Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ötgólos győzelmek a vízilabda Magyar Kupa harmadik fordul...
  2020-08-07 14:40:28, péntek
 
  Ötgólos győzelmek a vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában.
Az esélyesebb csapatok győzelmével zárult csütörtökön a férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulója.
Cikk és videókLink
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Aranymise Győrben Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére
  2020-08-07 14:27:00, péntek
 
  ...... .........


Boldog Apor Vilmos püspök tisztelőinek elsőhétfői szentmiséjét augusztus 3-án Benkovich Ferenc székesegyházi kanonok, a győri Szentlélek-templom plébánosa mutatta be.
A pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját ünneplő győri plébános prédikációjában kiemelte, hogy a kenyérszaporítás jézusi gesztusa miként mutatkozott meg Apor Vilmos püspök életében - gyulai káplánként, plébánosként, majd győri főpásztori szolgálata során.
Benkovich Ferenc atya felidézte a győri püspökség kertészének tanúságtételét, aki besorozását követően is számíthatott Apor Vilmos rendszeres támogatására, katonatársaival együtt. A nekik szánt adományt a főpásztor személyesen vitte el a katonák állomáshelyére. A főpásztor a krisztusi szeretet gyakorlásáról tett tanúságot akkor is, amikor a gettóba zárt zsidó testvéreknek vitt élelmet. Nem törődött az őrök gúnyolódásával sem. Kötelességének érezte, hogy minden tőle telhetőt megtegyen a zsidó közösségért - hangzott el a prédikációban.
A szentmise szónoka rámutatott: a Győri Egyházmegye vértanú főpásztorának legfőbb küldetése az volt, hogy az embereket az Eucharisztiához vezesse. E küldetés teljesedett ki azáltal, hogy nagypénteken adta életét a rábízottakért. Húsvétkor szólította magához a Teremtő, a feltámadott Krisztus mellett van a helye, s oda vár bennünket - fogalmazott Benkovich Ferenc.
Elmondta: 1986. május 23-án jelen lehetett Apor püspök újratemetésén, amikor a főpásztor testét teljes titokban, rendőri felügyelettel a Kármelhegyi Boldogasszony-templom altemplomából átszállították a Nagyboldogasszony-székesegyházba, és a Héderváry-kápolnában számára készített szarkofágban helyezték örök nyugalomra.
,,Köszönjük meg, hogy az isteni Gondviselés nekünk adta, és kérjük közbenjárását, hogy sok fiatal szívében fakadjon a hivatás kegyelme, és a papok odaadóan, tiszta, áldozatos lelkülettel tudják szolgálni Isten dicsőségét" - buzdított a Szentlélek-templom plébánosa.
A szentmise végén a jubiláns lelkipásztor aranymisés áldásban részesítette a jelenlévőket.


Forrás: Győri Egyházmegye
Fotó: Ács Tamás
Magyar Kurír 2020.08.07

- Boldog Apor Vilmos püspök, vértanú Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Laurean - Hugo Guia
  2020-08-07 14:24:04, péntek
 
  ...... ............


Elmélkedés
Szólítsd néven a keresztedet! Nem szeretek legtöbbször szembenézni azzal, ami számomra nehéz. Azzal, ami számomra szenvedés, vagy netalán hátrányos helyzetbe szorít. A hajléktalan ember életében sokszor látni azt a szabadságot, ami felelősség mentessé teszi az életét, a pad a parkban, vagy a hidak alatti sátorozás. Felvenni a kereszted, azt jelenti, hogy elfogadod azt az ajándékot, amelyet Istentől kaptál és életnek nevezed. Ebben vannak tetsző és nemtetsző dolgok, de ezek által mondhatod önmagadat teljesnek. Vállald kereszted és Isten boldoggá tesz!
Albert testvér
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Vízre szálltam.... csak így a ladikban
  2020-08-07 14:20:22, péntek
 
  Vízre szálltam.... csak így a ladikban, mert az az igazság, hogy vízre lépni nem merek...., de nem is érzem, azt, hogy Isten azt kérné tőlem...
A nagy kérdés, hogy itt és most mit is kér tőlünk az Isten?? Egy korszak végén, egy új világ küszöbén, testi, lelki, szellemi képességeinkkel mit is kezdjünk, merre tovább? Próféták után kiált a világ!!
Szeretettel, Csaba t.

