Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az embernek szüksége van arra, hogy fontos legyen
  2020-09-26 20:36:47, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Akinek rendben van az élete és a lelke
  2020-09-26 20:35:03, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Romantikus Reformkor Balatonfüred
  2020-09-26 20:33:33, szombat
 
  Korhű ruhában



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Úgy szeretlek
  2020-09-26 20:31:24, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Ha tőlünk sokkal szegényebb országokban boldogabbak
  2020-09-26 20:29:39, szombat
 
 


Ha tőlünk sokkal szegényebb országokban boldogabbak az emberek, akkor felmerül a kérdés, hogy mit rontunk el? A természettől eltávolodott kapcsolatunkat átértékelve lehet rajta változtatni, egyszerűen csak ki kell menni egy erdőbe és észrevenni az apró csodáit. Egy gyereknek gyakran sokkal nagyobb élmény lehet a szüleivel gombát szedni vagy találni egy szarvasagancsot, mint egy többmilliós ajándék.
Máté Bence
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A visszhang Apa és fia sétálnak az erdőben.Hirtelen a fiú-
  2020-09-26 19:19:27, szombat
 
 

A visszhang

Apa és fia sétálnak az erdőben. Hirtelen a fiú megbotlik, és éles fájdalmat érezve felkiált,
"Áúúúúúúúúú". Meglepetésére hangot hall a hegy gyomrából, "Áúúúúúúúúú"...!
Kíváncsiságtól fűtve a hang irányába kiált:
"Ki vagy te?", de az egyetlen válasz, ami érkezik "ki vagy te?"
Méregbe gurul a fiú, és ezt kiáltja:
"Gyáva vagy!", és a hang visszaszól "Gyáva vagy!"
A fiú ránéz az apjára és megkérdezi,
"Apa, mi folyik itt?"
"Fiam" válaszolja az ember, "figyelj csak!" majd elkiáltja magát, "Csodállak!". A hang felel, "Csodállak". Apja azt kiáltja, "Csodálatos vagy!", a hang pedig válaszol: "Csodálatos vagy!"
Majd az apja elmagyarázza, "Az emberek ezt visszhangnak nevezik, pedig ez valójában maga az ÉLET!
Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te kifelé nyújtasz! Az élet tükröt tart cselekedeteidnek. Ha több szeretetre vágysz, adj több szeretetet! Ha megértésre vágysz, te is érts meg és tisztelj másokat. Ha azt akarod, hogy az emberek türelmesek és tisztelettudóak legyenek veled, te is légy türelmes és mutass tiszteletet! "
A természet eme törvénye életünk minden területére érvényes.
"Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te másoknak nyújtasz. Az élet nem véletlenek sorozata, hanem tetteidet tükrözi."
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A hála
  2020-09-26 18:17:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Úgy fogadom el a dolgokat
  2020-09-26 18:15:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Virága évek múlva is
  2020-09-26 18:14:23, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A nárcisztikus kapcsolatokban az egyik fél mindent belepakol
  2020-09-26 07:34:48, szombat
 
 

