Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szeretetre vágyva Amerikai dráma film
  2020-09-27 23:03:02, vasárnap
 
  A kis Cory nevelőszülőkhöz kerül, miután már négy vállalkozó kedvű családot elfogyasztott. Az érzékeny fiú biztos abban, hogy itt sem maradhat sokáig, ezért kezdetben minden nevelési próbálkozásnak ellenáll. Egyedül a közeli otthonban élő Carlottával tud szót érteni, akivel szoros barátságot köt. Már épp megtalálná a helyét, amikor véletlenül megtudja, hogy új családja saját kisbabát vár. Kétségbeesésében Carlottához rohan, és együtt elszöknek a városból.

Sajnos videót nem találtam a filmről.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
LGT_Presser - Adamis: Miénk itt a tér
  2020-09-27 22:56:39, vasárnap
 
  Dalszövegek
1. Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel,
A ház is a miénk, mert mi viseljük el,
Nekünk kevés fény jut, árnyékból van több,
Sötét szobánkban a pók rossz hálót köt.
R. Miénk itt a tér, miénk itt a tér.

2. A mi udvarunkban csak ecetfa nő,
A lépcsőn melyen járunk, elkopott a kő,
Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel,
Ismerős a fütty, és egymásnak felel.
R.

3. Csavarogtunk mi már sokszor délután,
Ápolt kerteken, hol elfeküdt a nyár,
És ha este lett és indultunk haza
Visszafogadott minket ott a tér dala.

- LGT - Miénk itt a tér videó Link

- Miénk itt a tér - Koncz Zsuzsa (LGT dal) videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Tizenöt éremmel zárták a magyarok a szegedi kajak-kenu világ
  2020-09-27 22:05:28, vasárnap
 
  Tizenöt éremmel zárták a magyarok a szegedi kajak-kenu világkupát
A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Adolf Balázs és a kajakos Bodonyi Dóra révén két győzelmet arattak, valamint további egy-egy második és harmadik helyet szereztek a hazai versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán, így a magyar csapat összesen 15 éremmel, 6 arannyal, 6 ezüsttel és 3 bronzzal zárta a vasárnap véget ért viadalt.

Eredmények: 5000 m:
férfiak:
K-1:
1. Fernando Pimenta (portugál) 20:03.89 p
é Bálint 20:04.59
3. Béke Kornél 20:12.02


C-1:
1. Adolf Balázs 22:01.68
2. Kirill Samsurin (orosz) 22:09.95
3. Carlo Tacchini (olasz) 22:30.47
...5. Simon Sebestyén 23:20.90

nők:
K-1:
1. Bodonyi Dóra 22:21.89
2. Carola Schmidt (német) 22:22.44
3. Kristina Bedec (szerb) 22:22.70
...6. Rendessy Eszter 22:48.73

C-1:
1. Maria Mailliard (chilei) 25:09.23
2. Maria Corbera (spanyol) 25:09.45
3. Olena Csihankova (ukrán) 26:03.01
...5. Kisbán Zsófia 26:15.01
6. Molnár Csenge 26:45.53
...... ............



A korábban 1000 méter párosban ezüstérmes, 21 éves Adolf már az első, nagy kör után a hármas élbolyban lapátolt, majd féltávhoz közeledve felzárkózott a második helyre az orosz Kirill Samsurin mögé. A folytatásban az ő csatájukat láthatta az élen a közönség. Az Óbudai Ganz VSE versenyzője aztán a célegyenesben könnyedén faképnél hagyta rutinos riválisát, s a tavalyi világbajnoki ezüst után most vk-győzelmet ünnepelhetett ezen a távon.
Simon Sebestyén és a nők hasonló számában Kisbán Zsófia ötödik lett, Molnár Csenge pedig a hatodik helyet szerezte meg.
A szolnokiak 26 éves kajakosa, Bodonyi egy éve, a vb-n megnyerte az 5000 métert Szegeden, s azt már a start után látni lehetett, hogy ennél most sem akarja alább adni. Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, végig ő állt a mezőnyt vezető, öt versenyzőt számláló csoport élén, s a hajrát is jól bírta.
A szombati 1000 méter győztese, az ifjúsági olimpiai és világbajnok Rendessy Eszter a hatodik helyen ért célba. A férfi kajakosoknál Noé Bálint és Béke Kornél végig elöl haladt, s végül a győztes portugál Fernando Pimenta mögött a második, illetve harmadik helyen végzett.
A gyorsasági szakágban idén ez volt az egyetlen felnőtt nemzetközi verseny, 33 ország több mint 400 sportolója vett részt rajta. A járványügyi szabályok és korlátozások ellenére, illetve azok szigorú betartása mellett szurkolók is lehettek a Maty-éren.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Férfi Vízilabda V.Kupa 09.27
  2020-09-27 22:00:00, vasárnap
 