A Szent Anna-tónál a kápolna mellett tartott mise után vízre szálltunk Csaba testvérrel. Sok-sok kép készült, először gyerekekkel, aztán csak vele, egyedül a csónakban.
Egyszer csak belehúzott, elkezdett evezni erősen, gyorsan, ki a tó közepére, nem tudtunk vele lépést tartani. Így készült el ez a fotó, messziről.
.........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya imája
  2020-08-07 14:15:36, péntek
 
  PIO ATYA IMÁJA
Ó Jézusom, add nekem a te erődet, mikor szánandó természetem fellázad a bajok ellen, melyek fenyegetik, hogy szeretettel fogadhassam földi számkivetésem gyötrelmeit és szorongatásait.
Minden erőmmel csatlakozom érdemeidhez, fájdalmaidhoz, vezeklésedhez, könnyeidhez, hogy veled együtt dolgozhassam az üdvösség művén, és legyen erőm menekülni a bűntől, mint a halálküzdelmednek, véres verejtékednek és halálodnak egyetlen okától.
Rombold le bennem mindazt, ami visszatetsző előtted, és a te szent szereteted tüzével nyomd szívembe minden szenvedésedet. Karolj át olyan bensőségesen, oly erős és édes öleléssel, hogy soha ne hagyjalak egyedül kegyetlen gyötrelmeidben.
Csupán egyetlen pihenőt kívánok: a te Szíveden. Egyetlen dolog után áhítozom csak: részt venni szent Haláltusádban. Bárcsak megrészegülne lelkem véredtől, és táplálkozna fájdalmad kenyerével. Amen.

- Amikor Isten irányít, megtörténik a lehetetlen." Pio atya

- e, aki rosszul építettél, rombold és építsd újra ". Pio atya
.....



- Ha türelmesnek kell lennünk és viselnünk kell mások hibáit, annál is inkább el kell viselnünk magunkat. A napi vétkeid során megalázod magad, alázd magad, mindig alázd magad. Amikor Jézus az alázatot látja, kinyújtja a kezét, és magához vonz téged. Szent Padre Pio
...... ........... .....



- "Mindig mondd el neki, a legédesebb Jézusnak is: haldokolva akarok élni, hogy a halálból örök élet jöjjön és az életem segítsen a halottak feltámadásában". Pio atya

- Pio atya breviáriuma: Világ hazug gépez [08-11]
Kérjük szeretett Jézusunktól az alázatot és a bizalmat, és kedves szent Kláránktól a hitet. Az ő lángoló hitével imádkozzunk Jézushoz; adjuk át magunkat neki, szakadjunk ki a világ hazug gépezetéből, ahol minden őrület és hiúság. Minden elmúlik, csak az Isten marad a léleknek, ha képes volt Őt jól szeretni.

- A megpróbáltatások tüzében a lélek színaranyává válik." Pio atya

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Erdő Péter bíboros részvét táviratot küldött Libanonba
  2020-08-07 14:14:29, péntek
 
  Legalább száz ember meghalt és több mint négyezren megsérültek az augusztus 4-én Libanon fővárosában, Bejrútban bekövetkezett robbanás következtében. Erdő Péter bíboros, prímás részvét táviratot küldött Béchara Boutros Raï bíborosnak, antiochiai maronita pátriárkának.
Őboldogsága Béchara Boutros Raï bíboros
antiochiai maronita pátriárka részére
Libanon

Őeminenciája!
Hallottam a bejrúti kikötőben történt tragédia szomorú hírét.
Ebben a gyászos pillanatban szeretném biztosítani Őboldogságát személyes közelségemről és a magyar katolikusok közelségéről a libanoni néphez és különösen az Ön lelkipásztori gondoskodása alatt álló katolikus közösséghez.
Testvéri imákkal,
Erdő Péter bíboros
Budapest, 2020. augusztus 5.


Fordította: Thullner Zsuzsanna
Fotó: Vatican News
...... ..........


