Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Vasmise vastapssal Vállajon
  2020-08-03 19:45:10, hétfő
 
  Pásztor Károly szülőfalujában mutatott be hálaadó szentmisét.
Pásztor Károly vasmisés plébános július 25-én hálaadó szentmisét mutatott be pappá szentelésének 65. évfordulóján szülőfalujában, Vállajon. A Szentlélek-templomban tartott ünnepi liturgiára határon túli településekről, Károly atya eddigi szolgálati helyeiről is érkeztek hívek, valamint számos egyházmegyés pap is jelen volt.
A község két évvel ezelőtt, a templom felszentelésének 100. évfordulóján adományozott díszpolgári címet Pásztor Károlynak. Tiszteletére most is megtelt az alig ezer lelket számláló Vállaj ötszáz férőhelyes imahelye.A hívek vastapssal köszönték meg Károly atyának alázatos, mindig másokat szolgáló életét, a 65 éves papi hivatást. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye egyik legszebb és talán a legnagyobb temploma újra a régi hangulatát élte, népénekektől lett hangos. Átimádkozott falai között egykor egyszerre négy vállaji szeminarista is körültérdelte az oltárt, ezért a települést paptermő faluként is emlegették.

Bővebben Link

Cikk bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Pierre Rabhi: idézet
  2020-08-03 19:42:05, hétfő
 
  Nem azért vagyunk a földön, hogy eltorzítsuk, eltérítsük a természettől az életet, hanem azért, hogy megkapjuk belőle azt, ami szükséges, megőrizvén örök értékeit a jövő nemzedékek számára. Ha ebben a szellemben cselekszünk a létezés nagyon ösztönzővé válik és egész lényünket mozgósítja. Folyamatosan kérdőre vonom magamat, mit miért teszek, s érezhetem majd: cselekedeteim az életet szolgálják és építő tettek, avagy nem. Ha igen engem is táplál az élet. Úgy alkothatok, úgy lehetek kreatív, hogy ezzel nem sértem majd sem az életet, sem másokat. Így kerül egyensúlyba bennem a létezés és a birtoklás  
 
0 komment , kategória:  versek  
Szűzanya kálváriát adtak át
  2020-08-03 19:35:05, hétfő
 
  Szűzanya kálváriát adtak át július 26-án, vasárnap, a Heves megyei Bükkszéken. A 15 stáció Magyarországon és Európában is egyedülállónak tekinthető.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Pio atya szép gondolatai
  2020-08-03 19:30:39, hétfő
 
  ......


Gyermekem, te nem tudod, hogy mit terem az engedelmesség. Íme: egy IGEN-ért, egy egyszerű IGEN-ért: fiat secundum verbum tuum (legyen nekem a Te igéd szerint), hogy meglehessen Isten akarata, Mária a Magasságbeli anyjává lett, szolgálóleánynak vallotta magát, de megőrizte szüzességét, amely kedves volt Istennek éppúgy, mint neki. Azért az igenért, amelyet a csodálatosan szent Mária mondott ki, a világ megnyerte az üdvösséget, az emberiség megváltatott. Tegyük meg mi is mindig Isten akaratát és az Úrnak is mondjunk mindig IGEN-t. Pio atya

- Mária mindig új erények virágaival és illatával borítsa be lelkedet, és simogassa meg anyai kezével fejed. Kösd magad mindegyre jobban az égi Édesanyához, mert Ő a tenger, amelyen át az örök ragyogású homokpartok eljutnak a hajnal birodalmába. Pio atya
...... ........... ........... .....



- Mindig imádkozom a betegekért. Minden nap elmondok értük egy Szent Rózsafüzért ". (Pio atya)

- Minél inkább hívja Isten a lelket magához, annál inkább szentesíti azt a kereszten keresztül."
Pio atya

- Mindig előre kell menni, soha nem hátrafelé, a lelki életben. A csónak ami megáll, ahelyett, hogy előre menne, azt a szél visszalöki." (Pio atya)

- Gyakorold a jótékonyságot mindenkivel és a Boldogságos Szűz lesz a segítséged. Pio atya

- Amikor nem tudsz nagy lépésekkel előre haladni az Istenhez vezető úton, légy elégedett, hogy apró lépéseket tegyél, és légy türelmes. "Pio atya

- Ily módon senki sem érdemel semmit. Az Úr minden végtelen jóságával mindent megad, mert mindent megbocsát nekünk. Pio atya

- Minden kegyelmet, amit Jézus nevében kérünk, az örök Atya adja meg." (Pio atya)

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A 75 éve elhunyt Csortos Gyulára emlékezünk
  2020-08-03 19:27:37, hétfő
 
  ,,A tehetség mellé szárnyul kapta a szerencsét is"

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Esti szentmise Déva 2020.08.03
  2020-08-03 17:07:06, hétfő
 
  Szentmise: Nagyon szép ünnep volt Déván, a Szent Antal telepi templomot Istennek hála Kovács Gergely érsek úr, augusztus 2-án felszentelte! A világháború éveiben csak áldásban részesült szentélyt Bonaventura testvér a hívekkel kívülről, belülről szépen felújította, az udvarán Naphimnusz Parkot építettek és most mindannyiunk örömére az érsek úr felszentelte!!

