Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
5 tipp pajzsmirigy alulműködés fokozására
  2020-09-24 22:20:59, csütörtök
 
  Ha a pajzsmirigy nem termel elég hormont, akkor pajzsmirigy alulműködésről, ha pedig túl sok hormont termel, akkor pajzsmirigy túlműködésről beszélünk.

A pajzsmirigy alulműködés néhány tipikus jele
- nehéz elalvás, gyakori ébredés, vagy normális mennyiségű-minőségű alvás utáni nehéz kelés
- kevés energia, izomgyengeség
- túlzott érzékenység a hidegre
- gyenge haj és köröm, korai őszülés, vagy kopaszodás a szemöldök külső harmadának az elvesztése, sárgás bőrszín
- emlékezetkihagyás, felejtés, hangulatingadozások, depresszió, ingerlékenység
- nem vagyunk képesek fogyni, bármilyen fokozottan is próbáljuk
- hirtelen szívdobogás, túl gyors vagy túl lassú szívdobogás
- megmagyarázhatatlan ízületi fájdalmak
- székrekedés, emésztőrendszeri problémák, nagyfokú cukor- és szénhidrátéhség
- libidócsökkenés
- alacsony testhőmérséklet

Pajzsmirigy alulműködés esetén a pajzsmirigy nem termel elégséges mennyiségű hormont.

Ezek a tünetek természetesen külön-külön más betegségek során is előfordulhatnak, viszont együttesen ezek számítanak a pajzsmirigy alulműködés leggyakoribb jeleinek. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, jelezzük orvosunknak, és végeztessünk vérképvizsgálatot T3, T4 és TSH szintek vizsgálatával kiegészítve.

Ha bebizonyosodott a pajzsmirigy alulműködés, a következő módszerek segíthetnek a mirigy működésének fokozásában:

1, A gluténtartalmú ételek, illetve a szójatermékek étrendünkből való elhagyása megkönnyítheti a pajzsmirigy működését, hiszen az endokrintermelés nagyban függ a szénhidrátfogyasztástól.

2, Törekedjünk a stressz kerülésére, hiszen stressz során szervezetünk kortizolt termel, mely megnehezíti a T3 hormon szintézisét.

3, Méregtelenítsük szervezetünket, legfőképpen a nehézfémektől.

4, A jód a legfőbb ásványi anyag, melyre a pajzsmirigynek szüksége van a megfelelő működéshez. A jód mellett szedjünk C-vitamint, E-vitamint, szelént, cinket, omega3-zsírsavat és D-vitamint, hogy ellássuk testünket az alapvető tápanyagokkal az egészséges működéshez.

5, A természetes hormonegyensúly beállítása nélkülözhetetlen a teljes felépüléshez. Kerüljük el a szintetikus gyógyszereket, kérjük meg orvosunkat, hogy írjon fel természetes alapú gyógyszereket. A hormon tabletta viszont nem gyógyszer, hanem az ami a neve, valóban hormon, amit pótolnunk kell, ha annak hiányában van szervezetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lúgosító-savasító ételek
  2020-09-24 21:38:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Nyál és vizelet pH
  2020-09-24 21:35:30, csütörtök
 
  A lúgosító életmód és lúgosítás fontos részét képezi, hogy rendszeresen ellenőrizzük szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, melyre bizonyos mérések révén van lehetőségünk. dr. Robert Young az alábbi módszert ajánlja:

1, Reggel, ébredés után rögtön mérjük meg nyálunk pH-értékét, még mielőtt fogat mosnánk, ennénk vagy innánk. Jegyezzük fel ezt az értéket. Az optimális nyál pH-nak ilyenkor 7,2 körül kell lennie.

2, A második lépés a vizelet pH-jának mérése. Ezt az értéket szintén jegyezzük fel. Az optimális reggeli vizelet pH 6,8 és 7,2 között van. Ha ez az érték 6,8 alá csúszik, akkor az azt jelenti, hogy a szervezet lúgosító pufferei kimerültek, ezért lúgosító ételekre és italokra van szüksége: zöldségekre, gyümölcsökre.

Ha a reggeli első vizelet pH 7,2 fölött van, akkor a szervezet rendelkezik akkora ,,lúgosító tartalékkal", hogy a nap közben elfogyasztott savasító táplálékokat képes legyen közömbösíteni.

