Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A Szent István-bazilikában tartják a szentmisét
  2020-08-05 22:56:28, szerda
 
  Megtartjuk a szentmisét augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilikában; a Szent Jobb-körmenet helyett ereklyés áldást kapnak a hívek.
...... ..........


A hagyományosan a bazilika előtti téren, több tízezer zarándok részvételével megtartott szertartást idén a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt a bazilikában, szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett rendezzük meg, és azon csak meghívottak vehetnek részt.
A délután 5 órakor kezdődő szertartást Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek vezeti, a homíliát Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja.
A szentmisét a Duna Televízió és a Magyar Katolikus Rádió élőben közvetíti.
A mise után szokásos Szent Jobb-körmenet helyett - ugyancsak a bazilikában - a magyar nemzetért könyörgő liturgiát tartunk. Utána a bíboros a Szent Jobb-ereklyével áldást ad a templomban lévőkre és mindazokra, akik a televízión vagy a rádión keresztül kapcsolódnak be az ünnepbe.
A Szent Jobb a szokott módon, 10 és 13 óra között látogatható a bazilikában.
Tekintettel arra, hogy a Szent István-napi ünnepi szentmisét a bazilikán belül tartjuk, azon koncelebráló atyák is csak korlátozott számban vehetnek részt. .
Adja Isten, hogy a nehéz körülmények erősítsék hitünket és összetartozásunkat!




Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Magyar Kurír 2020.08.05
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Esti Szentmise a Sziklatemplomból 08.05
  2020-08-05 22:46:48, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Esti szentmise Csíksomlyó 08.05
  2020-08-05 22:29:30, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Esti szentmise Déva 08.05
  2020-08-05 22:18:14, szerda
 
  Videó Link

...... ...........



...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Magyarok Nagyasszonya szentmise 2020.08.02
  2020-08-05 13:40:25, szerda
 
  Magyarok Nagyasszonya, társszékesegyház Nyíregyháza

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Havas Boldogasszony-búcsú - szentmise Pécs
  2020-08-05 13:33:25, szerda
 
  Videó Link
Dr. Udvardy György az egyházmegye főpásztora, püspöke.
Jelmondata: JESUS CHRISTUS EST DOMINUS / Jézus Krisztus az Ú
...... ..............



...... .........



...... ..........



.........



Megjegyzés: 2019.10.19 voltam ebben a templomban.
Saját fotózás
...... ............


Santa Maria oltárkép
...... ........... ........... .........



* * *
- Isten igéjét szívünk csendjében ismerjük fel - Havas Boldogasszony-búcsú Pécset. Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Gigantikus robbanás történt Libanon fővárosában
  2020-08-05 13:29:04, szerda
 
  Hatalmas robbanás rázta meg kedden Libanon fővárosát, Bejrútot, közvetlenül a tárgyalás előtt, ahol ítéletet hirdettek Rafik Haríri volt miniszterelnök 2005-ös meggyilkolásának ügyében. Helyszínen levő tanúk beszámolóira alapozva a BBC azt írja, a robbanás a kikötőnegyedben történt. Vannak egyelőre nem hivatalos adatok is, ezek szerint volt a városban egy második robbanás is közvetlenül az első után. A közösségi oldalakon terjedő videók szerint a robbanásnak gigantikus mérete volt, és nyomában egy gombafelhő keletkezett.
Egy ENSZ-bíróságon ma hirdettek volna ítéletet Rafik Haríri meggyilkolásának ügyében, ő maga is egy bombatámadásban veszítette életét 2005-ben. A négy vádlott férfi a Hezbollah terrorszervezet tagja, de a tárgyalás során végig tagadták, hogy közük lett volna a merénylethez. Állítólag a második robbanás Haríri volt lakása közelében történt. A korábbi hírek szerint a libanoni egészségügyi minisztérium nem bocsátkozott becslésekbe, de "sok sebesültről, és nagy veszteségekről" beszéltek..
A Mediafax értesülései szerint eddig több mint 50 halottat találtak az épülettörmelékek alatt, és legalább 3000-en megsebesültek. A robbanás okai továbbra sincsenek tisztázva, de helyi források szerint balesetről lehet szó: a Libanoni Nemzeti Hírügynökség például úgy tudja, tűz ütött ki egy lőszerraktárban, és az okozta a hatalmas robbanást. Az országban az utóbbi időben jelentős tüntetések voltak, hiszen a hetvenes évek polgárháborúja óta nem tapasztalt gazdasági válság sújtja Libanont. A múlt héten az izraeli határnál is feszültségek voltak, állítólag Hezbollah-harcosok innen szerettek volna beszivárogni. (cnn/bbc/aljazeera)
Forrás: - a Transindex.ro portálról
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Libanon gyászol: legalább 100 halottja és 4000 sebesültje ..
  2020-08-05 13:18:23, szerda
 