  Bronz mérkőzés: BVSC - vasas 7:10

Döntő: FTC - Szolnok 13:13 - Ötméteresek után 7-7 dobásból Szolnok 2-öt hibázott, FTC 1 hibázott.
Egyforma jó teljesítménnyel játszott mid a két csapat.

1:) FTC
2.) Szolnok
3.) Vasas
4..) BVSC

Férfi Vízilabda V.Kupa győztese az FTC pólósok
Nagyobb kép Link
...... ........... .....



...... ........... ........... ..........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Bartók Béla - Román népi táncok - Mága Zoltán
  2020-09-27 19:16:47, vasárnap
 
  75 éve hunyt el Bartók Béla a huszadik század legnagyobb hatású zeneszerzője, aki munkásságával rengeteget tett a magyar kultúra, népzene fennmaradása, elterjesztése érdekében. A zeneszerző zsenire emlékezve fogadják szeretettel Bartók Béla: Román népi táncok művét.

2019. júl. 25. videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Donbszay Péter aggodalma az elmaradt koncertekről
  2020-09-27 19:03:25, vasárnap
 
  2020. március 11-én, Pécsett, a Psalmus Hungaricus próbája előtt 5 perccel ért a hír a koncertzárlatról. Fél év telt el azóta, melyben bár az orgona mellől nem hiányoztam, a törölt előadások miatt csupán a Magyar Állami Operaház balatonfüredi Lehár-gáláját vezényelve találkozhattam zenésztársaimmal.
Augusztus végén, megannyi óvintézkedés mellett, kezdetét vette a 2020/2021-es évad. Philipp Glass operáját próbáljuk az Operában, készül a Marica grófnő a Budapesti Operettszínház társulatával, készítettünk egy Z-felvételt a MR Szimfonikusok - Hungarian Radio Symphonic Orchestra művészeivel és Szentpáli Roland-dal.
Ezek közepette még az ősz folyamán vezénylem majd a Budapesti Vonósok/Budapest Strings-at, a MÁV Szimfonikus Zenekar-t és a Savaria Szimfonikus Zenekar / Savaria Symphony Orchestra-t, valamint közreműködöm majd a STUDIO 5 zeneszerző formáció soron következő koncertjén is. Gyönyörű feladatok!
Nagyon bízom benne, hogy ezekből a koncertekből minél több megvalósulhat majd. Felelősséggel, nyugodtan és szeretettel álljunk helyt ebben a nehéz időszakban, vigyázzunk egymásra, és ha a helyzet megengedi, örüljünk majd egymásnak minél több előadáson!

...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Mindenki a vakcináról beszél
  2020-09-27 18:49:54, vasárnap
 
  'Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér' - vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben.
Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Azért szeretsz engem, mert Istenhez vezetlek.
  2020-09-27 18:41:19, vasárnap
 
  Egy nap egy nő azt mondta Pio atyának: Szégyellem kimondani, de azt hiszem, hogy jobban szeretlek, mint Istent Szép munka ", mondta Pio tehát azt teszed, amit mondok neked. Szeretném, ha elmennél a legközelebbi faluba és lopnál nekem." Döbbenet, az asszony így felelt: Mit mondasz, Pio atya? Isten tudja, hogy ezt nem tehetem! Nem tudom, hogy mi a fene van
Pio így folytatta: ′′ Tudom, mit mondok, menj el a faluba és lopj nekem. Az asszony így szólt: ′′ Nem, nem, atyám! Nem akarok lopni. Helytelen dolog lopni. Nem tudom, hogy mi a fene van
Miután harmadszor is megismételte a rendet, és az asszony ragaszkodik hozzá, hogy a lopás helytelen, Pio elmosolyodott és azt mondta: Nem látod? Amikor azt mondtam neked, hogy Isten törvénye ellenére cselekedj, megtagadtad, hogy engedelmeskedj nekem; ezért jobban szereted Istent, mint engem. Erre ő: ′ Azért szeretsz engem, mert Istenhez vezetlek téged. Ha nem vezetnélek Istenhez, többé nem szeretnél engem."

