Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Camerata Pelsonore: Csajkovszkij Szerenád
  2020-08-14 22:11:44, péntek
 
  Szigliget Július 27, 2016
Pjotr Iljics Csajkovszkij Szerenád, Op. 48 I. III. IV. tétel
Facebook oldali Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
2017 évben Kultúr Korzó újévi koncert
  2020-08-14 22:07:53, péntek
 
  Kultúr Korzó újévi koncertjéről. Fellép a Camerata Budapest kamarazenekar, újévi meglepetés-vendégekkel.
2017. jan. 1. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Kirkósa Tamás szervezésében hegedű koncert
  2020-08-14 21:58:53, péntek
 
  2020.08.14. Baráti Kristóf és a Camerata Pelsonore koncertje volt templomunkban
Koncerten elhangzott: Felix Mendelssohn-Bartoldy: d-mol hegedűverseny és Antonin Dvořák: Szerenád op. 22.: E-dúr vonósszerenád
*
- Baráti Kristóf
Zenész családból származik, így első hegedűtanára édesanyja Kákonyi Borbála volt. 2 és 12 éves kora között Venezuelában élt, nyolc évesen itt adta első zenekari kíséretes koncertjét.
Visszatérve szülőföldjére a Zeneakadémia Kiemelt Tehetségek Osztályában Szenthelyi Miklós és Tátrai Vilmos voltak tanárai. 1998-tól Párizsban tanult Eduard Wulfson irányítása alatt, aki az orosz hegedűiskola hagyományait Nathan Milsteintől, David Ojsztrahtól és Henryk Szeringtől tanulta.
Itthon rendszeresen szerepel a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Budapesti Fesztiválzenekarral és a MÁV Szimfonikusokkal. 2004. augusztusában háromhetes koncertkörúton vett részt Ausztráliában nagy sikerrel. 2005-ben Amszterdamban, a neves Concertgebouw koncertteremben szerepelt a Mendelssohn-hegedűversennyel.
Kocsis Zoltán így vélekedett Barátiról: ,,Mind virtuozitásának, mind pedig a zenekarral létrehozott nagyszerű összhangnak köszönhetően kitűnő szólistának tartom."
Jelenleg az 1703-ban készült ,,Lady Harmsworth" Stradivariuson játszik, köszönhetően a chicagói Stradivari Alapítványnak.
...... .............



*
Camerata Pelsonore Kamarazenekar
A Camerata Pelsonore, korábbi nevén Balaton Kamarazenekar mint olyan 2013 nyarán jött létre Hegymagason, a Szent György-hegy lábánál. Az ötlet egy nagyon régi vonós-workshop újjáélesztése volt, amit korábban Román Iván és Kováts Péter hegedűművészek rendeztek a Balaton környékéből érkező fiatal zeneiskolás és zeneművészeti szakközépiskolás diákoknak.
A zenekar 20 tagú immáron, többen Román Iván hegedűművész volt növendékei és azoknak nagyon jó muzsikus barátai. A zenekar koncertmestere Román Mikola. A vonószenekar repertoárja egészen szerteágazó, a barokk zenétől a 20. századi művekig mindent meg lehet találni a koncertműsorokban. A zenekar jelenleg a Camerata Pelsonore néven folytatja munkáját, ezzel jelezve, hogy a felkérések növekvő számának köszönhetően, fesztivál jellegű együttesből, hivatásos zenekarrá igyekszik kinőni magát. Ezen rövid időszak alatt, a zenekar már bemutatkozott Budapesten és Ausztriában is. Többek között a Duna palotában és a Zeneakadémián. Koncertjeink növekvő számának köszönhetően reméljük, hogy a közeljövőben Önnel is találkozhatunk és felejthetetlen zenei élményt nyújthatunk közönségünknek
...... .............



*
....


*
- Mendelssohn-Bartoldy: d-moll hegedűverseny videó Link
Közreműködik a Liszt Ferenc Kamarazenekar - Budapest Nyíregyháza - 2018 Május 16

- Mendelssohn: E-moll hegedűverseny videó Link
A hangverseny a Székelyföldi Filharmónia koncerttermében 2016. december 11.-én, advent harmadik vasárnapján hangzott el. Szólista: ifj. Zerkula György hegedűművész, a Székelyföldi Filharmónia zenekarát vezényelte: Jankó Zsolt.

