Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Befalazott kincsek nyomában
  2020-08-12 16:26:26, szerda
 
  Zágon József filmbe illő története és a Mindszenty-titok
Csaknem három évtizedig rejtegette a győri püspökség kanonokja az egyházmegye 46 felbecsülhetetlen értékű kincsét, és csak nem sokkal a halála után derült ki, hogy a drágakövekkel, igazgyöngyökkel díszített kegytárgyak Győr egyik legismertebb épületében lapulnak. A hetvenes években megkerült kincsek regényes történetéről az Egyház és a hatalom is hallgatott.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferenc pápa: Jézus az Atya keze, aki sosem hagy magunkra
  2020-08-12 16:12:24, szerda
 
  Augusztus 9-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumi részről - Jézus a vízen jár - elmélkedve arra biztatott, hogy bizalommal adjuk át magunkat Istennek életünk minden percében. Az Angelus elimádkozása után a pápa megemlékezett a Hirosima és Nagaszaki elleni atomtámadás 75. évfordulójáról; majd Libanonra gondolva a nemzetközi közösség segítségét kérte.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Találkozás Pio atyával
  2020-08-12 16:09:54, szerda
 
  Francesco Lotti még csak tizenéves volt, amikor először találkozott Pio atyával. Miután Francesco apja elhunyt, édesanyjával San Giovanni Rotondóba utaztak észak-olaszországi otthonukból. Pio atya a látogatás során azt mondta Francesco-nak: '' Mostantól én leszek az új apád ".
Egy újabb látogatáson Francesco észrevette, hogy Pio atya kinézett a kolostor ablakán, és úgy tűnt, elmerült a gondolatokban. Pio atya ekkor a hegyre mutatott, és azt mondta Francesco-nak: ′′ Egy nap egy nagyszerű kórház épül azon a hegyen. Te leszel az egyik orvos, aki ott fog dolgozni. De Francesco nem hitte el, hogy ez megtörténik. Már meghozta a döntést, hogy katonai karriert folytat. Később azonban meggondolta magát, és orvoslás mellett döntött. Végül ő lett a gyermekorvos az otthoni gyermekgyógyászat főorvosa a szenvedés enyhítésére.
Egy ideig Francesco Lotti Pio atya orvosa volt. Mégis, a Dr. Lotti sosem látta a stigmáit. Pio atya soha nem említette, és a szenvedés sem, amit okozott neki. A Dr. Lotti nagyon is tisztában volt azzal, hogy milyen szenvedést szenvedett Pio atya a stigmák miatt. Néha meglátta Pio atya arcán a fájó kifejezést, amikor valaki megszorította a kezét. Az egyetlen alkalom, amikor Dr. Lottinak sikerült belepillantania a bélyegbe, amikor Pio atya keze látszott a misén.
San Giovanni Rotondóban élek és dolgozom, Dr. Lotti sok mindent megtudott Pio atyáról. Egyrészt tudatosult Pio atya rendhagyó étkezési szokásaiban. Arra a következtetésre jutott, hogy Pio atya napi táplálékbevitele nem elegendő az élet fenntartásához. Pio atyának megvolt a saját elmélete erről. A testet a földhöz hasonlította. Néhány talajnak sok trágya kellett a növények termesztéséhez. Volt még egy olyan gazdag talaj, hogy nem kellett neki műtrágya. Pio atya azt mondta, hogy a teste olyan, mint az utolsó. Megjegyezte, hogy egy alkalommal bélprobléma miatt három napig nem tudott enni. A három nap végén hat kilót hízott. '' Ezt értem termékeny talaj alatt ", figyelte meg.
Bizonyára igaz volt, hogy Pio atya fizikai alkotmánya kihívást jelentett a tudomány ellen. Amennyire lehetetlennek tűnik, néha a pulzus nem szinkronizálódik a csuklóval. Pio atya egyszer azt mondta Dr. Lottinak, akinek csak fele kellett a gyermeknek felírt gyógyszer adag. Egy alkalommal, amikor Pio atya bronchitisben szenvedett, új orvosnak kellett látnia, mert Dr. Sanguinetti rendszeres orvosa akkoriban nem volt a városban. A gyógyszer, amit Pio atyának felírt, rosszul lett tőle. Amikor a Dr. Sanguinetti visszatért, és hallotta, mi történt, dühös volt. '' Ez sosem történt volna meg, ha itt vagyok - mondta Sanguinetti. Azt hitte, megértette Pio atya egyedi alkotmányát, és tudta, hogyan kezelje betegségként.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Vasmisések adtak hálát szolgálatukért Máriapócson
  2020-08-12 16:03:34, szerda
 
