Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Mosoly, szeretet, béke
  2020-08-11 22:12:22, kedd
 
  ...



- Legyetek barátai azoknak, akiknek nincsenek barátai. Legyetek a családja azoknak, akiknek nincsen családja. Legyetek a társasága azoknak, akik kirekedtek minden közösségből."
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Ferenc pápa megkeresztelte a vatikáni gyermekkórházban
  2020-08-11 22:07:54, kedd
 
  Ferenc pápa megkeresztelte a vatikáni gyermekkórházban szétválasztott sziámi ikreket
...... .........


Hermine Nzotto, az ikerlányok édesanyja köszönőlevelet írt a pápának, aki pár nappal ezelőtt keresztelte meg a kislányokat, akiket júniusban választottak szét a római Bambino Gesù gyermekkórházban.
A Közép-afrikai Köztársaságból származó édesanya 2018. június 29-én Mbaiki város kórházában adott életet sziámi iker kislányainak, akik koponyájuknál voltak összenőve. A kisbabákat a fővárosba, Banguiba szállították, egy a Bambino Gesù közreműködésével épült kórházba, melyet Ferenc pápa 2015 novemberi látogatása után kezdtek építeni.
A kislányokat 2018 szeptemberében vitték Rómába, hogy megvizsgálják a szétválasztás lehetőségeit. Ez végül a harmadik műtéttel valósult meg idén június 5-én, 18 órás operáció során, melyben harminc specialista vett részt.
A szétválasztott kislányokat, Ervinát és Prefinát magánszertartás keretében keresztelte meg Ferenc pápa a Szent Márta-házban; a keresztségben a Maria és a Frances neveket kapták.

Forrás: Vatican News
Fotó: Vatican News/ANSA
Magyar Kurír 2020.08.11

- Sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek több cikkben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pannonhalma adhat inspirációt a Notre-Dame újjáépítéséhez
  2020-08-11 22:03:51, kedd
 
  Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Évközi 19. vasárnap szentmise 08.09 Csíksomlyó
  2020-08-11 21:15:03, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Esti szentmise Csíksomlyó 08.11
  2020-08-11 21:12:40, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
XI. kerületi önkormányzat átalakítja a füves pihenő parkot.
  2020-08-11 18:01:39, kedd
 
  Lakosság több évtizeden át ezen a szép füves téren és a fák lombozatának árnyékában pihentek, beszélgettek, napoztak. Békés kis közösségek alakultak ki, ami ebben a rohanó világban nagy kincs.

Aláírás gyűjtés is volt, amit a gyűlésen átadtunk az önkormányzat képviselőjének.
Lakosság tiltakozás ellenére elkezdődött a rontom - bontom a szép füves részt. Bekerített fákat állítólag nem fogják kivágni
Saját fotózás 2020 augusztus hónapban
...... ........



...... ..............



...... .........



...... ......


Meg kezdődött a földmunka
Nagyobb kép Link
...... ........... ......



Terv szerint ilyen lesz a tér
...... ........... .........



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Családi ereklye - Apukám 1958.-ban ültette ezt a hársfát.
  2020-08-11 17:32:31, kedd
 
  Ma 2020.08.08 - 62 éves a fa és gyönyörű lombozatával a Kávás falú ékszere
...... ........... .......


Ismerősöm fotózott le a szép fával.
...... ..........



...... ........



...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Esti szentmise 08.11 Déva
  2020-08-11 17:23:48, kedd
 
  Szentmise a dévai tábor udvarán, Szent Klára tiszteletére!A szentmise végén kezdődik a Játék Tanösvény negyedik udvara!!
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Gébárti-tó
  2020-08-11 17:21:39, kedd
 
  A Gébárti-tó Zalaegerszeg területén, Andráshida, Ságod és Neszelej városrészek közt elhelyezkedő mesterséges tó.
Zala megyében, Zalaegerszeg északi részén, a Zala folyótól északra található. Megközelíthető a 76-os út felől Andráshidán keresztül, vagy a 74-es út felől Ságodon, vagy Neszeljen keresztül.
Két patak felduzzasztásával létrehozott mesterséges tó. Az 1976-ban megkezdett munkálatokat követően, a városi összefogással épült tározót 1979. augusztus 20-án az akkori szocialista korszak ,,Alkotmány ünnepén" adták át a nagyközönségnek.
A patkó alakú tó két vége bokrokkal, akadókkal teli (0,5-3 méter mély), a tó középső része a gátnál 8-10 méter mély. Parkosított környezete kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdőzők, vízi sportot kedvelők, valamint a horgászok számára. A tó körüli területen sétautak vezetnek, félszigetén szabadtéri strand található. Déli csücskében áll a Kézművesek Háza

Nevezetességei:
Kézművesek Háza:
A környék különlegessége a tó délnyugati partján magasodó Kézművesek Háza, amely külső és belső megjelenésében a népi építészet forma- és anyagvilágát idézi. Különböző szakmák segítségével építészek, képzőművészek bevonásával, óriási emberi összefogással az Országos Népművészeti Egyesület fa faragói 1982-83 közt építették társadalmi munkában.
Az alkotóház a népművészek és képzőművészek számára teremt lehetőséget a közös munkára és a kézműves hagyományok ápolására. Csoportokat és egyéni látogatókat egyaránt fogadnak, akiket a népi viselet és ékszerkészítés, korongozás, szövés, nemezelés rejtelmeibe vezetnek be a szakemberek. A ház udvarán kovácsműhely is működik.
Gébárti Tóstrand:
A tó félszigetszerű földnyelvének csúcsán 4,5 hektáros területen működő szabadtéri strand május 1. - szeptember 15. közt várja a vendégeket. A gyerekeket játszótér, a sportolni vágyókat pedig futballpálya, teniszpálya, valamint strand röplabdapálya várja.
Kemping:
A tó közelében, festői környezetben helyezkedik el a rönkfa apartmanházakból álló, lakóautó-parcellákkal és sátorhelyekkel rendelkező, egész évben üzemelő modern igényeket kielégítő kemping.
Boldogasszony Kápolna 2016-ban épült
Élővilága:
Horgászható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, törpeharcsa, naphal.