*
- Antonin Dvořák: Szerenád op. 22 videó Link

- Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Imádkozz és remélj, hogy hited legyen
  2020-08-14 17:04:46, péntek
 
  Ne feledje, hogy amikor remény éhes, mindent táplál. A remény egy kölcsön a boldogsághoz. A remény az a szó, amelyet Isten minden ember homlokára írt. Nincs olyan gyógyszer, mint a Remény, nincs olyan ösztönző, és nincs olyan erős tonik, mint amire várhatsz valami jót az életedben, hogy holnap történjen. Imádkozz és remélj, hogy hited legyen. Pio atya
....



- Végy bátorságot, és ne félj az ördög támadásaitól. Mindig emlékezz erre:" Jó jel, ha az ellenség felkiált, és könyörög a szorongásával körülötted - ez azt mutatja, hogy ő nincs benned. " Pio atya

- Egy bizonyos pap a sekrestyében az Atyához fordult, miközben levette a szent ruhákat, a szentmisének ünnepe után. Sietve fényképeket vett elő és megmutatta őket az atyának. Mielőtt feltette volna a kérdést, meghallotta a választ: "A kettőből, vagy inkább a háromból egyik sem marad a földön ". A pap akkor rájött, hogy két képet mutatott az Atyának, de valójában hármat hozott; az egyik zsebében maradt.

- A szentmise áldozata a leghatékonyabb választójog, amely minden imát, jó munkát és bűnbánatot felülmúl. Hihetetlenül saját és azonnali erénye révén termeli hatását a lelkek javára." Pio atya

- Élő hit, vak hit és az ön felett fennálló Isten által létrehozott hatalom teljes betartása: ez alkotja a fényt, amely Isten népének lépéseit irányítja a sivatagban." Pio atya

- Mindig légy alázatos és törekedj tested és szíved tisztaságának megőrzésére, ez az a kettő, ami lehetővé teszi, hogy Isten felé repülj ". Pio atya

- Köszönöm Istennek a hit ajándékát, mivel sokan nem rendelkeznek ezzel." Pio atya
...... ........... .....





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya Krisztusként jelenik meg
  2020-08-14 16:54:57, péntek
 
  A KÖVETKEZŐ KÉP nyilvánosságra került, amikor beillesztették a "Marja Mensajera" spanyol magazinba.
...... ...........


A Padre Pio fotóját egy szabadkőműves készítette.
A fantasztikus fénykép története Padre Pio-ról.
Egy szabadkőműves feleségével érkezett a ,,San Giovanni Rotondo" kolostorba, hogy fényképezzék az újságnak Padre Pio-t, azzal a szándékkal, hogy szórakozzanak, és a sajtó útján elfojtják a Kapucinust . Amikor azonban felfedte az Ő fényképei negatívumát, megrémült: " PIO atya arca úgy látszott mint tövissel koronázót Krisztus arca, vércseppekkel az arcán
A szabadkőműves és feleségét nagyon lenyűgözte ez a kép, és hamarosan visszatértek a ,,San Giovanni Rotondóba", hogy megmutassák a fotót az atyának.
Pio atya ezt mondta : - "A szabadkőművesek vetik fejemre a töviseket amelyek átszúrták a fejem.
Ez az ember a tapasztalat után a katolicizmusra tért.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Bejrút utcáin a pázmányos egyetemisták
  2020-08-14 16:41:31, péntek
 
  Törmeléket takarítanak és épületeket mérnek fel Bejrút utcáin a pázmányos egyetemisták.
Vizsgáik után hazájukba, Libanonba érkeztek jól megérdemelt nyári vakációjukra, de teljesen átírta tervüket az augusztus 4-i, Bejrút egy részét romba döntő és az országot káoszba taszító robbanás. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) három régészhallgatója, Dania Keyrouz, Carla Chlela és Simon G. Tayeh nyilatkozott az egyetem honlapjának.
Szerencsére mindhárom Magyarországon tanuló libanoni diák jól van, sőt kiveszik részüket a helyreállításból.
A bejrúti kikötőben tárolt 2750 tonna ammónium-nitrát augusztus 4-én este 6 óra után robbant fel. Carla Chlela alig két órával előtte még a libanoni fővárosban tartózkodott, és hazaérve hallotta az iszonyatos detonációt. Mint elmondta, több családtagjának is van lakása a fővárosban, ezek némelyike helyrehozhatatlanul károsodott.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Nincs más vétkük, mint hogy rossz helyre születtek
  2020-08-14 16:38:03, péntek
 
