Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
25. évközi hét szerda 09.23
  2020-09-22 23:07:50, kedd
 
  OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Csak Isten hűségében bízhatunk, rajta kívül nincs biztos út.
A szent ősök bölcsessége így tanít: Az Isten minden szava színtiszta igazság, megvédi azt, aki szüntelenül benne bízik.
Szavához ne tégy hozzá semmit, hogy meg ne feddjen, és hazugságban ne maradj.
Két dolgot kérek, ezt add meg, Uram, mielőtt meghalok: a csalárd hazugságtól óvd meg lelkemet; és ne adj nekem se gazdagságot, se nyomort!
Csak annyit adj, Uram, hogy épp elég legyen, hogy jóllakván meg ne tagadjalak; és azt ne mondjam, hogy: ,,Vajon ki az Úr?", és szükségből se lopjak, meggyalázva Istenem nevét.
Ez az Isten igéje. Péld 30,5-9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus önálló apostoli munkára küldi tizenkét tanítványát.
Jézus összehívta a tizenkét apostolt. Erőt és hatalmat adott nekik az ördögök felett és a betegségek gyógyítására.
Aztán szétküldte őket, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Meghagyta nekik: ,,Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen!
Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott, amíg tovább nem utaztok! De ha nem fogadnak be, hagyjátok el a várost, és a port is rázzátok le lábatokról vádképpen ellenük!" Azok útra keltek, bejárták a falvakat. Hirdették mindenütt az evangéliumot, és meggyógyították a betegeket.
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,1-6
...... ........



Imádság
Uram, Jézus Krisztus, aki valóságosan jelen vagy az Oltáriszentségben! Bűneim őszinte megbánásával készülök arra, hogy veled találkozzak a szentáldozásban. Légy lelkem tápláléka, éltess engem! Abban a hitben fogadom szent testedet az átváltoztatott kenyérben, hogy titokzatos testednek, az Egyháznak tagja vagyok. Szüntess meg a keresztények között minden széthúzást, hogy testvéri szeretetben éljünk egymással. Annak reményében veszem magamhoz szent testedet, hogy elvezetsz az örök életre.

Elmélkedés
Istennek hatalma van arra, hogy megváltoztassa, átalakítsa életünket. Az evangéliumok tanúsága szerint ez a különleges hatalom és erő nyilvánult meg Jézus szavában. Amikor pedig útnak indítja apostolait, küldötteit, akkor saját hatalmát adja nekik. Ezt olvassuk a mai evangéliumban: Jézus ,,erőt és hatalmat adott nekik az ördögök felett és a betegségek gyógyítására." Amit eddig a Mester tett, most ugyanazt kell tenniük a tanítványoknak. De vigyázat! Ők nem a maguk erejéből képesek gyógyítani és gonosz lelkeket kiűzni, hanem a Jézustól kapott hatalom birtokában. Jézus bárkinek adhatna ilyen hatalmat, de csak azoknak ad, akik egészen rábízták életüket. Az Úr bárkit felruházhatna különleges erejével, de csak annak ad erejéből, akiben megbízik, s akiről tudja, hogy nem fog azzal visszaélni, nem a maga javára fogja használni, hanem megbízója szándéka szerint másokat fog vele segíteni, gyógyítani.
Jézus kifejezett utasítása szerint az apostolok eszköztelenül indulnak útjukra. Gondolhatnánk, hogy élelemre vagy pénzre talán szükségük lehet útjuk során, akár több hétig, akár csak néhány napig lesznek távol, de Jézus megtiltja nekik. Semmi mást nem vihetnek magukkal, mint Isten üzenetét. Küldetésüket csakis Jézus nevében végezhetik. A küldöttek nem bízhatnak sem a maguk képességeiben, sem mások támogatásában, hanem csak egyedül Mesterükben, aki átadja nekik hatalmát. Ennek birtokában munkájukat hatékonyan és gyümölcsözően tudják végezni. A feladat mindaddig eredményes, amíg azt Jézus nevében végzik.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Pio atya – ünnepe 09.23 halálának napja 1968 év
  2020-09-22 22:46:08, kedd
 