  Libanon gyászol: legalább 100 halottja és 4000 sebesültje van a keddi robbanásnak
Legalább 100 ember meghalt és több mint 4000-en megsebesültek abban a hatalmas robbanásban, amely kedden történt Libanon fővárosában, Bejrútban - közölte magyar idő szerint szerda reggel 8-kor a Sky News Arabia hírtelevízió a libanoni vöröskeresztre hivatkozva. A sérültek között van az ENSZ 48 alkalmazottja és 27 családtagja - mondta az Al Jazeera hírtelevíziónak Farhan Haq, az ENSZ-főtitkár szóvivője. A két robbanás helyszíne a kikötő volt.
A robbanások okát még mindig nem tudni. Az első hírek szerint petárdaraktárban keletkezett tűz okozta az elsőt, a második rendkívüli erősségét pedig az, hogy nagyon nagy mennyiségű, 2700 tonna ammóniumnitrát robbant fel, amelyet már hat éve tároltak egy kikötői raktárban. A robbanás gyakorlatilag letarolta a belvárost, több tíz kilométerrel távolabb is megrongált épületeket és még Cipruson is érezték. A jordániai földtani intézet szerint egyébként a robbanás egy 4,5-ös erősségű földrengésnek felelt meg a Richter skálán.
Bár a baleset oka még nem tisztázott, Michel Aoun elnök azt mondta, hogy 2750 tonna ammónium nitrátot tároltak nem megfelelő körülmények között hat éven keresztül egy raktárban a helyszínen. A műtrágya és bomba készítésére is használt ammónium nitrát erősen robbanásveszélyes, és Hassan Diab miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy ennyire veszélyes módon tárolták ezt az anyagot. Diab azt mondta, hogy vizsgálatot indítanak a robbanás okának kiderítésére, az eredmény öt napon belül várható. Libanonban szerdától kezdve két hetes nemzeti gyászt rendeltek el.
A szemtanúk szerint Bejrútban apokaliptikus a látvány. A robbanás a város szinte összes negyedében károkat okozott, valaki azt mondta a CNN-nek, hogy a kikötő teljesen elpusztult. Az amerikai nagykövetség azt kérte az emberektől, hogy maradjanak az otthonaikban és ha lehet, viseljenek maszkot, mert veszélyes gázok lehetnek a levegőben.
Kedd késő estére összehívott rendkívüli ülésén a Legfőbb Védelmi Tanács nyilvánította katasztrófa sújtotta várossá Bejrútot, és a testület azt javasolta a kormánynak, hogy szerdán hirdessen ki rendkívüli állapotot két hétre. Az egészségügyi miniszter közlése szerint sokan eltűntek, keresésüket a romba dőlt épületekben és a törmelék alatt nagyon nehezíti, hogy nincs áram. Leállt a telefonösszeköttetés és az internetszolgáltatás is. A robbanások miatt ehetetlenné vált a kikötő magtáraiban tárolt gabona. A gazdasági miniszter közölte, hogy Libanon majd importra szorul, de egyelőre elég búzája van.
Németország, illetve a környező országok közül többen is felajánlották a segítségüket. Katar bejelentette, hogy szerdán két, 500 ágyas tábori kórházat küld Libanonba, de Kuvait és Irak is küld sürgős egészségügyi segítséget.
Donald Trump amerikai elnök kedd este úgy nyilatkozott, hogy tábornokai szerint valószínűleg robbanószerkezet okozhatta a robbanásokat, a libanoni politikusok azonban semmi ilyesmiről nem beszéltek és jelezték is az amerikai diplomatáknak, hogy aggasztja őket a Trump által használt ,,támadás" szó. Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter is megjegyezte, hogy ,,baleset volt, amelyet tűz okozott", és óvatosságra intett a különböző feltételezések kapcsán. ,,Nem látok okot arra, hogy ne higgyünk a bejrúti jelentéseknek" - mondta az izraeli külügyminiszter.
A robbanásban súlyosan megrongálódott Finnország libanoni nagykövetségének épülete, a finn kormány twitter üzenetben tudatta, hogy a tetemes anyagi károk ellenére senkinek nem esett baja a követség alkalmazottai közül. Sanna Marin finn miniszterelnök sokkolónak nevezte a robbanás hírét, és részvétét nyilvánította a halálos áldozatok családtagjainak, akárcsak Pekka Haavisto finn külügyminiszter.
Kiemelt kép: IBRAHIM AMRO/AFP
...... ............