  Helyszíni riport Leszbosz szigetén
A Sant'Egidio közösség másodjára hirdeti meg a szünidő heteiben a szolidaritás nyarát: fiatalokat hív Leszbosz szigetére, hogy részt vegyenek a moriai menekülttábor lakói között végzett szolgálatban. Jelenleg 15 ezer menekült él az eredetileg 3000 főre tervezett táborban, embertelen körülmények között. Idén a magyar közösség tagjai is a helyszínen segítenek. Kollégánk helyszíni riportja. Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Megkezdődött a francia nemzeti zarándoklat Lourdes-ba
  2020-08-14 16:35:16, péntek
 
  A Szeretet forrásához járulni.
Augusztus 12. és 16. között zajlik az évente megrendezett lourdes-i francia nemzeti zarándoklat, amelyet idén 147. alkalommal tartanak meg. A megszokott hatalmas számú zarándokkal szemben a járvány miatt most csak kevesen vehetnek részt az eseményen, melynek prófétai mottója: ,,A Szeretet forrásához járulni".
...... ............


Azoknak a híveknek, betegeknek és kórházban ápolt embereknek a nevében, akik nem lehetnek jelen, egy küldöttség vesz részt a zarándoklaton és nyújt segítséget a helyszínen levőknek.
A koronavírus-járvány ellenére a hagyománynak megfelelően megtartják a különböző programokat: a szentmiséket, a rózsafüzér imádságokat, a körmeneteket, a tanúságtételeket, a bibliaórákat, a társadalmi és lelki témájú beszélgetéseket, az imavirrasztásokat és az imákat a Massabielle-barlangnál, valamint a koncerteket is.
Az ünnepi szentmisét Mária mennybevétele emléknapján, augusztus 15-én délelőtt 10 órakor Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár mutatja be. ,,A bíboros jelenléte biztatást ad nekünk ebben a nehéz időben, és elhozza a pápa közelségét is hozzánk" - hangsúlyozta Nicola Ventriglia, a kegyhely káplánja a Vatikáni Rádiónak adott interjújában.
A francia nemzeti zarándoklatot a Mária Mennybevételéről Nevezett Ágostonos Kongregáció, az asszumpcionisták szervezik. ,,Nagyon különleges, szeretetteljes fogadtatás várja a zarándokokat, hogy otthon érezhessék magukat. Végül is a kegyhely Mária háza, és ilyen értelemben mindannyiunk otthona" - fogalmazott Nicola Ventriglia. Bár francia zarándoklatról van szó, más nyelveken is bemutatnak szentmiséket.
A zarándoklat idején a normalitáshoz való visszatérés fontos jele, hogy megnyitják a medencéket. ,,Nem lehet egyelőre megmerítkezni bennük, de körbe lehet járni őket egy kijelölt útvonalon, amelynek végén a kegyhely munkatársai segítségével a zarándokok ihatnak a vízből, vagy jelképesen megmosakodhatnak benne. Ahogy Mária is szép élményben részesítette Bernadette-t, mi is ezt szeretnénk nyújtani a jelen lévő híveknek" - fogalmazott Nicola Ventriglia.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.08.14
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Zalamerenye - temploma
  2020-08-14 16:18:17, péntek
 
