Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
"Az Úr vezette egymaga"
  2020-08-17 21:18:47, hétfő
 
  ,,Az Úr vezette egymaga" (3Móz 32,12).

A meredekre vígan másztak fel
Kedvesen csevegve útközben,
És ez történhetett volna végig,
Ha nem jön valami hirtelen.
Kanyargós, keskeny ösvényre értek,
Hol meg kellett ragadni a Mestert.

Remegtek, de szívük csak ezt mondta:
,,Legyen úgy, Uram, mint akarod!"
Így biztonságosan mentek tovább,
Merre az Úr irányt mutatott.
Sokszor nem is láthattak senki mást,
Csak Őt, ki védte őket folyvást.

Útjuk során beszélgettek vele,
És miközben vezette őket,
Válaszolt sok-sok kérdésükre,
S biztonságosan meneteltek.
Az idő gyorsan repült fölöttük,
Az Úr oszlopként járt előttük.

A nehézség fokozódott folyton,
Már a levegőből is kifogytak,
Ám néha, túl minden boruláson,
Új Jeruzsálemre pillanthattak.
Ének is hallatszott odaátról
A mennyei seregek ajkáról.

Már nem is mentek, hanem repültek,
És megláthatták a szent várost,
Majd Isten a trónról letekintett,
S fogadta, kiket Fia megváltott.
Csodás öröm töltötte szívüket,
Küzdelmük után célba érkeztek.

Soha nincs magas hegy mély völgyek nélkül, és nincs születés a fájdalom elkerülésével. (Daniel Crawford)

L. B. Cowman

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hiszünk-e Istennek?
  2020-08-17 19:20:59, hétfő
 
  ,,Én hiszek Istennek, hogy úgy lesz, amint Isten nekem megmondta" (Csel 27,25).

Sok évvel ezelőtt Amerikába utaztam egy gőzhajó kapitányával, aki nagyon odaadó keresztyén volt. Amikor már kint voltunk Newfoundiand partjainál, ezt mondta nekem: ,,Az utolsó időben akkor hajóztam itt, amikor öt héttel ezelőtt ezen a tájon haladtam, és akkor valami forradalmasította egész keresztyén életemet.. A vezénylő hídon voltam huszonnégy folyamatos órán át, amikor a bristoli Müller György - mint utas a fedélzeten - odajött hozzám és ezt mondta: 'Kapitány úr el kell mondanom önnek, hogy szombat délután Quebec-ben kell lennem.' 'Ez lehetetlen' - válaszoltam. - Akkor rendben van - mondta Müller feleletül. - Ha az ön gőzhajója nem tud odavinni engem, Isten majd talál valamilyen más módot, mert sohasem mulasztottam el egyetlen egy kötelezettséget sem ötven éven át. Menjünk le a raktárszobába imádkozni!'
Föltekintettem Istennek erre az emberére, és így gondolkodtam: 'Melyik elmebeteg intézetből szabadult ki ez az ember?' Még sohasem találkoztam hozzá hasonlóval. 'Müller úr! - mondtam -, rájött már arra, hogy milyen sűrű a köd?' 'Nem - válaszolta. - Tekintetem nem a sűrű ködön van, hanem az élő Istenen, aki uralja életem minden körülményét.'
Aztán letérdelt és imádkozott a lehető legegyszerűbb imádsággal, amit valaha hallottam. Amikor befejezte, én is kezdtem imádkozni, de rátette a vállamra a kezét és ezt mondta: 'Ne imádkozzon! Először is ön nem hiszi, hogy Isten válaszolni fog, és másodszor, ÉN HISZEM, HOGY IGEN. Következésképpen nincs szükség egyáltalán arra, amiért ön imádkozna.'
Amint rátekintettem, ő ezt mondta: 'Kapitány! Ötvenhét év óta ismerem Uramat, és sohasem
volt egyetlenegy nap sem, hogy lemaradtam volna a Király audenciájáról. Keljünk fel, Kapitány, és nyissuk ki az ajtót, és meg fogja látni, hogy a köd eltűnt. Felmentünk a fedélzetre, és láttuk, hogy valóban eltűnt a köd. És szombat délután Müller György Quebecbe érkezett a megbeszélt találkozóra."

Ha egyszerűbben szeretnénk,
És Őt hittel szaván fognánk,
Fölöttünk ragyogna az ég,
És látnánk Urunk jóságát!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy kétségbevonhatatlan végrendelet
  2020-08-17 07:20:38, hétfő
 
  Egy kétségbevonhatatlan végrendelet

,,Így tehát egy új szövetség közbenjárója lett Krisztus, mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét." (Zsid 9,15)

Tanácsos minden embernek végrendeletet készítenie, még akkor is, ha nem sok minden van, amit örökségül hagyhat. Az élők pénzsóvárak, és képesek sokat civódni kevés dolog miatt is.
A végrendeletben az ember ,,kijelenti szándékát arra vonatkozóan, hogy miként rendelkezik vagyonáról halála esetén." Ez az utolsó kikötés fontos. A végrendelet végrehajtója nem kezdheti el felnyitni a végrendeletet és szétosztani a vagyont, hacsak nincsen bizonyítéka az örökhagyó halálát illetően. Még a Biblia is ezt mondja: ,,Mert ahol végrendelet van, ott a végrendelkező halálának is be kell következnie" (16.v.).
Isten ,,végrendeletet" vagy ,,testamentumot" vagy ,,szövetséget" szerzett. Mivel a Biblia íróinak egy szavuk van mindhárom most elhangzott magyar kifejezésre, nem hangzik furcsán: Isten végrendelkezett.
Végrendeletében Isten ,,örökkévaló örökséget" ígért ,,az elhívottaknak". Most hát nagyon fontossá válik megtudni, hogy vajon benne vagyunk-e Isten végrendeletében. Kik azok az ,,elhívottak"?
Biztosan tudjuk, hogy Ábrahámot említi Isten végrendelete. Először Ábrahámmal beszélt Isten a végrendeletéről (vagy szövetségi ígéretéről). És természetesen Mózesről is említés történik. Meg Izráel népéről. De te is benne vagy abban. És én is. Nekünk mondta Jézus: Ez az új szövetség pohara. Ez a bizonyítéka annak, hogy benne van a neved a végrendeletben.
Valójában mi sokkal inkább meg vagyunk győződve arról, hogy jogunk van ,,az örökkévaló örökséghez", mint a Mózes idején élő nép lehetett. Azokban a napokban a végrendelet még kétségbevonható volt. Semmi bizonyíték nem volt arra nézve, hogy a halál bekövetkezett. Isten örököseinek ellenfelei, főnöküknek, a Sátánnak a vezetésével (neve azt jelenti, hogy ellenség) mindig azt mondták, hogy az Istentől elhívottaknak nincs igazán joguk az örökséghez. De most már ez az ügy eldőlt. Isten végrendelete most már kétségbevonhatatlan. Az elhívottak megkapják az örökséget, mivel ,,a halál bekövetkezett".

Napi gondolat
Miért szerepelhetsz ,,Isten végrendeletében"? Milyen örökséget remélsz Istentől?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2037
  • e Hét: 10749
  • e Hónap: 22624
  • e Év: 210426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.