  PIO atya, a mosolygós szent...
Teljesen téves az a kép, amely sok emberben különböző filmfelvételek nyomán alakult ki Pio atyáról. Ezek a dokumentumok sajnos majdnem mindig egy mogorva embert mutatnak, aki türelmetlen a körülötte lévő hívekkel. Az persze igaz, hogy sokszor keményen kellett viselkednie a nemegyszer tolakodó zarándokokkal szemben, akik a keze után kapkodtak, vagy épp a kordájából akartak levágni egy-egy darabot. Ilyenkor aztán valóban "odacsapott" a szerzetesi övével. Efféle, szigorú képeket rögzítettek róla a filmesek, viszont bármennyire is szenvedett stigmáitól, vagy küzdött idegi fájdalmaival, alapjában véve vidám ember volt.
Peregrino atya, aki nemcsak kapucinus szerzetes, hanem orvos is volt, sok időt töltött Pio atya mellett, ápolta őt. Délben Pio atya mindig fölment a kórusra, hogy annak ablakából mondja együtt az Úrangyalát a téren egybegyűlt emberekkel, majd áldást adott, és integetett nekik. Rendszerint karinget vett fel stólával, mielőtt az ablakhoz ment volna. Egy alkalommal, mikor megérkezett a kórusra, szinte csikorgott a fájdalomtól, szürke volt az arca. Miközben Peregrino atya rásegítette a karinget, a művelet közben összeborzolta páter Pio haját, úgyhogy azt mondta: - Várjon egy kicsit, atya! - Előkapott egy fésűt, megigazította Pio atya haját, majd így szólt: - Mehet, páter, éppen olyan, mint Szent Antal! Erre Pio atya úgy elkezdett rázkódni a nevetéstől, hogy percekig várni kellett, míg elkezdhették az Úr angyalát. E történetek mind azt bizonyítják, hogy Pio atya a hétköznapok embere volt, és nem egy sokak által elképzelt, magasban lebegő, "fennkölt szent".
...... ........... ......



- Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link - és még sok cikk, mely Pio atyáról szól
A kapucinus rend fia, aki testében hordozta az Üdvözítő sebhelyeit, ma Olaszország legszeretettebb szentje. Kevés olyan templom van, ahol szobra ne hirdetné törhetetlen hűségét az Úr iránt és kitárt karú szeretetét az emberek felé. aluja szikláira emlékezett mindig
- Amikor San Giovanni Rotondóban egyszer felkereste egy népes zarándokcsoport szülőfalujából, a campaniai Pietrelcinából, a Szent így üzent haza: ,,Köszöntsétek a szikláimat (murge)!" És valóban, ez a kis falu, főként a keleti fekvésű negyede, ahol Pio atya született, gyémánt kemény sziklára épült. Itt nőtt fel a testében gyenge, sokszor betegeskedő kapucinus fráter, aki azonban Jézust úgy hordozta hite alapjaként, ahogy a szikla-murgiák tartják és felemelik Pietrelcinát.

- Képek Pio atya életéről Link

- Ferencesek oldalán Link

- Zalaegerszeg Link

- Femina oldal Link

. Katolikus lexikon Link

- Facebook emlék oldalon Link

- Kovács Gergely írása Pio atya és Mindszenty József kapcsolatáról Link

- Videó Szentangyalok plébánia Link
...... ...........



* * *
- Jézus Szentséges Szíve - Pio Atya imája
Jézus szent szíve, minden jónak forrása, imádlak Téged, hiszek Benned szeretlek Téged és bánom minden bűnömet.
Neked ajándékozom az én szegény szívemet. Tedd alázatossá, tisztává és minden kívánságodnak megfelelővé.
Add jóságos Jézusom, hogy én Benned és Te énbennem élj.
Védj meg (veszedelemben) veszélyben, vigasztalj a szenvedésben, őrizd meg testem egészségét, add áldomást minden művemre, és a szent halál kegyelmét add meg nekem.
Ámen

