Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ahol Szent Ferenc rendje született
  2020-09-17 18:03:15, csütörtök
 
  Vértesaljai László SJ jegyzete
Ahol Szent Ferenc rendje született... - nos az éppenséggel egy rendetlen hely. Tugurium. Várhatnánk-e mást? Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar adása főszerkesztőjének jegyzetét közöljük Rivotortóról.
...... ........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Pio atya szép gondolatai
  2020-09-17 17:59:14, csütörtök
 
  - Jézus tisztában van azzal, hogy az egész életem, az egész szívem neki és az Ő szenvedéseinek szentelve van. Pio atya

- Maradj nyugodt, ne törj össze Pio atya

- Csak egy szegény barát akarok lenni, aki imádkozik. Pio atya

- Pio atya imádkozz szükségleteinkért és mindazokért, akiket az imáidra bízok Ámen

- Pio atya kellemes parfümöt sugározott - nem mindenki érezhette az illatát, de csak néhány kiváltságos ember - Pio atya parfümje eltérő illatokkal és intenzitásokkal rendelkezhetett. Nem volt állandó, növelhette a kitartását, vagy hirtelen eltűnhetett.
Néhány spirituális lány magyarázatot kért Pio atyától, hogy miért sugallta ezt az illatot.
Pio atya azt válaszolta, hogy az Úr nem azért ad ajándékot, hogy örömet szerezzen annak, akinek ő sugározza, hanem azért, mert ez eszköz volt a lelkek Istenhez való vonzására.
Pio atya parfümje vagy szentség illata főként a stigma véréből származik. Még ma is, halála után is, akik imádkoznak Pio atyáért, néha sikerül észrevenniük jelenlétét azon a parfümön keresztül

- Megbocsátani mindenkinek
Sohasem fogsz siránkozni a támadások miatt - bárhonnan is jönnek -, ha emlékezel arra, hogy Jézust egészen elárasztották azoknak a gonosz embereknek a gyalázkodásai, akiket Ő maga áldott meg. Keresztényi szeretettel fogsz megbocsátani mindenkinek, ha szemed előtt tartod a Mester példáját, aki még keresztre feszítői számára is az Atya bocsánatát kérte. Pio atya

- Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlen iránt. Légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is! Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyöngéden szerető Édesanyádnak a közbenjárására a kért kegyelmet!
Szent József, Úr Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk! Pio atya

- A kísértésekor képzeljük el a keresztre feszitett Jézus Krisztust a karjainkban, mellkasunkra borulva, és óldalát többször is meg csókolva ismételjük : ,,Íme az én reménységem, örömöm élő forrása ! Szorosan tartalak, Jézusom, és nem engedlek el, amig biztonságos helyre nem vezetsz,,
Pio atya

- A te feladatod a kövek eltávolítása és szállítása, valamint a tövisek eltávolítása. Jézus az, aki vet, ültet, művel és öntöz. A munkád Jézus műve is. Nélküle nem tehetsz semmit. "

- Emlékezz erre: a gonosz ember, aki szégyelli a rosszat cselekedni, közelebb áll Istenhez, mint az őszinte ember, aki elpirul, hogy jót cselekedjen.

- Az értelem és a fösvénység bűnein túl a jó kereszténynek oda kell figyelni azokra a bűnökre is, amelyekkel a felebarátot sérti meg: legyen az a szívében vagy a nyelvén. Pio atya

- "Az isteni kegyesség mindig azok imáit hallgatja, akik remélnek, bíznak és Istenre hagyatkoznak."
Pio atya

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szent II. János Pál pápa fohásza Jézushoz
  2020-09-17 17:44:57, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Vigyázok embertársaim és magam egészségére
  2020-09-17 17:42:45, csütörtök
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Szökőkút és virágos kert 09.17
  2020-09-17 17:40:27, csütörtök
 
  saját fotózás
...... .........



...... .........



...... .........



...... .........



...... .........



...... .........



...... ........... ........... .....



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Bingeni Szent Hildegárd apátnő, egyháztanító 09.17
  2020-09-17 17:28:51, csütörtök
 
  A középkor nagy misztikus szentje.
...... ........


