Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Villanófényben az aranymisés Horváth István
  2020-09-08 21:47:59, kedd
 
  Minden napom ünnep.
Szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A szolgálatban kiteljesedett az életem. Volt benne lelkipásztorkodás, tanítás, építkezés, zene, orgonálás" - summázza 50 éves papi pályáját Horváth István. Tekintetében kiegyensúlyozottság és derű.
A Veszprémi Főegyházmegye lelkipásztora féléves ajkai, majd nyolc éven át tartó várpalotai szolgálat után idén 42. éve működik Bakonyszentlászlón és további négy faluban, Fenyőfőn, Bakonygyiróton, Romándon és Gicen, amelyek ellátása az idők során került hozzá. A több mint négy évtized alatt gyökeres változások mentek itt végbe. Míg kezdetben a szomszéd lelkipásztorokkal hetente többször ,,átugrottak" egymáshoz, Horváth István ma egymaga látja el az egykori szomszédok falvait. Pap testvéreket legközelebb Cseszneken, Bakonyszombathelyen, Pannonhalmán és Zircen talál. Szentlászlói működése kezdetén hatvan ministráns segítette az oltár körüli szolgálatban, szinte versengtek azért, hogy végre sor kerüljön rájuk a szentmisén. Ma a bakonyszentlászlói körzeti iskolában a nyolc évfolyamon összesen mintegy száz gyerek tanul.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Kiadványunk nyomán készült egy igen jó interjú.
  2020-09-08 21:23:41, kedd
 
  Ők akarták megbuktatni Ferenc pápát - exkluzív interjú a vatikáni titkok tudójával.
Vasárnap kezdődött volna Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelyre Erdő Péter bíboros Ferenc pápát is meghívta. A koronavírus elmosta a nagyszabású rendezvényt, ,,kárpótlásként" azonban megérkezett egy, a katolikus egyházfőről szóló kötet magyar fordítása: az Új Ember-kiadványok sorozatában Nicolas Senèze, a La Croix (A kereszt) című francia katolikus napilap - vatikáni tudósítói posztjáról nyáron távozott - újságírójának Hogyan akarta Amerika megbuktatni a pápát? című oknyomozó könyve. A szerző a magyar sajtóban először a Válasz Online-nak mondja el azt a sokáig a kulisszák mögött zajló küzdelmet, amelynek egy pontján a vatikáni folyosókon reális forgatókönyvként vetődött fel az amerikai katolikus egyház elszakadása Rómától.

Itt olvasható Link
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2023 évre megujul a kelenföldi pályaudvar épülete
  2020-09-08 21:19:46, kedd
 
  A Kelenföldi pályaudvar épülete az eredeti, vasúti funkcióit az elmúlt években elvesztette, a 4-es metró átadása óta a jegyvásárlást és egyéb vasúti szolgáltatásokat fokozatosan az aluljáróba helyezték át. Az egykori patinás épület állaga nagyon megromlott az elmúlt 130 év alatt, a felújítása időszerűvé vált. A Kelenföldi ,,indóház" a tervek szerint a megújulását követően a Közlekedési Múzeum egyedi tematikát felvonultató kiállítóhelyeként és rendezvényközpontjaként működhet, továbbá a kelenföldi csomópont színvonalát növelő kereskedelmi és vendéglátási szolgáltatásokat is befogadhat. Erről egyeztetett szeptember elején Újbuda Önkormányzata és a Budapest Fejlesztési Központ. A tervek szerint ebben az épületben kapna majd helyet a Közlekedési Múzeum Magyarország vasúti fejlődését bemutató terepasztala, lesz vasúti járműmodellek kiállítása, múzeumpedagógiai foglalkozás, és korhű jegypénztár is működni fog az egykor szebb napokat is megélt pályaudvar épületében. A tervezés és előkészítés költségeihez a kerület 20 millió forinttal járult hozzá. A Kelenföldi ,,indóház" leghamarabb 2023-ban nyithatja meg kapuit a nagyközönség előtt.
130 éves épület
........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Megvédte címét a Dunaújváros a női vízilabda Magyar Kupában
  2020-09-08 21:11:48, kedd
 
  A fináléban az első negyed után még az újpestiek vezettek 3-0-ra, innen sikerült fordítani az újvárosiaknak.
Címét megvédve a Dunaújváros nyerte a BENU női vízilabda Magyar Kupát, miután a keddi fináléban háromgólos hátrányból fordítva 7-6-ra legyőzte az UVSE együttesét.
...... ..........