- 2020.08.08-án kirándultam a tónál.
Saját fotózás
...... .........



...... ............



...... ............



...... ............



...... ............



...... ............



...... ............



...... ............



...... ............


Régről szekér, mely fel van virágozva
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Zalaegerszeg  
Új I.C vonat a déli Pu.-on
  2020-08-11 16:38:03, kedd
 
  ...... ..........



...... .........



...... ........... ............


A képen látható vonattal utaztam Zalaegerszegre. Szuper modern, minden kényelemet biztosít az utasok számára. Csak egy hiba volt, hogy zsúfolásig tele volt utasokkal A követési távolságot nem lehetett betartani. Egyenlőre még szép tiszta volt a szerelvény, különlegessége a vonatnak. hogy minden gomb nyomásra működik- Még a mosdóban is.

*
- Forgalomba állt az új belföldi, másodosztályú I.C vonat
...... .......


Ma délelőtt indult először útnak az első új, belföldi forgalomra szánt másodosztályú IC+ kocsi, ami a Göcsej IC járatán Zalaegerszegre közlekedik. Az első 20 nemzetközi forgalomra szánt IC+ kocsi legyártását követően, 2019 augusztusában kezdődött el a hetven darab, belföldi forgalomra tervezett IC+ összeszerelése.
A hetven darabos, belföldi forgalmú flotta harmincöt többcélú és harmincöt első osztályú járműből áll. Január végéig a 20. ,,nyers" komplett kocsiszekrény készült el az összeállító készülékben, és 10 fényezett többcélú jármű szerelése, üzembe helyezése van folyamatban a szerelő soron. Három jármű készült el teljesen, ezek megkapták a próbaüzemi hatósági engedélyt, az első ma indult el Zalaegerszegre, holnaptól pedig a másik kettő is forgalomba áll. Az első három IC+ kocsi a Zalaegerszeget, Szombathelyt és Veszprémet Budapesttel összekötő Göcsej és Bakony InterCity vonatokban közlekedik.
Az első 12 másodosztályú IC+ kocsi, a Göcsej és Bakony IC-kben fog járni. A következő három kocsi műszakilag február végére lesz kész, hatósági engedélyeztetésük márciusban várható, ezt követően állhatnak majd forgalomba.
Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára elmondta: ,,A kormány alapvető szakpolitikai törekvése, hogy a közösségi közlekedés és az annak gerincét adó vasút az egyéni megoldásokkal versenyképes, az igényekhez igazodó, korszerű és összehangolt kínálattal álljon az utasok rendelkezésére. 2020-ban minden korábbinál több forrás, közel 300 milliárd forint hasznosul kötött pályás infrastruktúrafejlesztésekben. Az idén célba érő legfontosabb beruházások a főváros vonzáskörzetét érintik: elkészül a Rákos-Hatvan és Kelenföld-Százhalombatta-Pusztaszabolcs vonalszakaszok korszerűsítése is. A Budapest elővárosi forgalmat 2022 végére teljes egészében korszerű DESIRO, FLIRT vagy emeletes KISS járművek szolgálják majd ki. A járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét feszes ütemezésben meg kell valósítani a távolsági és nemzetközi forgalomban is."

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a december közepén életbe lépett menetrendváltozás pozitív változásairól is beszámolt: ,,A versenyképes, fenntartható, szerethető vasúthoz folyamatos fejlesztésre, jó menetrendi kínálatra és tarifára van szükség. Az előző év decemberében, hosszas előkészítő munka után bevezetett új menetrend pozitív hatásai már most jól látszódnak. Az egyik legnagyobb nyertes kétségkívül a Budapest-Zalaegerszeg vonal volt, ahol már 40-50%-kal nőtt az utasszám. Ezen a vonalon, a Göcsej IC-ben indul most el először az új belföldi IC+ kocsi is, ez egy igazán versenyképes termék."

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója a másodosztályú kocsik gyártásán túli további fejlesztésekről tájékoztatott: ,, A mostani 70-es szériában 35 első osztályú, prémium kategóriás IC+ kocsit is legyártunk. Az első osztályú jármű 2020 őszén, a 70-es széria utolsó darabja pedig 2021 nyarán állhat forgalomba. Az első osztályú bisztrókocsival is rendelkező IC+ jármű Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szeged és Pécs felé fog várhatóan közlekedni. Megkezdődött továbbá az IC+ járműcsalád legújabb tagja, az IC+ vezérlőkocsi tervezése is. Első körben két prototípus legyártását a MÁV-START saját forrásból tervezi megvalósítani."

A MÁV-START hosszú távú célja legalább 300 új IC+ kocsi legyártása a személyszállítási piac 2023-ban várható megnyitásáig. A tavaly decemberi kormányhatározat támogatja a vasúti személyszállítás ellátását biztosító járműpark fejlesztését, illetve a közszolgáltatás színvonalának javítását, ennek érdekében rendelte meg két ütemben 35+35 korszerű, nemzetközi forgalomban is használható IC+ vasúti
Forrás: MÁV csoport 2020. február 13.

- Itt az új magyar csodavonat: minden van rajta, és a menetrendet is tartja Link
...... ..........



...... ...........



- Először láthatjuk így a MÁV új I.C-kocsijait Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.