A vizelet pH-jának egyensúlyban tartásához a legjobbak az elektronban gazdag zöld színű zöldségek, az alacsony cukortartalmú gyümölcsök és az egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavak.

3, A harmadik lépés a felkelés utáni második vizelet mérése. Ezt még az étkezés előtt kell megmérni. dr. Robert Young mindenkinek azt ajánlja, hogy felkelés után rögtön pótolja az éjszaka során elvesztett folyadékot, ezért érdemes felkelés után rögtön 4-5 dl tiszta vizet vagy lúgosító italt inni. Nagyon fontos értéket mutat, ugyanis az első savterhelés előtti pH-t mutatja. Ez az érték ideális esetben 7,2 vagy annál magasabb érték.

6,8 alatti érték dr. Young szerint a lappangó szöveti acidózis tipikus jele. Ilyen állapotban a szervezet bikarbonát, nátrium, kálium, magnézium és kálium hiányban szenvedhet. Tipikusan azoknál jellemző a 6,8 alatti érték, akik sok állati eredetű fehérjét fogyasztanak.

4, dr. Young reggelire avokádó levest, zöldség turmixot, gyümölcs turmixot, mandulatejet vagy friss zöldségeket javasol. Ha ezt elfogyasztottuk, 5 perc múlva mérjük meg a vizelet és nyál pH-ját. Pontosan jegyezzük fel az értékeket.

Aki megfelelő mennyiségű lúgosító tartalékkal rendelkezik, annak a második mérései sokkal jobb értékeket mutatnak.

5, A további méréseket reggeli és ebéd, valamint ebéd és vacsora között kell megejteni. A pH-nak minden mérésnél 7,2 és 8,4 között kell lenni (közvetlen étkezés után) és 6,8 és 7,2 között néhány órával étkezés után.

Ne felejtsük el, hogy a pH-skála nem lineáris, tehát a 6,8-as és 8,2-es pH között hatalmas különbség van!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Csombormenta MÉRGEZŐ
  2020-09-24 21:30:08, csütörtök
 
 



Amikor a menta nevű gyógynövényről beszélünk, akkor sokan egyből a fodormentára vagy a borsmentára gondolnak, pedig nem csak ez a kétféle menta létezik. Habár jobban járunk, ha a csombormenta (Mentha pulegium) nevét elfelejtjük, hogy még véletlenül se jusson eszünkbe, ha egy finom gyógyteát vagy éppen szörpöt szeretnénk készíteni, merthogy az aromás illattal rendelkező csombormenta egy pulegon nevű, mérgező illóolajat tartalmaz. Ezen kívül van még benne gyanta, cseranyag és keserűanyag is.

Az árvacsalánfélék családjába tartozó csombormentát nevezik még polyákmentának vagy mocsári mentának is. A nevéből is látszik, hogy a növény kedveli a mocsaras területeket, de árokpartokon, nedves réteken és árterületeken is találkozhatunk vele.

A népi gyógyászatban alkalmazták ugyan máj- és epebetegségeknél, emésztési panaszoknál, és menstruációs problémáknál is, de jó, ha tudjuk, hogy inkább más gyógynövényt válasszunk, ha ilyen jellegű gondjaink vannak. Régebben teát is készítettek belőle, mert hittek görcsoldó és szélhajtó erejében.

Őshazája Ázsiában és Afrikában van, de hazánkban is előfordul, legfőképpen mocsaras, lápos vidékeken. Hogyan ismerhetjük fel ezt a gyógynövényt? A levelei sima vagy fogazott szélűek, tömött virágai pedig álörvökben nyílnak. A növény ajakos virágai körülbelül 6-7 mm hosszúak és világos rózsaszínűek vagy halványlilák.

Ha semmi egyébre nem használjuk, csak bolha- és szúnyogriasztásra, már akkor is hasznát vehetjük. Erősen illatos levelei elől ugyanis mind a bolhák, mind a szúnyogok szinte elmenekülnek, így nyáron érdemes néhány csokornyi növényt a teraszon kifüggeszteni. A római Plinius fedezte fel a növénynek ezt a hatását, persze ekkor még belsőleg is alkalmazták, elsősorban köhögés csillapítására és emésztés serkentésére.