...... ........


BENU Női Magyar Kupa (Hajós Alfréd Sportuszoda):
döntő:
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - UVSE-Hunguest Hotels 7-6 (0-3, 4-1, 2-1, 1-1)
gól: Garda 3, Szilágyi, Mahieu, Mucsi, Gurisatti 1-1, illetve Parkes, Keszthelyi 2-2, Szegedi, Faragó
A két legjobb hazai csapat összecsapásán gyorsan háromgólos előnybe került az UVSE, a címvédő dunaújvárosiak azonban a második negyed közepére kiegyenlítettek és innentől kezdve rendkívül izgalmassá vált a találkozó.
A zárófelvonásra egygólos dunaújvárosi vezetéssel fordultak a csapatok, Gurisatti Gréta akciógólja után pedig az UVSE-nek már "rohannia" kellett az eredmény után, Magyari Alda a kapuban azonban magabiztos volt és csak a szépítésre maradt ideje a fővárosiaknak.

A harmadik helyet a BVSC szerezte meg, miután a keddi bronzmérkőzésen nagy csatában, egy góllal legyőzte a Ferencvárost.
a 3. helyért:
BVSC-Zugló - FTC-Telekom 10-9 (4-2, 0-2, 2-3, 4-2)
gól: Leimeter 3, Kele, Farkas T. 2-2, Mészáros, Alaksza, Gémes 1-1, illetve Tóth Csabai 3, Illés 2, Pőcze, Kövesdi, Kuna, Valentin 1-1
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Örök nyugalomra helyezték Németh Jánost,
  2020-09-08 16:58:51, kedd
 
  Örök nyugalomra helyezték Németh Jánost, az esztergomi bazilika korábbi plébánosát.
Erdő Péter bíboros, prímás szeptember 8-án gyászmisét mutatott be, majd pedig gyászszertartás keretében örök nyugalomra helyezte Budapesten Németh Jánost, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papját, az esztergomi bazilika korábbi plébánosát. Németh Jánost végakaratának megfelelően az Angyalföldi Szent Mihály-templomban helyezték örök nyugalomra.
A szentmisén Cserháti Ferenc és Mohos Gábor, a főegyházmegye segédpüspökei, illetve a főegyházmegye papsága koncelebráltak, valamint együtt búcsúztak az elhunyt gyászoló rokonai és korábbi szolgálati helyeinek hívei.
- Németh János protonotárius, kanonok, érdemes esperes, érseki tanácsos, nyugalmazott plébános 2020. augusztus 23-án, életének 70., papságának 45. évében szentségekkel megerősítve tért haza az Úrhoz. Budapesten született 1950. szeptember 5-én. Esztergomban szentelték pappá 1976. június 19-én. A hatodik évet 1976-77-ben végezte a budapesti Hittudományi Akadémián.
1977-ben karkáplán volt az Esztergom-vári főplébánián, majd tanulmányi szabadságát Rómában töltötte 1977-78-ban. Káplánként szolgált Balassagyarmaton 1978-79-ben, Nyergesújfalun 1979 és 1981 között. 1981-től 2007-ig Piliscséven volt plébános; 1988-tól ellátta Leányvárt is. 1981 és 1988 között óraadó tanár volt az esztergomi szemináriumban. 2007-től 2020-ig az esztergomi fő székesegyházi plébánián szolgált. Idén vonult nyugállományba.
Érseki tanácsos lett 1986-ban. Esperes volt 2005 és 2007 között. Érdemes esperes, protonotárius, kanonok 2007-től. Az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára volt 2006 és 2020 között.
Erdő Péter személyes hangú homíliáját az alábbiakban közreadjuk. Link
...... .............