- Magyar kurír oldalon Link
Videó Link - nagyon halk a hang
,,A nők jelentősen hozzájárulhatnak a teológiához, mivel nagy érzékenységgel és intelligenciával tudnak Istenről és a hit misztériumairól beszélni. Mindenkit, aki e területen tevékenykedik, arra bátorítok, hogy mély vallásos lelkülettel, imádsággal folytassa munkáját a középkori misztikus hagyomány és annak csodálatos képviselői, például Bingeni Szent Hildegárd nyomán, aki a legnevesebb középkori misztikusok egyike volt. Látomásaival a Szentírás tanításait magyarázta, az élet különböző helyzeteire alkalmazva azokat. A következetes keresztény életvitelre és elkötelezettségre buzdított. Misztikus látomásai gazdag teológiai tartalmúak; az üdvtörténet legfőbb eseményeire vonatkoznak, szimbolikus, költői nyelvezettel bemutatva azt."
(XVI. Benedek pápa)

- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldal Link

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Csaba testvér szentmisét mutat be Szászvároson 09.17
  2020-09-17 17:17:56, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Bellarmin Szent Róbert püspök és egyháztanító
  2020-09-17 17:15:18, csütörtök
 
  XI. Piusz pápa emelte az egyháztanítók sorába 1931-ben.
...... ............


- Igenaptár oldalon Link

- Katolikus oldal Link

- Wikipedia Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. szeptember 17.
  2020-09-17 17:07:31, csütörtök
 
  Hogyan fogadta Jézus a női érintéseket? Semmi emberi nincs távol attól, aki asszonytól született. Ebben a kétpólusú világban nem kerülhetjük meg a kérdést és a választ sem, hogy igenis voltak Jézusnak hölgy ismerősei, és néhányan meg is érintették. Bizonyára többen, mint amiről az evangéliumok írnak. Mindegyik érintés mögött vágy is volt, mégpedig a gyógyulás vágya. Valamilyen bajból, betegségből vagy függőségből. Aki beteg, testi-lelki nyomorúságban szenved, annak egyetlen vágya van csupán: egészségesnek lenni. A vérfolyásos asszony érintése a legkifejezőbb: ,,Ha csak a ruhája szegélyét érintem is, meggyógyulok." A betegek érintését elfogadta, a bűnösökét azonban nem.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
24. évközi hét csütörtök 09.17
  2020-09-17 16:54:57, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Az apostolok ugyanazt az evangéliumot hirdetik, hogy ugyanabban a Krisztusban higgyünk.
Testvéreim!
Figyelmetekbe ajánlom az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek. Elfogadtátok, és szilárdan kitartotok benne. Általa elnyeritek az üdvösséget, ha megtartjátok úgy, ahogy hirdettem nektek. Különben hiába lettetek volna hívőkké.
Elsősorban azt hagytam rátok, amit magam is kaptam: Krisztus meghalt bűneinkért, az írás szerint; eltemették és harmadnap feltámadt, ismét az írás szerint. Megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. Később egyszerre több mint ötszáz testvérnek is megjelent. Ezek közül a legtöbben még élnek, néhányan azonban már meghaltak. Azután megjelent Jakabnak, majd az összes apostolnak. Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is.
Én ugyanis az utolsó vagyok az apostolok között, s arra sem méltó, hogy apostolnak hívjanak, hiszen üldöztem az Isten egyházát. De Isten kegyelméből vagyok az, ami vagyok, s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem hatástalan. Többet dolgoztam mindegyiküknél, igaz ugyan, hogy nem én, hanem az Isten kegyelme, amely velem van.
Mindegy tehát, hogy én vagy ők: ugyanazt hirdetjük, s így lettetek hívőkké.
Ez az Isten igéje. 1Kor 15,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus a legnagyobb bűnösnek is megbocsát őszinte bűnbánatáért.
Abban az időben:
Egy farizeus meghívta Jézust, hogy étkezzék nála. Betért hát a farizeus házába, és ott asztalhoz ült. Élt a városban egy bűnös nő. Amikor megtudta, hogy Jézus a farizeus házában van vendégségben, alabástrom edényben illatos olajat hozott. Megállt hátul Jézus lábánál. Sírt, könnyeivel öntözte Jézus lábát, majd hajával megtörölte, és csókolgatta. Végül pedig megkente illatos olajjal.
Ennek láttára a vendéglátó farizeus így szólt magában: ,,Ha ez próféta volna, tudná, hogy ki és miféle, aki érinti őt: hogy ez egy bűnös nő." Jézus akkor hozzáfordult: ,,Simon, mondanék neked valamit." Az így válaszolt: ,,Mester, beszélj!"
,,Egy hitelezőnek két adósa volt. Az egyik ötszáz dénárral tartozott neki, a másik ötvennel. Nem volt miből fizetniük, hát elengedte tartozását mindkettőnek. Melyikük szereti most jobban?"
,,Úgy gondolom az, akinek többet engedett el - felelte Simon. ,,Helyesen ítéltél" - válaszolta Jézus.
Majd az asszony felé fordulva így szólt Simonhoz: ,,Látod ezt az asszonyt? Betértem házadba, s te nem adtál vizet a lábamra. Ez viszont könnyeivel öntözte a lábamat, és hajával törölgette. Csókot sem adtál nekem, ez meg szüntelenül csókolgatja lábamat, amióta csak bejött. Aztán te nem kented meg fejemet olajjal. Ez meg kenetet öntött a lábamra.
Azt mondom hát neked, sok bűne bocsánatot nyert, mert nagyon szeretett. Akinek keveset bocsátanak meg, az kevésbé szeret." Aztán így szólt az asszonyhoz: ,,Bocsánatot nyertek bűneid. Menj békével!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 7,36-50
...... ...........



