Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kalkuttai Szent Teréz szűz 09.05
  2020-09-04 20:13:33, péntek
 
  Kalkuttai Szent Teréz, közismert nevén Teréz anya 1910.08.26 - 1997.09.05
...... ..........



és fiatalon


Ferenc pápa avatta szentté 2016-ban.
...... .....


Teréz anya: A legszebb a világon
...... ..............


- Igenaptár oldalonLink

- Magyar kurír oldalon Link
és egy másik link " target="_blank" >rel="nofollow"Linkhttps://www.magyarkurir.hu/hirek/kalkuttai-szent-terez?fbclid=IwAR17L5ANxgxBOnLyU uBy_FzfpfSGPG3hNaBd12D8TRRGSMODv6RRS63t9k8" target="_blank" >rel="nofollow"Link

- Pécsi egyházmegye oldalon Link

- Katolikus ma olldalon Link

- Femina oldalon Link

- Katolikus Network oldalonnLink

- franjevcisubotica.rs oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
...... ......Az élet himnusza
Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan!
Az élet szép - csodáld meg!
Az élet boldogság - ízleld!
Az élet álom - tedd valósággá!
Az élet kihívás - fogadd el!
Az élet kötelesség - teljesítsd!
Az élet játék - játszd!
Az élet vagyon - használd fel!
Az élet szeretet - add át magad!
Az élet titok - fejtsd meg!
Az élet ígéret - teljesítsd!
Az élet szomorúság - győzd le!
Az élet dal - énekeld!
Az élet küzdelem - harcold meg!
Az élet kaland - vállald!
Az élet jutalom - érdemeld ki!
Az élet élet - éljed!
/ Kalkuttai Szent Teréz anya/

*
Istenünk, te Kalkuttai Szent Teréz anyát arra hívtad, hogy a kereszten szomjazó Fiad szeretetére a legszegényebbek iránt való áldozatkész szeretettel válaszoljon. Közbenjárására add, hogy szenvedő testvéreinkben mi is Krisztust lássuk és szolgáljuk. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

,,Azt gondolom, hogy a mai világ fejtetőre van állítva, és sok a szenvedés azért, mert oly kevés a szeretet az otthonokban és a családi életben. Nincs időnk a gyermekeinkre, nincs időnk egymásra, nincs időnk élvezni egymás jelenlétét.“
Kalkuttai Szent Teréz, könyörögj érettünk!
* * *
Böjte Csaba testvér Videó Link

Dr. Szederkényi Károly videó Link

* * *
- Ha keresztényi életet él az ember, akkor az biztosítja hitének növekedését. Sok szent járt előttünk, hogy vezessen minket. De én azokat szeretem, akik egyszerűek, mint Lisieux-i Szent Teréz, Jézus kis virága. Őt választottam névadómnak, mert hétköznapi dolgokat tett nem hétköznapi szeretettel."
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Esti szentmise Csaba testvérrel 09.04
  2020-09-04 19:49:22, péntek
 
  Szentmisét mutat be Csaba testvér Székelyudvarhelyen

Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Jézus műhelyében 12. rész
  2020-09-04 16:06:15, péntek
 
  Jézus műhelyében lelkigyakorlatunk mai alkalmán a Nyolc Boldogság Közösség által a Veszprémben megszervezett Betánia Napokon elhangzott előadást közvetítjük.
Versegi Beáta Mária nővér A kategórián kívüli Isten című tanítását ezúttal is egy imaterv segítségével imádkozhatjátok át:

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Szentírás üzenete - 2020. szeptember 4.
  2020-09-04 16:02:47, péntek
 
  Kiss György, csákánydoroszlói plébános gondolatai
Dicsöités Jézus Szent szívét
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Örök fogadalom a pálos nővéreknél Erdőkürtön
  2020-09-04 15:14:34, péntek
 
  zent István király ünnepén, augusztus 20-án örökfogadalmat ünnepeltek a Pálos Nővérek az erdőkürti Magyarok Nagyasszonya-monostorban. Dankó Lilla Mária Franciska nővér mondta ki Jézusnak az igent.
,,Eljegyezlek magamnak örökre... és ismerni fogod az Urat." (Oz 2,21-22)
Dankó Lilla Mária Franciska nővér egy hosszú, imádságban átgondolt út lezárásaként mondta ki az igent Krisztusnak. Bár az örökfogadalommal nem szűnik meg egy szerzetes érlelődési folyamata, hiszen életünk végéig fejlődünk és az Istennel való kapcsolat elmélyítésén kell dolgoznunk, mégis ez egy olyan igen, ami Barsi Balázs OFM szerint az utolsó szó, amit magamról kimondtam a földön".
Már csak ehhez a kimondott igenhez kell ragaszkodni, ennek kegyelmi erejébe belekapaszkodni, ha mégis kísértés támad a hűség és a kitartás ellen.
...... ............



