Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Vasárnapi szentmise 09.20
  2020-09-19 23:42:37, szombat
 
  10 órakor lesz bérmálás azok részére, akik a Főplébánián készültek.
Videó Link

16 órakor lesz bérmálás, város plébániáiról érkező fiataloknak
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
A Szentírás üzenete - Évközi 25. vasárnap
  2020-09-19 23:38:02, szombat
 
  Videó Link

Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Évközi 25. vasárnap 09.20
  2020-09-19 23:35:11, szombat
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az én gondolataim nem a ti gondolataitok.
Keressétek az Urat, amíg megtaláljátok, hívjátok segítségül, amíg közel van!
Hagyja el útját a gonosz, és gondolatait a bűnös; térjen vissza az Úrhoz, mert megkönyörül rajta, Istenünkhöz, mert bőkezű a megbocsátásban.
Hiszen az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és az én útjaim nem a ti útjaitok - mondja az Úr.
Igen, amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál, az én gondolataim - a ti gondolataitoknál.
Ez az Isten igéje. Iz 55,6-9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Számomra az élet Krisztus.
Testvéreim!
Nyíltan megmondom, hogy Krisztus most is, mint mindig, megdicsőül testemben, akkor is, ha élek, akkor is, ha meghalok. Hiszen számomra az élet Krisztus, a halál pedig nyereség. Ha viszont tovább kell élnem, az gyümölcsöző munkát jelent.
Nem tudom tehát, mit válasszak, mert mind a kettő vonz: Szeretnék elköltözni, hogy Krisztussal legyek, mert ez mindennél jobb volna. De hogy értetek életben maradjak, arra nagyobb szükség van. Éljetek hát ti is Krisztus evangéliumához méltóan!
Ez az Isten igéje. Fil 1,20a-24.27a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Talán rossz szemmel nézed, hogy én jó vagyok?
Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint amikor egy gazda kora reggel kiment, hogy szőlőjébe munkásokat fogadjon. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, elküldte őket a szőlőjébe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piactéren. Ezt mondta nekik: ,,Menjetek ti is a szőlőmbe, és ami jár, megadom majd nektek." Azok el is mentek. Majd a hatodik és a kilencedik órában újra kiment és ugyanígy cselekedett. Kiment végül a tizenegyedik óra körül is, és újabb ácsorgókat talált. Megkérdezte tőlük: ,,Miért álldogáltok itt egész nap tétlenül?" Azok ezt válaszolták: ,,Mert senki sem fogadott fel minket." Erre azt mondta nekik: ,,Menjetek ti is a szőlőmbe!"
Amikor beesteledett, a szőlősgazda így szólt intézőjéhez: ,,Hívd össze a munkásokat, és add ki a bérüket, az utolsókon kezdve az elsőkig!" Először azok jöttek tehát, akik a tizenegyedik óra körül kezdtek, és egy-egy dénárt kaptak. Amikor az elsők jöttek, azt hitték, hogy nekik többet fognak adni, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen: ,,Ezek az utolsók csak egy órát dolgoztak, és ugyanúgy bántál velük, mint velünk, akik a nap terhét és hevét viseltük!" Ő azonban ezt felelte az egyiküknek: ,,Barátom, nem vagyok igazságtalan veled. Nem egy dénárban egyeztél meg velem? Ami a tied, fogd és menj! Talán azzal, ami az enyém, nem tehetem azt, amit akarok? Vagy rossz szemmel nézed, hogy én jó vagyok?"
Ezek az evangélium igéi. Mt 20,1-16a
...... ........



Imádság
Istenünk! Te minden embert meghívsz szolgálatodra és megígéred nekünk az örök üdvösséget. Segíts, hogy egész életünkben neked szolgáljunk, a te nevednek szerezzünk dicsőséget. Szolgálatunkat szabadon vállaljuk és irántad való szeretetből végezzük az üdvösség reményében. Légy hozzánk igazságos és irgalmas! Segíts minket, hogy végső célunkat, az örök életet mindig szem előtt tartsuk és szüntelenül törekedjünk feléd! Tartsd távol tőlünk az irigységet, hogy örülni tudjunk annak, ha mások is az üdvösségre jutnak!