Videó Link

...... ........



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Loyolai Szent Ignác levele Karl Rahner tollából
  2020-08-03 09:22:09, hétfő
 
  Magát Istent tapasztaltam meg, nem emberi szavakat.
Loyolai Szent Ignác levele egy mai jezsuitához - ez Karl Rahner jezsuita, filozófus, a 20. század egyik legfontosabb katolikus teológusa írásának a címe, amelyből a Vigilia folyóirat közösségi oldalán tettek közzé egy részletet. Link
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Augusztus 2. a Nemzetközi Roma Holokauszt Emléknap
  2020-08-03 09:14:27, hétfő
 
  A történelem legsötétebb időszakában elhurcolt és meggyilkolt több százezer roma és zsidó honfitársunk emléke, a túlélők emlékezete arra figyelmeztet, arra kötelez bennünket, hogy soha, de soha nem engedhetünk az alantas gyűlöletnek, az ordas eszméknek, minden emberségünkkel szembe kell szállnunk a Gonosszal, bármilyen álarcban is bukkan fel újra és újra. Úgy gondoltam, kötelességem a magyarországi vészkorszak időszakára emlékezni és emlékeztetni, a művészet erejével világgá kiáltani: soha többé!

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Magyarok kenyere 2020 évben 15 millió búzaszem
  2020-08-03 08:55:37, hétfő
 
  A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek - határainkon innen és túl.
- A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program vezetését a Magyarok Kenyere Alapítvány végzi. Az alapítvány rendkívül fontos szerepet tölt be a Magyarok Kenyere Program életében, mivel itt összegződig mindaz a tudás és tapasztalat, amely annak további bővítéséhez, még több adományozó és adományozott csatlakozásához szükséges. Megalakulása óta a nemzeti identitásunk, hagyományaink megőrzéséért és a nemzeti összetartozás erősítéséért küzd.
A program társadalmi bázisa az elmúlt években tovább erősödött, amit a felajánlók száma mellett egy másik tény is bizonyít: a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, röviden MAGOSZ, átvette a Magyarok Kenyere Program lebonyolításának jogait, egyben a Magyarok Kenyere Alapítványt is.
A program szellemisége teljesedett ki azzal, hogy már a határon túli magyarság is képviselteti magát a közös munkában, hiszen az alapítvány öt fős kuratóriumát három anyaországi és két határon túli személy alkotja.
Az Alapítvány egyik célkitűzése, hogy Kárpát-medencei honfitársaink mellett a nyugati, tengerentúli szórvány magyarságot is bevonjuk az adományozásba. Az ajándékozás örömén túl az alapítvány nemcsak társadalmi tőkét biztosít a magyar gazdaközösségnek, hanem csatornaként működhet a gazdálkodási ismeretek Kárpát-medencei továbbadásában is. A mezőgazdasági, fejlesztési támogatások határon túli felhasználását ezzel együtt jelentősen segítheti az a hatalmas szakmai tudásbázis, amely a MAGOSZ-nál és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál már rendelkezésünkre áll.
...... ............


Nagyobb kép Link
...... ...........



...... .............



...... ............



- A Magyarok Kenyere nevű összefogás jóvoltából az elmúlt tanévben is több tonna kenyér jutott a Szent Ferenc Alapítvány által felkarolt gyermekek asztalára! Szeretnék hálát adni, hogy évről évre oly sok gazdát sikeresen megszólítanak a nevünkben, akik nagylelkűen megosztják a drága szülőföldünk termését a legkisebbekkel! Adja az jó Isten, hogy áldás legyen a szántóvető ember munkáján, hogy e gyönyörű Kárpát-medence minden asztalára jusson bőséges tápláló kenyér!"
Csatlakozzon Ön is e nemes vállaláshoz, legyen részese a nagy jelentőségű programnak! Kérjük, ajánlja fel búzatermésének egy részét, hogy együtt segíthessünk a rászoruló gyermekeken!
Böjte Csaba t.
Köszönet a Nemzet Kenyeréért! videó Link

- Idén is összeöntötték a Kárpát-medence búzáját Link

- Magyarok Kenyere: 15 millió magyarban gondolkodnak Link

- Magyarok Kenyere: idén különös jelentősége van az összefogásnak Link

- Wikipedia oldalon Link

- Tízéves a Magyarok Kenyere program Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Ferenc pápa: vasárnapi beszéde 08.02
  2020-08-03 08:38:30, hétfő
 
  Mi, keresztények nem mondhatjuk másoknak, hogy boldoguljanak maguk!
Augusztus 2-án a Szentatya a vasárnapi evangéliumról, a ,,csodás" kenyérszaporításról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy Jézus szolidaritásra, mások szükségleteivel való törődésre, mások felvállalására, vagyis a testvériség útjára tanít bennünket.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 2503
  • e Hónap: 15941
  • e Év: 218854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.