Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Üdvözíti azokat, akik engedelmeskednek
  2020-08-10 22:55:25, hétfő
 
  Üdvözíti azokat, akik engedelmeskednek

"Jóllehet ő a Fiú, szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet, és miután tökéletességre jutott, örök üdvösség szerzőjévé lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki." (Zsid 5,8-9)

Amikor a Biblia azt mondja, hogy az Isten Fia "megtanulta az engedelmességet", ez nem azt jelenti, hogy azt kellett megtanulnia, hogyan engedelmeskedjék. Mindabban, amit szenvedett, az engedelmesség teljes súlyát kellett megtanulnia.
A Zsidókhoz írt levélnek ez a szakasza minden bizonnyal Krisztusnak a Gecsemáné-kertben lezajlott haláltusájára történő utalás. Ő ott kiáltozott és könnyezett, s megtanulta Isten szent és félelmetes akaratát (Lk 22,39-46). Szenvedése árán megtanulta az engedelmesség szó teljes jelentését.
Aztán "tökéletességre jutott", ami nem azt jelenti, hogy "bűntelen", hiszen ő már bűntelen volt, hanem hogy célba ért. Elérte munkájának célját azáltal, hogy teljes engedelmességet tanúsított a leggyötrőbb körülmények között.
Most hát "örök üdvösség szerzőjévé lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki". A Fiúnak az Atya iránti engedelmessége megfelel a mi engedelmességünknek, amelyet a Fiú iránt tanúsítunk. Az üdvösség, amelyet a Megváltó engedelmessége szerzett meg, elérhetővé válik a megváltottak számára, akik engedelmeskednek.
Mindig meg kell őriznünk azt a sajátos távolságot, amely Krisztus és saját magunk között van. Krisztus a mi Üdvözítőnk. Az ő engedelmessége következtében van üdvösségünk, nem a sajátunk következtében. Ugyanakkor nem szabad azt képzelnünk, hogy annyira mások vagyunk, mint Krisztus, hogy az engedelmességet ráhagyhatjuk, mialatt mi továbbra is engedetlenkedhetünk. Nem mondhatod, hogy hiszel Krisztusban, ha nem vagy hajlandó engedelmeskedni neki. A Biblia nem ismeri az engedelmesség nélküli hitet.
Ha valaki futva bejönne egy gyűlésre, és azt kiáltaná: "Tűz van, meneküljetek!" - csak úgy tudjuk megmutatni, hogy elhisszük szavát, ha megtesszük amit parancsol. Csak akkor hiszed el, hogy tűz van, ha futva menekülsz. Így függ össze a hit és az engedelmesség, mint a bizalom egyetlen aktusa.
Bíznunk kell és engedelmeskednünk. Egyszerűen nincs semmi más út.

Napi gondoilat
Megtanultál már "bízni és engedelmeskedni"?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Keresztények és pogányok
  2020-08-10 22:20:10, hétfő
 
  Keresztények és pogányok

Az emberek szükségükben felkeresik az Istent.
Segítségért könyörögnek, boldogságot és kenyeret kérnek, gyógyulást a betegségből, mentséget bűntói, haláltól, így tesz minden ember, akár keresztény, akár pogány.
Emberek mennek Istenhez, amikor Ő szükséget szenved, megtalálják szegényen, megszégyenítve, menedék és kenyér nélkül, látják, hogy elnyeli a bűn, a gyengeség és a halál.
A keresztények Isten mellé állnak szenvedésében.
Isten odamegy minden emberhez bajában, kenyerével jóllakatja a testet és a lelket, meghal a kereszten a keresztényekért és a pogányokért, s ennek és annak is megbocsát irgalmasan.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Káin jelei
  2020-08-10 21:57:46, hétfő
 
  Káin jelei

Csak Káinnal veszi kezdetét a történet, a halál története. A halálra megőrzött, az életszomjban felemésztődő Ádám nemzi Káint, a gyilkost. Az az új Káinban, Ádám fiában, hogy ő Istenhez hasonlóan hozzányúl az ember életéhez. Az ember, aki nem ehet az élet fájáról, még nagyobb mohósággal nyúl az élet halálának, a pusztulásnak gyümölcse után. Csak a teremtő semmisíthet meg életet, Káin magához ragadja ezt a végső teremtői jogot, és gyilkossá válik. ... A halál történetét Káin bélyege fémjelzi. Krisztus a kereszten, Isten meggyilkolt fia jelenti a Káin-történet befejezését, s ezzel magának a halál történetének végét is. Ez az utolsó kétségbeesett támadás a paradicsom kapuja ellen. Az odacsapó kard alatt, a kereszten meghal az emberi nem, Krisztus azonban él. A kereszt törzse az élet fája lesz, a világban az átokkal sújtott termőföldön ismét felegyenesedik az élet.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Együttérzés és segítség
  2020-08-10 21:45:23, hétfő
 
  "Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem olyan, aki éppúgy, mint mi, mindenben megkísértett, de bűntelen maradt. Járuljunk azért bizalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmat nyerjünk és kegyelmet találjunk még kellő időben segítségül."
(Zsid 4,15-16 - Ravasz ford.)

