2020-08-22 16:43:53, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1 őszibarack befőtt
1 evőkanál barna cukor
1 fél vanília rúd
1 mokkás kanál fahéj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
2 dl főzőtejszín
4 dl víz
Elkészítés:
A barackot kockára vágom és a vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a citromlével,
a vanília kikapart magjával és a rúddal, felforralom. A tejszínre szedek
néhány evőkanál forró leveslét, elkeverem, megint leveslé, megint
elkeverem ez a hőkiegyenlítés azért kell, hogy ne kapja össze a tejszínt,
majd végül visszaöntöm az egészet a leveses lábasba és kiforralom.
Ízlés szerint melegen vagy lehűtve kínálom.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|