  A zalamerenyei Szent Mihály-templom a galamboki plébánia legnagyobb és legrégebbi római katolikus temploma. A Zalamerenye feletti dombon, az új köztemető mellett áll. A zalamerenyei plébániát 1985-ben szüntették meg, 1985 és 2010 között Zalamerenye a nagyradai plébániához tartozott, majd annak megszüntetését követően 2010-től a galamboki plébánia filiája.
Története:
A torony felirata szerint 1760-ban épült barokk stílusban, azaz Padányi Biró Márton veszprémi püspök templomépítési kampánya idején. Az egykori plébánia anyakönyvi iratai szerint a dátum csak az átadás időpontját jelöli, az építkezések pedig valójában 1757-ben kezdődtek meg. A helyi történelmi emlékezet szerint a jelenlegi új köztemetőben mindig is állt egy fából készült templom, mégpedig feltehetően a sírkert nagy fakeresztjének helyén. Más visszaemlékezők szerint pedig egy kőből készült kápolna állta a temetőben a középkorban, amelyet az úgynevezett Kurukhegyről - valószínűsíthetően a törökök - ágyúztak szét a viharos évszázadokban. Ezt a feltételezést támasztja alá továbbá az is, hogy Zalamerenye első írásos említése óta 1945-ig folyamatosan egyházi birtok volt. A templom homlokzata előtt, azzal egybeépítve található a torony, amelynek emeletéről nyílik a belső karzat. Szentélye félköríves, belseje csehboltozatos, oltára oszlopos és körbejárható. A templom főoltárán a sátánon diadalmaskodó Szent Mihály arkangyal látható kezében karddal és pajzzsal. Szószéke ugyancsak barokk stílusú, hangvetője felett gazdag szoborcsoport található, amelynek központi alakja szintén a győzedelmesen ábrázolt Szent Mihály arkangyal. Két barokk mellékoltárát a négy nyugati egyházatya szobra díszíti, amelyek közül 1989-ben kettőt elloptak. Károly Gyula által festett mennyezeti szekkói 1963-ban készültek, padjai egyenesvonalú, modern stílusúak. 1886-ban készült orgonája Országh Sándor munkája, festett üvegablakai a 20. század elejéről származnak. Faragott szobrainak egy részét pálos szerzetesek készítették a 18. században.[ A templom műemléki védettség alatt áll

Nagyobb kép Link
...... ........... ............



...... ........... ........... ........... .......


Főoltár
...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Már két csapat bejutott a legjobb 4 közé
  2020-08-14 15:42:47, péntek
 
  Leipzig- Atlético Madrid B.L-negyeddöntő 2:1
PSG -Atalanta 2:1

Első elődöntő Leipzig - PSG mérkőzés lesz (őw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain)

Második elődöntő Bayern München - Olympique Lyon (francia)

*
- Gulácsi Péter nyilatkozta:
A válogatott kapus bízik benne, a BL-döntőben olyan csapat szerepel, melynek két magyar a tagja.
A válogatott kapus Gulácsi Péter lett az első olyan magyar labdarúgó, aki klubcsapatával bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután az RB Leipzig csütörtök este a legjobb nyolc között 2-1-re legyőzte az Atlético Madrid együttesét.
Óriási nagy dolog amit elértünk tegnap, öltözőben kicsit ünnepeltünk, majd szolidan a szállodában is, de a mai naptól a felkészülésen van már a hangsúly. A tegnapi siker újabb motivációt ad keddre, hiszen egy meccsre vagyunk a BL-döntőtől" - mondta a válogatott kapus a Kossuth rádiónak.
Kiemelte, nehézség volt számára, hogy másfél hónap után ez volt az első tétmeccse, ami egy kapusnak sokkal nehezebb, hiszen ha ritmusban van, az automatizmusok jobban működnek
Jó formában érkeztem a meccsbe, de nem volt igazán sok dolgom. Uraltuk a meccset megérdemelten nyertünk, a csapat nagyon jól betartotta a taktikai utasításokat. Ha hasonlóan és fegyelmezetten játszunk, akkor ott is lehet esélyünk" - mondta Gulácsi.
Az Atléticó elleni meccsről úgy vélte, jobban bírták a meccs tempóját, talán amiatt is, hogy kicsit jobban rá tudtak készülni a találkozóra. “Eszméletlen sikeréhség van ebben a csapatban, az utolsó pillanatig úgy tűnt, mint ha mi jobban akarnánk a győzelmet. Kedden egy más stílusú ellenfél lesz aki labdával is dominálni akar, még az Atléticonál is erősebb csapattal játszunk" - tekintett már előre, a PSG elleni elődöntőre.
Elárulta, rendszeres kapcsolata van Lőw Zsolttal, a párizsiak másodedzőjével, aki korábban az ő mestere is volt. Tudja, sokat köszönhet neki, és kettejük találkozója ad egy érdekes csavart a párharcnak.
Annyi előnyük van, hogy általa jobban ismernek minket. De nagy meglepetések nem fogják érni a csapatokat, a napi forma dönthet. Én azért abban bízom, a döntőben nem egy hanem két magyart foglalkoztat csapat lesz a döntőben" - utalt arra, hogy a Leipzigben szerepel Willi Orban is. aki szintén tagja a magyar válogatottnak.
Ez pályafutásom legnagyobb sikere. Ha az ember ilyen messzire eljut a pályáján, akkor is az jár a fejében, mi a következő feladat. Büszke vagyok amit elértem, de remélem egy lépcsőfokot még tudunk menni" - összegzett Gulácsi.
...... ..............