Elmélkedés
Kemény dió


A szőlőmunkásokról szóló példabeszéd megértése és üzenetének elfogadása sokak számára túl kemény dió. Feltörhetetlen és felfoghatatlan. Hiába töröm fel számukra újra és újra ezt a diót, azaz hiába magyarázom el százszor és ezerszer, hogy semmiféle igazságtalanság nem történt, hanem csak az emberi irigység szól a méltatlankodókból, egyesek továbbra is csak azt hajtogatják, hogy itt bizony akkor is igazságtalanság történt, s ezzel szépen visszateszik a történetet a számukra feltörhetetlen dióhéjba.
Elismerem, hogy első hallásra valóban igazságtalannak tűnik a történet, de érdemes jobban megvizsgálnunk, hogy mi történt. Igen, valóban bosszantó, hogy ugyanannyi fizetséget kaptak azok, akik egész nap fárasztó munkát végeztek, mint azok, akik csak egy fél napig vagy egyetlen óráig dolgoztak. Bosszantó, mert azt képzelnénk, hogy aki többet dolgozik, az több bért érdemel, mint aki kevesebbet dolgozik. Ez rendjén is volna, csakhogy Jézus története nem az emberi igazságosság elvére épít, főként nem az emberi irigységre, hanem Isten nagylelkűségéről szól. Az embernek pedig ezt a nagylelkűséget kellene megtanulnia Istentől. Mivel a példázatban szereplő gazda pontosan kifizette azt az egy dénár munkabért, amiben megállapodott a reggel munkába állókkal, ezért igazságtalanságról nem beszélhetünk. Az pedig már egy másik kérdés, hogy a gazda nagylelkű volt azokhoz, akik kevesebbet dolgoztak, mert ők is egy dénárt kaptak. Aki a gazda nagylelkűségét igazságtalanságnak tartja, az soha nem fogja megérteni a történet mondanivalóját, számára a dió feltörhetetlen marad. Nézegetheti, forgathatja, keresheti a nyitját, ütheti egyre nagyobb kalapáccsal, a dió egyre keményebb lesz minden ilyen ütéstől.
A kemény dió feltöréséhez még egy szempontot érdemes előhoznunk. Jézus a mennyek országáról beszél itt. Az ember Istentől kapja a jutalmat, a fizetséget földi életéért, és ez az örök élet, az üdvösség. Isten ezt adja mindenkinek függetlenül attól, hogy valaki hosszabb vagy rövidebb életet élt.
A fizetség, amit Isten ígér, mindenki számára ugyanaz. Ő nem tesz különbséget az emberek között, mindenkinek ugyanazt szeretné adni. Ha engedelmes szolgáiként élünk, számíthatunk erre a jutalomra. De irigység ne legyen bennünk! Inkább Istenhez hasonlóan mi is legyünk nagylelkűek! Tegyük fel magunknak a kérdést: sok-sok bűnünk miatt megérdemeljük az egy dénárt, az üdvösséget, az örök életet? Aztán próbáljunk meg őszintén válaszolni rá! Aligha érdemeljük meg. Az üdvösség nem érdemeink jutalma, hanem Isten ajándéka. Ha Isten csak igazságos volna, akkor mi büntetést érdemelnénk bűneink, hűtlenségünk, engedetlenségünk miatt. De Isten nem csak igazságos, hanem irgalmas is! Ha elnyerjük az örök életet, az nem a mi érdemeinknek, hanem Isten nagylelkűségének köszönhető!
Befejezésül még egy gondolat a történethez: az egy dénárt úgy is felfoghatjuk, mint belépőjegyet a mennybe. Ezt a belépőt mindenkinek a kezében kell tartani és majd felmutatnia. Nem kell kettő, egy is elég. Nem szükséges jól bebiztosítanunk magunkat, hogy minden zsebünkbe teszünk egyet vagy kettőt, aztán majd egyet felmutatunk. Egy német mondás szerint ,,az utolsó ingnek nincs zsebe." Zsebek nélküli ingben lépünk majd át a mennyországba. Örülj, ha Istennek végzett szolgálatodért megkaptad az egy dénárt! Fogd a kezedbe és indulj vele a mennybe!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Elkezdődött a 168 órás szentségimádás Szegeden
  2020-09-19 23:28:16, szombat
 