Forrás: Hír 24

* * *
- Index oldalon Link
Index oldali Képek a robbanásról és utána lévő állapotról Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították
  2020-08-05 13:11:01, szerda
 
  Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították a keddi rendkívül erőteljes robbanások miatt. Éjfélre már 78 halálos áldozatról tájékoztatott Libanon egészségügyi minisztere és csaknem négyezer sérültről.
Kedd késő estére összehívott rendkívüli ülésén a Legfőbb Védelmi Tanács nyilvánította
katasztrófa sújtotta várossá Bejrútot, és a testület azt javasolta a kormánynak, hogy szerdán hirdessen ki rendkívüli állapotot két hétre.
Az egészségügyi miniszter közlése szerint sokan eltűntek, keresésüket a romba dőlt épületekben és a törmelék alatt nagyon nehezíti, hogy nincs áram. Leállt a telefonösszeköttetés és az internetszolgáltatás is. A robbanások miatt ehetetlenné vált a kikötő magtáraiban tárolt gabona. A gazdasági miniszter közölte, hogy Libanon majd importra szorul, de egyelőre elég búzája van.
A robbanások okát még mindig nem tudni.
Az első hírek szerint petárdaraktárban keletkezett tűz okozta az elsőt, a második rendkívüli erősségét pedig az, hogy nagyon nagy mennyiségű, 2700 tonna ammóniumnitrát robbant fel, amelyet már hat éve tároltak egy kikötői raktárban.
Donald Trump amerikai elnök kedd este úgy nyilatkozott, hogy tábornokai szerint valószínűleg robbanószerkezet okozhatta a robbanásokat. Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter viszont arról beszélt, hogy ,,baleset volt, amelyet tűz okozott", és óvatosságra intett a különböző feltételezések kapcsán. ,,Nem látok okot arra, hogy ne higgyünk a bejrúti jelentéseknek" - mondta az izraeli külügyminiszter. a robbanás egy 4,5-ös erősségű földrengésnek felelt meg a Richter skálán.
A detonációt még a 200 kilométerre fekvő Cipruson is érzékelték.
A jordániai földtani intézet szerint egyébként
...... ........... .....


Súlyosan megrongálódott Finnország libanoni nagykövetségének épülete
Súlyosan megrongálódott Finnország libanoni nagykövetségének épülete a keddi bejrúti robbanás miatt, amelynek már legalább hetven halálos áldozata és több mint háromezer sérültje van. A finn kormány twitterüzenetben tudatta, hogy a tetemes anyagi károk ellenére senkinek nem esett baja a követség alkalmazottai közül.
Sanna Marin finn miniszterelnök ,,sokkolónak" nevezte a robbanás hírét, és részvétét nyilvánította a halálos áldozatok családtagjainak, akárcsak Pekka Haavisto finn külügyminiszter, aki üzenetében megemlítette, hogy még mindig nem tudni, mi okozta a katasztrófát.
Több ezer sérült a bejrúti robbanásban
Hatalmas robbanás rázta meg a libanoni fővárost, Bejrútot kedd késő délután. A detonációk ereje olyan nagy volt, hogy a környéken mindent letarolt, helyszíni beszámolók szerint még kilométerekkel arrébb is érezni lehetett, ahogy remeg a föld, ablakok törtek be, és óriási füstoszlop emelkedett a levegőbe.