...... ............


Remete Szent Pál, Boldog Özséb és Szent István király a Megfeszített Jézusra tekintettek a kereszt alatt álló Máriával együtt, és tőle várták a lelkierőt, ami kitartásra és kereszthordozásra tesz képessé. Mert ugyan elég egyszer kimondani az igent Istennek, de azután ebben ki is kell tartani, hiszen a pálos lelkiségben a saját megszentelődés mellett erős missziós küldetésük is van a magyar haza számára. A pálosok imáikkal, áldozataikkal a magyar nép lelki felemelkedéséért könyörögnek Istenhez, kérve a Boldogságos Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonya közbenjárását.
A szertartást Puskás Antal pálos tartományfőnök vezette.
...... ........... ......


A jelen levő nővérek testvéri közösségében, a szentmise keretében először egy imádságos, az elöljáró által vezetett párbeszédben mondott határozott igent M. Franciska nővér a közösség küldetésére. E küldetés a szentségre törekvésre, rejtett engesztelő életre és - kiemelve a magyar nemzetért és egyházért való imádkozást - az Oltáriszentség előtt való imádó, közbenjáró imára hív.
Ezt követően a Mindenszentek litániáját énekelték a nővérek, amit M. Franciska nővér a teljes önátadás jeleként a földön fekve imádkozott a többiekkel.
Ezután következett a fogadalmi szöveg elmondása; az örök fogadalmasokra jellemző, nyakban lógó és a szív felé tűzött kereszt felvétele és az Egyetlen Jegyesnek való elköteleződést kifejező gyűrű átadása és felhúzása a fogadalmat tevő nővér kezére. A négy piros karikával díszített fogadalmi gyertya átadása után a nővér nyilvánosan kimondta annak a misztériumnak a nevét, ami valamiképpen kapcsolódott és kapcsolódni fog a szerzetesi életéhez.
Gondviselésről Nevezett Mária Franciska nővér Isten gondoskodó szeretetét fedezte fel meghívásában és a közösség küldetésében való begyökerezésében. Jelmondatul a Szűzanya Magnificatjából választott rész tanúskodik a háláról és az Isten melletti végleges kitartás vágyáról: ,,Gondjába vette Gyermekét, megemlékezve irgalmasságáról..."

Forrás és fotó: Pálos Nővérek2020.09.04
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia járványügyi .....
  2020-09-04 15:04:25, péntek
 
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia járványügyi rendelkezései
...... .........


Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szeptember 4-én kiadott járványügyi rendelkezéseit adjuk közre, teljes terjedelmében.
A ránk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a COVID-19-járvány felerősödése miatt az alábbi rendelkezéseket adjuk ki: A jelenlegi új koronavírus-járvány elsősorban direkt módon cseppfertőzéssel terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett, köhögő, tüsszögő ember jelenti. Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a szentmisén és közösségi alkalmakon a fenti tüneteket nem mutató személy vegyen részt.
Ezen feltétel betartására nyomatékosan fel kell hívni a hívők figyelmét.
A különböző felületekre került vírus inaktiválása érdekében kérjük a templom, plébánia fertőtlenítőszerrel történő fokozott, rendszeres, azaz minden közösségi alkalom, szentmise utáni takarítását, különös tekintettel a kézzel gyakran érintett felületekre (például padok, kilincsek, kapcsolók)

1. Templomok
Továbbra is kérjük, hogy a szentmisében a kézfogást mellőzzék; az áldoztatás a latin rítusban továbbiakban is kézbe történjen;
kérjük a paptestvéreket és minden áldoztatót, hogy a szentmisék előtt és után, illetve az áldoztatás megkezdése előtt fertőtlenítsék kezüket; gyóntatáskor használjunk maszkot és igyekezzünk a megfelelő távolságot tartani gyóntató és gyónó között; lehetőleg jól szellőző helyiségben vagy szabadtéren gyóntassunk; továbbra is kérjük a szenteltvíztartók kiürítését, azok használatának mellőzését; a templomok bejáratánál helyezzünk el kézfertőtlenítőt; kérjük meg a híveket, hogy lehetőleg használjanak maszkot és tartsanak egymástól 1,5-2 méter távolságot; továbbra is kérjük, hogy a perselyezés a szentmise végén legyen.