A nárcisztikus kapcsolatokban az egyik fél mindent belepakol a kapcsolatba, a másik pedig a feljogosítottságából kifolyólag feléli azt. Mivel a nárcisztikus fél inkább használja a kapcsolatot, így annyit tesz bele csupán, amennyi az ,,aranytojást tojó tyúk" megtartásához kell. A kapcsolaton belül egy idő után megjelenhet a kiüresedés és az elmagányosodás, hiszen az érzelmi közelség és az elérhetetlenség váltakozása felőröli a partnert.
Az egészséges nárcizmus egy érett felnőtt önmaga iránti érdeklődése, ami a kitűzött célok elérése utáni siker egészséges megélésével jár. A patológiás nárcizmusra az énközpontúság, az empátiahiány és olyan sebzett gyermeki működésmód jellemző, amit dominanciával vagy éppen állandó önsajnálkozással ér el.
A szégyen és magány árnyékában
Egy pici babának alapvető szükséglete, hogy az anya vagy a gondozó érzelmileg kapcsolódjon hozzá, és pozitív érzelmekkel visszatükrözze őt. Ha a szülő nem dajkálta a babát, nem énekelt és nem mosolygott rá, csupán a fizikai szükségleteit elégítette ki, akkor a gyermekben elültetődik a mély szégyen és magány érzése. A pozitív énkép kialakulása nem történik meg, így ezek a mardosó érzések felnőttként is meghatározzák az életét és a párkapcsolatát.
A másik gyakori út a nárcizmushoz, ha a szülő saját nagyszerűségének igazolására használja fel gyermekét. A gyermek ekkor azt érzi, hogy pusztán a létezése nem elegendő ahhoz, hogy örömet szerezzen a szüleinek. Bezzeg, ha megnyeri az iskola tornaversenyét, akkor megváltozik a világ! Ilyenkor a szülő büszkén meséli a barátoknak, hogy gyermeke csodálatosan teljesített, ezzel bizonygatva szülői tökéletességét. A gyermek magában pedig levonja azt a következtetést, hogy csakis a maximális teljesítmény vált ki figyelmet, elégedettséget és szeretetet, így ezzel a batyuval érkezik a felnőttkori párkapcsolatába.
Keveset ad, sokat vesz el
A felnőtt fél nagyrészt egyedül dolgozik a kapcsolat életben maradásáért, míg a nárcisztikus valójában a kapcsolatot csakis a saját szükségletei kielégítésére használja. Sokszor az aktív, felnőtt fél is rendelkezik nárcisztikus szükségletekkel, éppen ezért rendületlenül cipeli a hátán a közös terheket, hiszen ő pedig ebből érzi az értékességét.
Így általában akkor kér segítséget szakembertől, amikor végleg kimerült. Mivel addigra mérhetetlen sok energiát fektetett bele, ez nem engedi őt kiszállni a kapcsolatból, hiszen az óriási veszteség lenne. Csak azzal nem számol az aktív fél, hogy kapcsolatban maradni további mély érzelmi és fizikai sérülésekkel járhat.
Közelség és távolság - a három nárcisztikus állapot
Mivel a nárcisztikus fél az énközpontúsága miatt nem képes empatikusan átérezni a másik nehézségét, sőt, a kérésekre leginkább dühvel és agresszív magatartással válaszol, így a két fél érzelmileg eltávolodik egymástól. Azonban ezt követően a nárcisztikus előveszi a megnyerő, sármos énjét, ilyenkor a társ egy álomszerű időszakot él meg, amit hamarosan ismét a távolodás követi majd. Éppen ezért válik elviselhetetlenül nehézzé a kapcsolat, hiszen a kimerítő hullámzás, valamint a három énállapot váltakozása a kapcsolatot lekövethetetlenné és kimerítővé teszi a társ számára.
A grandiózus énállapotban a nárcisztikus személy saját értékességét éli meg - ehhez kell a partner, aki kielégíti a szükségleteit, felnéz rá és felmagasztalja. Csakis ez az állapot ideális a számára, hiszen ő van a középpontban, viszont a partner számára kimerítő, hiszen nincs benne kölcsönösség.
Ha viszont a partner érzelmileg elérhetetlen, akkor elidegenedett, önmegnyugtató állapotba kerül, amikor a saját megtartó ereje semmire sem elég. Ilyenkor olyan tevékenységekkel foglalja el magát, amelyek során nem kell szembesülnie a belső sérült gyermek fájdalmával: filmnézéssel, játékkal, alkohollal deportálja magát a jelenből vagy séták kirándulások egyedül.
Amikor nincs a környezetében valaki, aki pozitívan tükrözi, akkor a magányos gyermek állapotban éli át a gyermekkori ősfájdalmat, ürességet és a magányosságot - ilyenkor válik érzelmileg elérhetetlenné a társ számára.
A nárcisztikus kapcsolatban sokszor csak az egyik fél működik felnőttként, a másik pedig inkább egy felelősséget nem vállaló gyermekként funkcionál.


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 4200 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1442
  • e Hét: 13526
  • e Hónap: 32499
  • e Év: 261436
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.