- Ó Jézusom, add nekem a te erődet, mikor szánandó természetem fellázad a bajok ellen, melyek fenyegetik, hogy szeretettel fogadhassam földi számkivetésem gyötrelmeit és szorongatásait. Minden erőmmel csatlakozom érdemeidhez, fájdalmaidhoz, vezeklésedhez, könnyeidhez, hogy veled együtt dolgozhassam az üdvösség művén, és legyen erőm menekülni a bűntől, mint a halálküzdelmednek, véres verejtékednek és halálodnak egyetlen okától.
Rombold le bennem mindazt, ami visszatetsző előtted, és a te szent szeretetted tüzével nyomd szívembe minden szenvedésedet. Karolj át olyan bensőségesen, oly erős és édes öleléssel, hogy soha ne hagyjalak egyedül kegyetlen gyötrelmeidben.
Csupán egyetlen pihenőt kívánok: a te Szíveden. Egyetlen dolog után áhítozom csak: részt venni szent Haláltusádban. Bárcsak megrészegülne lelkem véredtől, és táplálkozna fájdalmad kenyerével. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
József Attila: Nem én kiáltok
  2020-09-22 22:09:37, kedd
 
  Nem én kiáltok, a föld dübörög,
Vigyázz, vigyázz, mert megőrült a sátán,
Lapulj a források tiszta fenekére,
Símulj az üveglapba,

Rejtőzz a gyémántok fénye mögé,
Kövek alatt a bogarak közé,
Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben,
Te szegény, szegény.

Friss záporokkal szivárogj a földbe -
Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.
Légy egy fűszálon a pici él

S nagyobb leszel a világ tengelyénél.
Ó, gépek, madarak, lombok, csillagok!
Meddő anyánk gyerekért könyörög.
Barátom, drága, szerelmes barátom,

Akár borzalmas, akár nagyszerű,
Nem én kiáltok, a föld dübörög.

- A világban nagy, erőteljes fordulat zajlik. A költő érzi ezt, és nem maradhat néma: megszólít, felszólít. Elsősorban önmagát szólítja, ugyanakkor mindenki mást is. Azt nem lehet tudni, hogy katasztrófát hoz-e a változás vagy új reményeket és lehetőségeket. De út nincs más, csak ez: fűszálon pici éllé válni; elrejtőzni, áttetszően, ártatlanul élni; egymásban mosni meg arcunkat.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Az ördög fél Pio atyától
  2020-09-22 22:05:01, kedd
 
  Az ördög még Pio atya nevének kimondásától is fél.
Egy olasz ördögűző vallomása Olasz film bemutató Link

- Magyar kurír oldalon
Piero Catalano, a reggio calabria-bovai főegyházmegye ördögűzője Gabriele Amorthnál ,,tanulta ki szakmáját". Munka közben gyakran hívja Pio atyát segítségül, akit a gonosz egyszerűen csak ,,szakállas embernek" vagy pedig polgári nevén Francesco Forgionénak hív.
Piero Catalano egy interneten terjedő szellemidéző játék, a Charlie Charlie kihívás miatt került a média figyelmének középpontjába: ő volt a vezetője annak a tanácskozásnak, amelyet egy Reggio Calabria-i iskolában tartottak, hogy megvitassák az ehhez hasonló horrorjátékok veszélyeit.
Piero Catalano önkéntesként kezdte munkáját a Fokoláre mozgalom fiataljai között, a Gen mozgalomnál, pappá 1988-ban szentelték. Jelenleg a Nepomuki Szent János és Néri Szent Fülöp-templom plébánosa a calabriai Arangeában. Tizennyolc éves kora óta érdeklődik az ördögűzés iránt: először a szabadító imát gyakorolta rendszeresen, majd évekig tanult Gabriele Amorth mellett, akinek lelki gyermeke lett. Catalanót három éve nevezték ki ördögűzővé.
Irodájában számos szent ereklyéje található, melyeket ördögűzés során használ. Legtöbbször Szent Pio atyát szokta segítségül hívni, akit különösen kedvel, sőt, ő az ördögűzés során gyakran meg is jelenik. ,,A megszállott ember félni kezd, és azt kiáltozza, hogy itt egy szakállas alak - avat be munkájába Catalano. - Akkor szoktam megkérdezni: »Lehet, hogy a szakállas alak Pio atya?« A démon rögtön válaszol: »Nem, ő Francesco Forgione.« Az ördög még Pio atya nevének kimondásától is fél."
Catalano szerint a gonosz jelenlétét, a megszállottságot vagy a zaklatást a démon tipikus reakciói alapján lehet megkülönböztetni: ,,Ennek a tünetei például, ha ráteszem a kezem az érintett fejére, és ő elrántja, vagy nagyon hideg lesz, öklendezik, hányingere van, és hasonlók. Ha ördögi jelenlét nem tapasztalható, csak a szabadító imát mondom el."
,,A démon mindet megtesz, hogy megkísértse az ördögűzőt - mondja el Catano. - Egyszer azt kérdezte tőlem, mennyi pénzt akarok, hogy átálljak az ő oldalára. Nevetni kezdtem, mivel szegénységre esküdtem fel. Még a saját temetésemre sem tettem félre, mindent megosztok a szegényekkel. Az ördög erre azt válaszolta, hogy rögtön véget vet az életemnek. Azt válaszoltam, nem tud, mivel én Jézushoz tartozom."
...... ........