Magyar Kurír 08.07
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
„Rejtélyes robbanás” történt Bejrútban
  2020-08-07 14:11:28, péntek
 
  Bejrút, a Kelet mátkája, a Nyugat fárosza megsebesült. Egy »letarolt város«, mely olyan, akár »egy háborús színtér, háború nélkül" - ezekkel a szavakkal kezdődik Bechara Boutros Raï maronita pátriárka felhívása a ,,világ nemzetei felé" a ,,rejtélyes robbanás" után (a sokatmondó kifejezést maga a pátriárka fogalmazta meg így), mely augusztus 4-én történt Libanon fővárosának kikötőjében
Bejrút, a Kelet mátkája, a Nyugat fárosza megsebesült. Egy letarolt város, mely olyan, akár »egy háborús színtér, háború nélkül" - ezekkel a szavakkal kezdődik Bechara Boutros Raï maronita pátriárka felhívása a ,,világ nemzetei felé" a ,,rejtélyes robbanás" után (a sokatmondó kifejezést maga a pátriárka fogalmazta meg így), mely augusztus 4-én történt Libanon fővárosának kikötőjében.
Előzetes becslések szerint száznál is többen meghaltak és több ezren megsebesültek.
A tragikus eset - mondta a libanoni bíboros - letarolta a várost, halált és pusztulást zúdítva rá, s romba döntött kórházakat, otthonokat, templomokat, mecseteket, szállodákat és boltokat.
S mindez éppen akkor történik, amikor a libanoni állam ,,gazdasági és pénzügyi csődhelyzetben van, mely megakadályozza abban, hogy szembenézhessen ezzel a katasztrófával", a lakosság pedig ,,szegénységbe és nyomorba" süllyed.
Az Egyház - idézte a bíboros - segélyhálózatot épített ki Libanon egész területén, de a pusztulás akkora méreteket ölt, hogy az ország minden erőfeszítése eltörpül mellette. Raï pátriárka ezért fejezte ki előre is háláját a libanoni egyház nevében minden nemzetnek, ,,amely készen áll Bejrút megsegítésére". Megszólított ,,minden baráti és testvéri országot" és legfőképpen a nagyhatalmakat és az Egyesült Nemzetek Szövetségét (ENSZ), azonnali segítséget kérve Bejrút megmentésére, s arra kérte őket, tegyék ezt mindennemű politikai és geopolitikai számítás, illetve hátsó szándék nélkül. Mert ami itt történt, az túlnőtt a politikán és a konfliktusokon."
A bejrúti kikötőben történt tragédia szomorú híréről értesülve Erdő Péter bíboros, prímás augusztus 5-én részvéttáviratot küldött Béchara Boutros Raï bíborosnak, antiochiai maronita pátriárkának - kifejezve személyes közelségét és a magyar katolikusok közelségét a libanoni néphez és különösen a pátriárka lelkipásztori gondoskodása alatt álló katolikus közösséghez.
Az elmúlt években Libanont rengeteg katasztrófa érte politikai, pénzügyi, gazdasági és nemzetbiztonsági téren egyaránt.
Az ország most ,,megérdemli testvérei és barátai támogatását, hogy újra talpra állíthassa fővárosát",
Raï pátriárka szerint ahhoz, hogy szembe tudjanak nézni a szükséghelyzettel, segítségként ,,az Egyesült Nemzetek által felügyelt alap" létrehozása volna a legmegfelelőbb.
,,Hozzátok fordulok - zárta sorait -, mert tudom, hogy szeretitek Libanont, és válaszolni fogtok hívásunkra. Hozzátok fordulok, mert tudom, mennyire a szíveteken viselitek, hogy Libanon visszanyerje történelmi szerepét az ember, a demokrácia és a béke szolgálatában a Közel-Keleten és az egész világon."
Az augusztus 4-i bejrúti robbanás után a gazdasági válságtól és az utóbbi napokban az országot megbénító koronavírus-járványtól megfáradt libanoniak egy pillanat alatt félretették minden gondjukat, hogy honfitársaik segítségére siessenek.
Orvosok és egészségügyi dolgozók kórházakat és klinikákat nyitottak a sebesültek tömegei számára, szállodatulajdonosok ajánlották fel épületeiket az evakuált lakosoknak, akik a robbanásban elvesztették otthonukat.
Ugyanígy segítettek kolostorok, monostorok, templomok és mecsetek. A robbanásban a libanoni Caritas épületei is súlyos károkat szenvedtek.
,,A fájdalmas tragédia és társadalmi, gazdasági, humanitárius és egészségügyi következményei minden libanonitól - a politikai erőktől kezdve az ország minden közszereplőjéig - szolidaritást, egységet és közös munkát követelnek e nehéz próbatétel megoldása érdekében" - olvasható a közleményben, melyet a síita Hezbollah párt tett közzé a robbanás napján, a késő délutáni órákban.