  A 168 órás szentségimádást Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök szeptember 13-án, vasárnap este szentmise keretében indította el a jezsuiták szegedi templomában.
,,Minden forrásom belőled fakad." Ezzel a mottóval elkezdődött Szeged első egyhetes folyamatos szentségimádása, mellyel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eredeti időpontjában az Úr színe elé viszik imádságban a várost.
A hét minden órájában családok, baráti közösségek, plébániai csoportok, lelkiségi mozgalmak tagjai és egyéni jelentkezők imádkoznak és virrasztanak az Úrral. A szentségimádásba bárki bármikor bekapcsolódhat.
Homíliájában Gyulay Endre kiemelte, az Úr előtt töltött idő arra való, hogy a magunk viszont szeretetét bemutassuk Jézusnak, aki egyedül szeret bennünket bűn nélkül. A püspök kérte, hogy ez ne csak látszat és forma legyen, hanem tartalom is, amelynek mibenlétéről a lübecki Krisztus-szobor felirata tanúskodik:

Ti mesternek hívtok - és nem kérdeztek engem.
Útnak neveztek - és nem jártok rajtam.
Világosságnak hívtok - és nem néztek reám.
Életnek neveztek - és nem kerestek engem.
Bölcsnek hívtok - és nem követtek engem.
Hatalmasnak neveztek - és nem kértek engem.
Irgalmasnak hívtok - és nem bíztok bennem.
Igazságnak neveztek - és nem féltek tőlem.
Ha egyszer örökre elvesztek - ne okoljatok engem!

A jezsuita templom a következő vasárnap estéig állandóan nyitott ajtókkal és folyamatos szentségimádással várja a ,,szomjazókat".


Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye
Fotó: Mader Balázs
...... ..........


Magyar Kurír 2020.09.18
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Cserkész Székház megáldása Szombathelyen”.
  2020-09-19 23:24:09, szombat
 
  2020. szeptember 18-án dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a Magyar Cserkészszövetség III. Nyugat-magyarországi Kerületének székházát Szombathelyen.
Az épület régi-új székháza a cserkészeknek. Hogyan lehetséges ez? 1935-ben vették birtokba a közadakozásból megépített házat a cserkészek. A II. világháború után a szovjet hadsereg használta az épületet, majd egy gyár része lett és - tulajdonost váltva ugyan de - maradt egészen a közelmúltig. A területen működő gyár elköltözésével megnyílt a lehetőség a Cserkészház újbóli megnyitására. Erről 2016-ban írt alá szándéknyilatkozatot a szombathelyi önkormányzat és a Magyar Cserkésszövetség. Az elmúlt években sikerült a megfelelő anyagi forrásokat előteremteni, hogy más épületek mellett a Cserkészházat is megnyissa kapuit. Mit ad a cserkészet egy fiatalnak? - tette fel a kérdést a Székely János megyéspüspök az ünnepségén. Ha kicsi hajókhoz hasonlítanánk a gyermekeket, akkor úgy fogalmazhatnánk, hogy a mai világban csak arra tanítják őket, hogyan hajózzanak úgy, hogy ne ütközzenek egymásnak, ezzel együtt legyenek toleránsak, senkit ne bántsanak. Azonban ahhoz, hogy életünk hajója révbe érjen, azt is tudni kell, hogyan hajózzak úgy, hogy az én hajóm el ne süllyedjen. Hogyan tudom legyőzni a lehúzó erőket, és hogyan tudok szépen siklani úgy, hogy legyek nagylelkű, becsületes, önzetlen, legyenek eszményeim, álmaim. De tudni kell azt is, hogy van-e egyáltalán kikötő és ha létezik, merrefelé található, azaz miért élek, merre tartok - hangsúlyozta a megyéspüspök. Székely János elmondta azt is, hogy édesanyja is cserkész és egy valamit nagyon megtanult a mozgalomban aminek a betartására a mai napig is figyel: a napi jó cselekedetekre. Dr Székely János megyéspüspök, Menyes Gyula evangélikus lelkész és Bedekovics Péter református lelkipásztor, a Magyar Cserkészszövetség országos elnöke is megáldotta az épületet. Szombathely önkormányzata nevében dr. László Győző alpolgármester mondott beszédet. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, valamint Virág András cserkésztiszt, az Országgyűlés elnökének titkárságvezetője nemzeti színű zászlót adott ajándékba a cserkészeknek. Azt a lobogót, amely nemrég még az Országházon lengedezett, valamint az ahhoz tartozó adományozási okirattal, amelyet Kövér László, az Országgyűlés elnöke írt a Magyar Cserkészszövetség III. Kerületének. A ház történetével Hamza István ismertette meg a jelenlévőket.
Az épület egyszerre otthona a cserkészkerületnek, pl. itt tárolják már az iratokat, de otthona egyes cserkészcsapatoknak; lehetőséget teremt foglalkozások megtartására, találkozók lebonyolítására; napközben a Reményik-iskola diákjainak otthona és hangszeres órákat is tartanak itt, mondta a martinus.hu-nak Szár Gyula Gergely OPraem, a kerület vezetője.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Pio atya a kegyelem nagyszerű eszköze
  2020-09-19 23:21:47, szombat
 