Forrás és fotó: Aleteia.com
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szent II. János Pál pápa tanítása
  2020-09-22 21:53:59, kedd
 
  ,,Gyógyítani, ha lehetséges, egyébként mindig ápolni" - ezt tanította Szent II. János Pál pápa.  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
A gyógyíthatatlan beteg is ápolható
  2020-09-22 21:53:08, kedd
 
  A Hittani Kongregáció levelet tett közzé az eutanázia ellen.
A Hittani Kongregáció Samaritanus bonus, magyarul Irgalmas szamaritánus kezdetű levelét szeptember 22-én tették közzé, a dokumentum az emberek ápolásáról szól az élet kritikus helyzeteiben és a végső stádiumban. A Ferenc pápa által jóváhagyott közel harmincoldalas irat határozottan elítéli az eutanázia és az asszisztált öngyilkosság minden formáját.
A dokumentum, amely szem előtt tartja az utóbbi évek eseteit is, hasznos segítség a lelkipásztoroknak, a családoknak és főként az egészségügyi dolgozóknak.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Isten büntetése-e a koronavírus?
  2020-09-22 21:47:45, kedd
 
  A biblikus válaszol Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
XVI. Benedek minden idők legidősebb pápája
  2020-09-22 21:45:01, kedd
 
  zeptember 4-én az emeritus pápa egy nappal túllépte azt a kort, amelyet az eddig leghosszabb életű XIII. Leó pápa - aki 93 évet, négy hónapot és három napot élt - megért.
,,Benedek nem hatalmon lévő pápa, mint Leó volt életének utolsó napjáig, mert 2013. február 11-én elhagyta a pápai széket. A személyes adat azonban ugyanúgy jelentős: nyugodt időskort kívánunk neki, és hosszú imádságos életet az Egyház szolgálatában" - írta a Famiglia Cristiana olasz katolikus hetilapban Giovanni Sale SJ, aki a legújabb kori egyháztörténet docense a Pápai Gergely Egyetemen.
Leó és Benedek pápákon kívül a leghosszabb kort megélt egyházfők voltak: II. János Pál, aki 85; XII. Piusz és XIII. János, akik 82; VI. Pál, aki 80 évet élt, Ferenc pápa pedig már a 84. életéve felé tart. A 20. század egyházfői közül sokan fizikailag és lelkileg is nagyon erősek voltak. És itt van egy másik jelenség, a pápák életszentsége. Talán vannak vallásos emberek, akiknek ez a kifejezés kissé szentségtörőnek tűnik, valójában azonban egy modern kori jelenségről van szó. A középkorban nem volt szokatlan, hogy a végítélet hatalmas freskóin a keresztény Európa templomaiban szerzetesek, püspökök és pápák is voltak a pokolban szenvedők között."
A Famiglia Cristiana szerint azt már nehezebb megmondani, ki volt a legfiatalabb pápa. A címért hárman is versengenek, mindannyian a 10-11. században éltek, és 20 éves koruk táján választották meg őket: XI. János, XII. János és IX. Benedek.

Forrás: Famigliacristiana
Magyar Kurír 2020.09.22
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mága Zoltán Magyarnótákat játszik
  2020-09-22 21:42:45, kedd
 
  Facebook oldali videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Egy pápa egészen Mária palástja alatt
  2020-09-22 21:17:25, kedd
 
  Bognár István, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet spirituálisa és dogmatikatanára írását olvashatják. Link  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.