2. Egyházi intézmények és plébániák
Kérjük, mindenben kövessék az illetékes hatóságok előírásait; zárt térben a kórokozók koncentrációjának minimalizálása érdekében kiemelt figyelmet fordítsunk a fokozott és folyamatos szellőztetésre az egyedi lehetőségek szerint; kérjük, hogy az illemhelyek mindig legyenek ellátva elegendő kézmosó- és fertőtlenítőszerrel; kérjük a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítását az épületbe belépők számára, valamint az étkezésre szolgáló helyiségekben; az egyházi iskolák ezen felül tartsák meg az EKIF által megjelölt óvatossági szabályokat.

3. Betegellátás
Kérjük, a betegellátásban és az idős otthonok ellátásában résztvevők az országos tisztifőorvos és az illetékes helyi hatóságok által kiadott járványügyi rendelkezéseket tartsák be; a házi betegellátásban amennyiben nem COVID-19-ben szenvedő betegekről van szó - kérjük a paptestvéreket, hogy a látogatás alkalmával használjanak maszkot, előtte és utána pedig fertőtlenítsék kezüket; a COVID-19-ben szenvedők esetében csak erre külön kijelölt és engedéllyel rendelkező személyek végezzenek bármilyen szolgálatot a legszigorúbb orvosi előírások szerint; célszerű a beteglátogatás megkezdése előtt a lakás átszellőztetése (legalább 10 perc) az ablakok kinyitásával (ha ez biztonságosan megoldható), a betegnél töltött idő során is gondoskodjunk a friss levegőről, a levegőcseréről.
Az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonja értelmében az egyes megyéspüspökök, illetve azok, akik a jogban velük egyenlő elbírálás alá esnek, ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak.

Forrás: MKPK
Magyar Kurír 2020.09.04.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Veni Sanctét ünnepeltek a Szombathelyi Egyházmegye hitoktató
  2020-09-04 09:53:25, péntek
 
  Augusztus 28-án tartották a szombathelyi székesegyházban a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte szentmiséjét. Székely János megyéspüspök szentbeszédében arra buzdított, segítsék a gyerekeknek megtapasztalni az élő hitet.
Az okos és balga szüzek példabeszéde kapcsán a főpásztor elmondta, hogy az élet igazán lényeges dolgaihoz nagyon sok tartalék olaj, sok szeretet, önátadás kell. A hitoktató feladatához is kell tartalék olaj. Ma talán még nehezebb, mert az erkölcsi fogódzópontot sok gyerekben nem építették ki otthon. Nem tananyagokat kell átadni, hanem a titokhoz elvezetni őket.
Székely János Szent Ágoston példáját idézte, aki hívő családban nőtt fel, de még neki is kellett az a hang, ami megszólította: ,,Vedd és olvasd". ,,Vessétek le a régi embert és öltsétek fel az újat" - olvasta a Bibliában, és érezte, hogy neki szólnak ezek a sorok. A hittanosokat is ide kell elvezetni, hogy személyesen őket hívja az élő Isten. Szent Márton tízévesen elszökött otthonról és beiratkozott katekumennek, volt ugyan benne hit, de a titok megértéséhez szükség volt rá, hogy kettévágja a köpenyét és odaadja a koldusnak, és kellett az álom, amelyben Jézus viselte a fél köpenyét.
A gyermeket el kell vezetni oda, hogy élje is az evangéliumot, meglátogassa az időst, a beteget - hangsúlyozta a püspök. Hozzátette, hogy a bérmálkozókat sok helyen elviszik lelkigyakorlatra és ez nagyon mély nyomot hagy bennük. Sok fiatal ekkor döbben rá, hogy a hit valóság.
El kell vezetni a fiatalokat arra is, hogy hitük ne elmélet legyen, hanem tudjanak segíteni is - mutatott rá Székely János, és felidézte, hogy többször elvitte a bérmálkozóit idősek otthonába, nagy élmény volt az időseknek és a fiataloknak is. Volt olyan gyerek, aki rendszeresen látogatta később is azt az idős embert, akit megismert, vitt neki süteményt, beszélgetett vele. ,,Vezessük rá a fiatalokat az élet titkára, a hit titkára!" - buzdított a főpásztor. Majd kérte a hitoktatókat, hogy a szülőket, nagyszülőket is vonják be a hittanórába. Elmesélte, hogy az eisenstadti egyházmegyében bérmálás előtt a gyerekeknek van egy olyan feladatuk, hogy beszélgetniük kell a nagyszüleikkel, meg kell ismerniük az életüket.
Székely János lelkesítő példaként elmondta, hogy amikor Bissau Guineában járt, azt tapasztalta, hogy az egyházmegyében két pap volt hetven falura, de minden faluban volt katolikus közösség, a hitoktatók vezették a helyi közösségeket. ,,Az Egyház legfőbb apostolai ti vagytok! - figyelmeztette hallgatóságát. - Hatalmas felelősség és óriási ajándék ez."