A középkorban magzatelhajtásra is használták a növényből kinyert olajat, azonban sok feljegyzés született arról, hogy sajnos nem csupán az ártatlan kis magzat, hanem annak édesanyja is elhalálozott, miután csombormentaolajat fogyasztott. Éppen ezért ezt a gyógynövényt nem ajánlatos sem külsőleg, sem belsőleg alkalmazni, mert egy mérgező növényről van szó. A füvesemberek többsége sem a növényi forrázat, sem az olaj fogyasztását nem javasolja, de vannak olyanok, akik szerint egyáltalán nem mérgező a csombormenta. Én a többségnek hiszek, tegyenek így Önök is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A napsárga pitypang gyógyhatásairól
  2020-09-24 20:52:45, csütörtök
 
 



A pitypang egy nagyon hasznos gyógynövény, hiszen eredményesen kezeli a májrendellenességeket, lehet használni cukorbetegség esetén, húgyúti betegségeknél. Segít fenntartani a csontok egészségét, kitűnő bőrápoló tulajdonsággal rendelkezik és a fogyást is megtámogatja. A gyógynövény étvágyjavító hatással bír, csökkenti az izmok fájdalmát, javítja a gyomor betegségeit, valamint zúzódásokat is kezelhetünk vele.

A pitypang szénhidrátokban és rostokban gazdag. Gazdag forrása az A-vitaminnak, a B6-, C-és K-vitaminnak. Ásványi anyagok közül pedig a kalcium-, a vas-, a magnézium-, a kálium- és a nátriumtartalma kiemelkedő.

Mivel a pitypang gazdag tárháza a kalciumnak és a K-vitaminnak, így nélkülözhetetlen a csontok egészségének fenntartása szempontjából. Antioxidáns C-vitaminban és luteolinban is bővelkedik, amelyek szintén védelmet jelentenek a csontok számára a korral járó olyan betegségek ellen, mint csontritkulás és ízületi gyulladás.

A gyógynövényben található antioxidánsok segítenek fenntartani a máj optimális működését, hiszen elősegítik a méreganyagok szervezetből történő kiürülését.

A pitypang a cukorbetegek számára is rendkívül hasznos lehet, mivel serkenti a hasnyálmirigy inzulintermelését, ezáltal részt vesz a vércukorszint szabályozásában.

A pitypang vízhajtó hajtással is rendelkezik, így a felesleges cukor kiiktatásában is segít. Mivel a cukorbetegek hajlamosak a veseproblémákra, így ez a gyógynövény mindenképpen nagyon fontos az egészségük megőrzése szempontjából.

Milyen hatásai vannak még ennek a gyógynövénynek? A pitypang segíthet a gombás fertőzések kezelésében is, kiemelkedő a fertőtlenítő, a lúgosító hatása is. Lehet használni olyan bőrbetegségeknél, mint ekcéma, ótvar, de zúzódások esetén is bátran fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez.

Mivel a pitypang vízhajtó hatással is rendelkezik, így a fogyásban is a segítségünkre lehet. Mivel csak természetes cukrot tartalmaz, így a tavaszi szezonban még természetes édesítőszerként is használhatjuk, ha mézet készítünk belőle.

Kutatások igazolják, hogy a pitypang nagyon magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, így akár még a rákos megbetegedéseket is kivédhetjük a gyógynövény segítségével. Hiszen a benne lévő antioxidánsok nagyon jó szabadgyök-fogók, illetve az oxidatív stressz szintjét is csökkentik.

A pitypang védelmet nyújthat abban is, hogy erősíti az immunrendszert, így az hatékonyabban tud megküzdeni a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Májbarát receptek
  2020-09-24 20:47:27, csütörtök
 
  Májbarát receptek : 3 ital ami kitisztítja a májat és megszabadít a zsírtól

Erősen ajánlott ételek a máj támogatásához
- Sötétzöld, leveles zöldségek, például a spenót, a kelkáposzta, az amerikai kelkáposzta, a fehérrépa zöldje, a káposzta vagy a brokkoli.
- Keserű ételek, például a pitypang zöldje, a mustár zöldje és a keserű dinnye
- Gyümölcs és zöldséglevek. Zöldalmalé, grapefruitlé,répalé és búzafűlé mind jó hatással vannak a májra.
- Tengeri zöldségek, például wakame,kombu és hijiki

Ajánlott gyógynövények a máj tisztítására és méregtelenítésére
-Pitypang
- Fokhagyma
- Oregánó
- Kurkuma
- Édesgyökér
- Csalán
- Fodros lórom
- Fekete retek
- Csüdfüvek

Óvja meg máját és mája megóvja önt. Az egészséges máj egészséges koleszterinszintet jelent, egyensúlyban lévő hormonokat és tiszta bőrt. A következő 3 receptet egyszerű elkészíteni és rendkívül jó hatással vannak a májra.