- GULÁCSI ELSŐ MAGYARKÉNT BL-ELŐDÖNTŐS
Az RB Leipzig 2-1-re legyőzte az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája-negyeddöntők csütörtöki mérkőzésén, így Gulácsi Péter csapata készülhet az elődöntőre, ahol a francia bajnok Paris Saint-Germainnel találkozik.
Gulácsi végigvédte a találkozót, amelyen a lipcseiek Dani Olmo révén a második félidő elején vezetést szereztek, majd a csereként beálló Joao Felix tizenegyesével a spanyolok egyenlítettek, aztán a hajrában Tyler Adams megpattanó lövése győzelmet ért a német csapatnak. A szintén magyar válogatott Willi Orbán nem kapott lehetőséget a meccsen lipcsei színekben.
Magyar futballista eddig csak BL-negyeddöntőben szerepelhetett, a 2006/07-es szezonban Fehér Csaba a holland PSV Eindhovennel a legjobb nyolc között búcsúzott.
A csütörtök esti mérkőzést a lipcseiek kezdték lendületesebben a lisszaboni José Alvalade Stadionban, igaz, a spanyol együttes az első percekben a területet, és ezzel a kezdeményezés lehetőségét is átadta ellenfelének. Ennek megfelelően először a német csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, röviddel ezután azonban rákapcsolt az Atlético, és kétszer is veszélyeztette Gulácsi kapuját. A magyar válogatott kapusnak előbb egy fejest, majd egy közeli lövést kellett védenie, utóbbi esetben bravúros hárítással mentette meg csapatát a góltól.
A folytatásban gyakran kapkodóvá vált a játék, mindkét együttes többször is eladta a labdát, majd a félidő hajrájában ismét az RB Leipzig szorította a kapuja elé az ellenfelet.
A szünet után ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt, a lipcseiek többet birtokolták a labdát, és támadtak is becsülettel. Az ötvenedik percben túljártak az Atlético védőinek eszén, és egy szépen felépített akció végén a horvát Dani Olmo fejesgóljával megszerezték a vezetést.
Diego Simeone vezetőedző cserével igyekezett frissíteni csapatán, és pályára küldte Joao Felixet, aki kicsivel több mint tíz perccel a beállása után büntetőt harcolt ki, majd annak végrehajtásánál sem hibázott.
A folytatásban új lendületet sikerült vennie a Leipzignek, amely a szintén csereként beállt Tyler Adams révén újra vezetést szerzett, igaz, az amerikai középpályás kapura lövése megpattant az egyik védő lábán, és így jutott a hálóba.
A hajrában az Atlético minden energiáját az egyenlítésbe, a lipcseiek pedig az utolsó erejüket is az előny megtartásába fektették, és végül a német együttes járt sikerrel.
Az RB Leipzig a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germainnel találkozik a döntőbe jutásért jövő kedden.
Európai kupasorozat fináléjában utoljára Gera Zoltán személyében léphetett pályára magyar játékos 2010-ben. Akkor az Európa-liga döntőjét az Atlético Madrid nyerte a Fulhammel szemben, az angol együttesben kezdőként kapott lehetőséget Gera.

Szerdán játszották:
Paris Saint-Germain (francia)-Atalanta (olasz) 2-1 (0-1)
Videó összefoglaló Link


* * *
Pénteken játsszák:
FC Barcelona (spanyol)-Bayern München (német) 2:8 - kiütéses vereséget szenvedett a Barcelona csapata.
- A Bayern München megsemmisítő, 8-2-es vereséget mért a Barcelonára, így bejutott a négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A katalán csapat története legsúlyosabb európai kupavereségét szenvedte el. Link
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke bocsánatot kért a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereség után, egyben jelezte, a jövő héten jelentős változásokat fognak bejelenteni. Link


Szombaton játsszák:
Manchester City (angol) - Olympique Lyon (francia) 1:3 / TV sajnos nem közvetítette.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.