|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2020-08-20 10:20:59, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
8-10 szelet sertés karaj vagy tarja
4 nagy fej vöröshagyma
1 kg krumpli
10 dkg sajt
só
őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
2 ek kukoricaliszt
2 ek olívaolaj
3 dl zöldségalaplé
Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, még a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztbe, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be az előzőleg megkaramellizált vöröshagymával. Ezután szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.
A krumplit pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét.
A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldségalaplével, majd alaposan keverjük össze, végül pedig óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Tálalás előtt szedjük tányérokra a krumplis-hagymás hússzeleteket, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss fejes salátát, csemege uborkát, vagy éppen savanyúságot.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|
|
|
2020-08-20 08:52:57, csütörtök
|
|
|
Hűha, de jól néz ki, és csak burgonya, tojás, hagyma
meg pár jóféle fűszer kell hozzá
HOZZÁVALÓK:
500 g burgonya,
2 db hagyma,
2 kanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
6 db tojás,
1 kanál tejföl,
bazsalikom,
zöldpetrezselyem,
újhagyma,
só,
őrölt fekete bors
Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a burgonyát és szeleteljük fel.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra és pirítsuk meg
a burgonyával együtt egy serpenyőben, forró olajban.
Tisztítsuk meg a fokhagymát és pépesítsük, amikor a burgonya
már majdnem megpirult, akkor adjuk hozzá a fokhagymát és
pirítsuk még egy kicsit.
A tojásokat verjük fel egy tálban a tejföllel, sózzuk, borsozzuk,
majd adjuk hozzá az apróra vágott zöld fűszereket is és keverjük
össze. Egy sütőformát kenjünk ki olajjal, rakjuk bele a pirított
burgonyát, öntsük rá a felvert tojást.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.
Készen is vagyunk ezzel a káprázatos finomsággal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá mindenkinek!
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2020. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
206 db bejegyzés |
e év: |
3092 db bejegyzés |
Összes: |
34577 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2726
- e Hét: 9602
- e Hónap: 18986
- e Év: 151540
|
|
|