  Pio atya volt annak a jele, hogy az Úr közel áll azokhoz, akik őszinte szívvel keresik őt, de annál is inkább, hogy az Úr, nem kevesebb szeretettel, azokat is keresi, akik nincsenek közel hozzá, mindaddig, amíg szükségét érzi ő. Mert csak Isten a szív békéje. Padre Pio nagyszerű jóságában, amelyet a gyengédség alkotott azokkal, akiknek szüksége volt rá, valamint az udvariatlanság azokkal szemben, akiknek erősebb gyógymódra volt szüksége, mindenki számára a kegyelem és a végtelen Irgalom nagyszerű eszköze volt, amely átfogja, megbocsát, emel, vigasztal, feleleveníti.
Padre Pio stigmái a megfeszített és feltámadott Krisztus élő jelei, nem azért, mert Padre Pio-ra néztünk. Maga Padre Pio pedig távolról sem volt gyönyörű. Valóban elkerülte azokat, akik rá akartak nézni. A stigmákat azért kapták, hogy Krisztusra nézhessünk. És így viszonyulnak a hitünkhöz. A hit valójában megismeri a halottat és a feltámadott Krisztust, hogy vele éljünk és vele együtt haljunk meg.
Az Úr ismeri hitünk gyengeségét, és hogy megfeleljünk neki, meg is láttatta velünk a bélyegéit, amelyek csodálatos módon újra megjelentek Padre Pio testében. Természetesen azok számára, akik nem akarják elhinni, nincs csoda, nincs jele annak, hogy érvényes. Valójában egyesek egyáltalán nem hitték a Padre Pio stigmáit. Titokzatosnak vagy pszichopatának gondolták. Így fordulnak elő Jézus szavai: ,,A tanítvány nem több, mint a tanító, és a szolga sem több, mint az ura. Ha Belzebubnak hívták a ház urát, mennyivel inkább a családját ".
A hitetlen és gúnyos világ nem képes megérteni. Ezt igazolja Pio atya élete, aki már mindent az örök élet dimenziójában élt, aki nyitva tartotta a szemét, és nyitottá tette őket az igaz élet, a Feltámadott Krisztus igazsága felé. Nem sok szóval, lényével arra késztette a lelkeket, hogy vegyenek részt a kereszt és dicsőség, remény és öröm Krisztus iránti szeretetükben, amely átalakítja az élet minden fájdalmát, és értelmet ad, sőt a halál nyereség. Mert aki meghal Krisztussal, az feltámad Krisztussal. Ez keresztségünk elemi és magasztos hite.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Böjte Csaba Trianonról és a koronavírusról
  2020-09-19 23:17:18, szombat
 
