evangélium hirdetéséért 1815-ben vértanúságot szenvedett. Ma emlékezünk meg számos vértanú társáról, püspökökről, papokról, szerzetesekről, világi hívekről és gyermekekről is, akik különféle életkorban szorongattatások között vallották meg Krisztus Istenségét Kína különböző vidékein.
Zhao Rong Ágoston volt az első kínai származású pap, aki mártírhalált halt. . A császári hadseregben szolgált, de látva az üldözést szenvedő keresztények állhatatosságát, kíváncsi lett az idegen vallásra. Megtért, és a papi hivatást választotta. Az evangélium megvallásáért és hirdetéséért letartóztatták, majd Csengtuban, 1815. január 27-én kegyetlen kínzások után kivégezték.

- 2012. július Magyar kurír Link

- A történelem folyamán hol erősödött, hol enyhült az üldözés. Néhány császár engedélyezte a keresztény vallásgyakorlást, mások viszont kegyetlenül üldözték. A XIX. században két újabb tiltó rendeletet adtak ki a kereszténység ellen, 1805-ben és 1811-ben. A kínai származású keresztényeket többnyire száműzetésre ítélték, az európai hithirdetőket pedig főként halálbüntetésre.
Kína az első ópiumháború (1839-1842) után kénytelen volt feladni elzárkózó politikáját. A következő évtizedekben a külföldiek jelentős hatalomhoz jutottak az országban, viszont mindinkább kivívták maguk ellen a helyiek haragját, hiszen kizsákmányolták az erőforrásokat, ópiumot vittek az országba, nem tisztelték a helyi vallásokat és tradíciókat, és egy sor egyenlőtlen szerződést kényszerítettek a kínaiakra. A misszionáriusok immár szabadon munkálkodhattak az országban, de a külföldi elnyomással szembeni ellenállás a kereszténységre is kiterjedt.
Az európaiak és a helyiek között növekvő feszültség hatására 1900-ban kirobbant az úgynevezett bokszerlázadás. A megmozdulást a kínai császár özvegye is támogatta. A felkelők tönkretették a vasúti és a távíróvonalakat, megtámadták a külföldi helyőrségeket, követségeket és missziókat. Megöltek több ezer keresztényt, akár kínai, akár külföldi volt, és minden idegen fejére vérdíjat tűztek ki. A legtöbb kínai vértanú a bokszerlázadás áldozata volt: köztük püspökök, papok, szerzetesek, de a többségük világi hívő volt, családapák, anyák és gyerekek. Hősies helytállásuk ma is erőt ad az elnyomásban élő kínai egyháznak.
Ma emlékezünk meg számos vértanú társáról, püspökökről, papokról, szerzetesekről, világi hívekről és gyermekekről is, akik különféle életkorban szorongattatások között vallották meg Krisztus Istenségét Kína különböző vidékein



 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
14. évközi hét csütörtök 07.09
  2020-07-09 17:01:31, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Isten megbocsátó szeretete népe iránt első - öröktől való - szeretetéből fakad.
Ezt mondja az Úr:
Gyermek volt még Izrael, amikor megszerettem. Egyiptomból hívtam ki az én fiamat. De minél inkább hívtam őket, annál inkább távolodtak tőlem; a Baáloknak áldoztak, és a bálványoknak mutattak be áldozatokat. Én tanítottam megjárni Efraimot, karomon hordoztam, mégsem ismerték el, hogy gondjukat viseltem. Puha kötelékekkel vonzottam őket, a szeretet kötelékeivel. Olyan voltam hozzájuk, mint aki arcához emeli a csecsemőt, lehajoltam hozzá, enni adtam neki.
Szívem elváltozott, egész bensőm remeg. Nem hagyom, hogy fellobbanjon haragom: Efraimot nem pusztítom el többé, mert Isten vagyok, nem ember, a közöttetek élő Szent, aki nem a harag tüzével jön.
Ez az Isten igéje. Oz 11,1-4.8c-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az apostolok ingyen kapták hatalmukat Istentől. Ingyen kell azt gyakorolniuk.
Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait:
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére.
Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok.
Ha valaki nem fogad be titeket, sem szavatokra nem hallgat, akkor menjetek ki a házból, de még a városból is, és rázzátok le a port a lábatokról! Bizony, mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint annak a városnak.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,7-15
...... ............


Imádság
Urunk, Jézus! Te földi életed során hirdetted az örömhírt és meggyógyítottad a betegeket, akik gyógyulásukat kérték tőled. Tanításoddal és gyógyításaiddal jelenvalóvá tetted Isten irgalmát az emberek között. Megmutattad, hogy hatalmaddal képes vagy legyőzni a gonoszt s ezáltal megszabadítani az embereket. Segíts minden embert, hogy tanításodban felismerje a követendő utat! Segíts, hogy csodáid növeljék hitünket! Mutasd meg nekünk, Urunk a te szeretetedet, hogy abból táplálkozva kövessünk téged!

Elmélkedés
Jézus kiváló tanító, beszédei nagy hatást gyakorolnak az emberekre. Szavaiban erő, hatalom rejlik, ezért másként tanít, mint korának írástudói. Szavának erejét és üzenetének igazságát hamar megérzik az emberek, ezért sokan keresik fel őt, hogy hallgassák, olykor akár több ezren. Szava nagy hatással van tanítványaira is. Amikor meghívja, kiválasztja őket, akkor engedelmeskednek szavának, rögtön követik őt. Amikor tanítja őket, figyelmesen hallgatják Mesterük szavait. Ugyanakkor Jézus azt is tudja, hogy az ő szóbeli tanítása mellett szükség van arra is, hogy a tanítványok a gyakorlati életben saját tapasztalatokat szerezzenek. Ezért ad Jézus hatalmat a küldötteknek, ezért bízza meg és indítja útnak őket. Menjenek és saját maguk tapasztalják meg azt, hogy milyen hatása, eredménye van annak, ha Mesterük nevében ők tanítanak, ők űznek ki ördögöket, ők gyógyítanak betegeket.
A küldetés teljesítéséhez nincs másra szükség, mint a Mestertől kapott hatalomra, ahogyan ezt az Úr pontos útmutatásai is jelzik. Erről olvasunk a mai evangéliumban. Jézus azt kéri, hogy ne vigyenek magukkal semmit, hanem bízzanak őbenne. Sem pénzre, sem telepakolt tarisznyára nincs szükség. Jézus is így halad vándorútján, küldötteinek is így kell indulniuk. Szívük bizalma, az engedelmesség öröme kiváló útitárs számukra.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Esti szentmise Dáva 07.09
  2020-07-09 16:56:37, csütörtök
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Beszédek 38. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón
  2020-07-09 16:54:55, csütörtök
 
  - Orosz István görög katolikus atya előadása a 38. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón
Videó Link

- Dr. Csókay András előadása videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.