1. Színes zöldség és gyümölcslé
- 1 kaliforniai paprika
- 3 répa
- 1 kígyóuborka
- egy citrom fele
- 1 alma

Készítsen levet ezekből a hozzávalókból és fogyassza el minél előbb.

2. Zöld teás citrus csavar
-Egy kis bögre lehűtött zöldtea
- Egy fél citrom leve
- Egy banán

Az összetevőket össze kell turmixolni. A banán segít megszabadulni a méreganyagoktól és nehézfémektől a szervezetben, ami elengedhetetlen a máj tisztításakor.

3. Kurkumás májtisztító ital
- Egy fél teáskanál kurkuma
- Egy kis darab gyömbér
- Egy fél citrom leve
- Egy fél bögre víz

A kurkuma segíti a máj anyagcseréjét. Citrommal együtt a tisztítóhatás még jobb. Az ital segíti az emésztést is és segít fenntartani az egészséges vércukorszintet.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A pestis gyógyítója: négylevelű farkasszőlő MÉRGEZŐ
  2020-09-24 20:41:38, csütörtök
 
 



A zászpafélék családjába tartozó négylevelű farkasszőlő (Paris quadrifolia) egész Európában elterjedt. Egyszerűen csak farkasszőlőnek is nevezik ezt a gyógynövényt. Nevét onnan kapta, hogy a széles, erezett, tojás alakú levelei négy keresztformába rendeződnek. A növény virágtakarója is négytagú. A farkasszőlőnek egy centiméteres nagyságúra megnövő, fekete színű bogyótermése van. Hazánkban is találkozhatunk ezzel a gyógynövénnyel, legfőképpen dús aljnövényzettel rendelkező erdőkben és ligeterdőkben.

Hol fordul elő ez a gyógynövény?
Európában, néhány kínai tartományban és Mongóliában, Magyarországon pedig elsősorban a Dunántúlon találkozhatunk ezzel a szépséges gyógynövénnyel. Egyéb elnevezései: cillárfű, párizsfű, rókaszőlő, négylevelűfű, csillagfű, varjúszem és dühös csucsorka.

Ez az évelő növény akár a negyven centiméteres magasságot is elérheti, gyöktörzzsel terjed. A növény gyöktörzse akár a 15 esztendőt is megélheti. A levelei hálózatos erezettel rendelkeznek, oválisak és hegyes a csúcsuk. A farkasszőlő májusban és júniusban virágzik. Virágai zöldes színűek, nyolc sárga porzója van. A virágpor terjesztésében a szél vesz részt aktívan. A növénynek bogyószerű toktermése van, melynek színe sötétkék vagy fekete. A bogyószerű termése ősszel érik be. A magok vöröses színűek.

Népiesen nevezik még varjúszemnek - a növény bogyótermése miatt, amely hasonlóságot mutat ennek a madárnak a szemével - és Páris-fűnek. A középkorban szentül meg voltak győződve róla, hogy a farkasszőlő gyógyítani képes a pestist. Aki nem kapta el ezt a halálos kórt, magánál hordta a gyógynövényt, mert a babona úgy tartotta, hogy aki így tesz, azt elkerüli ez a betegség.

A növényt ma már egyáltalán nem használja sem a népi gyógyászat, sem a gyógyszeripar, mivel erősen mérgező hatássokkal rendelkezik. A bogyók szaponintartalma okozza ezt a kedvezőtlen hatást. Ha valaki mégis eszik belőle, akkor hányással, hányingerrel és hasgörcsökkel kell számolnia, de akár légzésbénulást is megtapasztalhat. A növény glikozidokat is tartalmaz, éppen ezért régebben fertőző betegségekre is használták. Régebben légúti hurutok gyógyítására és fejfájás kezelésére is előszeretettel alkalmazták.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
6 módszer, amellyel fokozhatjuk a koncentrációt
  2020-09-24 20:19:42, csütörtök
 
  Ahogy idősödünk, úgy egyre nehezebb bizonyos dolgokra visszaemlékezni, hiszen a memóriánk is gyengülhet, romolhat. Azonban ez nem feltétlenül jelent végleges állapotot, sokat javíthatunk a helyzeten, ha ismerjük a megfelelő módszereket, amelyek segítenek a memória javításában és a koncentráció fokozásában. Mivel is fejleszthetjük, javíthatjuk a koncentrációt? Mit kell ahhoz tennünk, hogy képesek legyünk egy bizonyos dologra fókuszálni? A cikkből kiderülnek a válaszok.