Imádság
Istenem! Te vagy, aki megalkottál, aki ismersz. Tőled kaptam az életemet, képességeimet, testvéreket magam mellé és naponta a számtalan kegyelmet. A kevesebbet vagy a talentumot azért adtad, hogy akaratodat teljesítsem. Tudom, hogy minden embert üdvözíteni akarsz. Vonj be engem is tervedbe, hogy minél több embernek el tudjalak vinni. Ígérem, mások elől nem rejtem el azokat a dolgokat, amelyek az életemben jóságodat és szeretetedet hirdetik, hanem engedem, hogy szereteted általuk terjedjen a világban.

Elmélkedés
Senki, aki Jézussal találkozik, nem maradhat közömbös az Úr iránt, mert Isten irgalma megérinti őt. Ezt az igazságot szemlélteti a mai evangélium, a bűnös nő története.
A farizeusok többször is megvádolták Jézust azzal, hogy bűnösökkel találkozik, érintkezik. Vélekedésük alapja az volt, hogy a mózesi törvények szerint a nyilvános bűnösökkel való érintkezés tisztátalanná tette az embert, ezért tilos volt.
A farizeusok vádja igaz, Jézus valóban nem hárította el a bűnösök közeledését. A történet szerint Jézus egy Simon nevű farizeusnál van vendégségben, amikor váratlanul megjelenik egy asszony, akiről mindenki tudta a városban, hogy bűnös. A házigazda és meghívott vendégei is egyaránt tisztában voltak ezzel. Nem tudni, hogyan juthatott be a házba az asszony, de ez lényegtelen is számunkra. A bűnös nő szeretetét fejezi ki azzal, hogy drága olajjal keni meg Jézus lábát, majd pedig hajával megtörli. Cselekedetét nem feltétlenül a bűnbánat jelének kell tekintenünk, bár Jézus az asszony bűneinek megbocsátásáról beszél később.
A vendéglátó Simon és a többi jelenlévő meglepődhettek azon, hogy Jézus nem utasítja vissza az asszonyt, nem akadályozza meg cselekedetét, hanem a védelmébe veszi őt. Természetesen nem korábbi életének bűnös cselekedeteit helyesli, hanem azért védi és dicséri őt, mert befogadta Isten irgalmát. Az irgalom, a megbocsátás megváltoztatta az ő életét.
Engedem-e, hogy Isten irgalma megérintsen?
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.