*
- Elhunyt Németh János, az esztergomi bazilika korábbi plébánosa Link
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
II János Pál pápa beszél Padre Pio-ról.
  2020-09-08 16:54:52, kedd
 
  II János Pál pápa beszél Padre Pio-ról.
"Padre Pio élete és küldetése arról tanúskodik, hogy a nehézségek és a szenvedések, ha szeretettel elfogadja őket, a szentség kiváltságos útjává válnak, amely perspektívákat nyit egy nagyobb jóra, amelyet csak Isten ismer.
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Budaörs templomai
  2020-09-08 16:47:49, kedd
 
  Nepomuki Szent János-templom Link

Szeplőtelen fogantatás kápolna (Budaörs) Link és másik oldalon Link
...... ......



Kőhegyi kápolna Link

Nevezetességek: Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Csíksomlyói Szűzanya
  2020-09-08 15:53:38, kedd
 
  ...... .............


Üdvözlégy, Csíksomlyói Szentséges Szűz Mária, keresztény híveidnek segítő anyja!
Íme, kegyszobrod előtt térdelve mély alázattal mutatom be tiszteletemet és hódolatomat. Teáltalad ajánlom fel magamat Istennek, és remélem, hogy általad elnyerem mindazokat a kegyelmeket, amelyekre oly nagy szükségem van!
Irgalmas jó Anyám, tekints reám, fogadj engem jóságoddal és megértéseddel! Bizalommal jöttem ide, mint édes, jó Anyámhoz, hatalmas pártfogómhoz, életem vezércsillagához. Végy oltalmadba, és nyújtsd felém kezedet, mely engem gyámolítson, vezessen és oltalmazzon! Hallgasd meg buzgó kérésemet, segíts minden ügyemben, vigasztalj szenvedésemben és bánatomban, oltalmazz a veszélyben, ments meg a bűnre vezető kísértésektől, légy betegségemben ápolóm és halálomkor vigasztalóm!
A te kegyes oltalmadba ajánlom nemcsak önmagamat, hanem szüleimet, testvéreimet, rokonaimat, barátaimat, jótevőimet és mindazokat, akikért imádkozni tartozom. Nyerd meg mindnyájunk számára a Mennyei Atya irgalmát, az Úr Jézus szeretetét és a Szentlélek kegyelmét, hogy testben-lélekben meg szentülve éljünk e világon, holtunk után pedig veled együtt örvendjünk az örök boldogságban!
Csíksomlyói Segítő Szűz Mária, könyörögj érettünk! Amen
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Az Opus Dei 29 tagját szentelte pappá Parolin bíboros
  2020-09-08 15:46:05, kedd
 
  Az Opus Dei 29 tagját szentelte pappá Parolin bíboros államtitkár Rómában.
,,Másik Krisztus"
Az életről szól az a szolgálat, amit most magatokra öltetek - szólt a szentelendőkhöz a bíboros. - Küldetésetek nem arra szól, hogy megtegyetek valamit«, hanem hogy »in persona Christi, vagyis Krisztus személyében cselekedjetek...

Az Opus Dei személyi prelatúra 29 tagját szentelte pappá a római Sant'Eugenio (Szent Jenő)-bazilikában Parolin bíboros államtitkár szeptember 5-én, Kalkuttai Szent Teréz ünnepén. A papok a világ 13 országából származnak: Argentínából, Chiléből, Costa Ricából, Elefántcsontpartról, Guatemalából, Hollandiából, Mexikóból, Olaszországból, Peruból, Spanyolországból, Szlovákiából Ugandából és Uruguayból.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent István bazilika + 3 kép
  2020-09-08 15:39:31, kedd
 
  Saját fotózás
...... .............



...... .............



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.