Nagyon lényeges, hogy javítsunk a koncentrációs képességünkön, hiszen ezzel a memóriánkat is élesíthetjük. Amennyiben rendszeresen kihagyjuk a nap legfontosabb étkezését, úgy ne csodálkozzunk, ha a koncentrációs képességünk csökkenni fog. A reggeli nagyon jó hatással van ugyanis a kognitív képességekre, és még a vércukorszint szabályozásában is a segítségünkre lehet.

Miért is hasznosak az adaptogén gyógynövények? Az adaptogén gyógynövények közül kiemelkedik a ginszeng, hiszen javítja a koncentrációt és a reakcióidőt, illetve energiát szolgáltat az agy számára, ami szintén elősegíti, hogy jobban tudjunk koncentrálni és a feladatainkra figyelni.

Amennyiben éjjel nem pihenjünk ki magunkat, úgy igazán nincs mit csodálkozni azon, hogy másnap nyúzottak és fáradtak leszünk. Az is bebizonyosodott, hogy a nem megfelelő alvás mintegy 50 százalékkal csökkentheti a másnapi koncentrációt, így érdemes időben ágyba bújni, és éjszaka annyit aludni, amennyit csak tudunk. Hiszen éjjel regenerálódik az agyunk, ami meghatározza a koncentrációs képességünket és a memóriánkat is.

A B-vitamin-csoport szinte minden tagja támogatja az idegrendszer működését. A B6-vitaminnal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nemcsak a figyelmet és a koncentrációt javítja, hanem a tervezési képességekre is pozitív hatást gyakorol.

Kutatások szerint minél több időt töltünk a telefon nyomkodásával és minél többet ülünk a számítógép előtt, annál kevesebbé tudunk koncentrálni, sőt akár figyelemzavarral is küszködhetünk. Ez a megállapítás elsősorban a férfiakra érvényes.

A Ginkgo bilobával kapcsolatban nagyon sok kutatást végeztek már. Bebizonyosodott, hogy pozitívan hat a koncentrációra, illetve nagyon sokat segíthet, ha olyan feladatot, munkát végzünk, amely összpontosítást igényel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Nagy dózisú D-vitaminnal a koronavírus ellen
  2020-09-24 10:53:36, csütörtök
 
  Nagy dózisú D-vitaminnal a koronavírus ellen, avagy hogyan kerüljük el a COVID-19 fertőzés legsúlyosabb szövődményeit?

A The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology szaklapban megjelent spanyol kutatás eredményei azt mutatták, hogy a nagy dózisú D3-vitamin terápia lehet jelenleg a leghatékonyabb módja a súlyos állapotban lévő COVID-19 betegek kezelésének.
A tanulmány során 76, átlagosan 53 éves COVID-19 fertőzött beteget vizsgáltak, mindegyiküknél tüdőgyulladás volt kimutatható.

A betegeket két csoportba osztották, a tesztcsoportba 50, míg a kontrollcsoportba 26 beteg került.

A tesztcsoport résztvevői nagy dózisú Calcidiolt kaptak, mely a D3-vitamin aktív metabolitja és képes gyorsan és hatékonyan emelni a szervezet D-vitamin szintjét.

A kontrollcsoport tagjai nem kaptak D-vitamint.

Az eredmények a következőképpen alakultak:

1, a kontroll csoport tagjainak 50%-a került intenzív osztályra és közülük 2-en meghaltak.


2, a tesztcsoport tagjainak 2%-a került intenzív osztályra és senki nem halt meg a betegek közül.