- Libanon 10 452 km² területen fekszik, Délnyugat-Ázsiában, a Közel-Keleten. Északról és keletről Szíria, délről Izrael, nyugatról a Földközi-tenger határolja. Lakossága 6 100 000 fő.
Libanonban a demokrácia a különböző vallások kényes egyensúlyára épül. Az ország lakosságának 59,7 százaléka muszlim (nagyobb részt síita és szunnita, kisebb részt drúz), 39 százaléka keresztény (többségében maronita katolikus), 1,3 százaléka más vallás követője. A különféle közösségek közötti hatalommegosztás elve alapján az államfőnek a keresztény maronita, a parlament elnökének a síita, a miniszterelnöknek a szunnita közösségből kell érkeznie.
Forrás: Wikipédia

Fordította: Balláné Sárközi Jáhel
Fotó: Fides; Lambert Attila
...... ..............


Magyar Kurír 2020.08.06

* * *
- Sorra reagálnak a politikusok Raï pátriárka felhívására Libanon semlegességéért Link

- Muszlim vezetők szólaltak meg Raï pátriárka Libanon semlegességéért tett felhívásával kapcsolatban Link

- Caritas Lebanon - munkájuk reményt nyújt a lehetetlennek tűnő helyzetekben Link

- 10 millió forint gyorssegéllyel segíti a Katolikus Karitász a libanoni robbanás károsultjait Link ezen az oldalon még több cikk a tragédiáról
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől?
  2020-08-07 13:58:48, péntek
 
  ...... .......


Senki? Ki szakíthat el minket Mária szeretetétől? Semmi, és senki! Nincs az az erő, mely felér azzal a mérhetetlen és hatalmas erővel, amely, ki tudna valakit ragadni Mária kezéből! Édesanyánk, földi édesanyánk védő karja is mindig óvó, védő kéz! Ennél még szorosabb kéz a Szűzanya drága kezei. Kapaszkodj erősen a Szűzanya kötényébe, mondta nekem egy jó barátom, mert azt a kötényt még a sátán sem tudja széttépni! A Szűzanya ereje biztos. Ő a mennyország királynője! Tudjuk milyen hatalommal van felruházva ezáltal? Azzal, hogy a Mennyei Atya neki nem tud nemet mondani, mert a Szűzanya igenje óriási dolog az Atya szemében! Ne engedjük, hogy bármi, bárki el tudjon bennünket taszítani, szakítani ettől a drága Jézustól és a Szűzanyától! Öleljük magunkhoz!
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ferenc pápa levele a 31. Mladifest résztvevőihez Međugorjéba
  2020-08-07 13:33:37, péntek
 
  Jöjjetek, és meglátjátok.
A bosznia-hercegovinai ferences kegyhelyen, Međugorjéban 31. alkalommal tartanak ifjúsági találkozót augusztus 1. és 6. között. A hagyományosan több tízezer fiatal és lélekben fiatal részvételével zajló eseményt idén jóval szűkebb körben rendezik meg a koronavírus-járvány miatt, de online így is sokan bekapcsolódnak a programokba.
Ferenc pápának a Mladifest résztvevőihez írt levelét Sarnyai Andrea fordításában közöljük.
Itt olvasható Link


 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2020. augusztus 7.
  2020-08-07 13:28:32, péntek
 
  Máté evangéliuma is megjegyzi: keresztre feszítettek vele két rablót (Mt 27,38); Lukácstól pedig tudjuk, a jobb lator így kiáltott: ,,Jézus, emlékezz meg rólam, midőn eljössz a te országodba." (Lk 23,42) Krisztus országa a megváltásban érkezett el hozzánk, így azok közül, akik igehirdetését hallgatták, néhányan valóban láthatták eljönni az Emberfiát a kereszt trónusán. Mi, keresztények erre alapozzuk életünket: az Úr eljött, ,,nézd, az ajtóban állok és zörgetek. Aki meghallja szavamat, és kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek, és vele étkezem, ő meg velem." (Jel 3,20) Az Eucharisztiában ennek is részesei leszünk, szívünket megnyitjuk keresztjének titka számára, amit a Kenyér által már bensőnkben hordozunk; lelkünk, életünk felajánlásáért cserébe pedig őt magát kapjuk.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.