  Augusztus 6-án, Úr színváltozás ünnepén a járványügyi korlátozások miatt szűk körben adtak hálát pappá szentelésük hatvanötödik évfordulóján Keresztes Szilárd nyugalmazott püspök, valamint Járási János és Obbágy Miklós görög katolikus papok a máriapócsi Szent II. János Pál Pápa Idősek Otthonának kápolnájában.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szent Terézia szűz és vértanú
  2020-08-12 16:00:11, szerda
 
  A Keresztről nevezett Szent Terézia Benedikta (Edith Stein) szűz és vértanú, Európa társ védőszentje
A Keresztről nevezett Szent Terézia Benediktára, Edith Steinre, Európa társ védőszentjére emlékezünk ünnepén, augusztus 9-én. A zsidó származású filozófusnő, később kármelita szerzetesnő hitéért halt vértanúhalált az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban 1942-ben ezen a napon.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Máriaradna: 500 éve menedék és bizakodás
  2020-08-12 15:52:43, szerda
 
  ...... .......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
hargitai bánya öltözőjéből kilépve.....
  2020-08-12 15:49:15, szerda
 
  .......


7 évvel ezelőtt, 1983 nyarán a hargitai bánya öltözőjéből kilépve elmentem Csíkszereda plébániájára és írásban kértem, hogy vegyenek fel a Gyulafehérvárra a teológiára......
Az évek elteltek, minden megváltozott, a bányát bezárták, de Istennek hála az akkori döntésem nem változott!
Dicsőség az Atyának és Fiúnak és Szentlélek Istennek, miképpen kezdetben vala, most és mindenkor és mindörökkön-örökké. Ámen.
A bányában nagyon mélyen átéltem az evangéliumi történeteket.Többek közt azt is... hogy ha kell, az életemet is oda tudjam adni a bányászkollégáimért."
(Hargita fürdőn az 1995-ben bezárt kaolinbánya felszíni épületében)
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Az alap: mondjunk igent Krisztusra
  2020-08-12 15:42:02, szerda
 
  Országos cigány pasztorációs lelkigyakorlat Nagykállón.
Augusztus 7. és 9. között Nagykállón, a Korányi Frigyes Görög katolikus Általános Iskola és Gimnázium és Kollégiumban körülbelül 130 fő részvételével rendezték meg a II. Cigány pasztorációs Lelkigyakorlatot, ,,Az Eucharisztia ajándéka" mottóval.
A három napon előadások, tanúságtételek hangzottak el, többek között a következő témákban: Isten a szeretet. Találkoztam-e már vele, befogadtam őt? Isten közel lép a világhoz, hogy felfoghassuk őt (üdvtörténet, Biblia, megtestesülés, szentségek.) Hiszek ebben? Élek vele? A szentségi házasság fontossága. Hogyan élem az Eucharisztia titkát a hétköznapokban? (család, szegények, szenvedők iránti szeretet, a szenvedés idején). Hogyan vezethetünk másokat is az Eucharisztia titkához?
A zárónapon, vasárnap reggel Szocska Ábel görög katolikus püspök elmélkedését hallgathatták meg a jelenlévők.
Az élmények felidézését követően Székely János püspök mutatott be koncelebrált szentmisét a nagykállói Szent Péter és Pál római katolikus templomban
...... ........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Újra versenyez a leukémiával kezelt japán úszó
  2020-08-12 15:34:34, szerda
 
  Augusztus végén újra versenyezhet Ikee Rikako leukémiával kezelt japán úszó.
...... ........... .........