  Ne azt nézzük, hogy milyen jó volt, amíg nem volt!
Miért nem küldött a Jóisten egy VIP-szállást Betlehembe a kis Jézusnak, vagy egy arkangyalt, hogy vezesse fel Egyiptomba menet a Boldogságos Szűzanyát aranyszegélyes bankkártyával?"
Csaba testvér találó megfogalmazásai sok mindent megvilágosítanak
,,A koronavírus-járvány miatt a trianoni emlékév és világszerte a 2020-as év nagy része is máshogy alakult, alakul, mint előre sejtettük volna. Ennek lelki, illetve a határon túli magyarokat érintő vonatkozásairól beszélgettünk telefonon Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetessel.
- Trianon százéves évfordulóján a meglévő országhatárok ellenére megmaradt, azt felülíró nemzeti összetartozásunkat kívántuk megünnepelni itt a Kárpát-medencében. Sok plébániaközösség is készült az ünnepre, Csaba testvérnek is biztosan tele volt a naptára számos ehhez kapcsolódó programmal. Miként éli meg a trianoni jubileumot?

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Hazatért a kórházból Kovács Gergely érsek
  2020-09-19 23:08:22, szombat
 
  Ma délután elhagyhatta a kórházat és hazatért gyulafehérvári lakosztályába Kovács Gergely érsek, akit szeptember 8-án szállítottak magas lázzal és rossz közérzettel az érseki székváros kórházába. Mint ismeretes, a főpásztor 10 nappal ezelőtt végzett korona vírustesztje pozitív lett.
...... ......


Az érsek hazatérése után a kezelés és felépülés új szakaszba érkezett, továbbra is orvosi felügyelet alatt marad, pihennie és töltődnie kell a következő hetekben - tájékoztatta a RomKat.ro szerkesztőségét Hurgoi János érseki irodaigazgató. Az érseki iroda vezetője közvetítette a hazatérő főpásztor köszönetét a gyógyulásáért végzett imákért.

Egy hete online rózsafüzér-imát kezdeményeztek a főegyházmegye papjai, amelyet minden este 8 órakor végeznek és amelybe internetes közvetítés által a templom.ro oldalon valamint annak Facebook-oldalán lehet bekapcsolódni. Az imát a koronavírus-járvány által érintett betegekért, családtagjaikért, ápolóikért ajánlják fel.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Algériában Pietro fiát hazavinni
  2020-09-19 23:04:41, szombat
 
  ADRE PIO JÓVOLTÁBÓL HAZATÉR
Algériában Pietro fiát hazavinni
Giacomo Cadiz története, aki 1949. október 24-én megjelent az ,,Il Progresso Italo-Americano. Pietronak volt egy fia: Giacomo, aki nem volt boldog otthon, és elszaladt, csatlakozott az idegen légióhoz. A család és a rendőrség nem találta. Hónapokkal később a család megkapta James levelét, amelyben elmagyarázta, hogy bevonult az Idegenlégióba, és hogy az algériai Sidi-Bel-Abbes-ben volt az edzőtáborban.
Giacomo a levélben azt írta, hogy megbánta döntését, és azt írta, hogy öt évre írt alá szerződést, és addig nem mehetett haza. Az Atya depressziós lett, és nem tudta, mit tegyen, amikor egy barátja azt tanácsolta, hogy forduljon Padre Pio-hoz. Pietro elment San Giovanni Rotondoba, Padre Pio pedig azt mondta neki: ,, Menj imádkozz! A harmadik holdra a fiad hazaér. "
A történet további részét maga a fiú meséli el, amikor hazatért. Azt mondta, hogy egy éjjel őrségben volt egy előőrsben, és meglátott egy atyafit, aki kézen fogta, és felkérte, hogy kövesse őt. Ketten több napig átkeltek a sivatagon, végül a partra értek és hajóra szálltak.
A fráter eltűnt, Giacomo leszállt Marseille-ben, onnan egy másik hajóval Szardíniába ment, és végül Rómához és családjához ért . Egy kérdés maradt: ki volt az a barát? Pietro megmutatta Giacomónak Padre Pio fényképét. A fiú sírva azonnal felismerte az őt megmentő atyafit. Padre Pio betartotta ígéretét.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Évközi 25. vasárnap Csíksomlyó 09.20
  2020-09-19 22:18:56, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.