Gyakran van olyan érzésünk, hogy mások soha nem értik meg a mi problémáinkat egészen. "Te meg sem érted, hogy min kell nekem átmennem." Lehet, hogy ezzel mentegetjük magunkat kudarcaink miatt. Vagy talán így juttatjuk kifejezésre átélt magányosságunkat.
Sohasem mondhatjuk azonban Krisztusnak, hogy ő nem tudja, mit kell nekünk elviselnünk. Megkísértett, éppúgy mint mi, minden ponton. Nincs olyan gyarlóság vagy gyengeség bennünk, amit ő ne ismerne, és mi nem tudunk szembenézni olyan bajjal, amellyel ő ne lenne ismerős.
Krisztus osztozott a mi gyengeségeinkben, anélkül, hogy bűnt követett volna el. Tudja, hogy mit jelent fáradtnak lenni. Csalódott emberekben, sokkal inkább, mint bárki valaha is. Megízlelte a szenvedéstől való félelmet, és a halálfélelembe beleremegett. Ő tudja, hogy milyen kísértést jelenthetnek valakinek mindezek a tapasztalatok. De nem vétkezett.
Nos, ennek a bibliai szakasznak a lényege nem az, hogy mivel Krisztus tudja, mily nehéz lehet nekünk, ezért gyorsan megbocsát nekünk. (Vannak emberek, akik azt mondják: "Mindent megérteni - mindent megbocsátani.") Nem! A lényeg az, hogy mivel mi tudjuk, hogy ő ezen átment, bátran és bizalommal kell mennünk a kegyelem királyi székéhez a megpróbáltatás órájában. Ő tudja, ő érti és ő segíthet.
Nemcsak arról van szó, hogy Krisztus mélységesen együtt érez velünk, hanem arról is, hogy rendkívüli a hatalma. Most a királyi széken ül, ezért habozás nélkül menjünk hozzá. "Bizalommal" vagy "bátran", vagyis hittel és merészen kell hozzáfordulnunk.
Akkor hát ne csak együttérzést kérjünk, hanem segítséget is. Kérhetjük, hogy irgalmából vegye el terhünket. Vagy kérhetjük tőle, hogy kegyelme által adjon erőt a teher elhordozásához. De imádságaink fő célja az - vagy annak kell lennie - , hogy a megpróbáltatás órájában őriztessünk meg a bűntől, éppúgy, ahogy Krisztus nem vétkezett, amikor próbát élt át.

Napi gondolat
Milyen terhekkel küszködsz, éppen most? Odajárultál már "a kegyelem királyi székéhez" bizalommal, irgalomért és kegyelemért?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten szeretete
  2020-08-10 21:20:49, hétfő
 
  Tudunk-e nemcsak hinni Isten szeretetében, hanem felettébb diadalmaskodni még akkor is, ha éhezünk?

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szeretete
  2020-08-10 21:18:24, hétfő
 
  Megőrizhet Isten szeretete akkor is, amikor minden látszat azt mutatja, hogy az Ő szeretete hazugság és nincs is igazság?

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nyomorúság
  2020-08-10 21:16:24, hétfő
 
  A nyomorúság sohasem kívánatos. De akármilyen elkeserítő, kimerítő vagy fárasztó: nem szakíthat el minket Isten szeretetétől. Soha semmi nyomorúság, sem aggodalom el ne fordítson attól a ténytől, hogy Isten szeret téged.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Körülmény
  2020-08-10 21:13:18, hétfő
 
  Sajnálni való az olyan keresztyén, akinek a körülményeiben nincs semmi olyan, amit nem kíván.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nyomorúság
  2020-08-10 21:07:39, hétfő
 
  Semmiféle nyomorúság nem befolyásolhatja Istennel való kapcsolatunkat Jézus Krisztusban.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nehézség
  2020-08-10 21:04:35, hétfő
 
  Nem számít, milyen személyes nehézségek borzalmai támadnak az ember életére, azok közül egy sem tudja kiszakítani Istennel való kapcsolatából.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 962
  • e Hét: 5468
  • e Hónap: 67137
  • e Év: 186229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.