Csak erős idegzetűek nézzék meg a videót
Videó a robbanásról Link


Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Óriási robbanás történt Bejrútban, több ezer sérült.
  2020-08-05 13:05:18, szerda
 
  Egy tűzijátékraktár repült levegőbe a libanoni főváros kikötőjében.
Hatalmas robbanás történt Libanon fővárosában, Bejrútban kedd délután. A CNN a helyi hírügynökségre hivatkozva azt írta, egy kikötőben található tűzijátékraktár repült levegőbe. Twitteres beszámolókban két robbanásról írnak, több épület is megsérült.
A helyi sajtóban arról írtak, hogy a robbanás helyszínétől 10 kilométerre levő házak is megsérültek. A CNN szerint Szaad Hariri volt miniszterelnök rezidenciájában is komoly károk keletkeztek.
A hatóságok kedd este azt közölték, hogy több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a libanoni fővárosban kedd este történt robbanásnak, a sérültek száma különböző jelentések szerint 2500 és több mint háromezer között van, a halottaké pedig legkevesebb 25, de egyes tudósítások szerint már elérte az 50-et.
Michel Aoun libanoni elnök kivezényelte a katonaságot az utcákra, hogy a mentésben segítsenek, illetve a rendet fenntartsák. A libanoni miniszterelnök, Hassan Diab nemzeti gyásznapot hirdetett szerdára.
HVG 2020.08.04.

Egy helyszínen élő magyar látta a bejrúti robbanást.
Egy Bejrútban élő magyar férfi szemtanúja volt a libanoni főváros kikötőjében kedd este történt robbanásnak, amelynek több ezer sebesültje és már több tucat halottja van.
Az M1 Híradónak Skype-on nyilatkozó Németh Ágoston elmondta: a kikötővel szomszédos városrészben lakik menyasszonyával, mintegy 300-400 méterre a történtektől. A lakásuk teraszáról nézte végig ahogy 17 óra 40 perckor lángba borult a kikötőben egy épület.
Először puskaropogás szerű hangot hallott, majd 18 óra után volt a második, az igazán hatalmas robbanás, amelyet a felvételeken látni.
Egy pillanattal később az ablakok kitörtek, ő a földön találta magát és látta, hogy a lakásuk romokban van: minden ablak kitört, az összes bútor szanaszét repült, semmi nem maradt a helyén, mindenütt üvegszilánkok borították a padlót, a bejárati ajtó teljesen kidőlt, a lift fémajtaja beszakadt.
Úgy döntöttek, hogy barátaikhoz költöznek át. Útban feléjük az utcán folyamatos volt a szirénázás, és látták, ahogy sebesülteket visznek autókkal.
Mint mondta, a helyi híradások szerint egy ammónium-nitrát raktár égett és robbant fel.
A műsorvezető kérdésére Németh Ágoston közölte: nem volt tudomása arról, hogy a közelben robbanószert tároltak volna. Mint mondta, az ammónium-nitrát műtrágyagyártáshoz is alapanyag, ezért nem jelentené ki, hogy robbanószer volt az épületben.
Közölte, hogy a teraszukról látta azt is, amint egy hajót a robbanás odébb lök, és az épület, amely kigyulladt, eltűnt, helyén kráter van, amelybe beömlött a tenger.
Németh Ágoston elmondta még, hogy jól vannak, szerencsére több magyar barátjuk él Bejrútban, akikkel felvették a kapcsolatot, azok pedig felajánlották, hogy megszállhatnak náluk.
...... ...........


Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.