*
- Padre Jean Derobert és Pio atya.
- Egy idős hölgy a San Giovanni Rotondóban, aki megállás nélkül rohangált oda, és néhány hónappal Padre Pio halála után én is ott voltam San Giovanni Rotondóban, és ő keresett engem. Megtalált és azt mondta:
- Tudod, ki volt Padre Pio? És azt mondtam: "Igen, Jézus volt. Az idős hölgy azt válaszolta: igazad van, Jézus jött vissza Padre Pio személyében. Mert ha visszatért volna korábbi személyiségéhez, a papok lennének az elsők, akik újra keresztre feszítették volna őt .
- Jean Derobert atya: "Én, nem hiszem, hogy ez hazugság.

- Mily értékes az idő ! Boldogok azok, akik jól ki tudják használni a nekik rendelt időt, mert az ítélet napján mindenkinek el kell számolni vele a legfelsőbb Bíró elött Pio atya

- Mitől félsz? Ha Isten villámokkal és mennydörgéssel állt a Sínai-hegy sötétjében, akkor nem kellene örülnünk annak, ha tudhatjuk, hogy közel vagyunk hozzá?" Pio atya

- Gyermekeim, Jézusnak mindig a törekvéseink középpontjában kell állnia, vigasztaljon minket a szomorú órákban, fenntartva kegyelmével, megvilágítva elménket és szívünket felmelegítve mindig megújult szeretettel Ő iránta. Itt van, amit kérek, imádkozom Jézushoz. Jézus a végtelen jóságában meghallja a kérésemet irántad!" Pio atya

- Pio atya imája a Szent Szűzhöz
,,Könyörülj rajtam! Egyetlen részvéttel teli pillantásod új életet támaszt bennem, megtisztít, és felemel Istenhez; felemel ennek a világnak a szennyéből, hogy Hozzá mehessek, aki teremtett, aki újjáteremtett a szent keresztségben, visszaadva az ártatlanság fehér stóláját, amelyet beszennyezett az eredendő bűn. Drága Édesanyánk, add, hogy szeressem Őt!"

- Ne szégyelld Krisztust és az ö tanítását
ideje fedetlen arccal harcolni. A minden jó adagolója erőt ad ehhez ". Pio atya

- Légy elnéző másokkal, és Isten elnéző lesz veled." Pio atya

- Higgyünk benne, hogy Jézus kegyelme mindig megtart minket. Harcoljunk bátran az erős lelkek oldalán, és elnyerjük jutalmunkat,, Pio atya

- Légy türelmes a szenvedéseidben, amelyeket Isten ad neked." Pio atya

- Egyetlen dolog szükséges: emeld fel a lelked és szeresd Istent,, Pio atya





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Ma van a Google 22. születésnapja
  2020-09-27 18:27:40, vasárnap
 
  A Google ezúttal saját születésnapja alkalmából készíttetett különleges grafikát keresője főoldalára.
Amikor a Google főoldalán egy-egy napra tematikus rajz váltja le a jól megszokott logót, a vállalat mindig azzal bízza meg a grafikust, hogy bármiről, bárkiről is szól a rajz, csempéssze bele a Google név betűit. Ezúttal ez nem volt nehéz feladat, ma ugyanis saját, 22. születésnapja miatt váltott logót a keresőszolgáltatás.
Hogy a születésnapi logó szeptember 27-én került ki, az meglepő módon nem azt jelenti, hogy szeptember 27-én alapították a Google-t, sem cégként, sem weboldalként nem akkor született. A Google tarthatná a nagy napot szeptember 4-én és szeptember 15-én is, mindkettőre lenne magyarázat, de szeptember 27-ére nincsen, vagy legalábbis nem ismert.
...... ...........


Az év viszont az összes forgatókönyv szerint stimmel: a Google 1998-ban született meg, azóta pedig fogalommá vált.

A furcsa születésnapról bővebben korábbi cikkünkben olvashat. Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Búcsúi szentmise - Búcsúszentlászlóról
  2020-09-27 18:16:36, vasárnap
 
  Videó Link
A Fogolykiváltó Boldogasszony búcsú ünnepi szentmiséjét Dr. Udvardy György érsek mutatja be.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5801
  • e Hónap: 38955
  • e Év: 272702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.