A 20 esztendős sportoló márciusban, több mint egy év kihagyás után kapta meg az engedélyt az orvosoktól arra, hogy medencében edzhessen. Ikee korábban azt mondta, októberi visszatérést céloz meg, kedden azonban a japán média arról számolt be, hogy augusztus 29-én rajthoz áll egy helyi versenyen.
Ikee Rikako tavaly februárban, háromhetes ausztráliai edzőtáborozás során rosszul érezte magát, ezért korábban hazautazott, hogy kivizsgálják, akkor derült ki, hogy leukémiás.
A hatszoros Ázsia-bajnok az idén nyárra tervezett, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpián több számban éremszerzésre esélyesnek számított, mielőtt diagnosztizálták nála a betegséget.
A több nemzeti csúcsot tartó úszó tíz hónapot töltött kórházban és 2019 januárja óta nem versenyzett.
Ikee részt vett azon a július 23-i eseményen, melyet a szervezők pontosan egy évvel az elhalasztott játékok rajtja előtt rendeztek. A gyakorlatilag üres Nemzeti Stadionban újságírók előtt zajlott a műsor, melynek részeként az úszó összefogásra buzdító üzenettel fordult a világ sportolóihoz.
Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
újra rajthoz áll Vajda Attila olimpiai bajnok kenus
  2020-08-12 15:30:15, szerda
 
  Három és fél évvel visszavonulása után újra rajthoz áll Vajda Attila olimpiai bajnok kenus
...... ...........


A honlap kiemelte: a Dunaferr SE olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnoka, aki edzőként dolgozik, nem a tokiói ötkarikás játékokra készül, hanem jó kis mókának tekinti az egészet.
,,Valóban rajthoz állok az ob-n, de az olimpiáról szó sincs, az már valótlanság lenne. Három és fél évig lapátot nem fogtam a kezembe, nekem már 2018-ban el kellett volna kezdeni készülni, hogy olyan állapotban legyek, bármiféle módon is beszélhessünk az öt­­karikás játékokról - fogalmazott Vajda, aki másfél hónapja edz komolyan. - Mostanra sikerült eljutnom oda, amit szerintem a felnőtt mezőny közepe, illetve vége tud jelenleg" - mondta, hozzáfűzve: a rutin szól mellette.
A 37 esztendős Vajda viccből egy forgatókönyvet felvázolt az olimpiai kvótaszerzésről. ,,Elsőként mondjuk az országos bajnokságon a mezőny fele be­borul a vízbe, a másik pedig has­­menést kap, továbbá jönnek a dinoszauruszok, és engem elkerül a cunami Szolnokon. Miután így megnyerem az ob-t, s ezzel kijutottam az európai pót­kvalifikációs versenyre, ott nagyon sok pénzt fizetek mindenkinek, hogy találjon más el­­foglaltságot magának arra az időre. Ebben az esetben tényleg szerezhetek egy kenus kvótát Tokióra! Aztán a szövetség meg azt mondja, menjen már más helyettem" - tréfálkozott Peking olimpiai bajnoka.
A szót komolyra fordítva azt mondta: nem gondolja, hogy bejutna az ezer egyes döntőjébe.
Párosban a 16 éves unokaöccsével, az ifjúsági válogatott Papp Lászlóval indul. ,,Óriási dolog, hogy családon belül, húsz év korkülönbséggel indul kettes hajó a felnőtt bajnokságon. Azon felül meg örök emlék lesz mindkettőnk számára" - szögezte le.
Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.