Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Rakott húsos egytálétel
  2020-08-20 10:20:59, csütörtök
 
  Hozzávalók:

8-10 szelet sertés karaj vagy tarja
4 nagy fej vöröshagyma
1 kg krumpli
10 dkg sajt

őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
2 ek kukoricaliszt
2 ek olívaolaj
3 dl zöldségalaplé

Elkészítése:

A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, még a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztbe, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be az előzőleg megkaramellizált vöröshagymával. Ezután szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.

A krumplit pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét.

A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldségalaplével, majd alaposan keverjük össze, végül pedig óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Tálalás előtt szedjük tányérokra a krumplis-hagymás hússzeleteket, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss fejes salátát, csemege uborkát, vagy éppen savanyúságot.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Hűha de jól néz ki
  2020-08-20 08:52:57, csütörtök
 
  Hűha, de jól néz ki, és csak burgonya, tojás, hagyma
meg pár jóféle fűszer kell hozzá

HOZZÁVALÓK:

500 g burgonya,
2 db hagyma,
2 kanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
6 db tojás,
1 kanál tejföl,
bazsalikom,
zöldpetrezselyem,
újhagyma,
só,
őrölt fekete bors

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a burgonyát és szeleteljük fel.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra és pirítsuk meg
a burgonyával együtt egy serpenyőben, forró olajban.

Tisztítsuk meg a fokhagymát és pépesítsük, amikor a burgonya
már majdnem megpirult, akkor adjuk hozzá a fokhagymát és
pirítsuk még egy kicsit.

A tojásokat verjük fel egy tálban a tejföllel, sózzuk, borsozzuk,
majd adjuk hozzá az apróra vágott zöld fűszereket is és keverjük
össze. Egy sütőformát kenjünk ki olajjal, rakjuk bele a pirított
burgonyát, öntsük rá a felvert tojást.

180 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.
Készen is vagyunk ezzel a káprázatos finomsággal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá mindenkinek!





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 3092 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2726
  • e Hét: 9602
  • e Hónap: 18986
  • e Év: 151540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.