Forrás: Szombathelyi Egyházmegye
Magyar Kurír 2020.09.04
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Védőszentek listája
  2020-09-04 09:45:31, péntek
 
  Védőszentek listája Link
és Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szent Rozália szűz 09.04
  2020-09-04 09:44:43, péntek
 
  SZENT ROZÁLIA Szicíliában grófi családba született 1130-ban. A fejedelmi udvarban nevelkedett, kényelem és pompa közt.
Titokban mindezt otthagyta, ő az önmegtagadást, a magányt választotta. Egy elhagyatott helyen barlangba vonult. Később Palermó mellett a Monte Pellegrinón talált egy még ridegebb barlangot, abba költözött.
Lába előtt terült el ekkor Palermó, a gazdag város, minden pompájával, csábításával. Körülötte csodálatos vidék pompázott töménytelen szépségével. Rozália azonban a legkeményebb önmegtagadást és a szüntelen imát választotta.
Halála is ima közben érte 1166-ban, jobbjában feszületét szorongatva.
Csaknem ötszáz év múlva, 1614-ben ott találták meg barlangja padlóján fekve, a palermói pestisjárvány idején egy csodálatos útmutatás nyomán. Járványos betegségek ellen azóta is sokan érezték hathatós közbenjárását. Palermó védőszentje lett 1927-ben, XI. Piusz pápa rendeletére.
Példája: az ima és önmegtagadás teszi az embert Jézushoz hasonlóvá!
Limai Szent Róza domonkos harmadrendi nővér (Lima, 1586. április 20. - Lima, 1617. augusztus 24.) a római katolikus egyház első, Újvilágban született szentje.

- Wikipedia oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Dögletesség és mirigy ellen szűz Szent Rozáliához való imádság
"Tövis nélkül nyílt szép Rósa
Mirigyesek új orvosa,
Herczegeknek Unokája,
Üdvöz légy Szent Rosalia.

Kristus példáját követted,
Világtól ügyed ki vötted,
Atyád udvarát nem nézted,
'S-igiretit meg vetetted.

Kö-sziklák közt nagy Havasban,
Ember rettentö Barlangban,
Szolgáltál nagy buzgóságban,
Jegyesednek ez világban.

Szent Angyalok oktatának,
Uj módokat mutatának,
Mint könyörgésid jussanak,
Istenhez 's-illatozzanak.

A' Barlang mennyé változott,
Midön JESUS ott lakozott,
Szent Annyával mulatozott,
Veled szemben nyájaskodott.

Hiva téged házasságra,
A' mennyei koronára,
Hajlál Jesusnak szavára,
'S bé-jutál bóldogságára.

Tested nem téteték sirban,
De a' kö szikla folyásban,
Indúla 's mint koporsóban,
Bé zárá maga gyomrában.

Sok üdök 's esztendök után,
Tested éppen találtatván,
Dög ellen nékünk adatván,
Aldunk segétséget várván.

Hálá mennyei Felségnek,
Szent Háromság egy Istennek,
Ki érdeméért e' Szüznek,
Végét adgya a' mirigynek, Amen."
*



 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2020. szeptember 4
  2020-09-04 09:25:01, péntek
 
  Azért, mert valami új, biztos, hogy jó is? Ha pedig már régi, akkor ócska is? Ez a fogyasztói társadalom szemlélete, ami akár a hitélet területére is begyűrűzik. Biztosan nem ezt akarja mondani Jézus, amikor azt halljuk: az ócska ruhára nem illik az új folt. És senki sem tölt új bort régi tömlőbe, az új bor új tömlőbe való. Az persze éppenséggel lehetséges, hogy a fogyasztói társadalom diktátorai rátelepszenek Jézus szavaira, és azt sugallják: dobd el, ha öreg, keresd és szeresd mindig az újat. Hozzád nem a régi, hanem az új illik. De Jézus mást mond, nem veti el a régit csak azért, mert itt az új. Sőt, mások szájára adva lehet, hogy saját véleményét mondja: ,,Jobb az óbor."

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.