Az eredmény rendkívül bíztató, hiszen a nagy dózisú D-vitamin terápia 5-ről 2%-ra csökkentette az intenzív kezelés szükségét a koronavírusos betegeknél!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Bőrünk védelme ha maszkot használunk
  2020-09-24 10:48:53, csütörtök
 
  5 dolog, amire figyelj, ha sokat viselsz maszkot: így előzheted meg a pattanásokat, bőrhibákat

Ha ügyelsz ezekre az apróságokra, a maszk alatt is makulátlan marad az arcod. Elkerülheted velük a pattanásokat.

A koronavírus-járvány miatt a maszk ma már a mindennapok szerves részét képezi, és a lakáson kívül töltött órák kötelező kiegészítője lett. Akiknek van lehetőségük otthonról dolgozni, kicsit kevesebbet használják, de sokan nemcsak a tömegközlekedésen és az üzletekben, hanem a munkahelyükön is egész nap hordják.

Ahhoz nem fér kétség, hogy szükség van a viselésére önmagad és mások egészségének megóvása érdekében. Ám azzal jó tisztában lenni, hogy a bőrre nézve kellemetlen következményekkel járhat: pattanásokat, gyulladásokat, pirosságot vagy irritációt is okozhat. Ennek ellenére persze ugyanúgy hordani kell, de érdemes odafigyelni néhány apróságra, hogy megőrizd arcod szépségét. Sorra vesszük, mire ügyelj.

Nem mindegy, milyen a maszkAz elmúlt időszakban rengetegen tapasztaltak pattanásokat a maszk miatt, a CNN beszámolója szerint például számos kórházi dolgozó vett észre hasonló változásokat a bőrén. Hogy ezt megelőzd, vagy a minimálisra csökkentsd a hasonló problémák kialakulásának esélyét, először is figyelj oda arra, hogy milyen anyagú a darab.
Ha lehet, 100% pamutból készült, puha változatot válassz, ami alatt egy picit lélegezhet az arc.
A műszálas maszkok alatt jobban izzadsz, kevésbé engedik szellőzni a bőrt, és könnyebben okoznak irritációt is, így érdemes őket elkerülni.

Fontos a gyakori mosás vagy csere
Nem csupán a vírus, hanem a kellemetlen következmények elkerülése miatt is lényeges, hogy naponta cseréld vagy kimosd a darabot, ha nem egyszer használatos, eldobható maszkot hordasz. A viselés folyamán rengeteg szennyeződés és baktérium kerül az anyagra, ezek pedig a bőrrel érintkezve gyulladásokat, pattanásokat okozhatnak. A legjobb, ha legalább 60 fokban tisztítod őket, és csak illatanyagmentes, hipoallergén mosószert, illetve öblítőt használsz hozzájuk.

Ne igazgasd túl gyakran!
Natalie Aguilar bőrgyógyászati asszisztens szerint az emberek nagyjából húsz másodpercenként igazgatják maszkjukat, ettől pedig nemcsak piszkosabb lesz, de a súrlódás miatt megnő az irritáció, illetve a bőrproblémák kialakulásának esélye. Hogy ezt elkerüld, ügyelj arra, hogy jól illeszkedő darabot válassz, ami nem túl szoros, nem nyomja az arcot, de nem is csúszik el állandóan. Rendszeres arctisztításA rendszeres arctisztítás egyébként is fontos, de a maszkviselés miatt még lényegesebbé vált.

Reggel és este is öblítsd le a bőrödet langyos vízzel, és a nap végén mindenképpen mosd le a sminkedet. Ha pattanásokkal, zsírossággal küzdesz, jó ötlet beiktatni egy szalicilsav-tartalmú arclemosót is, melyet akár naponta, akár heti néhány alkalommal is használhatsz attól függően, milyen a bőrtípusod, vagy mennyire bírja az arcod.

Érdemes micellás vizet vagy más tisztítóterméket alkalmazni lefekvés előtt akkor is, ha nem festetted ki magad. Túlzásba azonban semmiképp se vidd: napi kettő, esetleg három tisztításnál több ugyanis inkább árt, mint használ, hiszen kiszárítja a bőrt, és további irritációkat eredményez.

Kevesebb smink
Ha teheted, azokon a napokon, amikor sokat viselsz maszkot, kerüld a sminket vagy legalább az alapozót. A festékréteg egy része megtapadhat az anyagon, az arcra visszakerülve eltömítheti a pórusokat, a hámsérüléseken keresztül pedig bejuthat a bőr alsóbb rétegeibe a szennyeződésekkel együtt, és gyulladásokat, pattanásokat okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.